Keresés

Részletes keresés

Cincoka Creative Commons License 2004.12.28 0 0 16735
ne viccelj már, egy pici faluban lakó konzervativ alkatnak ugyan hiába mondanám, hogy menjen szolizni:-)) Náluk még konzervananász sem mindig kapható, amugy is csak a friss ananásznak van jótékony hatása.(mellesleg olyan ritkán lehet normális ananászt kapni, pedig uuugy szeretem...)

Szipolyka, köszi,felirtam.
Előzmény: Kutyafüli (16734)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.12.28 0 0 16734
Menjen szolizni, egyen sok ananaszt :)
Előzmény: Cincoka (16732)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.12.28 0 0 16733
Remotiv tabletta
Előzmény: Cincoka (16732)
Cincoka Creative Commons License 2004.12.28 0 0 16732
Na csajok, aki tud,nyomjon infót: anyu kérdezi, tudok-e ajánlani neki recept nélkül kapható antidepresszánst.Sajnos nem ismerem ezeket a szereket. Igy télen szokott lenni neki tartós rosszkedve, amolyan "na még egy nap, minek keljek fel,ááá"...
Cincoka Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16731
az a baj, hogy én elég régen tanultam róla.Amit felidézek, nem biztos, hogy pont ugy volt meg helytálló ma is. Akkor még azt modnták, az ember himlője a bárányéra hasonlit a leginkább,legalábbis idehaza (védőoltást mégis tehénből készitettek, az enyhébb lefolyásu, jobb erre.Bár sztem már ez is szintetikus).
Nekünk még azt sulykolták, hogy kisbabáknál ez szörnyüüü, meg halálos (nem tagadom, elég szörnyüm lettem, mostanáig nem is tudatositottam, hogy tán ezért??? :-)) )
Előzmény: illdii (16729)
esztike11 Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16730
Nálunk 18 nap volt a lappangás. A kisfiam vagy itthon van vagy lent sétál ( azt is ritkán minden 2.nap, nem jutunk el sehova az ikrekkel ), nem volt kapcsolatban mással, csak velünk. Mikulás napján voltak a férjemmel az IKEA-ban, ott játszott gyerekekkel. Nekem is soknak tűnt, de úgy tűnik igaz. Kiváncsi vagyok a lányaimon ( 6 hósak )mikor jön ki. 24-én lett pöttyös Marci. Még semmi sem látható egyelőre.
Előzmény: Cincoka (16727)
illdii Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16729
Engem az érdekelne legfőleg, hogy miért van az, hogy magyarul meg németül a bárányról nevezték el ezt a kórságot, angolul meg a csirkéről???
Előzmény: Cincoka (16727)
Cincoka Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16728
1645O (nincs nullám,bocs:-)) )

Nagyobb méretben elküldöm reggel,ha kutyi nem, notebookon nincs meg a levele.
Előzmény: Törölt nick (16723)
Cincoka Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16727
2-3 hét lappangási idő szerintem barihimlőnél tulzás...még az általam irott 9-12 nap is olyan tulzott közápátlag, aminél se sokkal kevesebb se sokkal több nem szokott lenni ugy átabota...vagy annyit gyengült pár év alatt, hogy hosszabban lappang??
1-2 hét..és a 2 hét az már extrém lappangás sztem...
Előzmény: esztike11 (16722)
illdii Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16726

gyere csetre, megmondom kijaz;)

MTIldi:))

Előzmény: Törölt nick (16724)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16725

Szegények, jobbulást!

Valamelyik évben ilyentájt volt szabályos bárányhimlő-járvány, úgy emlékszem. Talán pont tavaly?

Előzmény: esztike11 (16722)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16724

Azért Reményéket nem irigylem, ha ők is beleesnek a szórásba... Én azt hiszem, a kapott infok alapján kikövetkeztettem, hogy kik lehettek, csak remélni tudom, hogy nem a Remény family, ők az egyik jelöltem...

Ana

Előzmény: Törölt nick (16720)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16723

tsá kedvenc topic

gyors leszek, mint  a villám

halálomból feltámadva azért abszolváltam valahogy a karácsonyt. Mézes idén nálunk nem lett, amúgy is hamis mézest terveztem, mert én paraanya vagyok és nem adok még idén mézet. de aztán haldokolva azt se sütöttem. Lett viszont narancslekvár és cukrozot narancshéj, amennyi édességet mi ilyenkor a szülőknél kapunk ez pont relég is.

Amúgy viszonylag jól vészeltük a rokonlátogatásokat, én fogyok szokás szerint ezerrel (úgy tűnik, nekem erre a karácsony a megfelelő időszak, hihi:))) Ilyenkor annyi kaja van mindenhol, hogy azonnla bekapcsol a lelkiismeretem és annyit eszem, mint egy kismadár)

himlő ügyben mi is sorban állunk, ha valaki elkpata esetleg

mára ennyi telt tőle, Andrea, annak a sütinek a receptjét beírnád?

gyümi

esztike11 Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16722

Bocs, hogy belekotyogok, de a kisfiam is karácsonykor lett bárányhimlős.:-(

A lappangási idő 2-3 hét és a kiütések megjelenése előtt 1-2 nappal kezd fertőzni. Bővebben itt olvashattok róla, mi is most műveltük ki magunkat.:-(

www.baranyhimlo.hu

Cincoka Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16721
Na, akik himlősek akarnak lenni, menjenek beteglátogatóba a himlős gyerekhez és tunkoljanak csak a kiütésekből, brr...:-)) nemtom, én valahogy nem birom azt kivánni, hogy elkapják a srácaim, pedig tudom, hogy minél később,annál rosszabb, de...és lehet, Máté meg is ussza az ovit himlő nélkül, náluk tavaly volt járvány asszem, a csoportjukban és ő akkor nem járt.
Előzmény: Cincoka (16719)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16720

Áhá, így világos.

Ki lett amúgy pöttyös, ha nem titok?

Előzmény: Cincoka (16719)
Cincoka Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16719
Mi hajdanán azt tanultuk, hogy a himlő a kiütésesktöl a pörkösödésig fertőz, tehát te ugy adod tovább. Van lappangási ideje, azaz ha megkaptad a kiütéses betegtől, akkor rajtad nem másnap jönnek elő a pöttyök,hanem napok mulva ( mittom, hány nap,talán 9-12? ), azalatt te nem fertőzöl (és nem is tudod,hogy beteg vagy-e). Na most, hogy valaki azt mondja, szerdán lett pöttyös, az általában nem igaz, mert kedden is lehetett már rajta egy-kettő, nem feltünő helyen, csak szerdán lett tüzetes vizsgálat nélkül észrevehető.
Előzmény: Törölt nick (16716)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16718

Jajjaj, állj, dehogy állítom, hogy a dokid tévedett! Csak megdöbbentő, mennyi tévhit él bennünk dolgokról, és ezeket adott esetben még terjesztjük is :-)

A gondolatmenet valóban elgondolkodtató, de most hadd ne indítsam be az agyamat! :-))

Más: cset valaki?

Előzmény: Kutyafüli (16717)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16717

laikuskent en is igy gondoltam.

de a tisztan vazolt helyzetre az alabb leirtakat valaszolta az amugy megbizhatonak ismert dokim. nem valoszinu hogy egy ekkorat tevedne, nem? az azert nagyon brutal lenne  :)

de vegulis mindegy. ha lappangasi idoben nem tudod, elkaptad e, es ha pottyos, mar nem fertoz, akkor nem tudjuk elosztani a pottyoket, legalabbis a formalis logika szerint...

mert ugye, ha elkapta valaki, es 2 hetig lappang DE fertoz, a pottyok utan mar nyilvanvalo ugyan, de nem fertoz, akkor leghamarabb a pottyok megjelenseskor tudjuk meg, ki nyert, es kivel kellene osszezarni a tobbi kicsit. de akor mar nem fertoz...

juj, szep kis gondolatmenet, mi? :)

Előzmény: Törölt nick (16716)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16716

Hát... A bárányhimlő (meg a többi) nem lappangási idő alatt fertőz? Én úgy tudtam...

Én mindenesetre elkaptam valami undok influenzát, ki sem látszom belőle :-(

Előzmény: Kutyafüli (16715)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16715

Update a baranyhimlo ugyben:

most jottunk dokitol, nem ezert, de elmondtam neki mi volt. Aszonta, ha kedd delutan talalkozunk a kis beteggel, akin masnap, tehat szerdan jottek ki a pottyok, akkor nehany oran mulik a dolog.

szerdan reggel mar tuti fertozo volt, a kedd delutan az necces :)))

ugyhogy akinek sikerult az sikitson, megyunk osztozni :)))

ja es krupposok vigyazzba allitolag ez a sz*r ido megint kruppido. :((

Cincoka Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16714
Köszi a tanácsokat, legközelebb belerakom valami formába (a tüzhelyes kenyérsütést is emiatt hagytam abba, valahogy mindig ellapult.
No ezt a kalácsreceptet többet nem fogom csinálni, nem igazán jött be, valahogy tul édes, vajas (oetker szakácskönyvböl van) , a fiuk sem eszik, mig a mezei gyümölcskenyerem mindig elfogy.
Előzmény: Kutyafüli (16713)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16713

En szeretem a laposkalacsot :)

nem lehet hogy pl. tul sok benne a toltelek (mar ha van) es ennek a sulya huzta el oldalra?

enyem fonott igy jart. persze, igy is volt magassaga, de azert szeleske is lett. Ugyanabbol a tesztabol amit gyumikenyer formaban sutottem sokkal magasabb lett.

Előzmény: Cincoka (16709)
csibekicsi Creative Commons License 2004.12.27 0 0 16712
Cincóka, a kelt tésztának semmi baja. Vagy keskeny, magyas peremű tepsibe kell rakni - gátat vetve az elterülésnek, s minegy irányt mutatva felfelé a kívánatos kiterjedésnek - , vagy ha többen vannak akkor egymás mellé szorosan, és akkoris felfelé van nekik az út.

Most jól kiosztottam az észt.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 16711

Egyáltalán nem megy felfele, csak oldalra? Mert szokott oldalra _is_ dagadni, de hogy felfele egyáltalán ne, ez furcsa... Gyerkőcök :-(( Nem lehet könnyű ez a téli időszak a tesóknak!

Na, Balázs szobája ilyen lett, hogy elférjenek a játékai :-))

Így jóval több hely lett és marhára élvezi, hogy kinyúl az ágyból és elindítja a vonatot :-))

A gyurmázó asztalka oda került, ahol eddig egy házikó állt, a nappali és a konyha közé, a kincsesládát, ami eddig a szobájában volt teli játékokkal, kiürítettük és kipateroltuk a nappaliba, nekünk lesz ágynemű- és törölközőtartó, amíg Balázs nem kap nagyobb szobát :-))

Cincoka Creative Commons License 2004.12.26 0 0 16710
ja, a félreütéseim nézzétek el, kicsit kimerültem:-)
Akinek nem jutott himlövirus, az viheti a mi alig használt bacijainkat, elegem van, hogy az éppen gyógyult gyereket megfertözi az aktuális beteg, aztán csere...nov óta nem képesek egyszerre betegek lenni, váltják egymást:-((
Cincoka Creative Commons License 2004.12.26 0 0 16709
Csajok, mi baja van a kelttésztának, ha elterül sütlés közben, mint a német-lenygel sikság? Olyan szépen megkelt a kalácskám,beraktam és most széltében terjed, nem felfelé:-((
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 16708

Ildi, nekem is pont ezelk a szempontjaim! :-)) Van kb 1 hónapunk bölcsiig (remélem, nem több), skarláton túl vagyunk, kell még egy darab bárányhimlő és kész :-)

A 2 hétről annyit, hogy én anno 3 nappal a fertőzés után már pöttyöspanni voltam és pillanatok alatt végigfertőztem a családomat (nagymamámat is :-( ) :-))

További jó punnyadást mindenkinek, én ma 11-ig aludtam, Balázs 2 óta nyomja, remélem, a hátralevő 1 hét is hasonló aktivitással zajlik majd :-)

Vannak képek a küzdők topikban, teszek majd be ide átrendezett szobásat is, szerintem király lett :-)))

Ana

Előzmény: illdii (16698)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.12.26 0 0 16707

nem rossz nem rossz :))

bizti fincsi nagyon :)

Előzmény: Andrea-r (16706)
Andrea-r Creative Commons License 2004.12.26 0 0 16706
most meg kettő. Kutyi?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!