Keresés

Részletes keresés

yapek Creative Commons License 2001.10.07 0 0 2199
Hali, szép hosszú ez a topic. :) Lenne pár kérdésem ISDN-esedés előtt:

Azt hiszem az ISDN csak 128k-s multilinkkel érdekes. Viszont a dupla axelero egy vicc, tehát a kérdés: megy-e jelenleg a Freestarton a sima ML? Úgy hallottam újabban már nem :( És mi a helyzet ha 2 accountot csinálok és a windowsos multilinket próbálom? A 2 ip cím miatt gondolom csak több fájl egyidejű letöltésekor hasznos, nem?

Másik: ha 128k-s kapcsolatban vagyok, tudok-e kimenő hívást indítani ill. bejövőt fogadni (arra az időre eldobva a másik csatit)?

Fura hogy az ISDN-től szerintem a legtöbben ezt a két dolgot várnák, mégis ilyen problémás az egész...

rainman Creative Commons License 2001.10.07 0 0 2198
Szervusztok!

feri60:
>1, a B csati lefoglalása fontos info
Ez igaz. De ezek az NT-k "öszvér" megoldást alkalmaznak, az S buszon generált forgalmat nem jelzik a ledek, max az analóg csatlakozások, ill. rs232 forgalmát.
>2, USB
Az USB-t a kézikönyv opcióként említi, én még nem találkoztam vele, szerintem olyan nincs a magyar hálózatban.
>4, miért lenne bajom...
Ugye a Murphy törvényei...
Ha javítanál egy rendszer teljesítményén, akkor valószívűleg negatív hatásai lesznek a beavatkozásnak. :-)
Rainman

Előzmény: feri60 (2183)
rainman Creative Commons License 2001.10.07 0 0 2197
Szervusztok!

A 3.7 szoftver csak egy bizonyos hardverű NT-re tölthető fel. Ha neked az van, és valóban problémát okoz a régi (fagyasztja a PC-t), akkor jelezd a telefon-szolgáltatónak! A technikusok remélhetőleg rendelkeznek a frissítő állománnyal.
(Esetleg távolról, központilag el tudják végezni a frissítést(?), ha tudják, mely számon leledzik az a bizonyos NT )

Üdv!

Előzmény: k2laci (2196)
k2laci Creative Commons License 2001.10.07 0 0 2196
Nem tudja valaki, hogy hol található a neten a netmod-hoz 3.7 verziójú firmware ??? Mindenhol kerestem, de semmi !
Ha valaki tud érdeklegeset mondani, az dobjon már meg egy email-el is, mert nem mindig vagyok itt.
k2laci@freemail.hu
Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.07 0 0 2195
Biztos vagy benne, hogy valóban 128K-s a kapcsolatod a Freestart-tal?
Nekem anno azt mondták a freestartosok, hogy max. 64K a szabadon használható, a 128K már fizetős...
Szóval én is csak azt tudom javasolni, hogy próbáld 64K-val, ha úgy O.K., 128K-n meg nem, akkor valószinűleg ez lehet a gond.
Előzmény: FFeri (2193)
Phnx Creative Commons License 2001.10.07 0 0 2194
FFeri:
sima 64Ks csatlakozaskor jo minden ?
Probalj ki esetleg masik netmodot.

sorah:
varom a linket a progira, nemtalaltam eddig meg meg...
Koszi!

FFeri Creative Commons License 2001.10.07 0 0 2193
Mivel senki sem reagált, megismétlem, mert fontos:
A következő hibajelenséget tapasztalom: Freestartal felmegyek 128k-val, elkezdi a letöltést 10-15 kB/s-mal, majd néhány mp múlva leesik a sebesség 1-2 kB-ra, rosszabb esetben teljesen leáll az adatforgalom, és nem is lehet "újraindítani" sehogyan sem. Hasonló a tapasztalatom az Elenderes multilinkes elérésemmel. Itt még az is előfordult, hogy egyszerűen néhány mp után bontotta a vonalat. Mi lehet a gond? Rossz a NetModom? Vagy mégsem multilinkes az az elérés? (De ekkor is kellene 6-8 kB-tal jönnie, nem?)
Phnx Creative Commons License 2001.10.06 0 0 2192
sorah:
erdekesseg keppen a winfosos is erdekelne, honnan lehet letolteni ?

Koszi!

sorah Creative Commons License 2001.10.05 0 0 2191
Szia mindenki!

Most akkor en irok meg egy keveset igen hatalmas csalodasomrol a 4 LED-es netmodban...

Lattam hogy mar van ilyen, no gondoltam, van rajta led, meg netmod, hat akkor talan meg stablabb lesz a netezesem. _Elkepzelheto_ ,hogy ha nem bolygatom a 115k <> 230kbaud soros portot akkor nem is lett volna tul sok gondom, dehat kerem, szerintem az lenne a minimum, hogy esetleg ez jol muxik rajta. Allitolag ugye az ujabb firmware mukodik.... a gond : minden reboot-kor a netmodot is resetleni kellett hogy egyaltalan szoba alljon a geppel.. mire erre rajottem.... vannak vele szamtalan gondok meg szerintem, az fix hogy aki nem elegszik meg a 115k-val az szerintem ne kivanja maganak... persze ha mazlija van s a gepe is szereti, meg lehetnek csodak...

Mindezt azert irtam le, hogy esetleg mas ne jarjon igy... szerintem nemcsak velem fordulhat elo.... marad a jo oreg Elcon, ami egy bizonyos ideje nekem szepen muzsikalt, LEDes is es nem szinte megoldhatatlan a PPP / MLPPP felvaltva valo hasznalata.

sorah

Phnx: Wfos ala volna megoldasom (Midgate a neve, volt rola szo regebben itt)

Phnx Creative Commons License 2001.10.04 0 0 2190
Masik topicban is feltettem a kerdest, vegulis ISDNel kapcsolatos, gondoltam itt is felteszem..

Szoval nalam kovetkezo a helyzet: van 2 ISDN hozzaferesem 2 kulonbozo szolgaltatonal. Azt szeretnem megoldani, hogy fellepek mind2 vonalon a ket kulonbozo szolgaltatohoz, de ugy, hogy LAN-on a tobbi gepen mar az osszegzett sebesseggel menjen a letoltes, tehat, a 2 kulonbozo kapcsolatot osszekapcsolva hasznalja. van erre vmi 5let ? nalam egy kulon linuxos router gep van, azon szeretnem megoldani ezt a fajta routeolast [sima routeolast mar megtudom csinalni, de maceras kicsit, hogy mindig routeolni keljen az adott IPt, amirol a masik vonalon letolteni akarok. nekem az kene, hogy egy adott letoltesnel mind2 vonalat hasznalja valahogy egyszerre ugyanarra a cimre. ez megoldhato?].

Segitsegeteket elore is koszonom!

(rosszul irtam, egyik vonalon ISDN, masikon sima analog modemmel lepek fel, de vegulis a lenyegen ez nem valtoztat)

Bad Joe Creative Commons License 2001.10.04 0 0 2189
Ja még annyit, hogy win98 van.
Előzmény: Bad Joe (2188)
Bad Joe Creative Commons License 2001.10.04 0 0 2188
Üdv!

Tavaly télen rendeltem meg az ISDN-t az akkori "pc-kártyás" akcióban. Ez ugye azt jelenti, hogy kaptam egy Eicon Diva 2.01 PCI-t és egy Elcon NT1+2ab-t. Most gondolkozom a 128k előfizetésen, csak az a bibi, hogy a Diva (elvileg) nem támogatja a Call Bumping-ot. Ez gáz, mert azért szoktak hívogatni 6 után is.
Kérdés1: van-e valami szoftver/driver, amellyel megoldható Divával ez a funkció? Láttam már egy csomó hívószámkijelző progit, amely multilinkes kapcsolat alatt is jelzi a bejövő hívást, ebből okoskodva szerintem meglehet(ne) csinálni, hiszen ekkor már csak be kell kapcsolni a hívásvásvárakoztatást, és valahogy "megnyomatni" a progival azt a resume/suspend gombot (nincs erre valami utasítás? pl. rundll akármi...). De lehet hogy rosszul tévedek...
Kérdés2: ha teljesen reménytelen a dolog, akkor van-e rá esély, hogy a Matáv kicseréli az NT-met Netmodra, ami ha jól tudom képes erre a funkcióra? (jó lenne, ha megmaradna a Diva is :-)) )

Bad Joe

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.03 0 0 2187
Szia Doky!

Ismered nagybandó mondását: várok, várok, várok.... :-)

Nos én még egy darabig várok aztán szépen reklamázok egyet: ugyanis az, hogy valamely ISDN projektvezető annak idején akkora nagy marha volt, hogy nem tudta átlátni, mi az, hogy V24-es (illetve általánosságban: integrált ISDN modemes NT), ezzel együtt azt sem vette észre, hogy az USB a ma elfogadott legcélszerűbb soros platform; és nem látta azt sem át, hogy a FELHASZNÁLÓ számára adandó bizonyos tájékoztató jelek/jelzések sé (épp tarifális okok miatt!) bizonyos kijelzések a műszaki minimum kategóriájába tartoznak (B1, B2 pl.), valamint hogy nem volt tisztában a matáv ISDN hálózatát is érintő IN szolgálati fejlesztésekkel és ezek ISDN2+ NT-kre való kihatással (a mai napig a PKI-ban vesztegel az új firmware - minden más meximum barázi alapon lehet "kint"!) - tehát ez mind a Matáv magánügye és én az ISDN megfelelő és korrekt használatásra szerződtem.
Amihez - ha már nem annyira inkorrektek, hogy az 1 secre felkapcsolódó, layer2 ill. 3 protokoll hiba (?) miatt előállható "B2 csapódás" esetén is simán kiszámlázza (nem netes vagy régi 2xx-xxx-es számmező esetén pl) a kapcsolási díjat de a részletezőm 2 és fél ezer forintba került emiatt, akkor talán egyértelműen felül kellene vizsgálni a kint lévő NT állomány műszaki megfelelőségét!

Arról már nem is beszélve, hogy hány esetben nem fogadja el a CCBS gombnyomást az ISDN Profiset-30 (azaz az NT és közvetve a DSS1/U réteg vagy az alkalmazási, de ze engem mint előfizetőt már hadd ne érdekeljen). És hogyan képesek pl. torlódás esetén (amikor az ETSI ajánlás szerint nem is szabadna felajánlani a CCBS-t) IS felajánlani a CCBS-t (félrevezető, terhelia rendszert és amúgy sz.r).

Hogy a kiszállított NT-k (netMod) mindegyike opcióként tartalmazza a LED-eket és az USB-t!

Üdv!

Maus Robi
mikimaus

Előzmény: doky67 (2186)
doky67 Creative Commons License 2001.10.03 0 0 2186
MikiMaus!
Egy nagyon jó MATÁV-os (vezérig.-es) ismerősömtől ezt választ kaptam:

"Az Intracom netMod rendelkezik egy görög gyártmányú felügyeleti rendszerrel,
amellyel az ügyfél rossz beállításait, esetleges kéréseit tudjuk korrigálni,
beállítani. Ez gyakorlatilag távfelügyeletet jelent.

A rendszert a hibabejelentőben a napi munkában (legalábbis éjszaka) nem
használjuk, de a levélíró által leírt fukciót elvben ellátja.
Az USB-s megoldásról hallottam, szerintem azt már használják is.

Arról nem hallottam, hogy automatikus cserékben gondolkodnánk. A netMode egy jó
és sikeres termék, nem hiszem, hogy a több tízezer NT-t le kéne cserélni azért,
mert kifejlesztettek egy újabbat. Az persze elképzelhető, hogy akik szeretnék,
azok számára a Matáv kicseréli ezt, de szerintem túl nagy falat lenne a teljes
netMod állomány cseréje.

A 4 LED-es NT minden bizonnyal egy új fejlesztés, de erről én nem hallottam még,
mindenesetre a Fornax folyamatosan dolgozik ezen a terméken. A fejlesztésekről
mi utólag értesülünk, én a hozzám kerül anyagokban erről még nem hallottam."

Előzmény: Törölt nick (2179)
doky67 Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2185
Velemény...
Saját tapasztalatból mondom: a MATÁV ha hibázik elismeri és korrigálja.Én amiért eddig reklamáltam minden jogos volt és rendezték is...Pedig volt időszak,hogy sok hibájukat felfedeztem. :-)
Előzmény: _paha_ (2184)
_paha_ Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2184
képzeljétek, csoda történt. az panaszunkra (lást ennek a hozzászólásomnak az előzménye) a Matáv mindent elismer, SŐT helytad a kártérítési igényünknek, amit jóvá is írtak a telefonszámlán...

Előzmény: _paha_ (2167)
feri60 Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2183
rainman, igazad van, tényleg nincs értelme lecserélni, de

1, a B csati lefoglalása fontos info
2, már azt sem értettem, miért a lecsumpított változatot terjesztették, ha már létezett a sokledes és USB-s
3, és ez bosszant
4, miért lenne bajom az újabb verzióval? (naív kérdés :)))

üdv
feri60

Előzmény: rainman (2178)
peth Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2182
Üdv Mikimaus!

Az infó érdekes, de szerintem kicsit bolond ez a fornax...
1.Mit ígérget más cég nevében?
2.A Matáv nem arról híres, hogy feleslegesen dolgozik (költ), még elvesztené szép kis 5. helyét jövőre
3.Az 5 ledes verzióról jobb nem beszélni (mármint amit a Matávra sóztak)

U.I.: Szerintem így keletkeznek a rémhírek, az én privát kis intracomom tökéletesen megfelel egy led-del is.

Előzmény: szilva (2180)
FFeri Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2181
A következő hibajelenséget tapasztalom: Freestartal felmegyek 128k-val, elkezdi a letöltést 10-15 kB/s-mal, majd néhány mp múlva leesik a sebesség 1-2 kB-ra, rosszabb esetben teljesen leáll az adatforgalom, és nem is lehet "újraindítani" sehogyan sem. Hasonló a tapasztalatom az Elenderes multilinkes elérésemmel. Itt még az is előfordult, hogy egyszerűen néhány mp után bontotta a vonalat. Mi lehet a gond? Rossz a NetModom? Vagy mégsem multilinkes az az elérés? (De ekkor is kellene 6-8 kB-tal jönnie, nem?)
szilva Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2180
Maus!

Nyugtass meg, hogy az USB-s modellen ugye van RS232 is? Mert ha nincs, akkor automatikus cseréről inkább ne is essen szó!:)

Előzmény: Törölt nick (2179)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2179
Mindenkinek!

A Fornax Rt. tájékoztatása szerint INGYENESEN (és automatikusan?) lecseréli a Matáv az összes Intracom netModot 4 LED-es (esetleg, ha akkor már az is "bent lesz", USB-s) verzióra.

Ha ez a verzió mégsem jön be( mindenki tévedhet és hát a Fornax nem a Matáv), akkor az lehet a kiindulópont, hogy: " kérem szépen nekem nem adja meg a készülék azokat a - biztonsági! - szolgáltatásokat (kijelzéseket) amik az ISDN problémamentes működtetéséhez szükségesek! Nekem pl. (tudjázok: a suszter mega cipője:-))) ) már kétzser jött 10-12 oldalas (Sic!) részletező a 128k-s napközbeni kapcsolat miatt (felveszi-elfdobja a 2. B csatit) - ti. minden variációra van telefonos kapcsolatom, aztán néha rosszat nyomok:-(

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: rainman (2178)
rainman Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2178
Van értelme bolygatni, ha semmi bajod vele?
Hiányzik az Neked, hogy legyen? :-)
Előzmény: feri60 (2176)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2177
Jé, tényleg hat. De kár!
Előzmény: oplab (2175)
feri60 Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2176
Üdv kollégák!
Február óta Intracom netmodot használok, semmi bajom vele. Ez még az akkor adott változat, csak power LED van rajta.
Szerintetek hogyan tudnám kicseréltetni 4 (bocss, 5) LED-esre?
feri60
oplab Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2175
> A Profiseten van egy négyliku csati, abba bele is dugtam egy analóg készüléket, de meg se hess.

Az a négylikú hatlikú. NEM analóg készülék, hanem egy speciális, Magyarországon nem forgalmazott adapter csatlakozója, amivel a számítógépre tudsz csatlakozni soros porton. A neve talk&surf.

Előzmény: Gyedmaroz (2169)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2174
arohadteletbe. Akkor telleg neked volt igazad.
Előzmény: Törölt nick (2173)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2173
Nekem: átmentem chello-ra :-)
Előzmény: actsy_farang (2172)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2172
Nalam meg annyit bir mint egy öszver:)
Na most akkor szerintem kinek van igaza?
Előzmény: Törölt nick (2171)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2171
Egy biztos: az Elcon nagyon pocsék. 3-4 óránál többet nem nagyon viselt el, ha picit meghajtottam (mondjuk megpróbáltam letölteni valami méretesebb filet) :-(
Előzmény: actsy_farang (2170)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.30 0 0 2170
Mar mitöl lenne jobb az Intracom?
Nekem pont az ellenkezöjet mondta a Matavos szakember. 2000 decembere ota egy masodperc problema nem volt vele, kiveve egy villamcsapast viszont masnap ki is csereltek, raadasul a 3.0-as firmware-essel. V.24
Előzmény: Phnx (2168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!