Most éppen a jövőről elmélkedem,nincs is jobb ennél tökmagzabálás után.
Ferenczi György és a Herfli Davidson Band:
"Ááááááá...Egyszer öreg leszek és kövér
A hajam kihullik majd
Nem járok már sehová el
Kerülöm a bajt.
Nem fordulok meg a lányok után
Csak ülök otthon a hintaszékben és bámulok bután
Mert egyszer öreg leszek és kövér
És nem bír el a mérleg
Csak szívom a nagy buta Havanna-szivarokat
Örülök,hogy élek
Villanyfénynél alszom el
És nem mondom meg ha félek
De minden este,mint egy vadkutya-kölyök
Énekelek az égre,hej:
Johhny Walker,édesítsd meg az éjszakáááát
Johhny Walker, a szakadékon repíts áááát
Johnny Walker,édes még a torkom,heeeeej-heeej
Johhny Walker,nélküled nem bíroooom,heeej..."
Igazából a klasszikus zenét szeretem, nekem a zene lényege a variációs kidolgozás. A Mezzo egy francia zenei tv-csatorna, amit Pesten is lehet fogni. Mindennap nézem-hallgatom.
(Még az se baj, ha nem fiatalít. :)
azért a "Miért kell összefüggésbe hozni..." sem rossz:)
akkor ez így egy békés megoldásnak vehetô?
Mezzo? ezt most nem értem/nem tudom, mi.
Borisz Godunov itt megy a Madách Kamarában, még nem volt energiám elmenni rá, bár igazából ez is inkább személyes, mint bámiféle színházi érdeklôdésbôl fakadó restanciám.
Néhány,kamaraszínházra méretezett Ionesco-darab óta (annak is van vagy tíz éve) nem igazán érdekelnek a színpadi produkciók. sajnos, de töredelmesen bevallom, ez nálam így van.
nekem az kétséges, ahol meg mégiscsak van nôi hang,...:)
nekem egyébként az igazi Neurotic-feelinget a "Vén véna" és az "A rock'n'roll az nem egy tánc" adja vissza, de most tényleg a "(...)megvetett ágyas" játszik...
Megvan egy óra Neurotic-felvétel. Visszafiatalít egy évtizeddel. Kár hogy nincs nôi hang, a srác kissé ellenszenvesen rikácsol. V.szinűleg a legjobb szám mégiscsak a "Mélyen (sic!) megvetett ágy" lesz...
Áááá..., nem nézek már semmit semminek. Csak segíteni akartam a honlapcímmel, és közben a sátánom besuvasztott valamit, aminek legkevesebb három értelmezése lehet a válaszban, ahogy most nézem. Főknén ha linket is hozzávesszük...
sajnos, az extra és a tar.hu oldalai valamiért nem látszanak "kifelé". ezt már mástól is hallottam ill. olvastam.
jó ez a link, amit megadott,valamivel még jobb is, mert a szövegek könnyebben kereshetôk.
egyébként pontosan azok a számok vannak fenn itt is, mint ahol én találtam meg ôket.
teaügyben még sehogy sem haladunk, ahogy lesz használható hírem, azonnal közlöm.
Sajnos, nem sikerült, kedves Morticia, elmenteni a dallamot. Az extra.hu nekem soha nem jön be, fogalmam sincs, miért nem. (Nagyon dicsérik például "digitális pillangó" honlapját - aki talán játékosom lesz a csapatban - az extra.hu-n, sokan látták már, nekem viszont kijelzi a gép : "error of connexion", van is benne valami igazság.)
Valamit be kéne máshogy állítanom, de nem tudom, hogy mit. Sebaj.
dear gordonka:) nem hiszem, hogy nekem lenne tisztem elmagyarázni a Neurotic-féle Pajor szövegeket, a Neurotic helyét a '80-as évek magyar "undorgrundjában" vagy hogy a "mélyen megvetett ágy" mitôl jó.
viszont, ha érdekli a dallama, itt meghallgathatja, sôt le is töltheti. az oldal az alján egyébként pontosan ugyanennek a számnak a Kispál és a Borz - féle feldolgozását is megtalálja. érdemes összehasonlítani:)
Slayertől az I wanna be your dog című örökzöldet.
Persze csak kikapcsolódásként, két opera között.
Ez igazából azért tetszik, mert úgy hallom, valami szócső-szerűségbe ordít a fickó...vagy csak a hangja ment el...?
Nemrég belehallgattam korábbi munkáikba, érdekesek voltak...utána ismét elővettem ezt a számot,és meg kellett állapítanom, hogy a sok album és sok koncert teljesen tönkretette az énekes hangszálait, és nem csoda, hogy alig jön ki hang a torkán.
Arra is gondoltam, hogy öregkorára gégefőrákban fog meghalni. Azt mondják, az elég csúnya halál.
Nagyon szép, Morticia, de meg kell kritizálnom a "mélyen megvetett ágyat". Bocsánat, de a "mélyennek" semmi értelme nincs itt, hacsak morálisan nem akarjuk felfogni és a henyélést (naplopást) vetjük meg mélyen. A csecsemô oázását pedig csak egy oázisban tudnám elviselni, két napos tevehátos utazás után, de talán még akkor sem.
Szép a maradék szöveg... és a dallama?
Mélyen megvetett ágy és terített asztal
Napfényes bálterem már nem vígasztal
Esik az esô, de esik más is
Egy csecsemô nem messze oáz is
Lopod a napot, de jön egy másik
Jönnek a sültgalambok, legalább ásíts
Pont jön a villamos, hogy ne kelljen várnod most
Na jó, ma nem hívok hozzád orvost
Mélyen megvetett ágy és terített asztal
Napfényes bálterem már nem vígasztal
Esik az esô, de esik más is
Lopod a napot, de jön egy másik
Jönnek a sültgalambok, legalább ásíts
Pont jön a villamos, hogy ne kelljen várnod most
Na jó, ma nem hívok hozzád orvost
Minden nap lopod a napot, mégis kisüt
Krisztus megbocsájt autó el nem üt
Esik az esô, és esik más is
A Paradox 44 együttestől a TRAITOR c. számot hallgatom Real Audioban. Az elején és a végén (és közben is többször) elszédültem, valami olyasmit éreztem, ami a 'tökéletes bongás állapota' c. topikban volt, csak akkor még nem tudtam, hogy az valami ilyesmi. Főként az együttes neve, és különösen a szám címe keltette fel a figyelmem. Az elmúlt két hétben gyakran futkorászott valami hasonló érzés a hátamon.