Keresés

Részletes keresés

rézréz2 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 1179

Ha szabad még egy kérdést. Elsősorban szekvencer meghajtáshoz, irányításhoz elég-e a 49 billentyűs midi billentyűs masina, vagy inkább 61-est javasoltok. (Korábban egy xamaha psr-540-est használtam (már nincs nálam), de most vennék pl. egy M-Audió Oxygén 49-et, amin a billentyűk mellett vannak megcímezhető potik, meg tekerentyűk. )

Köszönöm a válaszotokat. (Ha azt mondjátok, hogy erre egy 32-es, vagy 25-ös is megteszi, máris spóroltatok nekem egy kis pénzt. :)

Fehérpárduc Creative Commons License 2012.12.12 0 0 1178

OFF - Azért 5 nap "csend" után pár másodpercen belül egyszerre 2 postot is nyomni nem túl esélyes! :) - ON

Előzmény: rézréz2 (1175)
rézréz2 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 1177

Köszönöm a válaszod. Némileg megnyugtatott, hogy nem szükséges 6-8 magos, 8 gigás monstrum.

Előzmény: Fehérpárduc (1174)
rézréz2 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 1176

Nagyon köszönöm, sokat segítettél.

Előzmény: djuice (1173)
rézréz2 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 1175

Megértettem, és köszönöm.

Előzmény: MidiTom (1171)
Fehérpárduc Creative Commons License 2012.12.12 0 0 1174

Zeneszerkesztés szempontjából? Ha csak midi sequencer-ként akarod használni, akkor szinte ágyú a verébre. Pld egy ilyen DELL 2 magos 3.2GHz-es Intel procival bruttó 19,990.- 1 év garanciával, de ha nem csak sequencer-ként, akkor 54,990.- ért is van már Core 2-es DELL 19"-os monitorral szintén 1 év garanciával, csendes táppal, igényes megjelenéssel. ...bőven bruttó 114,000.- alatt!

Előzmény: rézréz2 (1170)
djuice Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1173

2007-es gépet használok, dual magos AMD procival, Gigabyte alaplappal. Mivel komolyabb hangártyára most nem futja igazából nem zenélek PC-n csak szintiken, de ez az 5 éves technológia is működik remekül. A mai gépek az enyémhez képest csúcs erőművek már, de igazából szerintem nem lehetne kihasználni a teljesítményüket házi körülmények között zenélgetésre. Ezekkel azt akarom mondani, hogy nyugodtan vegyél bármi 100e. közelébe összerakható gépet, vagy akár egy brand masinát pl. DELL vagy laptopot. A megfelelő zenei optimalizálásra úgy is mindent be kell állítani, tehát nem nagyon a gépekkel lesz gond ma már hardver szinten. Azt nem mondom hogy próbálj Linuxszal kezdeni, mert az jobban optimalizálható OS, mint a Windows a saját felesleges hülyeségeivel ui. ott még nem igen vannak egységes zenélésre kitenyésztett platformok, de egy w7/64bit rendszerrel már messze nem lesz csak alapbeállítás szinten sem annyi gondod, mint mikor még win98-at kellett szelídíteni muzsikálásra. Szóval szerintem is felesleges a disszertációt sulykolni Toméktól, főleg ha vagy annyira vagány hgy végy egy Macintosht, amihez meg csak egy power on mozdulat kell és már csinálhatod is vele amit akarsz a gyárilag érkező Garage Band szoftverrel rajta... Nincs új ma a nap alatt a témában már, hidd el hacsak nem nagyobb projekt stúdióban gondolkozol. (-:

Előzmény: rézréz2 (1166)
djuice Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1172

Zongora tanuláshoz számítógépre ez egy elég jó hangú cucc: http://www.supremepiano.com/product/piano1.html

Kell hozzá egy Asio4all driver, bár nem tudom az Audigytek nem-e tartalmaz már gyárilag is valamilyen ASIO támogatást hardver szinten. (?)

Aztán le kell hozzá szedni a VSThost nevű kis applikációt ami futtatni tudja majd e zongora szoftvert. Ha megfelelőek a beállítások, 1 gombnyomásra minden elmenthető és ugyanígy azonnal előhívható gyakorláshoz. Esetleg ha idegen a számítógép, érdemes beszerezni egy olcsóbb hangmodult, samplert (pl. Emu Esi széria) és azon zongorázni. Azzal nem lesz probléma hogy késik, meg lefagy meg stb. és használtan már jó dolgokat ki lehet fogni a témában. Persze az ingyenes programok PC-re azonnal be is vethetők külön befektetés nélkül is...

Előzmény: changer79 (1164)
MidiTom Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1171

rézréz2,

mint tudod, mi nagyjából ebből élünk. Mármost, elég erős motiváltság kéne ahhoz, hogy így az év végi csúcsforgalomban, mikor az ember agyilag éjfélre már teljesen szétszakad, nekiálljak olyanfajta disszertációt írni, amivel a saját bizniszünket rombolom :) Pláne ezt aztán nagy nyilvánosság előtt közzétenni. Aki privátban segítséget szokott kérni tőlünk, annak a lehetőségeink és időnk függvényében természetesen elmondjuk a tapasztalatainkat és javaslatainkat. Általában egy 5 perces telefonbeszélgetésben hatékonyabban tudunk segíteni, mint egy minden részletre kiterjedő írásos anyaggal, aminek a fele holnapra már nem lesz igaz.

Előzmény: rézréz2 (1170)
rézréz2 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1170

Például íme egy bruttó 114 ezres konfiguráció. Ez zeneszerkesztés szempontjából milyen? (Na, ja ha ezt egy 4-6 évvel ezelőtti géppel összevetem, ez Ferrari!)

PC COOLER MASTER ELITE ASUS I5 PRO PC INTEL I5-3450 3100/3500MHZ LGA1155 I3,I5,I7 támogatás
8192MB DUAL DDR3RAM 1333MHZ
1000GB SATA HDD vagy 120GB SSD
Intel HD Graphics 1,4GB MAX
22X DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
int 8CH HD audio , USB 2.0
10/100/1000 Lan + WLAN
6db USB 2.0 ebbõl 2db elõlapi USB és audio 2.0

3 év garancia.

És egy kis plusz pénzért még antec vízhűtéssel is lehet kérni.

No, erről mi a vélemény? Köszönöm!

rézréz2 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1169

Egyébként szerintem megérne egy 3-4 flekkes "disszertációt" cikket, egy mai modern zeneszerkesztésre optimalizált gép leírása, mire kell figyelni, mi a fontosabb (proci magszám vagy a RAM?), stb.

(Az ssd tároló, vélem triviális, hogy gyorsítja a rendszert, és legalább az oprendszernek azon kell futnia, míg az adatokat egy másik normál wincsire mehetne.)

Ezzel nem kívánok nyomást helyezni rád MidiTom, de szerintem nem csak engem érdekelne, ebben biztos vagyok.

rézréz2 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1168

Kedves MidiTom!

Előre is köszönöm a segítségedet. Az egyszerűség kedvéért, majd beteszek egy-egy konfigurációt.

De addig is azért kérlek annyi infót csepegtess, hogy érdemes-e a win8, vagy inkább még a win7. (Bár ahogy említettem, a roland mint egy "eminens diák", az eszközeire hamar elkészítette a win8-as drivereket, frissítéseket.

Üdv!

Előzmény: MidiTom (1167)
MidiTom Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1167

Kedves rézréz2!

Szívesen segítek, de ide nem szeretnék egy 3 oldalas disszertációt leírni, inkább valami privát kontakton keresztül megbeszélhetnénk a konkrét ügyet, az hatékonyabb.

Előzmény: rézréz2 (1166)
rézréz2 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1166

Üdvözlet Mindenkinek! Különösen MidiTom-nak, aki fáradhatatlanul szolgálja a Midizők táborát! Ezúton is köszönet érte! (2 éve vettem tőletek egy Cubase 5-ös oktató könyvet.)

A segítségeteket szeretném kérni. Lehet, hogy van ilyen fórum, de nem találtam.

Zeneszerkesztésre szeretnék egy optimális, és ár-érték arányban a jelenkorra optimalizált számítógépet venni, mert elegem lett a toldozott, frissített, foltozott gépeimből.

Amiben a segítségeteket kérem, mire figyeljek, az alaplap választásnál. Gondolom a proci minél több magos, annál jobb. (4-6 magos gonolom elég.)

A RAM is ha 4-8 gigás, az rendben van.

Hangkártya az külső Roland, azzal nincs gond.

A ház, a ventilátorok, esetleg vízhűtés javasolt.

Nagyjából 120 e ft-om lenne erre.

Ja és még egy. Tájékozódtam, és sok nálam okosabb, jártasabb kolléga véleményét elolvasva, úgy látom, hogy a win7/64 még jobban használható, mint a vadiúj win8, amikre még nem igen jöttek ki a driverek, eszköz frissítések. (Bár a Roland ebben élen jár.) Jelenleg még mindig küszködök az XP-vel, de feladtam, és döntöttem, platform váltás lesz.

Előre is ksözönök minden bölcs, okos, tanácsot.

Üdv mindenkinek, rézréz2

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1165

Szia!

http://radicspeter.hu/vsti/midi.html

nézd meg a 2b pontot.

Előzmény: changer79 (1164)
changer79 Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1164

Üdv. Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni. A fiam most tanul zongorázni. Az itthoni gyakorláshoz vettem neki egy M-AUDIO KEYSTATION 88es midi billentyűzetet. Olyan szoftvert keresek, amivel meg lehetne szólaltatni a számítógépen, mint egy zongorát. Próbáltam már a hozzá adott ABLETON 6-os szoftver, de semmi hangot nem tudtam kicsikarni belőle (tuti bennem van a hiba). Ennek a szoftververnek a tudása egyébként túl sok. Zeneszerkesztéssel egyenlőre nem akarunk foglakozni, csak a zongora gyakorlás lenne a cél. A számítógépemben van egy SB AUDIGY, és a hozzá adott MIDI KEYBOARD-dal megy a billentyűzet, tehát nem hibás.

Mit ajánlotok? Előre is köszi.

MidiTom Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1163

Valóban, az Alesis keyboardok komolyabbak, viszont most a Behringerek akcióban vannak.

Az is szempont lehet, hogy mennyire fontos a billentés.

Előzmény: Bernardde (1160)
Bernardde Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1162

Köszönöm szépen a segítséget! :)

Előzmény: Törölt nick (1161)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1161

Szia!

Az Alesis egy fokkal komolyabb midi billentyűnek tűnik, mint a Behringer. A Behringerhez viszont jár egy 10eFt értékű USB hangkártya (UCA222), amivel viszont biztos, hogy egyből lehet zenélni (Win alatt van ASIO driverje, ezzel alacsony késleltetés érhető el).

Az Alesisel is lehet egyből zenélni, de a mostani hangkártyától függően (a Windows driver miatt) lehet "késni" fog a hang. Ha csak alaplapi hangkártya van a gépben, akkor az ASIO4ALL driverrel lehet próbálkozni.

(Ha Linux-ot használ, akkor lehet nem lesz gond az alaplapi hangkártyával sem.)

Előzmény: Bernardde (1160)
Bernardde Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1160

Sziasztok!

Kellene segítség mert nem igazán vagyok otthon midi témakörben. Karácsonyra venni szeretnék a fiamnak egy midi billentyűzetet. Két verzió van. Az egyik : Alesis qx61, a másik Behringer UMX 610. Melyiket vegyem meg?

A másik kérdés. Ha a midi billentyűt usb-n keresztül rákötöm a PC-re, tud vele zenélni? Pl. Fruityloops vagy valami hasonló programmal.

Előre is köszönöm a segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1159

Midi leírásnak:

Sík - Gerényi: MIDI (Alapozás és protokoll)

Tizennégy éve jelent meg könyvünk a házi stúdiókról. Most leporoltuk, aktualizáltuk, és teljes egészében közzétesszük. Az 1992-es év első hónapjaiban jártunk. Az egyetemről éppen csak kiszabadultam, munkahelyet viszont nem kerestem, mert pár barátommal akkor már évek óta[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Lehet, hogy "Bx controller On" esetében a 7F-0 átmenetet figyeli az Off-nál meg fordítva.

Pld. ha - egy lenyomok egy gombot, akkor ez jön ki (két üzenetben) - első (7F) a lenyomáskor, majd a 2. (0) a felengedéskor:

A Grandorgue leírásában kéne megnézni, hogy mit ír erről.

Előzmény: sylvanus67 (1158)
sylvanus67 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1158

Kösz a választ.

Végezetül: mi a különbség a Bx controller, a Bx controller On és a Bx controller Off között.

Vagy hol lehet ennek utánaolvasni? Neten kerestem, de semmit érdemlegeset nem találtam.

De mindenképpen elolvasok egy midi leírást.

Előzmény: Törölt nick (1157)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1157

Igen 40H azaz 64 decimális (azaz a parancs, hogy középen szóljon a hang).

Egyszerűsítve: vannak CC kontrollerek (DATA1)  és 0..127 értéke lehet egy-egy hozzátartozó adatnak - ezt küldi ha tekered/nyomod.

A GrandOrgue vélhetően a "nem nulla" értékre reagál (, bár ebben az esetben B7-re sose léptetne, mert az mindig 0-t küld.)

A működési mód: hogy felváltva 0-t és 7F-et küld ez általában jó, mert így hol bekapcsolsz a túloldalt valamit v. kikapcsolsz az üzenetettel (ez a toggle üzemmód).

Némelyik midi bilentyűn be lehet egy másik fajta viselkedést is programozni, hogy pld. benyomáskor küldjön egy 7F-et elengedéskor meg egy 0-t (ez a momentary üzemmód). Vagy akár hogy ne 0-át v. 7F-et , hanem más étékeket küldjön.

Az UMX-en szerintem nem lehet ezt variálni, csak azt lehet beállítani hogy melyik CC-n (és MIDI csatornán) küldjön ha nyomkodod.

Előzmény: sylvanus67 (1156)
sylvanus67 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1156

A GrandOrgue meg csak a 7F-re reagál (illetve vsz a 0-ra nem, és minden másra igen).

Ha ez így van, akkor mért reagál a B8-ra, hiszem ha jó helyről olvasom ki, akkor ott 40-es érték van.

Előzmény: Törölt nick (1153)
sylvanus67 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1155

Nekem az is jó, ha pl. B7-re állítítom a prev-et, B8-ra a next-et. Kérdésem most már csak annyi: ennek így kell müködnie, hogy a B1-B6 "kettős működésüek" vagy valami keyboard vagy egyéb hiba van a dologban?

Előzmény: Törölt nick (1154)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 1154

programozd rá próbaképp egy tekerőre/tolóra, akkor elvileg léptet - amíg lehet mozgatni.

Előzmény: sylvanus67 (1152)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 1153

Itt lesz a gond, ha megnézed első nyomásra küld egy 7F-et (DATA2 oszlop), a 2.ra egy 0-t.

A GrandOrgue meg csak a 7F-re reagál (illetve vsz a 0-ra nem, és minden másra igen).

Ahogy néztem az UMX-leírását,  csak "ilyen" viselkedésre lehet a gombjait programozni.

Előzmény: sylvanus67 (1150)
sylvanus67 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 1152

Listen for Event-el állítottad be az orgona oldalon?

Természetesen.

Előzmény: Törölt nick (1145)
sylvanus67 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 1151

Közben kis módosítás az alap felvetéshez:

a B7-es gomb abszolut nem csinál semmit: elnézést a tévedésért.

Viszont: On, Off-ra válaszolva.

1. a B1-B6 mind Off-ra, mind On-re marad a "kettős üzemmódnál"

2. a B7 Off-ra "kettős üzemmód"-ra vált

3. a B8 On-ra működik "egyes üzemmód"-ban, Off-ra nem működik.

Remélem nem hibáztam a leírásban, nehogy félrevezessek bárkit is. Elég bonyolultnak tűnik nekem.

Előzmény: sylvanus67 (1150)
sylvanus67 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 1150

Most már csak jó lesz.

Előzmény: sylvanus67 (1149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!