Keresés

Részletes keresés

barnetto Creative Commons License 2001.09.27 0 0 105
Nem tudom, de nem szereti, ha a közelében vagyunk és ez kölcsönös.
Előzmény: Tozatu (103)
hoffarta Creative Commons License 2001.09.27 0 0 104
Nézd a jó oldalát.
Ha te vidrát akarsz látni kapod a csónakod, hip-hop, és máris láthatod. Bezzeg mi...vidra nélküliek :) Nekünk csak a tv marad ;)
Te már azt is tudod, hogyan fúj egy vidra.
De jó nekeeed...
Előzmény: Tozatu (103)
Tozatu Creative Commons License 2001.09.27 0 0 103
Mert a vidra az egy veszélyes állat?Tozatu
Előzmény: barnetto (102)
barnetto Creative Commons License 2001.09.25 0 0 102
Kedves Tozatu! Csak nem gondolod, hogy merek én figyelni egy vidrát úgy mindig?
A macskák fogtak egereket, ott voltak a tetemek a ház körül.
Előzmény: Tozatu (101)
Tozatu Creative Commons License 2001.09.25 0 0 101
Szia,Barnetto!És a vidra a fújáson kívül még csinál valamit?Estleg a cicákkal megbeszélhetnéd,hogy a bolhákért cserébe foghatnának egeret.Én sem szeretek minden állatot,most léptem egy darázsra az erkélyen,kell nekem este ruhákat beszednem mezítláb.A házimunka a végzetem.Tozatu
Előzmény: barnetto (99)
leha Creative Commons License 2001.09.25 0 0 100
100.
barnetto Creative Commons License 2001.09.24 0 0 99
Nehogy egyedül érezd magad, mesélek 1 állatról. A csónakkal átmentünk a túlpartra, ami már igazán nem kert, de állatos.
Szóval ott van 1 bedőlt fa és ott lakik a vidra. Mikor este meglátott, közel a fészkéhez, fújkált (most megmutattam hogyan, mert leírni nem tudom). Kimászott a fára és ott is. A fát is ő dönthette be a járatával. Nem bánom, hogy a túlparton van. A darázspókomat megöltem. Az idén nagyon kevés sünt látok, viszont az egér/pocok állomány tetemes.
A betonozással kizártuk a macskákat a ház alól. Szegények, minden este jöttek. De muszáj volt, mert a macskákból a házba is följött 1-2 bolha. Na, ezt is tudom már milyen, mikor éjjel csíp. És hogy viszket..
Azt hiszem, nem vagyok minden állatnak barátja.
Előzmény: Tozatu (98)
Tozatu Creative Commons License 2001.09.23 0 0 98
Közben kiderült,hogy az érdekes cérnás pók a darázspók./Jól elvagyok itt a topicban./A sünigazdaság is tartogat veszélyeket.Kertkaput nem lehet nyitvahagyni,mert vagy a kutyák mennek ki,vagy a süni oson az almafa alá és akkor égtelen kutyaugatás.Sünimentés miatt mosolyszünet van,mert a páromat riasztottam úgy beszorult a süni az ereszcsatorna alá meccs időben.Aztán zseblámpa a szájában,kesztyű,nagy ordítás,mivel belülről a kaktusztüske szúrta a kezét,kivülről a süni.Mindez kutyaugatással,gyerekkiabálással,süni kaffogással együtt.Ma észleltem,hogy a fűnyesedékek eltüntek a bokrok tövéről.A fal tövénél nagy kupacban összehordta,gondoltam a kisebbik fiam.Jól megmarkoltam és kiderült a sünike vackolta be magát,ami igen érzékenyen érintett.Tozatu
Tozatu Creative Commons License 2001.08.22 0 0 97
Micimackó után szabadom közlöm, a kerten világos nappal átszaladt egy menyét,hogy meglátogassa a menyét.Tozatu
Előzmény: barnetto (96)
barnetto Creative Commons License 2001.08.22 0 0 96
Nem tudom a nevét, a másiknak sem.
Előzmény: Tozatu (95)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.16 0 0 95
Tényleg ott a cérna,ééérdekes.Sőt még 2 pókot találtam,mi a neve?Tozatu
Előzmény: barnetto (87)
onobody Creative Commons License 2001.08.14 0 0 94
Frint cimbora már ajánlott egy jó
modszert a lobogár ellen.
Ugy hiszem , hogy a növényvédelem
topicban van.

Üdv onobody

Előzmény: Tozatu (93)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.14 0 0 93
Csoda egy gusztusod van Pupák,ha nincs mást simogatni,mint a lótetűt.Elég randa egy jószág.Egy barátom használt Arvalint,de csak híztak és sokasodtak.A vakondok sem szerencsés,mert utána keresheted a vakondok ellenségét.Tozatu
Előzmény: pupák (91)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.14 0 0 92
A cérnát megfigyelem.Ilyen veszélyes is lehet,a pók?Sajnálom,ami Veled történt.Tozatu
Előzmény: barnetto (87)
pupák Creative Commons License 2001.08.14 0 0 91
Az baj ha a fű gyökerét is megeszi! Az arvalinnal az a gond , hogy bekellene a talajba dolgozni!Liar szerintem a lótetünek szurkol:-)
Idomított vakondok kellene . (Hű már csak az kéne a fűbe.)
ottar Creative Commons License 2001.08.14 0 0 90
Ja és egy Arvalin nevű vegyszerrel lehet ráijeszteni. (Azt hiszem még van ilyen.)
Előzmény: ottar (89)
ottar Creative Commons License 2001.08.14 0 0 89
Gyökereket. Tehát... Nem olyan nagy öröm a jelenléte. :-))
Előzmény: pupák (88)
pupák Creative Commons License 2001.08.14 0 0 88
No , de tulajdonképpen mit eszik a lótetü?Macskát nem az már biztos! Szereti ha simogatják? /:-)/
barnetto Creative Commons License 2001.08.13 0 0 87
Azt hiszem, láttam már ilyet, a díszfű szálait szokta összefonni. Olyan a hálója, mintha 1 göndör cérnát is belefonna?
Nekem nincs szép pók. Gyerekkoromban, homokozás közben átszaladt a kezemen 1 nagy +-es pók méretű, vajszínű és az érbe mart. Azt az érzést nem felejtem el, légszomj, szívszorítás. Sokáig azt sem tudtam megmondani, mi történt.
Talán ezek a jó kis emlékeim (van 1 pár)tették, hogy sok állattól írtózom.
Előzmény: Tozatu (86)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.12 0 0 86
Sziasztok!A tarantellát nem tudom,amúgy írtózom a pókoktól,bár amíg vendég nem jön,addig összeszedegethetik a legyeket a sarkokban.Szóval ma a kertben olyan szép pókot láttam:Jó hosszú lábai voltak,nagy potroha sárga volt és feketével csíkozott.Rettentő elegánssan nézett ki,éppen egy káposztalepkét hamizott.Tozatu
Előzmény: barnetto (85)
barnetto Creative Commons License 2001.08.11 0 0 85
Nem kerti, de állat: Magyarországról szóló filmben láttam, hogy a pusztában tarantella pókokat mutogattak. (pusztai tarantellának nevezték)Tényleg él ez nálunk?
Nagyon régen, mikor még építőtábor címen a gimivel szüreteltünk Izsákon, ott láttam egyet. A biológia tanárunk teljesen meglepődött, szerinte elszabadult valahonnan.
Ezeket sem szeretem.
_ Liar _ Creative Commons License 2001.08.11 0 0 84
te mond melyik bolygoról jött tetüket tartasz?
(nem eszik füvet.....de minden mást igen)
Előzmény: pupák (82)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.10 0 0 83
Itt most nem látni őket,valahogy elcsitultak.Korábban rengeteg masírozott.Gondolom a süni,a madárkák,és fokhagyma,lóbogárűzőkutyatej távoltartja.Szerintem szeretik a friss,zsenge füvet,mert nálunk is akkor kezdtek szaporodni.Ja,tettem ki trágyás csapdákat is.Szövetkezz horgászokkal,szedd magad akció,stb.Tozatu
Előzmény: pupák (82)
pupák Creative Commons License 2001.08.10 0 0 82
Nálam lótetük vannak a nemrég kikelt gyepemben .
Aranyosak.Szerintetek mit eszik a lótetü , kell-e ellene védekezni és hogyan?
Nekem gyanúsak , hogy füvet esznek!
Tozatu Creative Commons License 2001.08.03 0 0 81
A mieink nem nagy károkat okoznak,leszámítva azt a beteg fenyőrigót amit a télen megettek.Habár a macskakaja elég kiadós,de így legalább madarakat nem sokat pusztítanak.Egérírtás,cickány,kisebb patkányt is hoztak már a küszöbre.Szeretnek elölhagyott puhapárnákon heverészni,körmöt élesíteni a székkarfán.A virágoskertbe botokat fektetek ahová szeretnének szunyókálni,de én nem,aztán kiegyezünk.Míg gyerek nem volt bennt is lakott egy cica,de azon kívül.hogy az asztalról lelopkodta az kaját,más galibát nem okozott.Sokat mulatunk a hízelkedésükön.Tozatu
Előzmény: barnetto (80)
barnetto Creative Commons License 2001.08.03 0 0 80
Egyáltalán nem adnak hangot. A nagy macska halk morgással terelgeti a kicsiket. Ez egy kóbor macska, ha bárkit meglátnak, már rohannak is be a ház alá. Engem kezdenek megszokni, már elő-elő jönnek, a kicsik játszanak az előttük húzogatott cérnára kötött papírral. (gyerekkoromban is így játszottam a cicánkkal)
De azt szerettem volna kérdezni ezzel a macska szaporulattal kapcsolatban, hogy mi kárt tehetnek?
Előzmény: Tozatu (79)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.02 0 0 79
Már mint a vendégkutyák után nem nyávognak,vagy előtte sem ?A miéink akkor nyávognak,de akkor nagyon, ha üres a pocijuk.Kedvességből a cickányt,lótetűt odahordják a küszöbre.Tozatu
Előzmény: barnetto (78)
barnetto Creative Commons License 2001.08.01 0 0 78
Közben volt nálunk egy nagy sátoros összejövetel, 3 méretes kutyavendéggel. Szegény anyamacska azalatt is ott volt. Nem is láttuk akkor őket, csak mikor elmentek a kutyák. Elég gondja lehetett, még éjjel sem zörögtek. Érdekes, hogy egyáltalán nem nyávognak.
Előzmény: Tozatu (77)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.31 0 0 77
Sziasztok!Jó a macska a háznál,egér ellen csak ez vált be nálunk.Nem aprózod,egyből 5 cicatulajdonos lettél.Tozatu
Előzmény: barnetto (76)
barnetto Creative Commons License 2001.07.31 0 0 76
Sziasztok!

A hétvégi házunk alá befialt egy macska. 4 kölyke van. Előszőr azon törtem a fejem, hogy űzzem el őket, aztán adtam nekik enni. A kicsik már nem is olyan nagyon kicsik, de nagyon szépek. Játszottam velük, már a nagy sem fut el előlem. Jó elnézni, ahogy tanítja fára mászni a kicsiket. Éjjel néha zörögnek. Sosem szerettem a macskákat, de nem akarom bántani őket, talán meg is szerettem?
Szeptemberben körbeárkoljuk a házat, akkor ki kell onnan menniük.
Mi kárt tehetnek? A ház előtti fán azóta nincs madár, de nálunk szoktak mezei egerek is lenni, azok ellen meg jó, hogy vannak. A sziklakerten viszont sétálnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!