Keresés

Részletes keresés

Schaf Creative Commons License 2016.12.18 -2 0 73330

...akkor legalább tőlem vegye!  :D :D

Előzmény: Doky586 (73329)
Doky586 Creative Commons License 2016.12.18 0 0 73329

"senki ne rohanjon Galileo kompatibilis navigációs eszközt venni"

Pedig karácsonyig még van idő! Most vegyen mindenki új Galileo kompatibilis navit, telefont a család minden tagjának (papa mama gyerekek külön-külön)..  :DD

így működik a fogyasztói társadalom...

Előzmény: Schaf (73327)
Schaf Creative Commons License 2016.12.18 -2 0 73328

Egy másik téma.....

Elegem lett, hogy egyes navi forgalmazó cégek és játszópajtásaik hülyének nézik a vásárlókat és amikor protestálunk a helyzet miatt, kiröhögnek, mondván "úgyse ért hozzá senki"....

December elején ezért fogyasztóvédelmi eljárást és GVH vizsgálatot kezdeményeztem a Renault Hungária KFT R-LINK rendszere és annak TomTom-os térképfrissítése miatt. (Boldog Karácsonyt!)

A hatóság elkezdte a vizsgálatot, mert a benyújtott szakmai anyagok alapján megalapozottnak véli a vásárló szándékos megtévesztését és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat-ot.

Ha esetleg van valaki, aki 2015 október és 2016 május között Renault autóján végzett R-LINK frissítést, jelentkezzen a mail címemen, ha lehet. 

Januárra felkészül NNG zRt és a Hungaro Flotta KFT, mivel ők is ugyanebben a cipőben járnak és szintén leszarják a felhasználókat, szintén számtalan esetben megtévesztik a vásárlókat 2007 óta. Két éve vitázom erről Moha Bával, most, hogy ő már nincs a cégnél, a barátságunk sem védi már meg a multit a probléma sztalra borításától...

Időm, pénzem van, ügyvéd meg felesleges, mert én vagyok az egyetlen akivel nem sikerült nekik aláíratni a titoktartási nyilatkozatot az évek alatt.  :D :D 

Ahogy pedig a mondás tartja....  "ha egy üzlet beindul..."

Schaf Creative Commons License 2016.12.18 -1 0 73327

Tulajdonképpen ahogy már asszem írtam maga a Galileo lassan évtizedes csúszásban van. Nem csodálkoznék, hogy ha most már a programot pénzelők is kezdenék elveszíteni a türelmüket.

Ennek meg várható következménye, hogy valami marketinggel elő kellett állni, hogy az érdeklődés legalább fennmaradjon.

Igazából a jelenleg elérhető 3 rendszer mellett egy negyedik beüzemelése, már nem hiszem hogy sok mindenkit lázba hoz. (pár idióta firkászt kivéve...)

Ez engem arra emlékeztet, amikor anno a TMC-t bevezették itthon, a sok újságíró lelkesen írta hogy "húúú" meg "háhhááá"...  aztán évek kellettek hozzá hogy valamennyire működjön, de ma is egy rakás fos az alapelképzelés működésképtelen koncepciója miatt.

Szóval senki ne rohanjon Galileo kompatibilis navigációs eszközt (A legjobb duma a "Galileo-s GPS" kifejezés...  istenem...) venni. Felesleges, még messze nem tartunk ott, ráadásul szükség sincs rá.

Attól, hogy bekapcsolták a Galileo fent lévő műholdjait, még senkinek a navigációs eszköze nem lesz pontosabb...  ahhoz millió más dolog is kéne, amit ugyanúgy nem kap meg a nagyközönség, mint a GPS a GLONASS vagy a BeiDou esetében.

Előzmény: a_motor (73326)
a_motor Creative Commons License 2016.12.17 -2 0 73326

na ezt most találtam:

http://index.hu/tech/2016/12/14/csutortokon_indul_az_eu_sajat_gps_rendszere/

ez valóságos információ?

(úgy gondolom  Te  eléggé képben vagy)

ha valaki próbálta használni, jó lenne elsőkézből valami vélemény!

Előzmény: Schaf (73324)
a_motor Creative Commons License 2016.12.16 0 0 73325

Ok, csak a tényszerűség kedvéért...

az első hsz-od kissé indulatos volt :)

(jogosan! én olvastam "gps-t használsz, hamarosan nem fogsz!" című irományt)

Tibhi linkjén írnak Galileot használó készülékről (de ahogy írtad nem "ad" üzemszerűen a rendszer?)

egyébként engem a Glonass sem hoz tűzbe, a GPS jelenlegi pontossága (ha nem butítja a tulaj) teljesen megfelel

Előzmény: Schaf (73324)
Schaf Creative Commons License 2016.12.16 -1 0 73324

Önállóan mindegyik mondat igaz...  Csak a cikkek baromságok amiket a hazai média összehozott ezekből.  :D

Előzmény: a_motor (73322)
Thibi Creative Commons License 2016.12.16 0 0 73323

Akad egy-két eszköz:

Mobilból: BQ Aquaris X5 Plus  , Huawei Mate 9

http://www.usegalileo.eu/EN/inner.html#data=smartphone

TomTom Latest models are Galileo-ready, to be activated through a firmware upgrade - See more at: http://www.usegalileo.eu/EN/inner.html#data=road

Előzmény: a_motor (73322)
a_motor Creative Commons License 2016.12.16 0 0 73322

akkor az megállja a helyét, hogy:

-egyenlőre nem kapható olyan készülék ami a Galileo (EU) jeleit fel tudja dolgozni;

-a GPS (US) valszeg sok-sok évig még működni fog;

-a Glonass (RU) jeleit sok mostani "gps" készülék/telefon használ(hat)ja (a készülék jellemzői között feltüntetik)...

?

Előzmény: Schaf (73320)
lutria Creative Commons License 2016.12.16 -1 0 73321

Épp ezért kérdeztem rá itt.

Előzmény: Schaf (73320)
Schaf Creative Commons License 2016.12.16 -2 2 73320

A sok laikus most rohan "galileo"-s készülékeket keresni, mert néhány magyar médiamunkás még angolul se tud rendesen...  arról már ne is beszéljünk, hogy fingjuk nincs a GPS rendszerekről...

A megjelent cikkek hemzsegnek a pontatlan fordításból származó baromságoktól, gyakorlatilag egy kiadott marketing anyag magyarra interpretálása...  a gond csak az, hogy valami agyatlan barom "magyar újságíró" mindjárt kitalálta mekkora szenzáció ez..

Idéznék:

"Katasztrófahelyzet esetén egyébként a kormányok dedikált, titkosított csatornán folyó hozzáférést kapnak a rendszerhez, ezzel segítve a katasztrófavédelem munkáját. És ez nem akármilyen segítség lesz: Lucia Caudet európai biztos AFP-nek tett nyilatkozata szerint míg a jelenlegi navigációs rendszerekkel egy tengeren vagy hegyekben eltűnt embert nagyjából három óra alatt lehet bemérni, 10 km-es pontossággal, a Galileóval 10 perc alatt megy a dolog, ráadásul 5 km-es pontossággal."

Na most aki ért a témához, az szerintem nem tudja, hogy sírjon, vagy nevesen....    De legalább a cikk író elolvasta volna az eredeti nyilatkozatot (mondjuk, ha nem beszél a nagy újságíró angolul, úgy nehéz...)

Szóval mindenki megnyugszik, lehiggad....   Semmi sem fog történni Galileo ügyben, se ma, se holnap....

Annyi a történet, hogy ahogy évek óta néha-néha előfordul a rendszer gazdái próbálják fenntartani az érdeklődést az évtizedes csúszásban lévő, még mindig nem működő (a minap csesztek el egy pályára állást, tehát ez megint csúszást fog eredményezni) rendszerük iránt.

A sajospogin, meg pezsgőn "ingyen"élő "újságíró" meg anélkül hogy értene hozzá, vagy legalább utána olvasna, cikket rittyent belőle, me' hát köll' ám az a SZENZÁCIJÓÓÓÓ!  

:D :D :D :D

Schaf Creative Commons License 2016.12.16 -1 1 73319

Aztán minek neked a Galileo jele??

Amikor egyenlőre használhatatlan, akármit is ír az idióta, sajtospogácsán tartott, hozzá nem értő magyar "szak" újságíró...

Előzmény: lutria (73318)
lutria Creative Commons License 2016.12.15 -1 1 73318

Az eddig gyártott GPS készülékek fogják érzékelni/használni az új Galileo műholdak jeleit?

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.10 0 0 73317

Kösz!

Előzmény: Vgyuri1946 (73316)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.12.09 0 0 73316

A mygarmin oldalról.

Előzmény: Vgyuri1946 (73315)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.12.09 0 0 73315

Rádugod  a számítógépre, az leigazoltatja utána rátölti, amit kell. Te.meg elmehetsz vacsizni, mert.lassú :-)

Előzmény: Törölt nick (73314)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.09 0 0 73314

Egyébként a térkép frissítés hogyan működik?

Be kell vinni vagy letölthető?

Előzmény: Vgyuri1946 (73313)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.12.09 0 0 73313

Autóban és Magyarországon tökéletes. Keletebre ez nem triviális, ott jöhetnek a partizán megoldások, amikhez telepítéskor hozzáértő segítség kell.

Előzmény: Törölt nick (73312)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.09 0 0 73312

Sziasztok.

Egyszerű navigációt keresek.

Garmin Nüvi 55-ről mi a véleményetek? Aki használná, nem egy nagy kütyübuzi, szóval minél egyszerűbb, de jól használható készülék kellene.

Kösz!

toda46 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 73311

Löszönöm. Most a hétvégére unokafelügyelet kezdődik. jövő héten folytatom.

Előzmény: BiharyG (73310)
BiharyG Creative Commons License 2016.12.08 0 0 73310

Én ellenőrizném a kártyát egy asztali PC-ben (Eszközök -> Ellenőrzés), de néha az iGO-val csodát tud tenni a Save mappa komplett törlése is (igaz, olyankor az összes beállításodat elveszíted). Végső esetben egy másik program telepítése, esetleg másik kártyára, bár ez a megoldás már a fórum határait feszegeti... :)

Előzmény: toda46 (73309)
toda46 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73309

Az előző széria, a fotózások után végigpróbáltam és letisztultak nálam a kapcsolási esetek.

Kiindulási állapot: a készülék KI van kapcsolva!

A rövid nyomás:  semmi

B hosszú nyomás: megjelenik az indító kép majd átvált a 73306 Hsz 1. kép-re. Úgy gondolom felállt a rendszer, megy az óra. A felső sávban aktív, valós időt mutat

(no innen nem indul a navigáció)

- ha itt rövidet nyomok jön az alvó, mert ha ismételten rövidet nyomok kép vissza az előző állapotba

- (az előző helyett) ha itt hosszút nyomok ez lesz a kikapcsolás, mer ha ekkor nyomok egy rövidet nem történik semmi.

Ez után 18 ~ 20 mp nyomásra indul, ez felel meg a B-vel jelzett állapotnak. Végül is teljes egészében az van amit a 73305-ben írtál. Kérem elnézésedet, de részemről ezekkel a lépésekkel eddig ilyen részletesen, mélységben nem foglalkoztam. Nálam a készülék abszolút háttér segítő. Nyomtam egyet és örültem, hogy mutatta az utat., leegyszerűsítve. Köszönöm, hogy belevittél a részletekbe. 

Lehet, hogy csak alvó állapotba kapcsolták vagy még oda se és úgy vették ki a kártyát? Sérült a kártya tartalom?

Előzmény: Doky586 (73308)
Doky586 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73308

Alvó állapotból semmit sem lehet kikapcsolni. Kikapcsolni valamit bekapcsolt állapotból lehet..  :DD

Hogyhogy nem látod kikapcsolt-e..?

Bekapcsolt állapotban kép van a képernyőn. nyomás közben ezt látnod kell.. csak sok másodperc után tűnik el a kép a képernyőről, ha azonnal eltűnt akkor csak elaltattad..

Bekapcsolásnál is van különbség a bootidőben az alvásból ébresztés és a kikapcsolt állapotból bekapcsolás közt, esetleg kiveheted ad aksiját egy teszthez.

Előzmény: toda46 (73307)
toda46 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73307

Előző  73306-ban írtam le egyértelműbben, nincs rajta külön Ki - Be kapcsoló. 

Ha az egy kis dudor gombot röviden nyomom: igen, eltűnik a kép, a kijelzőn semmi nem látszik. Nyomtam hosszabban, de semmi támpont, hogy valami történt volna. Egy rövid, villanás, csippenés, netán rezgés .... Nem tudom, hogy ténylegesen kikap csol-r? De a beállítások újraindításnál megvoltak. nem kellett minduntalan beállítani. Pl. a P560-as PDA-mon ott van főkapcsoló és Stby

Előzmény: Doky586 (73305)
toda46 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73306

Visszaolvasva beírásomat, úgy nézem nem egyértelmű! Tehát az általános értelemben vett különálló csak ki - be kapcsolásra szolgáló kapcsoló nincs! Van egy nyomógombos, kis dudoros (nem tudom fotózni, fekete minden és fényes) ha ezt megnyomom indul, ismét nyomva alvóba teheti, mert jellegzetes látvány: eltűnik a kép. Remélem nem tévedek.

Az alábbiak szerint indul a készülék:

Megnyomon a Navigáció ikont: Nyomom a Yes-t visszaáll az 1.-re, ennek az ismételt, akár többszöri nyomására semmi változás.

A készülék Beállítások menüben a Kiválasztási utvonal-nál ez van, ezt nem tudom újra beállítani a legördülőjéből sem Valami viszont működhet, mert az idő pontos és változik, követi a valóságot. Reseteltem, semmi változás. Betettem k.olvasóba, gépbe, a navigációs szokványos elemeket láttam. Itt már nem annyira tudom részleteket. Igen, a kályhához vagy a zongorához kellene visszajutnom.

Előzmény: Vgyuri1946 (73304)
Doky586 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73305

On-Off:

- rövid nyomás: altatás

- Hosszú nyomás (akár 10s is lehet): ki-be kapcsolás

Előzmény: toda46 (73303)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73304
Szerintem az on-off kapcsoló a főkapcsoló. De a reset-et ne hagyd ki. Először tedd be a kártyát, utána nyomd a resetet. Ha a kártya nem romlott el a röptében kivételkor, akkor ennek rendezni kellene a dolgokat. Megpróbálhatod a kártyát kártyaolvasóba téve windózos asztali gépen leellenőrizni, az a FAT táblában levő hibákat is megtalálja, esetleg javítani tudja.

Az lehet, hogy a Reset, vagy a főkapcsoló eltüntet beállítási adatokat, de az visszaállítható, ha sikerült visszamenni a kályhához.
Előzmény: toda46 (73303)
toda46 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73303

Kihagytam: Totál On - Off kapcsoló nincs rajta, egy gomb van az oldalán de ez valószínűleg csak a kijelzőt kapcsolja le. Van egy Reset gomb, ezt még nem nyomtam. Azt nem tudom milyen üzemi állapotban vették ki a kártyát, bár tekintettel arra hogy nincs On - Off nem sok választás van.

A készüléket kérem ne bántsátok. Amilyen nevenincs, olyan jól teszi a dolgát: elvitt -visszahozott már kb. 6 éve sok helyre/helyről. Majdnem azt mondom becsületből tartom és nekem elég. (kivéve most)

toda46 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 73302

Van egy (topictárs meghatározása szerint) "dzsunkatec" autós navigációm. Eddig rendben tette dolgát. Unokák kivették belőle a navigációs kártyát és zenét tartalmazót tettek be helyette. Nagyapai szigorral vontam össze szemöldökömet, de ennek ellenére visszacserélve a navigációs kártyára nem indul el a navigáció. Megjeleníti a navigálás indító ikonját rábökve reagál is rá, jobb alsó sarokban megjelenik a "Load" felirat de ez után semmi. Az "eszközkezelőjében" meg tudom jeleníteni a kártya tartalmát, ki is tudom jelölni (úgy gondolom) a mobilenavigator .exe -t. Ennek ellenére semmi. Amikor az elérési útvonalat nézem, abban ez jelenik meg, mellette a tallózzás legördülő ablak, de erre rábökve, na az már nem reagál.

Ha nem megfelelően írtam elnézést és annak ellenér, hogy próbáltam "szakszavakat" használni, csak nagyon felszínesen vagyok képben. két szervízben jártam: ezzel a ........WinCE-vel nem foglalkozunk válasz miatt kérnék segítséget.

Jahno Creative Commons License 2016.12.03 0 0 73301

Ezek néha ilyenek, van ami állásában is zabál akkuból, de van ha az akku gyenge és kisül akkor is ha kiveszed a gépből.

Előzmény: vetter (73298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!