Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1452

A kodak luxusprofitja, semmi más.

FF-ben szerintem is quartzozni kell. Vagy ha unod a felhuzigálást, akkor Aurórázni. Aztán ha netán színest akarsz, akkor nincs más választás, mint a kazettás... hacsak nem hozatsz a wittnertől vagy a kahltól méterárút. De az S8 kazit töltögetni vaksötétben tényleg szánalmas nyomor, és nem is látom sok értelmét, amikor 1-5e Ft-ért lehet kapni DS8-as quarzot, amit sec-perc alatt be lehet fűzni, akár még egy fotocsuklyában is, ha netán azon az egy-két fordulatnyi filmen akarsz spórolni, ami befűzéskor tönkremegy.

Előzmény: Superb_ (1451)
Superb_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1451

De tényleg, mi a fene kerül ezen ennyibe?! A műanyag kazetta? Ugyan már! A filmanyag, az se sok... Nem értem, egyszerűen van egy lélektani határ, ami miatt én nem költök többet. Pl. 7 ezerért most vettem egy szinte vadiúj (elméletileg használt) tükörreflexes fényképezőgépet. Mit kapok ezért s8-ban: 3,5 percet. Akkor inkább a fényképezőgépeimre költök (objektív, kereső, egy érdekesebb váz stb. ) én mint amatőr ezt így élem meg, pedig a lelkesedés nem hiányzik és pénzem is volna, de ennyit sajnálok erre a célra.

Nekem az 5e forint a maximum amit egy kazira szánnék, azt hiszem marad a foma és a quarz.

Előzmény: D94A (1450)
D94A Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1450
Egy gond van a single 8 rendszerrel, hogy Magyarországra nagyon nehéz és költséges behozni. Sajnos a képviselő csak a digitális papírok eladásához ért. A film vékonyabb, mivel poliészter hordozón van, így a hívógépet könnyen összetörheti, mivel nem szakad. Én is úgy vagyok a kazettás filmmel, mint te: egyszerűbb a gyári kazettás filmet venni, mint szétmacerálni a sötétben, pedig nekem meglenne rá a lehetőségem.
Apepee: a single 8-as kazettát, nem tudod szétszedni, mivel össze van forrasztva. Ezen felül maximum 8 méter Fomát tudnál beletölteni. Becsüllek a kazettázásért, én biztosan nem csinálnám. Szerintem szerezz be egy jó minőségű DS8-as kamerát. Tényleg nem olcsó a film, de takarékoskodni kell vele.
Előzmény: Superb_ (1449)
Superb_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1449
Erre mondom, hogy nyomor. Persze lehetne finomabban is kifejezni, de most ennyire tellett. Én nem akarok vesződni kazettatöltéssel, engem az idegesítene. De aki annyira ügyes, az legalább a dolog másik oldalát  tapasztalhatja meg, az örök barkácsolóét, és madzaggal, csavarral mindent megoldó szerelő-fenoménné válhat.
Előzmény: apepee_ (1448)
apepee_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1448
örülnék neki én is, ha lenne pénzem gyári, 15 m-es kazettákra, előhivásra, de hát mégiscsak keleten vagyunk :) hát főzzünk amiből van...
Előzmény: Superb_ (1447)
Superb_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1447

Én más koncepciót képviselek. Éppen azért találták ki az USA-ban a kazettás rendszert, hogy ne a bizonytalan töltögetéssel  kelljen foglalkozni, hanem csak a tiszta filmezésre lehesssen koncentrálni.

Az újratölthető kazetta számomra csak a kelet-európai nyomor/valóság...

Előzmény: apepee_ (1446)
apepee_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1446
Nekem a kazetta egyszerűsége tetszik...feleannyi macera vóna befűzni, mint super8-as társát...az kész kézbalett, mikor húzod rá vissza a külső deknit...a filmbacsokbefűzésről nem is beszélve, de arra nincs más megoldás, marad az izzadás :)
Előzmény: Superb_ (1445)
Superb_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1445

Legközelebb, amiről tudok, hogy a németeknél kapható, lehet postán is rendelni.

Nekem nincs single 8-as kamerám, de ez azért jó hír, mert az állítólag egy nagyon jó anyag, starpabíróbb és talán vékonyabb és ugyanolyan s8-as vetítővel lehet a végén vetíteni, tehát nem kell hozzá spéci vetítő.

Én is szívesen kipróbálnám...

Előzmény: apepee_ (1444)
apepee_ Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1444
Nekem egy db single8 gépem van, az is egy igazi zsebmasina, fixfókuszos, 1 v. 18 fps, kecses, női kezekbe való, ez az amit alkoholos filc hiányában nem írt alá a Zsigmond Vilmos az utcán :)
Amúgy valóban jó hír, ez bizonyos szintre vissza fog jönni a piaca a s8nak...de ez csak saját véleményem, de ez alátámassza valamilyen szinten. Nincs valakinek egy single8 kazija? Szerintem azt egész egyszerűen tudnék 10fél méterrel utántölteni :) Kipróbálném csak.
Előzmény: Superb_ (1441)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1443
Hát jó, túl nagy kedvem úgysem volt hozzá, de jó pénzért bármit megteszek. :)
Előzmény: glad (1442)
glad Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1442

Köszi, de jelentkezet mailon egy bartel érdekelt kolléga.

Azt hiszem így mindketten jóljárunk. :)

Amúgy egy orsó van csak.

Előzmény: Törölt nick (1440)
Superb_ Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1441

Nem megerősített források szerint a Fuji cég folytatja a single 8-as formátumú filmek gyártását!!!!!!!

Tavaly jelentették be, hogy vége, de a filmes felhasználók tiltakozására visszavonták és folytatják!

Bár nem használok single 8-ast de ez nagyon jó hír!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1440

Egy 13 cm átmérőjű orsóra 220m (SP), 270m (LP) vagy 360m (DP) szalagot tekertek föl eleink. A szalag általában 9,5cm/sec sebességgel halad, és kettő vagy négy mono hangsávot tartalmaz. De voltak más orsóátmérők is, és néha 4,77cm/sec és 19,5cm/sec sebességet is használtak, attól függ, kinek milyen magnója és/vagy kedve volt. 

Ha tényleg hajlandó vagy 2000/óra díjat fizetni, és van vagy négy-öt órányi anyagod, én átveszem neked. Bp-i vagyok, de párszáz forintért hozza-viszi a posta. írj: multiplikato a citromail pont hu-n.

Előzmény: glad (1439)
glad Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1439

Na lássuk:

- felhajtok egy gépet

- Megveszem (esetleg rossz tipust, mert nem értek hozzá vagy nem jól müködőt)

- Megpróbálom kitapasztalni a működést (ez lehet hogy probléma nélkül megy, de lehet, hogy megszenvedek vele, mint a vetitő géppel)

- Megpróbálom összedrótozni a retró korszakot a PC-vel.

- Átnyalom mp3-ba.

Nos csábító, de lehet, hogy inkább fizetnék érte, hogy valaki átvegye. :)

Most nem tudom egy tekercsen hány óra van, de ha valaki azt átveszi 2000Ft ért akkor az jobb nekem. Esetleg bartelba megkapja a szalagot utána...

Egyetlen gondom már csak az, hogy én győri vagyok és gyanitom az itteniek többsége fővárosi.

Előzmény: Törölt nick (1435)
q4 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1438

:)))

Beindulni láccik a gépezet!!!

Jujj de jó!:)

Ország-Világ Szupernyolcasai, Egyesüljetek!

S8 Akrobata Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1437
A Filmmúzeumtelevízióhoz és az MTV Kultúrházához közvetlen drótjaink vannak. Jövőhéten megyek a Tilos rádióba, szerdán leszek 10től 12ig. Majd ott is nyomom a sirály prgramot, plusz felhívást is nyomok, hogy minél több super8as aktivista jöjjön gépekkel felszerelkezve.
Superb_ Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1436

Ott leszek mindenképpen!

Én úgy gondolom ha Szegeden bevált egy ötlet akkor azt kell Budapestre is alkalmazni.

A rekorddöntés szerintem is jó ötlet, az ilyen különlegességekre jobban figyel a sajtó. Pl. a Filmmúzeum biztosan segítene így látatlanban, hiszen ők - szemben az állami archívumokkal - felvállalták a házi 8mm-es és s8-as anyagok megmentését és archiválását is és ilyen műsoruk is van. Ráadásul a célközönségük a műveltebb, intelligens és fogékonyabb társadalmi csoportok, szval nem a mónikasó nézői. Na, most mennem kell mónikasót nézni, sziasztok. :)))

Előzmény: S8 Akrobata (1434)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1435
Na most ha fizetsz mondjuk 2500 Ft/órát, én megcsinálom neked, de szerintem sokkal olcsóbb, ha veszel egy magnót, átírod, utána kidobod a lomiba.
Előzmény: glad (1433)
S8 Akrobata Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1434
Szevasztok!
Február 21-től 25ig a Sirályban, Pesten a Király utcában lesz az fesztivál – amiről már Sziszi is írt - amiben mi is aktív szerepet vállaltunk, innen Szegedről. Folytatjuk Budapest bevételét, amit már tavaly elkezdtünk a 2. Nemzetközi Tánc és Performance Fesztiválon a Gödörben. Super8as Barátaim! Pesten is lehet ajtókat kinyitni és azt hiszem, hogy a mozgalom érdekében a legfontosabb Budapest bevétele lesz. Még nem tudom a pontos sirálybeli programot - hogy mikor lép fel a Szegedi Super8as Akrobatacsoport és az Emlékmentők-, de szerintem pénteken vagy szombaton leszünk, mert utána a bulihoz is mi nyomjuk a filmeket. A szintén szegedi Geriub Gepleki csoport is jön, velük kiállításokon nyomulunk, videó performanszokkal és videó installációkkal. Jó lenne esetleg aznap összefutni a Sirályban, akár hozhatnátok gépeket, hogy még brutálisabb legyen a fellépés, így már fel is vezethetnénk a dolgot úgy, hogy ez már egy országosan éledező organizmus. Akár megdönthetnénk a Szegedi Super 8 mm Fesztiválon általunk beállított világcsúcsot az egyszerre vetítő super 8 mm-es vetítők számában. Ez most még nem lenne nehéz, 23 géppel már átrepülnénk a léc felett. Ezt aztán a MEDIAWAVE-n dönthetnénk meg megint.
Egyébként a Sirály egy befogadó hely, s ha bejön nekik a super 8as történet, biztos, hogy kinőhetne onnan egy budapesti bázis, egy országos találkahely. Hm?
A legfrissebb PEP! magazinba most jelent meg a mozgalmat bemutató írásom, nagyon bejött a szerkesztőknek, remélem az olvasóknak is, és akkor megint tömegeket nyertünk meg az ügynek, így egyszer csak berobban valami szponzor, aki végre látja, hogy mi is ez lényegében!
glad Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1433

Köszi,

Hát... jobb lett volna egy kényelmesebb megoldás ha valaki foglalkozik ezzel...

Előzmény: Törölt nick (1427)
apepee_ Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1432
Buta ötlet nem lenne, de elfogynánk...azaz jó lenne, hogy pl. megmutogassuk hogy egyeltalán van ilyen, szerintem elég stabil bázis jönne össze itt Pécsen is, meg méginkább kapna rá a médija, viszont nem tudom hogy elég erős műsor lenne e minden helyen. Nyilván nem a rendszeresen "bejáratott" szegedi műsorra gondolok...
Azt mondanám, hogy inkább még ne, vagy max úgy de, hogy mint vándorcirkusz elmászkerálás ide-oda, az viszont annyi pénz, hogy ihaj...
Idén nem szeretném kihagyni szegedet! Kösz a meghívást! Egy filmem már mindenképp van, aminek örülnék, ha lemenne. Addigra remélem lesz még legalább egy...legalább kettő :)
...de akkor szólj a széplányoknak :D
Előzmény: Superb_ (1431)
Superb_ Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1431

Az nagyon buta ötlet lenne, ha  három városban (Szeged, Pécs, Budapest) egyidejűleg lenne a fesztivál?

Végülis miért ne?

Előzmény: q4 (1430)
q4 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1430

Srácok!

Az már biztos, hogy a VI. Super 8mm Feszt. idén szeptember 6-9-ig lesz megtartva!

Mindent biztosítunk számotokra, csak rakjunk össze egy programot... minden nap lehetne vörksop,technikák bemutatása, este vetítés vagy bármi... Mi szívesen látunk benneteket, hisz ezzel egymást erősítjük!

Szállásal sincs gond, 3db patináns vetítőterem a belváros szívében biztosítva stb.(utiköltség & gázsi sajna nincs, csak ha jön némi szponzori + pénz, ami eddig mindig elment mindenre ami nem gázsi:(

+Valóban nehéz meggyőzni ismert személyiséget egy ilyen fesztiválra, de harcolunk:)

Mindenkép kell egy megbeszélés személyes formában Bp-en, erre megfelelő alkalom lehetne február 21-25 között, amikorvalamikor:) fellépünk a fővárosban egy fesztivál keretében itt: http://esztertaska.blogter.hu/?post_id=86691) , http://siraly.co.hu/

No Hajrá!!!

üdv. Sziszi

D94A Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1429
Szia!
Mekőtt beruházol! Ha van kitől, kérj kölcsön egy filmfelvevőt és próbáld ki! Ha tetszik akkor ruházz be egy kamerába. Árak??? Az 1ft-től a csillagos ég! Leírok pár dolgot az "orsós" DS8-ről és a kazwttás S8-ról!
DS8:
Előnyők:
Olcsó a film és a kamera, ha magad akarod hívni viszonylag olcsón megúszhatod. A hibás kamerádat viszonylag olcsón és könnyen lehet javítani. Rúgómotoros kamerát még egy vállalkozó kedvű órás is megjavít( kivéve az elemcserélő droidokat)
Hátránya:
Csak ff-et kapsz itthon hozzá! A film befűzése macerás, profi kamerát nem tudsz beszerezni. A nyersanyagbeszerzést én bizonytalannak tartom.
Kazettás S8:
Előnyök:
A prof igényeket is kielégítő filmválaszték és állandó stabil beszerzés, olcsó kamerabérlet prof és félprof kamerák esetében is. Egyszerű filmcsere.
Hátrány:
Drága!!!
Hívással, szkeneléssel kapcsolatban keress meg!
Előzmény: hamori1 (1424)
Superb_ Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1428

Mennyit szánsz a dologra?

A legolcsóbb megoldás egy szovjet felhúzós, mechanikus kamera beszerzése (én úgy max. 4-5 ezernél többet erre nem áldoznék, de ennél olcsóbban is tudsz szerezi) Ezek Quarz néven futnak és orsós film kell beléjük (normál 8 vagy super 8 vagy 2xnormál 8 vagy 2x super 8 azaz ds8 a típustól függően).

Ha a soosnál veszed, ott hasznos tanácsokat is kapsz + filmet is vehetsz, fekete-fehér fomát javaslok, erről már Zápkörte írt. És hát be kell majd szerezned egy vetítőt is.

A legpraktikusabb egy jól működő kazettás felvevő, ezek is ugyanolyan olcsók én a japán cuccokat javaslom. Ezeknél nem kell az orsós filmmel vesződnöd. De ezekbe a kodak filmek viszonylag költségesek, hiszen az előhívást is fizetned kell a kazettás film árán túl. Ha jól számolom 3,5 perc ami rendelkezésedre áll. Gondolj arra, hogy a legtöbb reklámfilm 1 perc alatt mozog. Szóval ezzel a kis idővel is sok minden elmondható, bemutatható.

Ha vásárolsz mindig egy dologra emlékezz: sok az eszkimó, kevés a fóka. Nagyon kevesen filmezünk és sokan akarnak eladni, így válogathatsz a használt cuccok között. Ha vaterázol, alkudj szemérmetlenül!!! ;)

Jó mulatást! :)

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1427
venni kell egy magnót, és összekötni a kampjutörrel. Egy ZK-140 vagy B-47 1-2e Ft-s tétel, a vaterán külön kategória van a műszaki cikkek/gyűjtői nosztalgia készülékek fül alatt.
Előzmény: glad (1426)
glad Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1426

Szia,

Nagyszüleimnek volt 8mm-esük és egy digitális kamera segítségével átvettem az egészet, de filmek között volt néhány tekercs magnószalag is. Ezeket hogy/hol lehetne ledigitalizáltatni?

Glad

Előzmény: Törölt nick (1425)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1425

kamera csak használtban van, a www.vatera.hu oldalon jópárat találsz.

film a www.soosfoto.hu oldalon kapható. Két féle van: kazettás és napfényorsós. Előbbi csak Kodak gyártmányú van, viszonylag nagy választékban, és 5-6e Ft egy 3 perces tekercs. Napfényorsósból csak Foma (csehszlovák) kapható, és csak fekete-fehér, fordítós, 100 gosztyos. Valami 1690 Ft egy 3 perces orsó. Értelemszerűen a kétféle filmhez kétféle kamera is kell.

Előhívatni leginkább Szilas Szilárddal lehet (d96a a fórumon), de ha időmilliomos vagy és beszerzed a vegyszereket, meg egy hívótankot, akkor a fekete-fehér film otthon is előhívható.

Fordítós film az, ami közvetlen szín- és tónushelyes képet ad, magyarul diafilm.

hamori1 Creative Commons License 2007.01.07 0 0 1424

sziasztok

Szeretnék s8 as filmezéssel foglkozni (csak amatör szinten)

Segítséget, információkat szertnék kérni, mint:

-hol lehet beszerezni a kamerát, filmet

-előhivni/hivatni a filmet hol lehet

más olvasgattam róla pár dolgot a neten és egy dolog nem derült ki számomra h milyenaz a fordítos film?

apepee_ Creative Commons License 2007.01.07 0 0 1423
Nekem is január végefele lenne a Pestremenés.
Szállás :) Szivesen megyek, ha lehet. Viszont megigértem egy másik cimbinek is, hogy nála leszek, majd csinálok időbeosztást :)
Előzmény: Superb_ (1422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!