1. Igen a bit készlet valóban hatlapbefogású adaptereket ( jelen esetben csavarhúzókat) jelent. A hatszög laptávja, (hála a szabványos méreteknek) 1/4 col.
2. Létezik! Különböző árfekvésű és minőségű bitbefogású fúró.
Tanácsot kérek, igaz nem kerti gép ügyében, de itt biztos mindenki tudja a választ. Kaptam ajándékba egy Bosch akkumulátoros csavarhúzó gépet, pontosabban ez csak gépecske, kicsi, kézbe illő, mint egy kis pisztoly. Van hozzá egy bit készlet, mindenféle fejű csavarhúzóval. Én viszont fúrni szeretnék evvel a masinával. A következőkben kérek tanácsot:
1. Mi a bit készlet? Azt jelenti, hogy hatszög hasáb a befogandó szár? Vagy azt jelenti, hogy kicsi?
2. Létezik e fúró ehhez a pici szerszámhoz? Az a baj, hogy a használati utasításban nem látok semmi adatot a méretekről, így nem is tudok az interneten keresni. Megmértem a kapott csavarhúzókat, valamivel több, mint 5 mm két párhuzamos lap távolsága. Jobb adatot mérőeszköz híján nem tudok mondani.
Hat ez az, osszes rugo is cserelve lett... Ha veletlen elindul, szepen jar de le is all hamar...majd probalok egy masik karbit ratenni, hogy azzal mit csinal.. Szetszedtem mar ezt a tipust, meg is tudtam javitani de ez most kifogott rajtam...
Egy RK 02-es gépet ha indítok, pár másodpercig jár, majd leáll...
Cserélve lett gyertya, levegőszűrő, membrán (rugókkal), szabályzó rugók, kipufogó, tanksapka, új olaj, friss benzin, csúszóharangnál a kis rugók, stb...
Ha el is indul max. 10mp-ig jár, gázadásra azonnal leáll (fel sem pörög).
Gyertyát ha kiveszem, mindig "fekete folyadékos", tisztítanom kell, csak akkor indul el.
kb. 10A amit 230V-on ki tudsz venni. És nem keverheted a 230V és a 400V fogyasztókat, mert a kevésbé terhelt fázison elszállhat a feszültség.
Függ a kivehető áram a tekercselő huzal keresztmetszetétől és a gépben lévő vasmag keresztmetszetétől és anyagától. Aki méretezte nem véletlenül írta ezt az adattáblára.