Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 4917

Szia o.jozso!

Téged is szeretettel üdvözlünk körünkben :o)

Nagyon klassz dolgokról írsz!

Sokan vágyakozunk már új SOLARIS lemezre és koncertekre is!

Biztos vagyok benne, hogy lesz még alkalmad eljutni SOLARIS koncertekre! :o)

Szerdán, október 12-én délután 3-kor

hallgasd meg Te is az Attilával készült interjút!

Mindannyiunk által nagyon várt dolgokat fog bejelenteni :o)

(Aki nem tudja élőben hallgatni a műsort, az utólag is megteheti, letöltheti majd)

Egy kis hazai

beszélgetés a progresszív zene legjobb magyar képviselőivel - Balogh Tibor műsora

Előzmény: o.jozso (4916)
o.jozso Creative Commons License 2011.10.10 0 0 4916

Kedves Zenekar!

Itt lenne az ideje újra egy monumentálisat alkotni! Ez az itt folyó vita méltatlan a  S O L A R I S  névhez!!! (Szerencsére az Óperenciás Tengeren túl kevesen tudnak magya-rúl...)

Témának ott lenne Asimov Alapítvány - Birodalom - Robot "szentháromsága" (annó a '80-as években Bradbury alternatívájaként Asimov napirenden volt...)!

Ha már végképp nem tudtok együtt dolgozni, három felé lehetne tagolni a munkát, és a végén összekapcsolnátok valahogy... (A Nagy Író is így csinálta)

Óriási lenne egy tripla CD: Solaris: (I) Trantor - (II) Terminus - (III) Galaxia

A kidolgozás Rátok vár, meg tudjátok csinálni, hiszen Művészek vagytok!

Olvastam, hogy 3D-s technológiával filmre akarják vinni az Asimov-eposzt. Nagyszerű lenne, ha a Solaris zenéje szólna a mozi alatt!

Nincs idő késlekedni!

Meg amúgy ís közelít a 2026-os Los Angelis-i fellépés!!!

Solaris-koncerten először (és ezidáig utoljára) 1984-ben Pusztavacson vettem részt (amikor jött a vízágyú: BÉKE: HARC!). Aztán már csak néhány NB-koncert jutott, de az sem volt csalódás! Azóta az itthoni zenehallgatás van és kész: Solaris, NB (Lillával és Valival), Czigi és Attila szólólemezei, meg a Nostradamus zenekar (Solaris Fusion?).

Hát szedjétek össze végre magatokat, mert rengeteg ötlet lappang még Bennetek, és kár lenne sírba vinni (mint +István)!

A Solaris-t csak a Pink Floyd-dal vagy a Jethro Tull-lal tudnám egy lapra tenni!

Tompoxx Creative Commons License 2011.10.10 0 0 4915

Solaris Tribute Band (Tompox) klub !!!
2011. október 14. (péntek) 20 óra, az óbudai harisnyagyár területén (Bogdáni út 1.).

Vadonat új 8 perces szám bemutatója (Tower Bridge a címe, rajta lesz a cd-n).
Vendégünk is lesz: Cselenyák Imre (róla hamarosan bővebben) .

Elöljáróban annyit, hogy kiváló író (több sikerkönyve is megjelent Jean-Pierre Montcassen néven),

zenész-énekes. Állítólag be is száll az egyik számba szájharmonikával.

Támogatás: 500 Ft.

cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.30 0 0 4914

És nem hiszem el...................

Itt van és letölthető az Ős-Metál is !!!!!!!!!!!

Behalok :o))))))))

http://www.hungarotonmusic.com/rock/os-metal-p5076.html

cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.30 0 0 4913

ELÉRHETŐVÉ VÁLT :o))))))

Letölthető a HUNGAROTON oldaláról:

http://www.hungarotonmusic.com/pop/solaris-p5428.html 

Tompoxx Creative Commons License 2011.09.28 0 0 4912

Ma délután 3-kor mi vagyunk ugyanitt Tasi Ádámmal a hamarosan megjelenő

Tompox (Solaris Bassist's Band) lemez kapcsán.

Pár szám le is megy a lemezről.

http://www.katolikusradio.hu/?m_id=4&m_op=viewmusor&id=265392&ado=1&sessid=KjY0MzMzMzg2MTMxNzE4NTA1OTU3MTczNjc3

cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.27 0 0 4911

Halihó!

Most érkezett az infó Attilától, hogy

október 12-én, szerdán friss, ropogós hírekkel szolgál majd nekünk........... :o)

Egy félórás interjút adott ma a Katolikus Rádióban:

nagyon szívmelengető és várva várt infókat fogunk hallani :o)))

Ekkor lesz a műsor:

2011.10.12. 15:00 Egy kis hazai - Balogh Tibor műsora

(beszélgetés a progresszív zene legjobb magyar képviselőivel)

A műsor ismétlése csütörtökön lesz, de utólag is letölthető majd!

Az online adáson kívül itt hallgatható a műsor:

Budapest 102,1 FM
Szombathely  96,1 FM  (ez új - most szeptember 1-jétől működik)
Székesfehérvár  107,4 FM

localhost Creative Commons License 2011.09.20 0 0 4910

Annál inkább is érdekesnek találtam, hogy eltűnt, mert a saját magunk által írott hozzászólások felett sincs rendelkezési jogunk, így törölni sem tudjuk azokat. Magát az eredeti beírást - természetesen - olvastam.

Sajnálom.

Előzmény: cirrocumulus (4909)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.20 0 0 4909

Szerencsére nem moderáció történt, hanem Ő kérte sajátmaga töröltetését.

Ez egy hosszabb folyamat eredménye, régóta érlelődött már benne, hogy kiszáll végleg a fórumozásból.

Személy szerint én ezt nagyon sajnálom, de azt mondta nekem, hogy nem hirtelen felindulásból tette,  és még a moderátorok is marasztalni próbálták :o), kérték, hogy gondolja ezt át. 

Most látta elérkezettnek az időt, hogy ezt megtegye.

Előzmény: localhost (4908)
localhost Creative Commons License 2011.09.20 0 0 4908

De hová tűnt a 4905-ös ? Vajh' ki moderálta és miért ?

cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.19 0 0 4907

Ja, itt oyster érdeklődött aziránt, hogy az 1984-es május 1-i tabáni koncert felvétele nincs-e meg valakinek.

Ezen az oldalon látta ezt a koncertdátumot is: http://rockmuzeum.fpn.hu/dsolaris.htm 

Előzmény: cirrocumulus (4906)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4906

Az nekem nincs meg, de másnak hátha :o)

Előzmény: Törölt nick (4905)
localhost Creative Commons License 2011.09.11 0 0 4904

Folytatódik a Solaris sikersorozata! :

http://goo.gl/VZFpQ

burgerbalázs Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4902

Kedves oyster!

Minden szavaddal egyetértek:

Tamás !

Biztos vagy benne, hogy ez a hasznotokra válik ???

Egyelőre csak annyit érzek, hogy ezzel a bősz újra- és újraegymásnakeséssel csak veszíthettek az eddig kitartó rajongói magból. Így nemhogy jövője nem lesz egyik zenakarotoknak sem, hanem még a múltja és a jó emléke is megpecsételődik, beszennyeződik.

(Cherchez la femme!)

Előzmény: Törölt nick (4891)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4901

Kedves Zoli, azért nem olyan rossz a helyzet szerintem, még egy ideális családban is vannak viták, nézeteltérések... A Solaris család sem kivétel, de ha még beszélünk, haragszunk, beszólunk, kérdőre vonunk, kritizálunk, kirohanunk, nem értünk egyet... az még mind a kapcsolat jele; hogy még mindig érdeklődünk egymás iránt... ahol mindenki egyetért mindenben, az kicsit gyanús... vannak nézeteltérések, és ezeket meg kell vitatni, csak nem szabad, hogy elharapódzon a dolog, nem szabad egymást tiszteletlenül megalázni.

A Solaris és utódainak zenei világa pedig nem fog elporladni, ezek már be vannak vésve, egészen a lelkünkig!!! És tudom, hogy lesz itt még Főnixként való feltámadás, csak ki kell várni a megfelelő pillanatot, amikor minden adott hozzá... micsoda nagyot fog szólni :)))

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4900

Így van! Kevés olyan zseniális hazai prog-együttes van, mint a Solaris, Syrius, és az East (porgos-korszaka). Nem lenne szabad veszni hagyni a már legendává vált unikumot. Az újabb prog együttesek között is akadnak értékelhető megnyilvánulások, de ezek a zenekarok már nem tudnak olyan alapműveket létrehozni, mint pl. a Marsbéli krónikák, a Játékok/Hűség vagy a Devil's masquerade lemezek. A mostani zenekarokból már hiányzik valami, ami a régieknél (Solarisnál is) természetes módon megvolt. Kísérletezés az új dolgok irányába, nem mindig előnyös, sőt...

Előzmény: localhost (4898)
poeta-79 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4899

Szerintem maga az életmű nem forog veszélyben, a Solaris zenék maradandóbbak a vitáknál. A lemezborítókon nem vesznek össze a nevek, nem retusálódnak a fényképek. Természetesen én is azt szeretném, ha másról és más hangnemben beszélgetnénk. A Tompox egy remek zenekar, bármilyen néven is koncertezik. Alanyi jogon az, mert vannak saját szerzemények. Méltatlanok a viták, de a közös múltat nem írják felül. Remélem, a külön utakon járó formációk még sok értékes művel gazdagítják gyűjteményeinket.

Előzmény: localhost (4898)
localhost Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4898

oyster_!

NAGYON igazad van!

Én, mind a topic indítója (alias Zoli a rajongó) már szinte kínosnak érzem, ami itt zajlik.

Civilként, rajongóként, zeneszeretőként, kívülállóként.

Fájdalmas látni, hogy morzsolódik semmivé egy életmű, ami oly sokszor csalt örömkönnyeket a szemembe.

De a lassan harminc év távlatában gyökerező rajongásból amit az utódainkra hagyunk ezen topic formájában, arra nem leszünk büszkék.

Én már arra sem vagyok büszke, hogy közétek tartozom, topictársaim.

Előzmény: Törölt nick (4891)
Liuna05 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4897

Talán ez a lényeg. A vita egy felesleges dolog, a Tompox meg egy remek zenekar! ennyi..

Előzmény: ülünkahordótetején (4893)
Liuna05 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4896

én nem állok egyik oldalon sem, de ez így nagyon gáz.. ugye valójában nem ezt szeretted volna leírni, csak a hirtelen felindulás..?! :-((

Előzmény: Drappsapka (4890)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4895

kozakz, van benne valami, de azért hozzáteszem, hogy éppenséggel ők is a nagy elődzenekar árnyékába teszik ezzel magukat, és senki nem fogja azt mondani, hogy amit Gilmour vagy Waters csinál, az nagyobb, eredetibb, mint a Floyd... aki azt mondja, az őrült...

Vegyük például a Deep Purple-t, amikor a zsenik összevesztek, ki erre, ki arra ment, én saját produkciót csinált... Rainbow, Whitesnake... ezek a bandák később már saját identitással kerültek be a köztudatba, és nagyhatású bandák lettek... mert kikerültek az árnyékból! Így egy idő után lehet azon vitatkozni, hogy melyik a jobb, a Purple vagy a Rainbow... egy ilyen vita értelmetlen persze, de megállja a helyét... míg az, hogy ki a jobb, a Floyd, vagy Gilmour szólóban... hát hagyjuk...

kozakz Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4894

Néhány turné plakát az elmúlt évekből.

David Gilmour 2005 turné - The voice and guitar of Pink Floyd

Roger Waters 2002 turné - The Genius of Pink Floyd

Page + Plant 1998 turné - The voice and guitar of Led Zeppelin

Ha ök igy reklámozzák magukat (esetleg ök se elég ismerték???) akkor szerintem az hogy Tomi oda irja hogy a Solarisból lehet öt ismerni az szerintem nem ördögtől való. A mai világban simán belefér.

A többi gittrágás ami napok óta megy meg tényleg felesleges. Inkább menjetek el koncertekre. Van annyi de annyi jó zene.

ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4893

Kedves Tompoxx!

Minden tiszteletem az Öné, szerintem "A nap kapujában" egy nagyon nagy szám!!! Én biztos meg fogom szerezni a lemezt, ha kijön. Egy dolgot azért mégsem nagyon értek, persze én csak egy kistáska vagyok, nem látok bele ebbe az egész dologba ami itt kialakult. Szóval ha elvileg már nem tagja a Solarisnak (sajnálatos!), akkor hogy van, hogy a lemez úgy jönne ki, hogy Tompox (Solaris Bassist's Band)??? Feltételezem, hogy a lemezen túlnyomórészt saját szerzemények kerülnek, ha nem 100%-ban. Akkor miért fontos még ez a társítás??? Szerintem a Tompox önálló zenekarként is bőven megállja a helyét, ha olyan erős szerzemények kerülnek majd a lemezre, mint a fent említett, akkor igazi csemege lesz!!!

Nem értem, hogy miért nem lehet elszakadni ettől a Solaris társítástól? Aki figyelemmel kíséri a hazai prog. rockot, úgyis tudja, hogy ki kicsoda, szerintem ez az átfedés csak problémákat szül (mint a fórumon látható), miért nem lehet új lapot kezdeni, és ezt a társítást nem erőltetni??? Szerintem nagyon jót tenne a Tompoxnak. Így egyszerű kivűlállóként úgy tűnik, mintha a zenekar félne a saját lábára állni, pedig nem kéne!!! A Tompox önmagában egy bazi erős prog. rock banda, a Solaris-szal való huzavonában azonban csak egy dacos, rakoncátlan kishúg, aki felül szeretne kerekedni a zseniális nővérén!!! Miért olyan fontos ez??? Ki kell lépni végre az árnyékból, és a saját dicsfényt építgetni! Ezt azért mondom, mert szerintem erre simán sanszos a zenekar, beszélni fogunk a Tompoxról is jó pár év múlva úgy, mint a hazai prog. rock kiemelkedő gyöngyszeme, csak folytassátok azt, amit elkezdtetek, de egyre inkább a saját lábatokon!

Koncerten meg királyság, ha Solarist játszottok, minden zenekar szokott a nagy elődök előtt így tisztelegni... De hogy Solaris TB néven fussatok a koncerteken, az szerintem nagy baklövés... Ne az a banda legyetek, aki Solaris mellett saját számokat is játszik, hanem az, aki a saját számok mellett Solarist is játszik!!! Nem mindegy!!! Az identitásotok forog kockán, hát nem látjátok??? Nem kellene a Solarisból merítenetek az identitást, hanem mostmár saját magatokból... én úgy érzem, hogy annak ellenére, hogy így kiéleződött a helyzet köztetek a régi Solaris-osokkal + old school Solaris fanokkal, mégis nem tudtok elszakadni ettől a rossz kapcsolattól... pedig már nem nagyon működik... Külön utakon viszont hiszem, hogy a kapcsolatotok megjavulna!!! mert akkor már nem egy meghatározhatatlan átfedés lennétek, hanem egy méltó utód, aki önálló...

Nem akartam megsérteni a zenekart, sem a tagjait (különösen Pócs Tamást), mert tisztelem őket, csak úgy leírtam, hogy hogy látom egyszerű rajongóként... talán segít...  

Tompoxx Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4892

Miután sokadszor is hiába kért benneteket békességre bármelyikünk, most már világossá vált, hogy kik nem tudják abbahagyni a provokálást.

Számomra világos a célotok, de nem jó úton haladtok. Nem azt éritek el vele, amit szeretnétek.

Nem is értem, hogy olyanok, akik jól ismernek, hogyan felejtették el ezt. Nem nagyon érdekel ez a vita, mert egész egyszerűen nincs igazatok.

Én már nem játszom a Solarisban, tehát bármikor csinálhatok tribute zenekart. Bármilyen tribute zenekart. Aki akar, megtalál a neten,

egészségesebb lenne, ha személyesen, nevet vállalva nekem írnátok meg, ha valami bajotok van, de azt hiszem, hiába várok erre.

A továbbiakban is hidegen hagy bárki provokatív beírása, mert a másik oldalt, azaz engem, egyikőtök sem kérdezett meg személyesen,

mi miért történt vagy történik. Ítélkezni - csak az egyik oldal véleményét ismerve - nagyon könnyű.

A lemez, ha megjelenik, Tompox (Solaris Bassist's Band) néven fog kijönni. A koncertek Solaris Tribute Band néven mennek.

Ha lesz Solaris koncert, mi az elsők között fogjuk reklámozni, egyik dolog nem befolyásolja a másikat.

Jó lenne, ha mindenki megbékélne, főleg a leghangosabbak, akik nem is nagyon fordulnak elő a koncertjeinken, tehát

arról alkotnak véleményt, amit vagy soha, vagy csak a kezdet kezdetén láttak-hallottak. Mi csak játszani szeretnénk. Van, aki meg nem.

Üdv, Tamás

Drappsapka Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4890

Rettenetesen unalmasak vagytok. További jó beszélgetést és kritizálást! Mi játszunk tovább. Te szítottad a háborút, neked is kell befejezni. A jó szándékom meg volt, sajnos nektek kevés. Amit akartok, nem fogjátok elérni. Semmi, de semmi közötök ehhez az egészhez.Tamás olyan zenekart csinál és olyan névvel amilyet akar. Ez csak rá és az illetékesekre tartozik. Robi pedig ne a fórumon keresse az igazát, hanem privát levélben. Ezek utén nyilván senki nem gondolja komolyan, hogy Tamás részt vesz bármiféle Solaris produkcióban. Kritizálni pedig végképp nincs jogotok.

Jah ... amit te szardobálásnak nevezel, azok tények. Olvass vissza három évre visszamenőleg. Amit Kriszta folyamatosan művel, mióta megalakult a zenekar, az szégyen. Például az iwiwen nem hírdethettem a Tompox zenekar koncertjeit, mert kitörölte. De Attila koncertjei rendre megjelentek ugyan ott. Attilának lehet, Tamásnak nem? Jah ... és Tompox néven hírdettem. Többen szóltak neki, hogy fejezze be. Úgy hiszem, mindketten tehettek egy szivességet ! De a legtöbb, amit tehettek, ha soha a Solaris Tribute Band közelébe nem jöttök. Sírjátok tele a párnátokat, mikozben otthon hallgatjátok a cd-ket. Sajnos én tudom, hogy miért nem jön össze a koncert és nem is fog. Nem tisztem leírni, majd az illetékesek megteszik, ha akarják.

Igazán sajnálom, hogy civilként itt töltitek az időtöket, de magamat még jobban, hogy ezzel kell foglalkoznom. Megpróbálom lezárni, mert tényleg nagyon unom ... meg van jobb dolgom is. Képzeld, nekem van családom, akikkel foglalkozhatok. Azt is elárulom, van három gyermekem. Tőlük veszitek el a drága időt ezzel. Szégyelljétek magatokat!

Előzmény: burgerbalázs (4889)
burgerbalázs Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4889

Semmi rosszindulat nincs abban, ha valaki felhívja a figyelmet a Tamás összevisza, egymásnak ellentmondó nyilatkozataira:

"Tamás mondta:

Megalakult a "Tompox".

Egyebek mellett azért választottam ezt a nevet, hogy senkinek ne okozzon problémát, mint a Solaris Fusion.
"

Ami szemmel láthatóan homlokegyenest ellenkezik a legutóbbi névválasztással: Tompox helyett Solaris TB.

Ám cirrocumulus posztjában az égadta világon semmi becsmérlő nem volt. Kritika, az igen. De tényszerűen.

Na erre válaszoltok ti a szokásos gyalázkodás-áradattal. Ha érv nincs, jó lesz a szardobálás is alapon.

Miért nem hagyjátok végre ezt abba?

Előzmény: Drappsapka (4880)
Tompoxx Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4888

"A tenyésztő nem csügged"...(Rádiókabaré valamikor régen)

Mi már voltunk vala, s leszünk is még.

Előzmény: cirrocumulus (4887)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4887

Nektek is süt a Nap :o)

Ti is mehettek kirándulni, fagyizni :o)

Előzmény: Tompoxx (4886)
Tompoxx Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4886

Na, most elég. Ez már személyeskedés. Ezt ne itt. Ildi megpróbálta lezárni békésen a vitát. Nem kéne folytatni. Kérlek te is hagyd abba.

Nem ettől függ egy zenekar léte, vagy nem léte. Ne hergeld tovább magad.

Süt kint a nap. Lehetne kirándulni, vagy fagyizni.

Előzmény: cirrocumulus (4885)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4885

A napomat bearanyoztad most is:o)))))))))))))),

a kín pedig a Tiéd, nem az enyém :D

Előzmény: Drappsapka (4884)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!