Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Köszi az infót! Sajna a helyi motoros boltba nem tudtam beszerezni semmit! :/ Mz,simson.... bármihez van,de pancsihoz semmi cucca! Még rendelésre se tudot hozni úszó tűtt! 92-es fuvókát honnan lehet szerezni? Esetleg tudsz segiteni a beszerzésben,úszótű is érdekelne! Jah,meg gázbowdenel is bajba vok jelenleg! :/
Az átételről annyit hogy nekem a pancsi blokk egy lada vezérmű láncon át hajtja meg a trabi váltót! A fogaskerekek is lada vezérműjé lehet,és dupla! A kerék az multikaré! 23x5 gumi méretel! (na majd 1 jó gumit is kell szerezni még rá) Ezzel az átételel szerintem mindenre alkalmas! csoga tempótól a nagyon bolond verseny tempóig minden belőhető a 16 előre fokozatal! :D
Igen jelenleg is müködik a gép lassan már 21 éve meg van és nyomon a sokk maszekot vele.
Csak anyi a probléma hogy jó volna egy kézel ki , be kapcsolható difi rá mert vannak olyan helyzetek amikor szükséges. Utolag bépitésröl irtam mert ezen egyáltalán nincs . Öszezárni meg nem akarom mert biztos problémák lennének vele . Halotatok ilyesmiröl hogy valaki bele szerkeztette házilag? Köszi hogy válaszoltál és bocs hogy nem voltam egyértelmü. Ha látatok vagy halotatok kérem hogy képet vagy le irást küldjetek ide nekem .köszi
Szia köszönöm a hozzászólást, azért nem csinálok 4 kereküt mert akkor vizsga köteles anélkül nálunk Békésmegyében agyon büntettnek a rendőrök volt már nekem 4 kereküm meg is fogtak vele nemgyőztem fizetni tul is adtam rajta.
Tényleg klassz a gép, külön tetszik, hogy szépen, tisztán csinálod. Sajnos ezt kevesen tudják:( Miért nem csinálod meg 4 kerekűre? Nem kellene sok plussz dolog hozzá. A kuplung milyen lesz?
Sziasztok köszönöm szépen a hozzászólásokak, a váltó barkas , a felnik kis polski 12 colos a kőpenyt gumismühelyből vettem aszthiszem ugy 8-9 ezerért db.még néhány kép.
alapjáraton valamit kicsi gáznál kevés a töltés. Nagyobb gáznál max 6.2 kicsinél meg 5.8 meg 5.5 meg ilyenek... Ha az akksit feltöltöm 6.4ig mondjuk beindítom mérem a multiméterrel akkor kb 6.1re esik le viszont mikor már ráteszem a tőltő vezetéket akkor meg leesik 6 volt alá. Tehát akkor még nem is tölt hanem lefelé szippantja? :S
Üdv! Valaki megtudná mondani, hogy az autó generátorból váltó áram vagy, egyenáram távozik? Azt tudom, hogy a generátor váltó áramot termel, de nincs rajta valami ami egyenírányítja? Vagy azt külön kell beszerelni? Olyan problémám van mz blokkos traktorommal, hogy ha alapjáraton jár akkor elhasználja az áramot az akksiból és akkor vége a szántásnak és akkor vége :S. Valami új megoldáson agyalok ami kihagyná a gyári dinamóját annyi, hogy cserélni kellene a trafót nagyobbra, tennék rá 12 voltos akksit mondjuk.
Nekem is voltak gondjaim az "erővel" a Pannónia traktornál. Rátaláltam egy Izs Planéta blokkra. Ez megoldotta az ilyen irányú gondomat. A 19 lőerő nem hazudtolta meg magát. Szántásnál az Izs 3. ban volt a Zuk váltó 1-ben. (A nyeles tengelyen az Izs hátsó lánckereke volt.) Meg volt a kellő sebesség is, hiszen a szántáshoz az is kell, hogy terítse a földet. Fogyasztásban közel azonosak. Sokkal masszívabb a blokk, mind a váltórésze, mind a kupplung. Még valami. A motor jobbra forog, nemn úgy mint a Pannónia így a Tranbant turbó jó rá.