Nekem meg úgy néz ki, hogy ami a terhességem idején kijött viszér, most megint fáj, (igaz csak nyomásra, de alapban is egy kicsit kidudorodik) nem tudom mi lesz, mert ugye eléggé kényes helyen van...
Ancsúr, hát ez úgy van, hogy nappalra a bölcsibe 99% szobatiszta, itthon meg, ha én viszem a wc-re, akkor visítva-ellenkezve pisilünk, de van, hogy a gatya már pisis egy picit, és nem szól! Szóval nem tudom mi lesz. Eddig ez lesz az 5. éjszakánk, eddig tiszta ággyal (kopp-kopp-kopp nem elkiabálandó...)
Egyébként meg a leendő ovónénije olyan (én is ilyennek gondoltam), hogy vele aztán mindent meg lehet beszélni. Nagyon ért a gyerekek nyelvén, meg a szülőkén is. :-)
Nekem sok is volt, de a közvélemény többsége (akik nem ezt hallgatták zárt ablak mellett is) nem kifogásolja. :-/
Szerencsére van több játszó. Ez tényleg egy nagy park, ahol lehet biciklizni, focizni a füvön (ha nem zavar a kutyagumi...), ott tolta Karsa a babakocsit lelkesen, van hely a járdára firkálni, mert délig van árnyék. No és nincs sok gyerek viszonylag kicsi játszóra összezárva (mert a játszó gyerekeket kell bekeríteni, nem ám a kutyákat :-((), ugyanis ez elég rizikós kisBulcsú miatt. Ma pl. két kislány kérdezte tőle, "krétázhat-e". Ő meg úgy értette, sétálhatnak-e - ez utóbb derüt ki a számomra -, és nagyon zokon vette, hogy kivették a krétát a dobozból. Elkezdte fenyegetni meg kergetni az egyiket (jellemző válasza: "futott előlem, biztos azt akarta, hogy kergessem"). Anyukák végül elvitték a rajzolóhely mellől a kislányokat, én meg kiküldtem kisBulcsút. És hallgattam, ahogy az egyik anyuka mondja a másiknak, hogy a múltkor is itt volt ez a nő=én ezzel három gyerekkel és ez a rémes kisfiú akkor is piszkálta a lányát. Az én magánvéleményem meg az volt, hogy azért a múltkor is elég kényeske volt a leányzó (első és egyetlen gyerek, kb. 5 éves), mert járszottak és ha ő durvább volt és arra a másik úgy reagált, rögtön futott anyucihoz. KisBulcsút meg nehéz leállítani, és neki ez még bőven belefér a játékba. Én is lány vagyok és mindig fiúkkal játszottam, sosem merült föl bennem, hogy védelemért szaladjak. Ezzel együtt a több gyerek jelenléte fokozott veszélyhelyzet akkor is, ha azok nem mimózák.
Nekem most Karsa alszik vagy másfél órája. Vajon milyen lesz az éjszaka??
Ja, vursli: évente egyszer az önkormányzat "szerencsélteti" a kerületi lakókat egy, az előttünk lévő parkban és parkolóban rendezett Szent Iván Napi Bulival. Szerdán reggel lezárják a parkolót és a következő szerdára ürül ki. Péntektől vasárnapig megy a dajdaj éjjel is (hiába van hivatalosan vége este tízkor), szemét, csikkek, letaposott fű, letört ágak, hamarabb amortizálódó parkoló (mármint az aszfaltja). De van haladás: először egész nap mentek a vurslis zenék is, azok tavaly már nem, idén már nincs tűzijáték sem. Én jövőre megelégednék a péntek esti lovasbemutatóval és a máglyagyújtással. Valahogy nem az én stílusom Szandi kora esti koncentje olyan hangerővel, hogy mind a húszezes panellakó hallja (mi pedig 150 méterre vagyunk).
Tényleg a napkorong, ó, de régen volt, rozsdásak a kerekek. Ami meg a nehézégeket illeti, minden elismerésem azoké, akik két kisgyerekkel csinálják végig mindezt úgy, hogy a nagyobb ne sérüljön. Szerintem az sokkal nehezebb. Furcsa hangok jönnek a szomszédból, hat a hasmasszázs, mennem kell. :)
Jaj, eszembe jutott. Egyszer azt mondta a dokim a visszérre, hogy tornáztatni kell a lábat: háton fekve felnyújtani mindkét lábat, és a lábfejet forgatni kell egy-egy percig jobbra és balra. Amennyiszer csak tudjátok. Először olyan volt, mintha görcs állt volna bele, de amikor letettem a lábam, nagyon jó lett.
... "a völgy, a szikla messze zengi, élni jó, lalalla lalla-lalla-lalla-lalla la lala, ma úttörőnek lenni jaj, de jó, hej-hó" De az eleje nem jut az eszembe. És ráadásul most ez nem hagy békén. Anyuéknál vannak a régi könyveim. A héten megyek oda. Áááá... :)
Jobbulást a lábfájósoknak! Annyiféle krémet hirdetnek. Azok mire jók? Tüneti kezelésre?
Ancsúr, kérdezted, hogy mi van a nagy lányommal. Nehéz. Azt mondja, hogy minden rendben, de én látom, hogy nem az igazi. Nem tudunk úgy titkosan beszélgetni, mint régen, mert mire vége a napi robotnak, addigra használhatatlan vagyok. Ma kitalálta, hogy elmegy a nagymamihoz (egy lakótelep két végén lakunk), összecsomagolt, és életében először egyedül (ő kérte) elindult. 5 perc múlva jön a telefon (a mobil az emberiség 4 legjobb találmányának egyike), hogy a kapu elől jobbra vagy balra kell-e indulni. :))))) Nagyon izgultam, de utána minden rendben volt, 20 perc múlva már ott volt anyuéknál, ahol agyon lesz kényeztetve. Szombatra tervezi a hazajövetelt. Meg unatkozik itthon, nem tud magával mit kezdeni. Viszont ha kérdezem, hogy mit csinálna szívesen, azt nem tudja. Azt várja, hogy én találjak ki valamit. Szerencsére nemsokára lesz itt egy nyári fesztivál, meg megy táborba is, meg szeret olvasni. Meg mostanában mindig megengedem, hogy a barátnői itt legyenek nálunk.
Brekus, Sok szerencsét Kristófhoz! Hosszú a nyár, menni fog a dolog. :-)
Ancsúr, Jobb lett. A praktikáim is használtak, de főleg az enyhülés. A mélyvénákkal mégis mit tudnak kezdeni? Azokat kiszedni nem szabad. Maradnak a gyógyszerek meg a fásli/rugalmas harisnya. De annyira nem volt gáz, és most már figyelek rá. Igazából még csak nem is dagad a lábam, szóval idejekorán elkezdett fájni a dolog, amikor még el lehet kapni. Ja, Karsa 2-4x szopott éjjel, mikor hogy. De apja is vissza tudja altatni, egyszer kér csak vizet. Inkább a foga miatt ébred, nappal is sokat nyűglődik miattuk. Viszont ma este ELINDULT! Métereket ment egyszerre, élvezte nagyon, hogy ilyen ügyes. Győztük lecsapni. :-)))
De, megbeszéltem a homeós dokival, hogy lassan csökkentem a pajzsm. gyszeremet, elmegyek vérvételre, uh- ra. Ezek erdményétől függően ad majd vmilyen szert, ami mellett persze járok majd rendszeresen ellenőrzésre. Hogy én milyen hülye vagyok!!!! Ez hány alkalom lesz vajon?
És júliusban le akarom zárni a fogászatot is, ami 2 éve tolódik, apró előrelépésekkel...
Én apis-t adtam 1., de aztán tegnapra az egyik csípés közepe hólyagos lett, felette látszik az a kékes elszíneződés, amire már tarentula kellett volna. Szerintem. De az csak ma estére lesz. Mára úgy néz ki, hogy jobb, lehet, hogy nem is adom be neki. Szerinted?
Szúnyogcsípésre használsz Ledum-ot? Elég jól írtják felénk, de azért csak a Dunánál lakunk... Zádor miatt gondolkodom rajta, állítólag megelőzésre is jó.
Amit beírtál listát, azon volt egy hasmenés elleni szer is. Arról van tapasztalatod? A köv. fog előtt azt még beszerzem.
Zorkánál én felvételkor beírtam, hogy alváskor kap pelenkát. Ott nem adtak rá, de nem mondták, hogy gond lenne. Vannak helyek, ahol egy- két baleset sem fér bele?
Disznóóllal nekem sincs bajom, rondának ronda, de nagyon szeretik a gyerekek! Ha nem lenne hozzáépítve a másik lebontásra váró melléképülethez, talán maradhatna is.
Eddig nem volt vursli? Ekkora tér van a közeletekben, hogy elfér?
7végén Almáson lesz Hídverő napok, elég jó szokott lenni. Jellemző módon a kemencében sütött rétes lesz az első programom:-)
Eddig hányszor szopott éjjel Karsa? Azt hittem, h max 2x. De ha jól értem, akkor enél többször?
Azért csak el kéne menned dokihoz, nem? Nem az a rosszabb, ha a mélyvénákkal van gond? Vagy már helyrehozta a házi praktikád?
Itt vagyok én is, csak szaladok, kertet csinálunk, és lóg a nyelvem is. :-)))
Pelussal mi is küzdünk, nem tudom mi lesz ovira. Most 2 napja elhatároztam, hogy teljesen elveszem a pelust Kristóftól, mert már 2x -igaz nem egymás után - volt olyan, hogy véletlenül nem adtam rá, de pisilt lefekvés előtt, és nem lett pisis a pizsi, úgyhogy meglátjuk, hátha ez hozná meg az áttörést. Bár vasárnap hasmenése is volt. :-( de szerencsére, csak gyomorrontástól.
Nekem segít a torna és a zuhany. C vitamin és a másik hatóanyag is orvosilag igazoltan érfalérősítő. Persze a fásli is nagyon hasznos lehet, én ott még nem tartok.
Én sem vagyok a cipelés híve, de
1. Még csak pár lépést tesz meg. 2. Nem szereti, ha messze megyek tőle, viszont a másik kettő is hivogat, és ha megyek, vinnem kell, mert olyan gyorsan nem tud jönni, pláne nem terepen (mikor Csongor volt ekkora, kisBulcsú még megült egy helyben). 3. Jön a foga és nagyon nyűgös (másik kettővel nem volt ilyen), és aludni sem igény szerint alszik, hiszen a másik kettőhöz is alkalmazkodnom kell.
Sajnálom a csomagot.Pedig ajánlott és elsőbségis volt. Sms-ben pontosíthatnánk egy címet, mert Péter mikor újragyúrta a gépem, letörölt ezt-azt. Megnéztem a feladószelvényt, de sajna nem találom, hogy reklamáljak. Fizetéskor majd kárpótollak titeket.
:)) Nekem is vannak kék foltjaim a lábamon, de nekem attól, hogy néha rossz helyre adom az inzulit. Ami persze beadáskor nem fáj, csak másnapra lekékül.
Marad a visszértorna, hideg lábzuhany, lábujj-sarok ácsorgás közben, babacipelés korlátozása, meg a Rutascorbin.
Ha ezeket csinálom, akkor jobb lesz??? Vagy valamit használ??? Kipóbálom, mert mekegek nagyon.
Mondjuk a cipelés az nálunk nem annyira menő azon egyszerű okból, hogy nem nagyon bírom a 16 kilóját vinni. Meg inkább megy mint viteti magát. :))) Csak ha sír, vagy vmi baja van akkor igényli hogy vegyem fel.
Erek: utánanéztem a neten, meg anyukámat fölhívtam szaktanácsért, és ma egy gyógytornász anyukával is beszéltem. Az orvoshoz menést egyelőre hanyagolnám, mert annyira nem súlyos a helyzet, meg ezren vannak, meg órákat kell várni (hova tegyem a gyerekeket), terhesség tervezése esetén semmi érdemleges nem szedhető, szakreendelésre nem biztos, hogy elküld, és akkor megint hova tegyem a gyerekeket. Marad a visszértorna, hideg lábzuhany, lábujj-sarok ácsorgás közben, babacipelés korlátozása, meg a Rutascorbin.
Quizas! Pont ezen vagyok 2 napja!!!!! Kék foltokkal tele a combom, és a lábszáram, és ugy fáj hogy alig tudok menni. Tegnap már napközben is befásliztam a lábszáram, meg éjszakára is! Gondoltam hétfőn kérek időpontot a körzetinél hogy nézze már meg. Víszér ahol van ott kék folt nincs, ahol kék foltom van ott meg nem látok eret! :)
Piros! ZUradnak piros pont! Jövőhéten is menjetek nyaralni, hátha uj lakást kapsz legközelebb. Csomag még mindig nincs. :((
Haladunk a pelus üggyel mi is csak igen furcsán. Amikor már bent van a süreje, akkor ütögeti a pelenkát, és mondja büdi, büdi.:)) De legalább már szól.
Pbuza, Látszik, milyen boldogok voltak a csemeték! A lakásszépítésért meg sok piros pont az emberednek. :-)
Ancsúr, Micsoda jó kis játékaitok vannak az udvarban. De miért bontják el a disznóólat? Nincs annál jobb kuckó! :-))
PISKO, Soma territoriális lény. :-D
Híreink: Nekünk házhoz hozták a vurslit pénteken, most is áll a bál. :-( Még egy nap és egy este. Szerencsére a hálók a másik utcára néznek.
Két napja a párom kel Karsához (24-6 közt, előtte és utána én vagyok). Először csak hatkor kelt (ilyet egészségesen sose tett), de a múlt éjjel négyszer! De csak elhagyja az éjjeli szopit. Nappal nincs korlát. :-)
Valószínűleg lett egy visszérbetegségem. A poén az egészben, hogy nem is látszanak a visszereim, és soha nem is volt gondom ilyesmivel a terhességek alatt sem. De a napokban egyre-másra lettek kék foltjaim a lábszáramon, most délután és este fáj is a lábszáram. Hát nem vagyok boldog. Volt kitől örökölni a hajlamot, de azt hittem, megúszom. De az évek száma, a meleg, a babahurcolászás kihozta. Azért remélem, még egy terhességet kihordok velük gond nélkül. (Ma egy kislány megkérdezte, mikor születik a baba. Valamit tuidhat, amit én nem :-O)
Igen, ez meglepetés volt. Eddig soha nem akarta leszedni a lambériát a fürdőből, akár hányszor említettem. Így ez most teljesen váratlanul ért. Szerintem ép eszű ember nem tesz a fürdőszobába lambériát. (Bocs , ha vkinek az van.) Én úgy gondoltam, hogy kihasználja a csendet és a nyugalmat, de ő inkább dolgozott.
Ja és még fokozni is tudom. Este kiderült, hogy állítható vízsugarú a zuhanyrózsa és egy csomó féle képpen jön belőle a víz, így a rövid zuhanyozásomból, beköltözés lett a fürdőbe és egy hosszabb pancsikolásban részasítettem magam. Továbbá új tálakat is kaptam a konyhába.