Keresés

Részletes keresés

hobby 66 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64505

Ma se tudok megvenni semmit.

Fizetésnél kiírja paypal a nevem, meg hogy szállítás ide, azután ez jön fel ebay-nél.

Az hogy megakartam venni a cuccot, még a nem fizetett tételek között se szerepel.

"PayPal is unable to process your payment at this time.

You can try changing the payment method inside of your PayPal account or select a different payment method."

In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64504

Nem vezetik ki. A vevő fizethet neked PP-al.

A jutalékot nem kell külön fizetned (ez pl. könnyebbség), az eBay automatikusan a jutalékkal csökkentett összeget utalja a számládra.

Előzmény: Kabala Baba (64492)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64503

Igaz, igaz, erre nem is gondoltam.

Előzmény: t.lantos (64485)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64502

Nekem a rokkant ellátás igenis alapjövedelem, ami kell életem végéig, mert sosem fogok öregségi nyugdíjat kapni, nincs meg a minimális ledolgozott évem. De ebből úgyis csak éhen lehetne halni, ha kapnék is. Nem kéne féltenem az ötjegyű ellátásomat, ami a mai magyar árakhoz képest tényleg nevetséges, ha ma Mo-on rendesen, legálisan, bejelentve úgy lehetne dolgozni helyben, vagy akár otthonról, akár részmunkaidőben, hogy rendes pénzt lehetne keresni. Ez ma min. 500e nettót jelent napi 8 órával, és még ennyiből is sokáig tartana értelmes szintű életet építeni magamnak. A szakmunkás nettó minimálbér 145e, de egyedül ebből se lehetne megélni rendesen. Én meg tudnék, de miért tenném? Ez még mindig csak tengődés lenne.

Előzmény: gojkomitics16 (64501)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64501

Pontosan ez a baj ezzel: ezek szerint simán munkával is megkereshetnéd ezt, vagy ennél jóval többet, de a rokkant ellátásod félted. Még csodálkozol azon, hogy esetleg elveszik...? Nem véletlen. Ez nem alapjövedelem, hanem segítség azoknak, akik munkaképtelenek. (persze most ne menjünk abba bele, hogy a mértéke a béka feneke alatt van...)

Előzmény: C128 (64500)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64500

Nincs semmi ellentmondás. Sajnálom, hogy semmit nem értettél meg az egészből. Milyen hetek óta? 6 napja vagyok itt, 13-a óta. Nincs semmi stikli, mindent szabályosan és legálisan csinálok, egy kis hal vagyok csak ebayen a sok nagy kereskedő között. Nekem elég az ötjegyű ellátás mellé a havi néhány 10e bevétel, nem szórom a pénzt baromságokra, csak arra költök, amire kell, kicsi lakás, kevés rezsi, kevés kajakiadás, kicsi 22 collos LCD TV, butatelefon, régi asztali PC, gáztűzhely, gázkonvektor, stb.. Mindent én javítok. Olyan ritkán veszek új vagy használt dolgokat itthonra, amilyen ritkán csak lehetséges. Pl. lakásfelújítás sosem lesz többet, értelmetlen. A rokkant ellátás mellett bármennyit kereshetek ebayen adózás nélkül, amíg az évi 600e bevétel alatt maradok, ami havi 50e, és nem vehetik el az ellátásomat. Hiába olyan a rokkant törvény, hogy ellátás mellett már jövedelemkorlát nélkül lehet legálisan, bejelentve dolgozni, és nem vehetik el az ellátást, több 10e magyarnál már megtették, mert tudott dolgozni. Nálam ezt nem fogják megtenni, esélyt sem adok rá. Ezért sem dolgozhatok többet senkinél és senkinek. Ezért fontos az ebayezés.

Előzmény: gojkomitics16 (64499)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64499

Önellentmondás vagy a köbön: havi 55e-ért ki sem mozdulsz, de már hetek óta drámázol a fórumokon, mert a te kis havi 10-20e Ft-os stiklidet az ebay megnehezítette...

Előzmény: C128 (64498)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64498

A nav link nem érdekes, ezért. "Ha a magánszemély ingó értékesítésből származó bevétele az adóév elejétől összesítve nem haladja meg a 600 ezer forintot, akkor nem keletkezik adóköteles jövedelme (kivéve, ha a bevételt egyéni vállalkozóként szerzi meg), még abban az esetben sem, ha az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül." Magánszemély vagyok, és az évi 600e közelébe sem kerülök a havi 10-20e-es bevételekkel. A NAV elmehet a fenébe, semmi bajom nem lesz bárki bármit tesz. Amúgy is a NAV először a feljelentőt nézi meg, hogy miért teszi azt, amit, úgyhogy lehet hogy ő fog bajba kerülni. Nincs olyan ember, aki dolgozik, és minden jövedelmét bevallja, aki nem titkol el semmit. Nekem nincs rejtegetnivalóm, a rokkant ellátás nem adóbevallásköteles, nem dolgozom se bejelentve, se feketén sehol, ha mellette nincs évi 600e egyéb jövedelmem, akkor nincs mitől félnem. Be lehet fejezni ezt a témát, nem fogom abbahagyni az üzletelést, és senki nem fogja tudni elérni, hogy abbahagyjam, 20-30 év múlva is ezt fogom csinálni. Nem én csinálom a gépeket szétbontva kiárulást, hanem az említett 500+e-es havi forgalmú ember. De őt se piszkálhatjátok, mert biztosan adózik utána, mert a legtöbbször már a havi 600e bevétel is megvan neki. De ha én is szétbontásból csinálnék bevételt, akkor mi van? Senkinek semmi köze hozzá, mindenki abból csinál pénzt, amiből tud. Semmi illegálist se csinálok. Tele van az ebay retró gép chipekkel, alkatrészekkel, sokan üzletelnek így. Akkor most mindenkit piszkálni fogtok, hogy szentségtörés? Nevetséges. Miért adnák el egyben a gépet, amikor 1-2 chipért is kapnak ennyit? A retró árak szépen mennek felfelé, és ez még sokáig így lesz. Ezt sokan kihasználják, bárki megteheti, aki ért hozzá, van rá sok ideje, pénze, stb.. Ez a világ működik fordítva, bármit megnéztek, ezt látjátok. A becsületes melóst, az üzletelőt büntetik sok adóval, jutalékkal, míg az illegális dolgokból élők vígan elvannak. Egész életemben mindenki szembe jött, ez nem újdonság, sosem tartottam a tömeggel, és ez nem fog változni. Ha a tömeggel tartok, már 20+ éve halott lennék. 4 órás melót csináljak valami kizsákmányoló baromnak? Minimálbér 2021: 167400/111321, 219000/145635. Majd kapok 4 órára 55e nettót? Ennyiért ki sem megyek a lakásból. Ennyiért dolgozni 1 hónapig? Nevetséges. Ez 183 USD. Az 500+e-es ember 2-3 nap alatt 8-10 cucc eladásával keres ennyit.

Előzmény: gojkomitics16 (64493)
XANTIi Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64497

Akkor az "áru" értéke nehezen meghatározható egy kártérítés esetén. Hosszú vívás dörzsölt sikerdíjas ügyvédekkel.

Ahol semmi igazság nincs, csak ami papíron igazolható..

Egyébként tudtommal évi 5 v. 800ezer forgalom felett kötelező beírni az évi SZJA bevallásba is. Még a magán használati eszközeid értékesítései után is. Nem beszélve az üzleti tevékenység célú értékesítésről. Az elvileg az első forinttól adó köteles.

Előzmény: C128 (64491)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64496

Nem is kell hogy felnyomják: most, hogy mindenkitől bekérték a személyit, elég, ha a NAV küldd egy lekérdezést, és szépen összeveti a saját adatbázisával.

Előzmény: W_B (64495)
W_B Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64495

Tényleg baráti jótanács, csatlakozom a fórumtárshoz.

Neked elég rossz híred van C64/C+4/stb. gyűjtői körökben, ott ismerik az IRL nevedet, ebay/vatera accodat; ha egyszer felnyom valaki a NAV-nál, évekre visszamenőleg visszanézik a számládat, és irgalmatlanul megbüntetnek.

Megveszed itthon a régi gépeket, és szétbontva kiárulod; ez a legalja nepperkedés, retrós körökben meg főleg szentségtörés.

Ha egyszer mindenki szembe jön ezen az autópályán, miért nem csinálsz mást?

Elmész egy 4 órás melóra, jobban keresel vele, és nyugodtan is alszol.

gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64494

Mármint úgy értem, ha közben nem jelentkezel be hozzájuk adószámért...

Előzmény: gojkomitics16 (64493)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 1 64493

Arra nyomatékosan felhívnám a figyelmed, ha valamit üzletszerűen csinálsz, akkor bizony a NAV-ot nem fogja érdekelni a siránkozásod, keményen bírságolnak egy esetleges ellenőrzéskor... Márpedig mindent és egyre többet látnak...

https://nav.gov.hu/archiv//data/cms362227/ingo_ertekesites_tajekoztato_internetre.pdf

Kabala Baba Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64492

PayPalt ki is vezetik teljesen? Jutalékor pedig a bankkartyáról emelik le minden esetben, mert az uj számlan nem lehet gyűjteni? Azt olvastam hogy dollaros elszamolas van, de az EU-s tranzakcióknál is?

Előzmény: In Lak'ech (64484)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64491

Sima magánszemély vagyok, nincs semmilyen vállalkozói igazolványom, vagy magánszemélyes adószámom, semmi.

Előzmény: XANTIi (64489)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64490

Nagyon nehézkes a felfogásod, nem erről van szó...

Már ez is el lett mondva, de akkor mégegyszer: ha te értéknyilvánítás nélkül küldesz valamit, a posta elvesztés esetén max 30 DTS-t (~13e Ft) fizet. Ez van benne az ÁSZF-ben, amit azzal, hogy használod a szolgáltatást, tudomásul veszel, és elfogadsz. Ezt hívják ráutaló magatartásnak. Lehet ezzel nem egyetérteni, de akkor marad a szállítás s.k.

A következő szint, hogy megkötöd a biztosítást az értéknyílvánítással, de reklamáció esetén szükség lehet (általában kell is) számlával igazolni a követelt összeget. Nyilván ha ez nem  lenne, bárki küldözgethetne nagy értékű küldeményeket timbuktuba, amit elveszettnek nyilvánítanak, majd tartja a markát a mesés összegekért...

Ha ez sem megy át, akkor sajnos nincs mit tenni, marad a tüntizés kockakővel a parlament előtt...

Előzmény: C128 (64488)
XANTIi Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64489

Persze. Csak elvesztés esetén a kártérítésnél jelenthet alapot.

Előzmény: C128 (64488)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64488

Semmi köze a postának se, meg másnak se ahhoz, hogy hogyan üzletelek. Nem köthetik kereskedelmi számlához a csomagkerestetést. Ilyen nincs. Sima magánszemély is postázhat bárkinek bármit.

Előzmény: gojkomitics16 (64487)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64487

kereskedelmi SZÁMLÁT, amivel ugyebár te nem rendelkezel...

Előzmény: C128 (64486)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64486

A Fedex, DHL, DPD, GLS, és a többi is felejtős Mo-ról USA-ba levélküldésre.

gojko: Ez mi akart lenni? Értelmetlen: "reklamáció (csomagvesztés) esetén kérni szoktak kereskedelmi az igazolásra..."

A Payoneerről. Ez sokkal rosszabb, mint a paypal, mert a Payoneerrel = az ebayes egyenlegen nem lehet pénzt felhalmozni, bármilyen pénznem érkezik, €-ra váltják már ott, aztán vagy naponta, vagy max. hetente kedden átküldik a magyar számlára, nincs olyan lehetőség, hogy havonta egyszer, stb.. A pénzváltásokon mindig buksz. Nem kötelező minden pénzmozgásról SMS-t kapni, nem muszáj használni ezt a funkciót. Én se használom a sima magyar számlámnál, látom az ebayes mailokból és a számlámból, hogy mikor van mozgás, és akkor simán belépek netbankkal a sima bankszámlámra, megnézni az egyenleget. A paypalon az érkező pénznemben tudtad tartani az összes pénzt bármeddig, USD-ban, €-ban, nem volt érdekes az árfolyam. Nem kellett a magyar számlára átküldeni. Nálam még mindig ott van az ebayes pénz, elfér, csak az infláció csökkenti az értékét. Bármikor vásárolhatok paypallal USD-ban, €-ban, nincs pénzváltás, nem bukok semmin semmit.

t.lantos Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64485

Nemcsak a kedvezobb arfolyam. Adott esetben ha gyujtotted, el is kolthetted.

Előzmény: In Lak'ech (64484)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64484

Igen.

Nekem most úgy tűnik, hogy egyszerűbb a rendszer. Persze ennek ára van. Nem tudod gyűjteni a kifizetéseidet, megvárva a kedvező valutaárfolyamot. Nem is beszélve arról, hogy minden fiszfasz kifizetés utalása esetenként külön-külön történik egyből a bankszámlára. Ez minden jóváírásnál egy-egy értesítő sms. Nincsenek illúzióim, hogy én fogom az árukat megfizetni.

Előzmény: Kabala Baba (64483)
Kabala Baba Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64483

Mire gondolsz, az ebay új Payoneer fezetesi rendszerére? Arra én is kíváncsi vagyok...de kisse bosszantó hogy ráeröltetik az emberre. Van valami előnye is gyakorlatban az eladók oldaláról? 

Előzmény: In Lak'ech (64457)
Kabala Baba Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64482

köszi!

Előzmény: XANTIi (64443)
Desert Rat Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64481

A fórumon csak bólogatni tudunk, hogy igen, igen, néha így jár az ember.

Előzmény: C128 (64478)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64480

A levezetésed alapján: neki nem kell futárral küldeni, mert belefér a csomagvesztés, ha neked viszont nem fér bele, akkor kénytelen vagy futárral vagy legalább értékbiztosítva küldeni, de elárulom, hogy reklamáció (csomagvesztés) esetén kérni szoktak kereskedelmi az igazolásra...

Előzmény: C128 (64478)
Desert Rat Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64479

Még az sem mindig áll, hogy a FedEx drágán dolgozik - persze EU-USA viszonylatban bizonyára. Az USPS tipikusan 11 dollár körül szállít usán belül közepes méretű dolgokat. Tavaly eBay-en egy routert vettem Virginiából Kaliforniába (4000km) rendelve és FedEx szállítás volt - most néztem vissza, 11.84 volt a díj. 

Előzmény: XANTIi (64474)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 -1 0 64478

Ezekkel az üzenetekkel nem leszek előrébb. A havi fél-1 millió Ft-os forgalmat csináló magyar ebayes kereskedő postaköltsége (most néztem meg) USA-ba 1 chipre 8 $, kicsit nagyobb tárgyakra 13,5, 30-40 cm-esekre 35. Ilyen árakkal csakis a sima magyar postát használhatja, ő sem tehet mást. De ő 8-80 $-ért ad el 1 chipet (max. 50g-os levél), a nagy részüket 20-30 $-ért, mindet 8$-os postával. Havonta simán elad 20-40 db-ot, és sok mást is elad. Az én termékeim meg csak 2x $-osak, és mivel keveset adok el (havi 2-5 db), nem írhatom be a valódi postaköltséget, mint amaz, mert ugye ő is csak 2335-ért tudja elküldeni, ami 7,8 USD. Ő az ebay jutalékokat a vételárba építi be, megteheti, mert sok cuccot ad el, jópárat drágán, 100-500 $-ért is. Értelmetlen írnom neki ebayen, mert rá is ugyanazok az ebay, posta, stb. szabályok vonatkoznak, mint rám. Neki nem gond, ha néha elvész 100-200-ból 1 cucc, neki belefér. Nekem nem. Nem látom milyen országokból vannak a vevői, mennyit küld Európába, és mennyit máshová. Ha ő, egy havi 500+e Ft forgalmat csináló eladó nem tudja futárokkal elküldeni a cuccokat, akkor én hogyan tudnám?
Nem tehetem meg hogy abbahagyom az ebayezést. Próbáltam már azt, hogy csak a német ebayen hirdettem, csak Európába szállítással (így van végig nyomkövetés, hamarabb odaér, kevesebb gond), de alig adtam el valamit. Írtam hogy 10-ből 9 vevőm amerikai. Meg kéne hirdetnem hasonló chipeket, mint az 500e-es embernél is van (ez az "A" terv a bevételnövelésre), 1x-80 $/db-ért, de így hogyan merjem megtenni? Még nagyobb értékű cuccok vesszenek el, lopják el, tagadják le a vevők, mert nincs nyomkövetés USA-ba, és még többet bukjak?
Egyre nőnek a retró chipek árai (15 év alatt 8-10-szeres árak lettek), elvileg egyre jobban meg kéne érnie ezekkel üzletelni, de a posta, az ebay, stb. miatt mégse éri meg, mert csak túl kicsiben tudom csinálni. Csak úgy érné meg, ahogyan az 500+e-es ember csinálja, de ő egyszerre 700+ terméket hirdet, ebből 400+ a retró cucc. Kb. 40-50 gépe van most szétbontva aminek a chipjeit hirdeti. Nem tehetem meg, hogy 5-10e/db-ért összevásárolok Mo.-ról 30+ ilyen gépet, mindből kiszedem a fontos chipeket, és mindet meghirdetem, hogy valamennyire konkurencia lehessek az 500e-es embernek, mert így a keresésekre sokszor az én termékeim is kijönnének, és nem vásárolnának annyit amattól. Tőlem alig vásárolnának ilyen dolgokat, mert nem ismernek, alig adnék el valamit. Itt állnék a sok szétbontott géppel, amikre 200+e-et költöttem, sok órát forrasztottam, fotóztam, hirdetéseket írtam, amiknek a chipjeit nem tudom eladni, de a gépeket egészben se lehet eladni, mert ehhez minden chipet vissza kéne forrasztani, ami nem éri meg. Foglalatokat se rakhatok az alaplapokba, mert ezek is pénzbe kerülnek. A sok munkadíjamat se fizetné meg senki. Meg amúgyse éri meg egyben eladni 1 működő gépet 15-20e-ért, pont ezért akartam szétbontani, amikor csak a 10 fontos chipet egyenként eladja az 500e-es ember össz. 100e-ért. Van olyan chip a gépben, ami magában többet ér 15e-nél. Nem őrültem meg, hogy egyben adjam el a gépeket, akár dolgoztam vele, akár nem. Az egész lényege az lenne, hogy sima vásárlás, tesztelés, majd kiforrasztással, az egyenként eladással, minél kevesebb melóval érjek el minél több profitot. Ha ez menne, akkor megtehetném, hogy a kibelezett alaplapokba berakom az összes foglalatot, és így ezt is eladom jó pénzért. Akinek könnyen javítható alaplap kell, az vegye meg külön hozzá drágán a chipeket tőlem. Az olcsó gépvásárlás se megy nekem, mert nincsenek kapcsolataim lomisokkal, stb., míg amannak vannak, minden olcsót összevásárol ő és a többi kereskedő jófogáson, vaterán, nekem nem marad semmi. Minden szempontból ő van előnyösebb helyzetben.

Egyetértek a vaterás Kínából vásároló ügyeskedős résszel, én is láttam már ilyen eladókat, több hetes szállítási idők, stb.. Ezért vásároltam közvetlenül az ebayes kínaitól, nem kell nekem semmilyen közbeiktatott kereskedő, akinek a költségeit, a hasznát meg kéne fizessem. Mindenki megérdemli, aki ilyen vaterásoktól vásárol.

A Conrad egy vicc, csak egyszer vásároltam tőlük még 5+ éve, a magyar oldalon a német oldal €-s árai voltak átszámolva, persze csökkentett árukészlet, mindenhol ott a "rendelhető" szöveg, mert a német központi raktárból küldtek mindent heti 1-2-szer (semmi sem volt a Teréz krt-on), és 10 nap volt, mire megkaptam. Vicc az egész, nem is értem hogyan létezhet ilyen cég, most is ilyen. Most néztem, 3-5 munkanapos szállítás 1500-ért futárral, pick pack pontra 5-7 munkanap 850-ért, mert semmi sincs a Teréz krt-on. A lengyel TME-ből vettem sok alkatrészt, vagy Kínából. A TME-nél sokkal több paraméterre lehet szűkíteni a keresést, 2 nap alatt itt volt GLS-sel 1600+ÁFA=2032-ért, utánvétes. A sima szállítás előreutalással 1200+ ÁFA=1524, ami nem éri meg, mert így 1-2 nappal tovább tart a rendelés, és nekem amúgy is pár 100-ba kerülne a banki utalás. Úgy biztosan megkapom a cuccot, ha nem fizettem előre. A Mouser, Digikey is felejtős.

XANTIi Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64477

A Conrad nagyon érdekes. Évek óta sok termék itt olcsóbb náluk, mint odakint még az ő ÁFÁjukkal együtt. Nem beszélve pl. az Amazon árairól.

Egyes Weller hegyek, spec lítium memó elemek például. De félvezetők is csak a dzsunkásnál közvetlen rendeléssel olcsóbbak sok esetben, ismerve a hamisítási valószínüséget. Viszont pár nap alatt itt van. 

Most sok cég a COVID-ra hivatkozással csak FEDEX, DHL-el vállal szállítást, durva felárakért. Pl. a Mouser.

Sajnos még élnek azok a beidegződések, amik a postát valami állami feladatnak gondolják, fillérekért. Pedig annak is már itt is kezd piaci ára lenni. A minőséget, megbízhatóságot most hagyjuk, mennyivel van az áremelkedésekkel párban.

Előzmény: In Lak'ech (64476)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64476

Értem én, hogy mi a kínja Commodore-nak. Az, hogy szűkülnek a lehetőségei azzal, hogy drágul a szállítmányozás. Természetes, hogy senki nem fog megvásárolni egy 15 centes baszomot 15 cent + 10 dollár shippingért. De ezzel sajnos semmit nem tudunk csinálni. Más kiegészítő kereset után kell nézni.

(Megjegyzem, itthon is hányok azoktól az ügyeskedőktől, akik pl. a Vaterán hirdetnek Kínából származó filléres cuccokat oly módon, hogy igazából semmi kockázatuk nincs az üzletben. Ők csak lebonyolítók. Te elküldöd nekik előre a vételárat (a kínai ár többszörösét), ők megrendelik a cuccot már eleve a te címedre. Persze ilyen alapon a Conrad is egyfajta ügyeskedő. Xy napelem-töltésvezérő Kínából (eddig) ingyen postával kb. 4 eHuf, ugyanaz a vezérlő a Conrad-nál 16 eHuf. Ráadásul még arra sem veszik a fáradságot, hogy saját fotóval hirdessék az oldalukon. :-)  Vagy, hogy magyar nyelvű használatit nyomtassanak hozzá. :-(

Előzmény: XANTIi (64474)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!