Úgy néz ki, valamilyen oknál fogva nem tudom feltölteni a képeket:) Esetleg elküldhetem közületek valakinek emailban, aki fel tudná tenni őket? Előre is köszi! lorinczpeter@mail.datanet.hu
Beszállok az alaprajz ötletelésbe:) Engem is régóta foglalkoztat a dolgozószoba elhelyezkedésének a problémája, az alagsori lejárat, a konyha fekvése, és az étel-lift probléma. És mindezeket annak ellenére, hogy tudom, ez az egész csak egy fikció:) De olyan jó elfantáziálni, mire is gondolhattak az alkotók... Én az étel-lift elhelyezkedését látom megoldhatatlannak, mivel az el van csúszva, bárhogy is forgatjuk a helyiségeket. Remélem, érthetőek a rajzaim. Az alagsorban lévő helyiségeket vékony vonallal rajzoltam be, és ferdén írtam a rajzra a nevüket.
Volt már szó erről korábban, legkönnyebben úgy lehet utánanézni, ha beütjük az 'iroda, dolgozó, dolgozószoba' szavakat a 'Gyorskeresés innen' mező felé.
Az alaprajzon (6842) igazán egyvalami nem stimmel, a dolgozószoba ablakának eszerint az ebédlőre kellene nyílnia. Van viszont egy rövid bevágás (1) a 'Mrs. Lipton rosszulléte' c. részből, ami eldönti a kérdést. Ebben a hátsó folyosó látható, a hallba nyíló ajtó mellett közvetlenül balra ott található az is, ami a dolgozószobába vezet.
Az a folyosó, amelyikre ezen az ajtón át lehet eljutni, szükségszerűen egy hirtelen kanyart vesz, habár mi ezt nem láthatjuk. Három körülmény támasztja ezt alá: van egyrészt a feljebb vázolt ablak-probléma. Másodsorban a folyosó nem' ütközhet' bele a személyzeti lépcsőbe, ami a főlépcső alól indul, úgy, hogy 90 fokos szöget zár be vele. Harmadrészt: a dolgozószoba bejáratával szemben látni lehet egy ajtót (2), ami cselédlépcső folyosójára nyílhat.
A fentiek alapján kb. ilyen lehet az első emelet alaprajza:
Van viszont két dolog, ami ezt módosíthatja. A cselédlépcső aljával szemben egy ajtó nyílik (3), ami vezethet akár a kamrába, akár egy másik helyiségbe is; a lényeg az, hogy a háznak ebben az irányban is van kiterjedése, a földszinten legalábbis mindenképpen. Van valami, ami viszont még ennél is több fejtörést okoz: a második emeleten a Lord szobájába az egyik folyosó végénél lehet eljutni, ahol jobbra és balra is nyílik egy ajtó (4). Ha az első emeleti hátsó folyosó párhuzamosan fut ezzel a második emeletivel (miért is ne?), akkor a Lord szobája (5) ugyanúgy túlnyílik az étkező falának síkján, mint ez a bizonyos földszinti, ajtó mögötti helység (3).
Ez alapján újra el lehetne helyezni egy kanyart az első emeleti hátsó folyosóba, kb. így:
Ezzel csak egy probléma van: a Lord ajtajának közvetlenül a személyzeti lépcső ajtaja fölött kellene elhelyezkednie. Így viszont arra kelleni gondolni, hogy a szoba hosszában pontosan akkora, mint a lenti étkező - ami alighanem valószínűtlen. A folyosó mindkét szinten véget ér a kétfele nyíló ajtóknál (2, 4), ezt mindenképpen figyelembe kell venni.
(Rajongásból ez talán egy kissé sok, térképőrülteknek viszont meg se kottyan - várom az ötleteket...)
Most még tanulnom kell, de a jövő héten írj e-mailt nekem. Nekem megvan mind a 6 + 6 rész; VHSRip minőségben.
Eredeti nyelven megvan DVDRip-ben a 6+6 rész (Are you Being Served Again), de a magyar hangot nem szedtem le a DVDmről-ről, amire VHSről rippeltem, és nem raktam még a a RIP-es változathoz.
Szal ha így megfelel, akkor a DVD változatot fel tudom neked tölteni. (ez az első 6 rész)
Én is nagyon szerettem, és a hangulata kb. ugyanaz mint, a Mylordnak, vagy a Hallo, Hallo-nak.
Természetesen, ha másnak is kell, kiteszem akár ide is a letöltéshez vezető linket.:))
A fórumon új fiúként, de ős-mylordos (wodehouse-os, halló-hallós, angol humor-imádós) rajongóként örülök ennek a topicknak, tegnap óta titeket olvaslak, nem kevés "őrült" van itt, le a cilinderrel mindenki előtt!
Fél OFF (korábban szóba került):
A Grace and favour c. sorozat első évadjának 6 része anno lement az MTV1-en majd a megboldogult Szív TV-n. Valakinek nincs meg véletlenül ez a hat rész DVD-n? Nagyon szeretném megszerezni, mert szerintem az egyik top sorozat (bár csak ezt a 6 részt láttam belőle)!
Unionjackrubber alaprajztervéhez (6152) tennék hozzá valamit: a dolgozószobát. Ez ui. kimaradt a rajzból.
A dolgozó a télikerttel szemben helyezkedik el, a földszinti lépcső mögött, kb. a konyha feletti részen.
Ezt pirossal rajzoltam be.
Lehet, hogy Unionjackrubber eredeti rajzán a zölddel jelölt szuterént úgy, ahogy van el kéne forgatni 90 fokkal balra, mert akkor nem a dolgozószoba alatt lenne a lejárat.
Nekem valahogy tök evidens, de lehet, hogy hülyeséget mondok?
Minden esetre megpróbálom a rajzomat mellékelni, valamint egy bizonyító erejű videót is, melyen James épp a dolgozóból jön ki (3:20-nál).
Nem tudom sikerül-e.
Még új vagyok itt, és megdöbbenéssel láttam, hogy 1999-ben indult ez a kis klub. Akkor még CD-kre írogatták az epizódokat, stb. Elképesztő.
Másfél évre visszamenőleg el is olvastam a bejegyzéseket. Félelmetes mennyiségű munka van itt.
Vajon egy ilyen kérdésben nem lehetene az alkotóknak írni, hogy mélezzenek át egy-két tervrajzot az archívumból?
Bocs a késői reagálásért, és köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Hát meg nem esküszöm rá, de mintha láttam volna más részben is olyan jelenetet, ami nem rémlik a dvd-ről. De bízom benne, hogy Neked van igazad, és csak az első rész a megnyirbált. :)
A mozis jeleneten kívül azt tudom, hogy van még Ivy érkezésénél némi plusz, Wilson kapitánnyal, illetve Lady Lavender szobájában. Mármint az első részben, azt nem tudtam, hogy összesen kb. 7 percnyi a plusz anyag.
Akkor ezek szerint az epizódeleji mozis egy percen felül még hat perc van kivágva az első részből..:((
Biztos úgy gondolták, hogy a ciruszos részek még nem tartoznak igazán a sorozat lényegéhez, azokért nem kár. Nem tudom, ezért a sorozat alkotói nem szólhatnak, végül is az ő művüket csonkították meg?
Azt nem értem, a DVD-re miért nem fért volna rá az a 7 perc, szerintem arra még több is ráfér.