Keresés

Részletes keresés

W201 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 9363

Sziasztok!

Segitségeteket kérném a következö témában: Kaptam egy LG GSA-4160B tipusu dvd írót, aminek  saját leírása szerint 2.4GHz proci és 512MB memória igénye van. A gépem viszont csak 1.2GHz-es procival és 384MB memoval rendelkezik. Kérdésem: beépíthetem ebbe a rendszerkörnyezetbe az írót, vagy mindenképp kellenek az előírt adatok és proci csere v.mint memoria bővítés nélkül nem úszom meg? A válaszaitokat előre is köszönöm!

Macimedve Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9362
Kb. egy hónapja kapott a gyerekem egy mese DVD-t, rajta mindenféle copy protected, meg Anti-theft és hasonló ijesztő feliratok. Apróval az is odaírva, hogy előfordulhat, hogy PC-ben nem lejátszható. Na csak azért is kipróbáltam. Mezei, módositatlan Toshiba DVD olvasóm nem vette figyelembe a figyelmeztetést, szépen lejátszotta. Utána kipróbáltam, gond nélkül begrebbeltem. Ennyit a védelmekről... Legalábbis bizonyos formájukról.

Viszont van egy csomó audió cd, amit az MP3-as lejátszók nem tudnak lejátszani a védelem miatt. Na persze grebbelni lehet ezeket is, úgyhogy a védelem csak a lejátszást akadályozza meg, a másolást nem ;-)))
Előzmény: PPeter (9358)
perempe Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9361
CD-Extra formátumot milyen beállítással célszerű írni Nero-val? (DAO, DAO/96 vagy Track at Once?)

Érdekelne az a beállítás is, amikor később hozzáfűzhetek az Audio-CD-hez adatot.
GTPeti Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9360
Bocsi, a RipGuard volt a kérdés, csak elírtam.
Előzmény: PPeter (9358)
PPeter Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9359
Pontosítás: RipGuard.
PPeter Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9358
Jah, közben látom, hogy te a Macrovision új DVD-Video másolásvédelmi rendszere után érdeklődsz, ezer bocsi, nem tudtam hogy ennek is "RipLock" lesz a neve. Egyelőre nem tudok róla semmit, de nem igazán jósolok fényes jövőt neki.
PPeter Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9357
A Macrovisionnak (és a Macrovision féle analóg másolásvédelemnek) semmi köze a "riplock"-hoz, sőt, a riplock nem is másolásvédelem. Arról van szó, hogy a gyári DVD-Video lemezek többséges CSS titkosítással, kódolással (másolásvédelemmel) rendelkezik. A legtöbb PC-s meghajtó (DVD-ROM olvasó/író) ha ilyen lemezt érzékel (CSS védelmet fedez fel rajta), akkor joggal feltételezi, hogy egy DVD-Video lemezről van szó. A csendes lejátszás érdekében ezért ilyenkor drive visszaveszi az olvasási sebességet 2x-4x tartományba, mert ez bőven elég (még sok is) a lejátszáshoz. Namármost ez a feature úgy terjedt el a köztudatban, hogy a rippelés akadályoztatása, lassítása miatt került be a meghajtókba, ezért lett a neve "riplock", de ha jobban belegondolsz, akkor ennek semmi értelme nem lenne (védelemként), hiszen a másolási műveletet önmagánam nem gátolná, csak lassítaná. A "riplock" a zavartalan, csendes, stabil DVD-Video lejátszás érdekében kerül(t) bele a számítógépes DVD-meghajtókba. Nem másolásvédelem és végképp semmi köze a Macrovision céghez.
Előzmény: GTPeti (9356)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.15 0 0 9356
Bár nem CD-írás, azért megkérdezem:
Ki mit tud az új MacroVision "RipLock" másolásvédelmi eljárásról?
(Titkon remélem, hogy lesz majd róla részletes cikk a cdgrab.hu-n. ;-)
baggió Creative Commons License 2005.02.12 0 0 9355
Helló Milos és persze mindenki!
Asszem a problémádat megoldja az "Isobuster" nevű progi.Keress rá a neten nekem is onnan van megés mindent megtalál már ami még olvasható a lemezen.Remélem tudtam segíteni .
Előzmény: MILOS (9329)
fegaf Creative Commons License 2005.02.12 0 0 9354
Hol lehet rávenni a nero 6.6-ot, hogy teljes képernyővel induljon?
GTPeti Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9353
Köszi szépen a választ!
Előzmény: PPeter (9350)
MMIV Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9352
Visszaolvastam, szerencsém volt csak 1 oldalt kellett visszalapoznom a válaszért.
Előzmény: MMIV (9351)
MMIV Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9351
Megköszönve a válaszokat még egy apró kérdésem lenne egy menetben történő íráshoz (cd-r írható több menetben is? - bocs, nem voltam ebben érdekelt eddig)mp3-as adatlemez készítéshez, nem figyeltem egy beállításra ( bár nem hiszem, hogy komoly jelentőséggel bírna), mit válasszak a jövőben a Nero kínálta lehetőségek közül egy sáv egy menetben, lemez egymenetben, avagy lemez egy menetben 96 - ha jól emlékszem a felkínált opciókra?
PPeter Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9350
Én Audio CD-t  Plextor Premium írókkal szoktam készíteni. A kérdéses lemezt meg az Europarkban vettem.
Előzmény: GTPeti (9347)
Macimedve Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9349
Hát, sorba rakni szerintem is elég reménytelen. A drámai különbség (sajnos) az eredeti és az írott között van…. A sebesség (bár én csak régebben teszteltem a 1x és 8x írtakat) már sokkal kevesebbet rontott. De hogy rontott, az tény.
Előzmény: PPeter (9346)
Macimedve Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9348
Ugyanilyen, csak az enyém 25-ös. Jól látszik az MMC is, meg a Made in India is. A Nero szerint Mitshubishi.
A másik hengerről időközben eltűnt a papír:-)))) az itteni gépemen nincs komolyabb ATIP megfejtő progi, a Nero meg csak annyit árul el, hogy CMC Magnetics gyártmány
Előzmény: GTPeti (9341)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9347
Értem. A CLV egyértelmű.
Nade még mindig nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy melyik író a legjobb az említett célra?
(Ill., melyik Fukarban találtál TY anyagot.)

Bocsi a sok kérdésért. És köszi a segítséget!
Előzmény: PPeter (9346)
PPeter Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9346

Így terjednek az urban legendák :)), bár sok esetben meghallom a minőségkülönbséget, a legjobb bizonyíték az volt, amikor vaktesztet csináltam pár audiophil barátommal, akik szépen sorba tudták rakni hallás után az (akkoriban max. 32x-es sebességgel írható) lemezek 4x-esen, 8x-osan, 16x-osan, 24x-esen és 32x-esen megírt példányait.  Nekem ennyire jó fülem azért nincs :), egyébként személy szerint én inkább a CLV írás híve vagyok, CD-t és DVD-t is maximum azzal a tempóval írok, amely az adott írón még nem jár menet közbeni lépcsőzetes (Z-CLV) vagy folyamatosan (CAV, P-CAV) sebességváltozással.

Előzmény: GTPeti (9344)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9345
Ja még vmi: Melyik fukarban vetted? Az Europ-ban, vagy a M2-ben?
Előzmény: PPeter (9343)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9344
PPeter,
köszönöm a választ és a tippet is! Pont a fukarboltban vettem 1 hónapja TY Verbatimot, 20as csomagban 200 pro Stück-ért... Baromi drága volt (a DVD-t olcsóbban veszem :-), de egyszerűen nem találtam sehol, pedig körbejártam a várost érte.

Vhol olvastam, hogy te a saját füleddel hallottad a különbséget a különböző sebességgel írt lemezek között. Akkor viszont lenne még jobb, nyolcszorosnál is lassabban írni? (48x-es lemezeknél még megértem, de az említett Mitsui CD-knél, már gondolom jobb az egyszeres.)

Az írókkal kapcsolatos kérdésemre is mondj vmit légyszi!
Előzmény: PPeter (9343)
PPeter Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9343
A fukaros boltban :) lehet venni mostanság 139 Ft-ért öt-hat színben pompázó vékony tokos Maxell 48x CD-R lemezt - Taiyo Yuden gyártmány, írótól függően 8x-16x sebességi tartományban írva pazar Audio CD-nek, be is vásároltam belőle rendesen. Amúgy ez a legtöbb normális minőségű phthalocyanine 40x-52x lemezre igaz, írótól függően valahol 8x-24x között van az oiptimális írási sebesség, ahol már elég magas az írás tempója a gyors írásra optimalizált hordozóréteghez, de nem túl magas ahhoz, hogy jitter hibákat okozzon a túl gyorsan felírt jelsor torzulása. Kényes feltételrendszer.
Előzmény: GTPeti (9335)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9342
Itt van Datalife Plus mindenféle kiszerelésben, de mind MCC gyártmány:
http://www.feurio.de/shop/shop_verbatim_datalifeplus.html

Egyedül a Verbatim "Pastel Disc" nem MCC-s, mert az TY. (...jó is az!!)

Azért csodálnám, ha létezne olyan DL+ amelyik MoserBaer, mert ez a legjobb szériája a Verbatimnak, a MB pedig ugye nem a legjobb...
(De meglepő kivételek mindig akadnak.)
Előzmény: GTPeti (9341)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9341
Szerintem nézd meg az ATIP-ot, az a "biztos".

A hangsúly szerintem nem is azon van, hogy hol gyártják, hanem, hogy melyik gyártó. A valódi DL+ alsó oldala jellegzetesen "verbatimos kék" az MCC Azo festék miatt.
A Moser Baer féle sima Datalife "alsó" oldala világos, sárgászöld, szinte 1:1-ben Ritek színű.

Ilyen a te Cake Box-od? (Ezen látszik az ...AZO... felirat, ami az MCC-s származásra utal. Persze minden elképzelhető.)

Más. Jó lenne, ha újra benézne PPeter...
Előzmény: Macimedve (9340)
Macimedve Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9340
Itt van az asztalomon a doboz. Egy hengerben van 25 db. Verbatim Data Life Plus. Mitsubishi Chemicals, Made in India.

Aztán van egy másik henger is, az made in China. A gyártó nincs kívül ráírva, megnézni az ATIP-ot most lusta vagyok. Na ebből a fajtából már találkoztam selejttel....
Előzmény: GTPeti (9339)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9339
Én még sohasem találkoztam olyan vastagtokos TDK Metallic lemezzel, amit a Ritek gyártott volna. (Slimtokosban előfordul.)
Azért írtam, hogy Verbatim Datalife Plus, mert ez minden esetben Mitsubishi Chemical Corp. gyártmány. Amire te gondolsz, az a sima "Datalife", ez valóban nem túl jó (made in India, by Moser Baer).
Előzmény: Macimedve (9338)
Macimedve Creative Commons License 2005.02.09 0 0 9338
Azért a TDK-nál nem árt megnézni, hogy valójában ki gyártotta. Ha eredeti TDK vagy Taiyo, akkor rendben van, de sok TDK jön a Ritektől és más nem éppen csúcsüzemből. Ugyanez a Verbatimnál, a Made in India általában eredeti Mitshubishi, de van belőle csak frizbinek való is…
Előzmény: GTPeti (9337)
GTPeti Creative Commons License 2005.02.08 0 0 9337
Szia!

Igen, a TDK jó anyag. Gondolom mostanában vetted, vagyis 48x-san írható. A megadott max. sebességgel írni természetesen nem célszerű. De túlságosan lassan sem, mert a lemez anyaga nagyobb sebességekre van optimalizálva. (Ettől függetlenül én sikeresen írtam meg több ilyen lemezt négyszeresen.) Szerintem te is min 8x-san, de max. 24x-sen írj a legjobb minőség (legtartósabb lemez) eléréséhez.

A CD-k tartóssága alapanyagfüggő. A valódi TDK és Verbatim (Datalife Plus!!), valamint Taiyo Yuden alapanyagú lemezekre min. 50 évet (rendszerint jóval többet, akár 100 év élettartamot is) ad meg a gyártó. De ehhez megfelelő író, helyesen megválaszott írási sebesség és optimális tárolás is szükséges.
Előzmény: MMIV (9336)
MMIV Creative Commons License 2005.02.08 0 0 9336

Hello!

Nézzétek el, hogy nem olvasok vissza mindent, abban kérnék tanácsot, hogy milyen írási sebességet válasszak mp3-as lemezek készítéséhez (inkább 4-szerest, vagy mehet a nyolcszoros is). Tele a gépem és viszonylag sokat kellene kiírnom (kb. 30 gigányit), gondoltam előbb érdeklődnék Tőletek. A TDK Metallic gondolom megfelelő nyersanyag lesz.

Más: mostanra kb. húszéves múltja van a cd lemezeknek, szép számban sorakoznak nálam a polcokon, az elenyésző gyári hibás cd-ktől (1-2 ezrelék max.) eltekintve eddig mind mind a mai napig tökéletes, de várhatóan meddig lesz ez így?

Szorosan kapcsolódik ehhez a másik kérdésem is, mit lehet elvárni egy írott cd-től, gondolom lényegesen kevesebbet, de miben van a fő különbség? Előre is köszi.

GTPeti Creative Commons License 2005.02.08 0 0 9335
Szia Mester!

Lenne hozzád egy kérdésem:
Ha a minél jobb minőségű audio CD a cél, mi a legjobb választás?

A 8x-os Plextor írómmal (W8432T) vagy a NEC 3520-asommal írjak inkább? Az előbbi ugye tud 1x-es sebességet is, míg az utóbbi min. 8x-et. Gondolom (- de nem vagyok 100%-ig biztos benne -) Mitsui Gold AudioCD-R-hez (1-8x) az előbbi a jobb, de pl. egy max. 48x TY CD-R-hez melyik?
A jövőben érdemes lenne-e beruháznom egy Plextor Premium íróra, a 8-4-32x-es helyett? Van érezhető (hallható) különbség audioCD-esetén? (Jitterre gondolok és hasonló paraméterekre.)

Válaszodat előre is köszönöm!
Előzmény: PPeter (9333)
nicko Creative Commons License 2005.02.08 0 0 9334

Szia.

Elég régen :)

Előzmény: PPeter (9333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!