Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2001.08.30 0 0 440
>>> ... ill. a filmek kozti reklamokat is "jelzi".

Sajnos ezt nem, csak a filmek elejét és végét jelzi. Pedig mennyire jó lenne, ha a sok sz@r reklámot kihagyná a felvételből.
Persze nálunk oly mindegy, még a legmodernebb technikát képviselő kereskedelmi TV-k sem alkalmazzák a VPS-t, pedig nyugat-európában már 15 éve megy.

Előzmény: alfa2 (436)
csibesz Creative Commons License 2001.08.27 0 0 439
Ha még aktuális a dolog,írj magánba,megbeszéljük!
Előzmény: zozo66 (423)
open Creative Commons License 2001.08.22 0 0 438
köszi alfa
(bazzeg kezdem érteni mire jó az internet ;-)
Előzmény: alfa2 (437)
alfa2 Creative Commons License 2001.08.22 0 0 437
Q-Link.

Szinten laikuskent: ez egy szabvany, amit minden ceg maskent hiv, a SONY pl. SmartLinknek, es nagyjabol annyit tud, hogy a TV-vel "intelligens" kapcsolatot teremt (ha a TV is tamogatja). Igy pl. a TV memoriajaban tarolt adokat letolti a videoba, be-kikapcsolja a TV-t, ha a videot bekapcsolod, es forditv, stb.

Alfa

ui.: Ha hulyeseget irtam, akkor javitson ki valaki! :))

Előzmény: open (435)
alfa2 Creative Commons License 2001.08.22 0 0 436
Udv,

En sem vagyok profi, de azert megprobalok valaszolni.

Eloszor talan a ShowView:
Az időzítő beprogramozásának egyszerűsített módja...a kód tartalmazza a műsor dátumát, illetve a kezdési és befejezési idejét.

VPS/PDC
A TV állomások által sugárzott vezérlőjel. Lehetővé teszi, hogy az előre beprogramozott műsort akkor is pontosan vegye fel a videómagnó, ha bármely okból műsorcsúszás fordul elő.

Namost a ShowView onmagaban (szvsz) nem sokat er, mert ha a musort nem a megadott idoben kezdik (pl 5 perccel elobb), akkor maris gond van, hiszen az csak egy idopontot "kodol".
Ezt hivatott javitani/megoldani a VPS/PDC, ami annyit tesz, hogy a TV ado sugaroz egy jelet, hogy mikor kezdi a musort, es hogy meddig tart, ill. a filmek kozti reklamokat is "jelzi". Tehat, ha a videod tudja ezeket, es a TV ado sugarozza a megfelelo jelet hozza, akkor egesz jo sikerekkel lehet musorokat felvenni.

(Hozzateszem, hogy jelenleg nalunk (ha jol tudom) egyetlen TV ado sem sugarozza ezeket a jeleket, igy ez csak elmeletileg mukodik, a gyakorlatra meg varni kell.)

Alfa

Előzmény: open (434)
open Creative Commons License 2001.08.22 0 0 435
mi az a Q-LINK?
open Creative Commons License 2001.08.22 0 0 434
nagy láma vagyok, lenne egy kérdésem:
ez mi: PDC/VPS ?
laca55 Creative Commons License 2001.08.21 0 0 433
Bocsi, nincs időm végigolvasni a topikot...
Saját tapasztalat: SONY-t NEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!
JVC-t IGEN!!!!!!!! Brutál tapasztalatom van mindkettőről. Kategória: tök mindegy.
MeliZoli Creative Commons License 2001.08.21 0 0 432
Az LG-ről visszamenőleg találsz infót. Semmi extra a kép és hangmínöséget illetőne viszont nagyon megbízható termékeik vannak. A Thomson-nál a képmínöséget szokták mindig dicsérni. A Daewoo-t hagyjuk.
Előzmény: open (429)
open Creative Commons License 2001.08.21 0 0 431
most voltam a mediamarkt-ban
láttam egy LG BD 901-esb stereo 6 fejest
46.999 volt tudtok róla valamit?
alfa2 Creative Commons License 2001.08.21 0 0 430
Szvsz ha van, akkor mindenhol ennyi. De ez konkretan Pecsett a Rakoczi uton aktualis. De mashol is kerdeztem, es ennyiert tudtak volna beszerezni.

Alfa

Előzmény: open (428)
open Creative Commons License 2001.08.21 0 0 429
Daewoo DVK 857
Thomson UTH 6125
ezekről tudtok jót/rosszat?
open Creative Commons License 2001.08.21 0 0 428
melyik bótban lehet ezt kapni ennyiért?
Előzmény: alfa2 (424)
alfa2 Creative Commons License 2001.08.21 0 0 427
Koszi az infokat. Hacsak nem jon kozbe valami mas ajanlat (es meglesz a penz :))), akkor szerintem megveszem a JVC-t. Bar, azt meg nem tudom, hogy ha esetleg szervizelni kell, akkor mire szamitsak.

Udv,
Alfa2

Előzmény: MeliZoli (425)
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.08.20 0 0 426
A német Conrad-ban lehet kapni többféle másolásvédelem elleni kütyüt.
Előzmény: zozo66 (423)
MeliZoli Creative Commons License 2001.08.17 0 0 425
A JVC Magyország már régebb óta létezik csak tavaly létrhoztak egy mo-i lerakatott. Ezzel egyidőben több nagykereskedelmi cég is felvette a palettájára a termékeit.
Ennek köszönhetően egyre több helyen van jelen a termékeivel a japán válalat.
Régebben az Albacom volt az egyetlen komolyabb JVC forgalmazó mára ez egy kicsitt megvátozozz.

A JVC videók általában a képminöségükkel hívhják fel a figyelmet. A készülékeik mindigf kihasználják a VHS szabvány határait már ami a sorfelbontást illeti.

Én a 670-est láttam közelebről és azzal semilyen kifigásom nem volt. Az a készülék akkor közel azonos volt a 612-es Panaval. Én a kettő közül a JVC-t választottam volna.
Egyébként a JVC-nél tipusváltás van így a régebbi tipusok olcsóbbak lehetnek. Az a 53ezer forint nagyon korrekt ár.

Előzmény: alfa2 (424)
alfa2 Creative Commons License 2001.08.17 0 0 424
Udv!

Kicsit mar elfelejtve a topic, de azert bizom benne, hogy jon valamifele valasz a kerdesemre.
Videovasarlas kapcsan korbejartam a varost, es vegul is legjobb ajanlatkent egy JVC HR-J673 (53e forint) kerult szoba. Eleg meggyozo volt, amit az eladosrac mondott rola. Velemeny?
(Jas, ugy tudom, hogy nemreg megalakult a JVC Magyarorszag, s most probaljak "elarasztani" kicsit az orszagot...igaz ez?

Udv,

Alfa

zozo66 Creative Commons License 2001.07.06 0 0 423
Sziasztok!

Lehet, hogy naiv kérdés, létezik-e valami módszer másolásvédelemmel ellátott kazetta átmásolására?

mr_ricsi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 422
Megkaptam, és köszönöm!
Előzmény: MeliZoli (421)
MeliZoli Creative Commons License 2001.06.18 0 0 421
Ment neked valami ami talán érdekel!
Előzmény: mr_ricsi (415)
clark Creative Commons License 2001.06.18 0 0 420
Hali!Metróban Funai 6 fejes video 39.900Ft.Ha valakit érdekel.Már vártam,hogy áruházi értékesítésben mikor lépik át a 40.000Ft-os határt a sztereo videok.Az 50.000Ft-os határt tavaly ilyenkor lépte át lefelé az AIWA.Üdv.
nyman Creative Commons License 2001.06.17 0 0 419
Ezt nem nagyon hasznalom :)
Előzmény: multia (418)
multia Creative Commons License 2001.06.17 0 0 418
MIre jó a reklámátugró gomb? Ha jól emlékszem a 7700-as Aiwa leírásából, akkor ez kb 30 sec-et ugrik... mostanában 5-6 percnél rövidebb reklámokat még nem láttam. Nálad hogy vált be?
Előzmény: nyman (417)
nyman Creative Commons License 2001.06.16 0 0 417
Nem reklamkent, de most az Aiwa FX990 34900 a keravillnal. Par hete vettem egy ilyet, akkor meg dragabb volt haromezerrel. Szvsz ha masra nem kell csak programokat TV-bol, akkor ez nem rossz valasztas. Vagy idosebb csaladtakoknak. Jellemzoi:
- 4 fejes mono recorder
- Hipersávos kábeltuner
- ShowView
- Képernyőmenü
- VPS/PDC
- Automata beállítás
- NTSC lejátszás
- Egyérintéses felvétel és visszajátszás
- 2 SCART csatlakozó
- Long Play

Ezenkivul jonehany kenyelmi funkcio is benne van. pl. reklamatugro gomb. :)

A keszulekkel eddig meg vagyok elegedve. Igaz max 10-12 orat ha hasznaltam az elmult honapban.

oz Creative Commons License 2001.06.15 0 0 416

Kiegészíteném a kérdést. Nem csak Panasonic típusban gonolkodva milyen (nem túl drága) hatfejes videót érdemes most venni?
Előzmény: Mentol frász (414)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.06.14 0 0 415
MeliZoli:
Komolyan? És mi a módja?
Előzmény: MeliZoli (413)
Mentol frász Creative Commons License 2001.06.14 0 0 414
Hello!
Na, akkor tudtok ajánlani Panasonic 6 fejes videót, jó áron?
Mentol.
MeliZoli Creative Commons License 2001.06.13 0 0 413
A Daewoo csak egy valami ér sokat, opcióval ki lehet kapcsolni a másolásvédelmet, egyébként.....
mr_ricsi Creative Commons License 2001.06.13 0 0 412
Daewoo VQ857K 6fejes:
A tunerje nem túl jó és még ezt tetézi, hogy nem lehet finomhangolni a csatornákat. (Ha az automatika nem találta meg pontosan a csatornát, akkor szopacs.)

Áramszünet után "az új készülék első üzembehelyezése" c. fejezetet játsza, azaz várja, hogy az RF kimenet frekijét, meg a használt nyelvet beállítsd, majd autokeresné a TV-csatornákat, ha addigra ki nem lépsz a menu-ből.
(Kb. 3 áramszünet közül 1x elfelejti azt az egy csatornát, ahol éppen az áramszünet érte.)

Magyar menüje nincs.

Eject gomb van ugyan a távirányítón, de éppen a menu gomb felett. (Emiatt időnként előfordul, hogy váratlanul kiugrik a kazetta.)

A video kezelése és a menuje tök logikátlan, pl. a számláló "0"-zásához 5 (öt) gombnyomás szükségeltetik.

A kijelzője kevés dolgot jelenít meg. Képernyőkijelzés viszont csak lejátszáskor és felvételkor van. Gyorskeresésnél sincs például OSD, a kijelzőn meg csak az "FF" látszik. Ha keresel valamit, nagy öröm tud lenni, hogy gőzöd sincs: a kazettának mely részén jársz éppen.

Lejátszásból állóképre váltva egyet még "kockázik" mielőtt teljesen leállna. (Érdekes, a 10 éves Toshibának nem okoz gondot helyből bevágni a "vigyázz"-t, miközben zavarmentes állóképet ad...)

Van "index" funkciója is. Amíg ezt használod, nem tudsz csatornát váltani...
(Az index-jelet a felvétel kezdetén automatikusan teszi ki, felvétel közben nem lehet az érdekes részletet megjelölni. Tudom, hogy a jelenlegi videók többségénél ez így van, de nekem -a Toshiba után- hiányzik.)

Az egész video nincs 3 kg, így aztán egy lexikont rá kell tenni, hogy ne csússzon el, amikor az előlapi gombjait nyomogatod.

A videoszalagok fodrosodnak benne. (Már 1-2 használat után is jól látható!)

A fejdob forgásakor keletkező hang alig 1 hónapos használat alatt igencsak felerősödött.

Előzmény: nyman (383)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.06.13 0 0 411
Egy ismerősöm vett idén Aiwa 7700-ast. Ez is a Nicam nélküli szériából volt. 2 hét után nem vett fel és nem is játszott le képet. 30 nap alatt nem sikerült megjavítani, akkor kicserélték egy Samsungra. (A vevő kérésére és ráfizetéssel.)

Nekem 1 hétig volt ilyen videom, és a nicam hiánya miatt vittem vissza. (Egy Daewoo-ra cseréltem, és nem biztos hogy jól jártam.)

Előzmény: csibesz (401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!