Most van a gyárilag hozzáadott 16MB-os, egy 128-as és egy 256-os. Csakhát Olaszország+Velence+Milánó a célpont és ha nem találok olyan helyet ahol a kártyáról felírják CD-re a cuccost akkor elképzelhetö hogy kompromisszumot kell kötnöm.
képzeljétek, már megint nagy az én bánatom, mert tegnap a gépem bemondta az unalmast...
már le akart merülni, ki is kapcsolt, meg minden,
de épp' jó fotótéma adódott, és még egyszer bekapcsoltam... a képet megcsinálta, és azon nyomban újra lemerült, úgy, hogy az optikát nem húzta vissza.
máskor is volt már ilyen, ilyenkor pár perc erőgyűjtés után még van annyi energia az akksiban, hogy egy újbóli bekapcsolással visszahúzza az optikát.
de most ez nem ment. Azt gondoltam hát, hogy sebaj, feltöltöm az akksikat, és majd akkor.
feltöltöttem. beraktam.
Se kép, se hang. nem reagál semmire. kamera módban semmi reakció; lejátszás módban a kis zöld led egy pillanatra felvillan, majd szinte azonnal el is alszik, és ennyi.
gyakorlatilag se kép se hang.
A windowst ilyenkor szokták újraindítani... csak hát ez annál sokkal komolyabb...
kicsit el vagyok keseredve... :-(
holnap indulok nyaralni pár napra....
aztán szombaton egy hétre, Tisza túrára...
és most nem lesz gépem.
bár azzal áltatom magam, hogy nem lehet nagy baj, mert nem csináltam semmit...
de ha szervizbe viszem, az megint tuti két hét...
s pont most kéne...
s igazából dühít, hogy csóró egyetemista létemre már ráköltöttem több, mint 100 e Ft-ot, és már másodszor van vele baj.
na mindegy... kissé ideges vagyok, bocs, hogy itt síránkozom... vígasztaljatok meg ! :-)
Vegyél másik kártyát... Komolyan.
Egyébként milyen tömörítést használsz? Az én szemeim szerint a fine majdnem olyan jó, mint a superfine, így 220+ kép fér el egy 128 megás kártyán, így egy normális nyaraláshoz akár két kártya is elég lehet.
A lényeg az lehetett hogy a gép bekapcsolásakor az optika teljesen kinyomja magát, viszont beleütközött az obiba (semmi hang, semmi durva dolog nem volt, pár tized mm lehetett a felfekvés) és ekkor produkálta a E18-as hibát.
Ez érdekel ,mert nekem is ilyen hiba lett csak nem szünt meg ,és most szervizben van a kicsike.
Nyitvamaradt az obizáró és nem zárt és nem nyitott teljesen.Ugyhogy KO lettem most egy időre gép nélkül.
Teljes telenél nem vignettál, kb 1.5-2 x zoom után már jó.
Persze, hogy érdekelnek a képek, rakj föl minél többet és ha lehet akkor pár szóban a körülményeket is (távolság, zoom stb..)
A Kenko tele már a Canon teljes tele állásánál is vignettált? Mert nekem egy Olympus 1,9x van, de az csak a telétől visszafelé a 3. lépcsőnél kezdi.
A halszem mellé kapok 2db 1,5x ill 1,6x tele előtétet, ha valakit érdekel, majd felrakom ide őket. A Kenko halszem pontos típusát nem tudom, 0,16x, 180 fok, 52mm, negyed kiló és jó drága...
Most épp egy jó 0,6x körüli nagylátót keresek, az még jól jönne.
Szívem szerint természetesen az A70-est választottam volna, de azt nem úsztam volna meg 125e alatt, tehát kb 20e-vel került volna többe(ami ugye plusz kb.20%).
Voltam a PhotoHall-ban, mutatott az eladó 2Mp-es géppel készített képből papírra nyomtatott képet. Az elején rá akart beszélni az A70-esre, de egy rövid beszélgetés után észrevette h nem vagyok síkhülye a dologhoz, a végén közösen megállapítottuk, h egy 10x15-ös nyomathoz elegendő a 2Mp-s is.
Nagyításnál nem jönne rosszul a nagyobb felbontás, de ez nekem nem ér plusz húszezret.
Ma vettem a géphez LA-DC52C gyűrűt és egy Hoya UV szűrőt, majdnem vettem még egy Kenko LD-20T telét is, csak amikor 1x UV szűrő nélkül raktam föl előjött az E18 hiba :o(, amikor szűrő után tettem fel akkor már ok volt, csak már nagyon elment a kedvem tőle a hiba miatt. Raynox telével nem volt semmi gond az árát kivéve (és nem is vignetált mint a Kenko). Valamint kellet egy új, nagyobb táskát is mert gyűrűvel szűrővel az övtáska kicsi lett. A táska tamrac 5200-as, és akkor is elég nagy fog lenni ha majd lesz tele :o)
Én azt javaslom, hogy mindenképpen max. felbontással fényképezz, és a tömörítésen is csak akkor vegyél vissza, ha nagyon muszáj.
A nyaralásra meg szerintem vegyél egy 256-os kártyát még a 128-asok mellé. Legfeljebb 1-2 forinttal olcsóbban eladod utána. Hidd el, ennyit megér, hogy nem kell majd spórolnod a képekkel.
Ki milyen felbontással és tömörítéssel fényképez?
Melyik a legoptimálisabb a papírképhez? Szívem szerint 1600x1200 superfine beállításban nyomnék mindent, de jöv? héten megyünk Velencébe, és csak 2 db 128 MB-os kártyám van.
Bejelentkezem én is, mint friss A60 tulaj. Számomra ez (családi/anyagi okokból) visszalépés ugyan az előző Olympus C-2100 UZ után, de nagyon jó kis gép, nem véletlenül választottam... :)
Nem jelen problémát az obi lötyögése, elég sok gépnek lötyögős az optikája, de ez nem si csoda, hiszen teleszkópikus megoldásról van szó.
Végképp kiábrándulsz a digitális fényképezőgépekből, ha azt mondom, hogy ez velejárója a kompakt gépekben hazsnált zoomoptikák kialakításának?
(egyébként meg szerintem fotózáskor nem fogod mozgatni, a szél meg nem fújja el, úgyhogy baj nem lehet ;)
+1 észrevétel. Tele állásban kicsit "lötyög" jobra-balra(ha leteszem a gépet az asztalra és mocogtatom gyengéden az obit akkor az LCD-n is mozog a kép, a mozgás a visszintessel kb 30 fokos szöget zár be) az obi utólsó tagja. Nem tudom, hogy a képkészítésnél jelent-e ez valamilyen hátrányt, ezért ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata az elmondhatná! Gondolom, ha az obi nem merőlegesen áll a CCD-re akkor a képsík sem lesz vele párhuzamos ami egyes helyeken életlenséget okozhat. Mik a gyakorlati tapasztalatok? Azért egy ennyibe kerülő géptől elvárnám, hogy ne lityi-lötyizzen az objektívja!
Objektívkarcolódás ügyében is még írhatnátok! Mindig vannak karcok, vagy ez már az első jele a hibának. Mert gondoltam, ha egyből észrevehető a karc, akkor vásárlásnál meg lehet vizsgálni az obit pár ki-be húzás után és kibukik a selejt.
Szóval. Én is ma jutottam hozzá a kis aranyoshoz. Ajánlgatták a Nikon CP2100-asát, de külsőre egyáltalán nem tetszik, és tudása is kisebb. Adtak volna hozzá töltőt+akksit 70e-ért.
A Canon nekem tokkal vonóval (Gép+töltő+4db akksi[2000mAh]+tok+128mb-os CF kártya) került 106eFt-ba.
első benyomások:
A kép minősége tetszik, éles, színhűség jó, vaku erős, vörösszem eddig nem volt.
Mint már írtam ... klubbtag lettem. Tehát tartok egy kis beszámolót.
Alapvetően tetszik a gép, főleg azért mert előtte egy HP 120-asom is volt. Szerencsére sikerült tőle megszabadulnom - de ez nem tartozik ide. Sokat szenvedek azzal, hogy mikor milyen beállítást használjak - talán még most sem sikerül elsőre. Amikor hirtelen kell fotózni akkor kapcsolás AUTO módba és katt. Tehát még van mit tanulni. Tetszik a sok lehetőség amit kínál a gép. Az obi nekem is karcolódik és talán tartok is tőle, hogy egyszer csak beadja az unalmast. Szerencsére Canon Hun. garis. Sokan írtátok, hogy a vörösszem csőkkentő nem jó! Nekem még sosem sikerült olyan képet csinálni amin vörösszem van. Esetleg egy kutyával, de annak zöld a szeme meg nem tudtam neki elmagyarázni, hogy a sárga lámpába nézzen. 1800 -as GP akkuval nyúzom a gépet és tapasztalatom szerint egy töltéssel kb. 200 képet tudok csinálni aminek a fele vakus - a display bekapcsolva.
Kiegészítőként eddig vettem egy HAMA tokot amiben ez a "tusolócsöves" állvány van. Vállpánt és övpánt is van rajta. A 64(TDK, korábbi vétel) Megás kártya mellé beszereztem egy 128(Kingston)-ast. Egy további 128-as pedig előrendelve.