Most éppen a jövőről elmélkedem,nincs is jobb ennél tökmagzabálás után.
Ferenczi György és a Herfli Davidson Band:
"Ááááááá...Egyszer öreg leszek és kövér
A hajam kihullik majd
Nem járok már sehová el
Kerülöm a bajt.
Nem fordulok meg a lányok után
Csak ülök otthon a hintaszékben és bámulok bután
Mert egyszer öreg leszek és kövér
És nem bír el a mérleg
Csak szívom a nagy buta Havanna-szivarokat
Örülök,hogy élek
Villanyfénynél alszom el
És nem mondom meg ha félek
De minden este,mint egy vadkutya-kölyök
Énekelek az égre,hej:
Johhny Walker,édesítsd meg az éjszakáááát
Johhny Walker, a szakadékon repíts áááát
Johnny Walker,édes még a torkom,heeeeej-heeej
Johhny Walker,nélküled nem bíroooom,heeej..."
Igazából a klasszikus zenét szeretem, nekem a zene lényege a variációs kidolgozás. A Mezzo egy francia zenei tv-csatorna, amit Pesten is lehet fogni. Mindennap nézem-hallgatom.
(Még az se baj, ha nem fiatalít. :)
azért a "Miért kell összefüggésbe hozni..." sem rossz:)
akkor ez így egy békés megoldásnak vehetô?
Mezzo? ezt most nem értem/nem tudom, mi.
Borisz Godunov itt megy a Madách Kamarában, még nem volt energiám elmenni rá, bár igazából ez is inkább személyes, mint bámiféle színházi érdeklôdésbôl fakadó restanciám.
Néhány,kamaraszínházra méretezett Ionesco-darab óta (annak is van vagy tíz éve) nem igazán érdekelnek a színpadi produkciók. sajnos, de töredelmesen bevallom, ez nálam így van.
nekem az kétséges, ahol meg mégiscsak van nôi hang,...:)
nekem egyébként az igazi Neurotic-feelinget a "Vén véna" és az "A rock'n'roll az nem egy tánc" adja vissza, de most tényleg a "(...)megvetett ágyas" játszik...
Megvan egy óra Neurotic-felvétel. Visszafiatalít egy évtizeddel. Kár hogy nincs nôi hang, a srác kissé ellenszenvesen rikácsol. V.szinűleg a legjobb szám mégiscsak a "Mélyen (sic!) megvetett ágy" lesz...
Áááá..., nem nézek már semmit semminek. Csak segíteni akartam a honlapcímmel, és közben a sátánom besuvasztott valamit, aminek legkevesebb három értelmezése lehet a válaszban, ahogy most nézem. Főknén ha linket is hozzávesszük...
sajnos, az extra és a tar.hu oldalai valamiért nem látszanak "kifelé". ezt már mástól is hallottam ill. olvastam.
jó ez a link, amit megadott,valamivel még jobb is, mert a szövegek könnyebben kereshetôk.
egyébként pontosan azok a számok vannak fenn itt is, mint ahol én találtam meg ôket.
teaügyben még sehogy sem haladunk, ahogy lesz használható hírem, azonnal közlöm.
Sajnos, nem sikerült, kedves Morticia, elmenteni a dallamot. Az extra.hu nekem soha nem jön be, fogalmam sincs, miért nem. (Nagyon dicsérik például "digitális pillangó" honlapját - aki talán játékosom lesz a csapatban - az extra.hu-n, sokan látták már, nekem viszont kijelzi a gép : "error of connexion", van is benne valami igazság.)
Valamit be kéne máshogy állítanom, de nem tudom, hogy mit. Sebaj.
dear gordonka:) nem hiszem, hogy nekem lenne tisztem elmagyarázni a Neurotic-féle Pajor szövegeket, a Neurotic helyét a '80-as évek magyar "undorgrundjában" vagy hogy a "mélyen megvetett ágy" mitôl jó.
viszont, ha érdekli a dallama, itt meghallgathatja, sôt le is töltheti. az oldal az alján egyébként pontosan ugyanennek a számnak a Kispál és a Borz - féle feldolgozását is megtalálja. érdemes összehasonlítani:)
Slayertől az I wanna be your dog című örökzöldet.
Persze csak kikapcsolódásként, két opera között.
Ez igazából azért tetszik, mert úgy hallom, valami szócső-szerűségbe ordít a fickó...vagy csak a hangja ment el...?
Nemrég belehallgattam korábbi munkáikba, érdekesek voltak...utána ismét elővettem ezt a számot,és meg kellett állapítanom, hogy a sok album és sok koncert teljesen tönkretette az énekes hangszálait, és nem csoda, hogy alig jön ki hang a torkán.
Arra is gondoltam, hogy öregkorára gégefőrákban fog meghalni. Azt mondják, az elég csúnya halál.
Nagyon szép, Morticia, de meg kell kritizálnom a "mélyen megvetett ágyat". Bocsánat, de a "mélyennek" semmi értelme nincs itt, hacsak morálisan nem akarjuk felfogni és a henyélést (naplopást) vetjük meg mélyen. A csecsemô oázását pedig csak egy oázisban tudnám elviselni, két napos tevehátos utazás után, de talán még akkor sem.
Szép a maradék szöveg... és a dallama?