Keresés

Részletes keresés

klogg Creative Commons License 2024.08.19 -2 1 220129

Sajnos túl sok a rossz tapasztalatunk, és túl sok a traumánk, és láttunk már nagyon sok karón nagyon sok varjút.

Előzmény: hóhányó vasvilla (220128)
hóhányó vasvilla Creative Commons License 2024.08.19 -2 3 220128

Lesztek szívesek nem átesni a ló túloldalára!

Ha jól gondolom, mindenki volt kezdő!

Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220127

De jó a memóriád, Columbókám!

Amúgy ha jól tudom, amennyiben az új nick a kitiltottal azonosítja magát, akkor úgyis azonnal kipucolják. Ha meg normálisan írogat, akkor miért ne tenné. De persze képtelen lesz normálisan írogatni, szóval úgyis repül majd.

Előzmény: klogg (220125)
klogg Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220126

És az, hogy előkerültem, nem jelenti azt, hogy jelen is leszek, ha továbbra is tombolnak a kretének - márpedig máris bejelentkezett ugye az új nickes fasz - engem ugyan nem sokat láttok.

Előzmény: Alternative Thor (220124)
klogg Creative Commons License 2024.08.19 0 0 220125

Mert nyuszi vagy. Majd megaláznak engem, én meg leszarom.

Amúgy meg nem értem, mit fosol, hisz leírtad már, hogy szerinted szar a Death, kivéve valamelyik korai lemezüket.

Előzmény: Alternative Thor (220124)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 220124

És még a legfőbb Morgómedvénk is előkerült, mit tesz a friss levegő!

Csak neked csak most elárulom, hogy a Deathről nem mertem írni, biztos megalázott volna a banda :/

Előzmény: klogg (220123)
klogg Creative Commons License 2024.08.19 -1 6 220123

Hali, jövök átvállalni néhány mínuszt.

AOTD múlt hét on

Dead Can Dance - Dead Can Dance

Hallottam már a Within The Realm…-et is, de az sem tett rám hatást, ez a zene átfolyik rajtam nyom nélkül. Én dalokat keresek a zenében, ez meg inkább csak hangulatfestő nyünnyögés. Ilyen is bejöhet néha, de ahhoz szerencsés csillag együttállás kell. És hát gothic, ugyebár…Az A Passage In Time volt a legjobb tétel. 5/10

Death - The Sound Of Perseverance

Haláli! Ha-ha-haláli! Azért a Symbolic jobb volt. Amit, ahogy vicceskedve írtam már, kétszer hallottam: először és utoljára. Ahogy most ezt is. És már azon sincs kedvem elmerengeni, hogy ha más lenne az ének, mennyire tetszene. Talán sokkal jobban. Talán nem. 5/10

Dream Theater - Distance Over Time

Ezt egyszer már hallottam. Nem rossz amúgy, elég keménykötésű, nincs benne sok nyáladzás, és persze a saját paneljeik egymásra dobálása, de ettől még egy Octavariumnál talán egy fokkal jobb is. Ha érdekelne a Portnoy nélküli DT, többször is lement volna már. Bár hogy mit tudnak most majd újra vele ennyi idő után, az jó kérdés, arra azért kíváncsi leszek. 7/10

David Bowie - The Man Who Sold The World

Na, ez egész jó volt. A korábbi aotd Low-nál mindenesetre sokkal jobb. Hardrockos, de nem Purple-ös értelemben, benne van a korai glam-es feeling is. Nem falat átszakító lemez, nem minden dala jól eltalált, de kellemes. 7/10

Dlutch (ha már a gép nem bírt egy ötödik D betűst kisorsolni) - Blast Tyrant

Én a Beale Street-nél szálltam be a Clutch-ba, és még az Earth Rocker és Psychic Warfare albumokon is próbáltam magam meggyőzni, hogy ez nagyon is nekem való zene. De aztán be kellett látnom, hogy mégsem. Az egyik nagy rejtély, hogy miért nem jött be végül. Talán túl lendületes, túl vidám, túl bluesos? Nem tudom, komolyan, pedig Fallon orgánuma, meg az egész zenei összkép nagyon is ott van. A Blast Tyrant-hez is visszaástam akkoriban azért, mert komoly hivatkozási pont volt pl itt is, de sem akkor, sem most nem tudott ez sem lenyűgözni (és ez a lemez speciel kurva hosszú is). A rejtély rejtély marad. Objektív füllel minimum 8/10, de szubjektíven olyan 6/10 körül.

AOTD múlt hét off

Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.19 -1 2 220122

AOTD on

Rotting Christ - Triarchy Of The Lost Lovers

Ezt a lemezt talán még nem is hallottam, amit meg hallottam tőlük, nem tetszett, így aztán sose mélyedtem el a Rotting Christ munkásságában. Meglepően dallamos black metal, úgy rémlett, hogy rohadékabbak. ’96-os lemezként adja az összehasonlítás az Irreligiousszel, és ahogy a Moonspell a black metaltól a gótika felé mozdult el azzal a lemezzel, itt is ezt érzem. A gótika amúgy benne is volt azokban az években a metálos levegőben (P. Lost, Katatonia, TOT, Therion stb.). Igazán fogós, erős témákra elsőre nem kaptam fel a fejem, így a dalok is kicsit összefolytak, de valószínűleg nem is volt szándékuk túlzottan slágeresnek lenni, ami tulajdonképpen szimpatikus. Mivel jó részek, kellemes gitártémák azért feltűntek, az sem kizárt, hogy később hallgatni fogom, még ha stílusban, hangzásban kicsit eljártnak is tűnik felette az idő. Nyilván ha akkor ismerem meg, teljesen másképp gondolnám ezt. Ahhoz képest, hogy nyári reggel van, és ez finoman szólva sem kedvez az ilyen zenék megismerésének, jól szórakoztam, még többet is kaptam, mint vártam. Egyelőre 10/7.

AOTD off

Előzmény: Silencer_ (220119)
klogg Creative Commons License 2024.08.19 0 0 220120

Ugye telóról fórumozol? Látszik. :)

Előzmény: Silencer_ (220119)
Silencer_ Creative Commons License 2024.08.19 -1 2 220119

Dwarf McDougal Creative Commons License 2024.08.18 -3 10 220117

Én nagyon szeretem ezt a topikot. Ritkán írok, de mindennap olvasom és nagyon utálnám, ha ez a pár buta troll (még trollkodni se tudnak!) szétcseszné. Szerintem ti törzstagok jó arcok vagytok jó ízléssel, érdekes gondolatokkal, felvetésekkel nemcsak zene témában. Nem tudom, hány read-only van, de szerintem olyan tízen tuti lehetünk és megkockáztatom, ők is ezt írnák. 

Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.18 -2 4 220116

Számomra most az a legnagyobb tanulság, hogy ha valamit nem akarunk elveszíteni, azzal folyamatosan foglalkozni kell. Ne utólag jöjjünk rá, hogy fontos nekünk. Úgyhogy igaza van Latzinak, legalább az AOTD-s képek berakását csináljuk páran, akik napi egyszer tuti benézünk, az már ad valami vázat az egésznek.

Előzmény: divaoni01 (220112)
_kitsilatzi Creative Commons License 2024.08.18 0 0 220115

Minden kívánságom ilyen gyorsan :)

Előzmény: divaoni01 (220114)
divaoni01 Creative Commons License 2024.08.18 -2 5 220114

Előzmény: _kitsilatzi (220113)
_kitsilatzi Creative Commons License 2024.08.18 0 1 220113

Nem akarok senkire rápirítani, de az AOTD-ket valaki igazán a gondozásába vehetné. A Death-lemezt be akartam rakni, de egyszerűen nem tudom megcsinálni olyan kis ügyesben a képet, ahogy ti. Csak nagy, szétcsúszott lóméretben tudnám berakni. Valószínűleg az özönvíz előtti monitorommal van a baj, amivel eleve sokat kellett molyolnom mindenféle toldalékkal, hogy az újabb (haha) PC-vel valahogy összepasszítsam, és gyakran figyelmeztet is a gép, hogy nem a megfelelő felbontást használom, de nekem így jó, és kész! Ez most úgy hangzott, mintha valami vaksi, nagypapi üzemmódban számítóznék, mint ahogy vannak ezek a nagybetűs rejtvényújságok, pedig nem. Látok én mindent rendesen. Szemüveggel.

divaoni01 Creative Commons License 2024.08.18 -1 1 220112

Mondjuk az is megérne egy misét, hogy miért csak most lett eltávolítva, azaz miért kellett évekig itt tartani ezt a nicknevet. Persze ha az volt a cél, hogy hosszabb távon már senki ne tudja és/vagy ne is akarja használni ezt a fórumot, akkor tulajdonképpen érthető a végtelen hosszú szerepeltetése.

Végülis lehet mi vagyunk az idejétmúlt iszapszeműek, akik megpróbáltuk még némi értékkel megtölteni ezt a teret, pedig igény már nemigen lenne itt rá. Amennyiben végleg lelépünk, a hasonszőrű pár nick végre vigan anyázhatná egymást félmondatokban, a hozzájuk méltó minőségben naphosszat, úgy ahogy azt jó pár jelenleg mainstream felületen is megteszik. 

Előzmény: Alternative Thor (220110)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.18 -1 3 220111

Erre még nem is reagáltam, mert lefagytam a sok baromságtól.

A "kurva nagy luk a felső sarokban" sajnos nem egy különleges történet nyoma, hanem azt jelzi, hogy promo példány volt, azaz kiküldték újságnak, rádiónak, tévének, hogy írjanak, beszéljenek róla. Ilyen egyszerű módon akarták biztosítani, hogy később ne adják tovább pénzért. Az igazi gyűjtők óvakodnak az ilyenektől, valamiért tényleg értékcsökkentnek tartják, pedig néha nagyon apró "sérülésről" van szó. Szóval ha ilyet látsz egy eladó leírásánál, hogy drill hole, cut corner stb., akkor az ilyen. Főleg az amerikaiaknál milliószámra fordulnak elő.

A bélyegző már érdekesebb, annak idején Laci bácsi szokása volt, hogy minden inner sleeve-et lepecsételt a saját bélyegzőjével :( Aztán szerencsére rájött (vagy sokan mondták neki), hogy jó nagy baromságot csinál, mert az tényleg bután néz ki, ha mittudomén az Ace Of Spades belsejében ott egy pecsét, hogy "Laci bácsi lemezboltja".

Az aláhúzkodás, vagy akármilyen firkálás a borítókon, belsőkön viszont szerintem barbárság (könyveknél is gyűlölöm). A régiek szokása volt, hogy a nevüket ráírták a lemezre, vagy kívülre, vagy a belső borítóra, vagy még rosszabb esetben a labelre. Lehetőleg tollal, így aztán kiradírozni sem lehet soha, hogy "Ralf Ullmann 1966. 10. 26." Nagyon bosszantó szerintem.

Előzmény: _kitsilatzi (220081)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.18 -1 3 220110

Hja, csak az utóbbi napokban ez már úgy nézett ki, hogy a sok reklámcsík közt volt néha egy-egy komment... Főleg amikor a többi őrült is csatlakozott hozzá.

Most amúgy lehet, hogy megoldódik a probléma, mert kitiltották, és úgy tűnik, végre nem konkrét időre, hanem végleg.

Ha netán új néven visszajönne, az könnyen kiszúrható, és ugyanúgy kitiltják, de hátha végre megérti, hogy senki sem kíváncsi rá, sem a faszságaira.

Előzmény: _kitsilatzi (220108)
Kbela70 Creative Commons License 2024.08.18 0 0 220109

Én + nyomtam, de teljesen egyetértek veled.

Előzmény: _kitsilatzi (220108)
_kitsilatzi Creative Commons License 2024.08.18 0 6 220108

Van valami ilyesmi, de topikgazda nélkül nem hiszem, hogy működik: "Klubfórumokba illetve Klubtopikokba a belépés korlátozott és általában beírni sem tudnak azok, akik nem klubtagok. A Klubtopikok topikfejlécében, illetve klubfórumok fórumfejlécében találhatóak a belépésre vonatkozó információk."

Nem tudom, mi lenne a jó. Örülnék, ha ez a kényszeres fasz nem tudná berakni a szarságait és agyvérzést kapna emiatt, ugyanakkor meg szerintem nem igazi troll, inkább csak egy végtelenül ostoba, frusztrált valaki.  A nyár miatt van pangás. Az ignorálás szerintem működik, látni hogy zavarja, szinte megkönnyebbült, mikor beszólt neki valaki. Én úgy tekintek rá, mint egy kommentek közötti reklámcsíkra: nem kértem, nem tudom kinyomni, de nem is veszek róla tudomást. 

Előzmény: Alternative Thor (220107)
Alternative Thor Creative Commons License 2024.08.18 -5 13 220107

Sohasem gondoltam volna, hogy ezt írom, de ne tegyük zárttá a topikot? Fogalmam sincs, az hogy működik, kérhetjük-e egyáltalán, de egy próbát talán megér. Újak már úgyse jönnek, de legalább a régiek tudnának normálisan kommunikálni. Ha ez így megy tovább, meg fog halni a topik.

Szavazz:

+ lehetne zárt, ha normális keretek közt megoldható

- semmiképp se legyen zárt, maradjon így

nyuzga1 Creative Commons License 2024.08.17 -8 1 220104

Semmi közötök hozzá de én progrock hívő vagyok. A metál zene felé a Pull me under vitt el. :)

https://www.youtube.com/watch?v=SGRgAULYgWE&list=PL8cZ4VKxosU4Gg3DYFRDSKa-KjgwimKl-

nyuzga1 Creative Commons License 2024.08.17 -7 1 220103

Soksok modern metálnak a Black Sabbath az alapja és kézcsók. :)

Ez mindennek az elődje: https://www.youtube.com/watch?v=IldUNRgsuDY&list=PL4cFJtUcmjZn9hDO6W6NBNSyuyX47pA9U&index=13

Előzmény: nyuzga1 (220102)
nyuzga1 Creative Commons License 2024.08.17 -7 1 220102

Azért valahonnan elindult ez az egész. Azért mert neked fáj meghallgatni a 70-es évek zenéit az pont azt jelenti hogy nem számít a szavad. A rock metál a 60-as évekből datálódik. Nem ártana néha vissza nézni és nem csak a saját egoista nótánkat fújni. :) Amúgy béke. :)

Előzmény: nscatto1 (220101)
243476 (S) Creative Commons License 2024.08.17 -5 3 220100

Ja, tök hihető, hogy haragszol pl. a 70-es évek-beli zenékre, mert csak.

Ez pont olyan, mikor én azt dobtam be, hogy a metál 1995-ben meghalt.

De mondom, én jobban csináltam, nyilván nem olvasod vissza, nem baj.

Minden esetre, nálad azért "sikeresebb" voltam anno... 

Előzmény: nscatto1 (220099)
232472 (S) Creative Commons License 2024.08.17 -5 2 220098

Szerintem is gyengén trollkodsz.

Én sem voltam túl jó, ezért mostanában ritkán jövök.

De azért nálad jobb voltam, mármint a fénykoromban, kb. 5-6 évvel ezelőtt.

Előzmény: nscatto1 (220097)
nscatto1 Creative Commons License 2024.08.17 -21 1 220097

Nem tudhatod, hogy milyen a humorérzékem, mert nem olvasol engem:

TiB!  2024.05.10    -2 5 219421

Próbáljuk ki mi történik, ha mától mindenki letiltja nscattót, aztán majd az új nickjeit is.

Abban segíthetnél, hogy mik lesznek az új nickjeim, mert azokkal bajban vagyok. Amíg gondolkozol a válaszon, bőszen nyomjad a mínuszt, kell is a nagy hőségben. Szójjá a többieknek is, hogy aótédé, megen írt a trollcsávó. (Már ha tudják, hogy mi az aótédé, mer ugye ez is felmerült...) De hallgathatsz zenét is, már ha képes vagy a 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

átlépésére:

https://www.youtube.com/watch?v=_NmyMmIRvNw&t=2148s

The Zenith Passage - Datalysium

matekolós-halálos-technikázós-metálos. Nem egy dévidbowi 70'-ből de nézd el nekem.

Előzmény: TiB! (220096)
TiB! Creative Commons License 2024.08.17 -2 8 220096

Az a baj, hogy szar a humorérzéked, így nem fog menni ez az úgynevezett trollkodás, lassan bele kell törődnöd.

Előzmény: nscatto1 (220095)
The Voice Imitator Creative Commons License 2024.08.15 -7 1 220093

broke: a Reign in Blood a Slayer legjobb lemeze, a valaha készült legjobb metal lemez stb.
woke: a Reign in Blood elég fasza lemez, de a Hell Awaits még jobb nála
bespoke: a Hell Awaits a Slayer karrierjének csúcspontja ÉS a Reign in Blooddal eladták magukat

Előzmény: nscatto1 (220092)
Magic Horse Creative Commons License 2024.08.15 -2 4 220090

AOTD on

Death - The Sound of Perseverance

Felfoghatatlan, felülmúlhatatlan, döbbenetes mestermű. A death címke senkit ne riasszon el, az csak a máz egy zeneileg végtelenül cizellállt, ugyanakkor élvezhető alkotás körül. Minden dal a legapróbb részletekig ki van dolgozva, szerintem annyi meló van egy nótában mint más zenekarok egész életművében. 10/100.

AOTD off

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!