Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szép lett!! Gondolom, egy kicsit terepesebb gumi nem ártana!? Van egy pénztárca kimélő megoldás csak kell egy pár gumi, olyanok mint amik fent vannak, levágod a peremét meg vágsz bele mintát!
Hát igen mert nagyon nagy ritkaság! Én meg már úgy vagyok, vele nem kinylódok benzinessel többet, bárki mondja hogy egy trabi nagyon keveset eszik, bár kétlem de mind1 :D, de akkor sem eszik olyan keveset mint egy 1.6os diízel, bár az én gépem alapjáraton elvinné 2 fejes ekével is :D. Másik dolog meg a 2 ütem az sosem lesz 4 ütem az állandó bütykölés meg ide megszakító oda :D ááh :D mz-vel is már megettem annyi ideget és mégsem tökéletes. Meg persze a fogyasztás amivel nem vagyok kibékülve egy 20 perc alatt 1 liter körül. Többet fizetek benzinre mintha vennék egy dieselt. Nem igaz 20-30 rugóból biztosan lehet venni komplett autó blokkot csak jól körül kell nézni meg nem autóbontóba kell érdeklődni hanem háznál stb. Nem értem ezeket a kis dízeleket miért ennyire drágák :/
Először én is 1, 2 hengeres dieselre gondoltam de igen az áruk az nem az én anyagi helyzetemnek való!! Így egyenlőre marad a trabi motor, de később én is egy személyautó dieselt akarok!
Üdv! Mostanába azon gondokodtam, hogy mz blokkos 4 kerekű kistraktoromból le kellene cserélni a motort. Először kipolszkin gondolkodtam, de sokan mondják, hogy sokat eszik... Szerintetek érdemes lenne, valamelyik diesel autó blokkját beépíteni? Tudom nem kicsi, de éppen még be lehetne szuszakolni a vázba, persze erősítésekkel stb, esetleg a gázzpedállal kicsit alakítani, hogy ne lehessen agyig taposni :). Az a probléma, hogy egyhengeres dízelt nehéz találni meg horror árakon egy két embert kérdeztem ők 160 ezer körüli árakba beszéltek... :S Autó motort hamarabb lehet találni még méhtelepen is! :D. Tanácsokat kérek ki mit szól hozzá! Előre is köszi.
ha jól emlékszem van egy quantumra való karbim, de ha nincs sebaj, mert volt régen sok briggs motorom, 3.5, 4, 5.5lovasok, aprólékok maradtak. jelezd h szereztél-e már, ha kéne esetleg feltúrom mert lennikéne.
ja és a simson áttétele:11, de nemteljesen 11.5az 1-hez, vagyis a simson láncfogaskerék(kicsi) forog 11-et, és a kapatengely 1-et. jelezd ha esetleg kéne briggs-hez valami, nemsokminden, de pár apróság van, és rengeteg csavar
Más! Nem tudna nekem segiteni valaki hogy briggs motornak a karbijához honnan lehetne felújitó készletet szerezni? 1 baja van! Az úszó tű felet van egy kis narancsos pirosas tömitő gumi szerű gyűrű és takaritás közben elszóródot! 1 fél napot kereste az egész család térdelve és nincs meg! :'( quantum 55-ös motor! Ha más nem lesz akkor komplet karbit lőhetek rá valahonan! :'(
Csak jelzem: a Jófogás.hu oldalon egy tegnapi hirdetésben Békés megyéből kínálnak egy Lada motoros kistraktort ocskavas áron. A kép alapján alapnak nem rosz, aki éppen építési gondolatokat szövöget.
Helló! Én a helyedbe pannónia blokkot tennék egy zuk difire és 2db lánccal meg lehetne oldani a hajtást. az egyiket ki a blokkból a másikat bele egy rendfelszedő szöghajtására tett lánckerékre a szöghajtás másik felére is egy lánckereket meg a difire is egyet.
A fogyasztása töredéke a trabi motorosénak filléres dolog az előállítása. a hűtését viszont trabi ventillátorral kéne megoldani.
A pancsi blokk az 16LE a trabi meg ugye 25. a pannonia blokkos szerintem nem is fogyaszt annyit és az átttételekkel is lehet annyit játszani hogy legen akkora nyomatéka mint a trabimotorosnak, és nincs akkora súlya h birkózni kelljen vele.
Üdv! Én közvetlenül a trabi váltót szeretném hajtatni a simóval! Mondjuk azt nem tudom hogy a lada vezérműlánc és fogaskerekei elég lenne e ehez az átételhez,és 13-as kerekekhez! Mondjuk mint írtam lehet hogy majd kisebb kerék kerülne fel rá idővel,de lehet maradna az eredeti trabi kerék! Volt egy pancsi blokkal hajtott munka gépem azon így volt megoldva,és a pancsi kettesbe volt,mig a trabi váltó vigan kattogot 1-től 4-ig nem számitott neki! A megoldás tetszet,annak az áttételei is,csak jött egy jó üzlett rá,meg nem jött be a pancsi blokk! Valahogy nekem nem tetszet! Így inkább szavaznék simson blokkra,az nem is fogyasztana sokat! Csak az ereje az ami kevés lehet,és az átételezésel lehet javitható lenne az erő hogy ki lehesen hozni úgy hogy birja a simó is......
üdv, attól is függ h milyen tengely lessz alatta. mert ha szupportal lessz megoldva, lada stb és úgy a trabi váltó akkor ugye ha a ladáét nézzük kb 1:3-ba lassít, és a trabant váltójára bőven elég volna egy hasonló, és nem nagyobb mératü fogaskerék mint a szimón
ha marad a trabi váltóról közvetlen kerékre hajtás akkor csinálni kell vagy egy nagy lassító áttételt, vagy egy kettős lassítót, mert a trabi 4.-be egy az egybe elég gyors lenne fixen de ha kap esetleg egy nagyobb vagy két közepes lassítást akkor lessz áttétel, és erő bőven.
én ezt a kettős előtétet úgy oldottam meg még vmikor h danuvia motor hajtotta a gyári hátsófogaskerekét, és annak a végére lett téve mégegy kicsi és nagy, így ugye a nyomaték nagyobb lett, de lassú is lett a gép, kb ennek a kerék átmérője egy 15" felninek felelt meg így majdnem csak 2-esbe kis fordulaton ballagott a gép
az lenne a kérdésem h helyileg hol lenne, megvan-e még? és mi a csereértéke, ill mire, mert van egy stabilmotorom igaz h nem nagy, de egy vízszintes tengelyű honda g 150-es, egy lapvibrátort hajtott, én eger környéki vagyok, várom válaszát
Igaz nem kistraktor, de hátha valakit érdekel. Eladnám, elcserélném az épített homokfutót, buggy-t motorral, 250-es MZ, vagy motor nélkül. Ez a motor még nem volt ráépítve, de megoldható. Nekem nincs sem időm, sem hangulatom ezt építgetni. Hátha valakinek megtetszik!
Üdv! érdeklődnék hogy egy simson swarbli blokkal meghajtanék egy trabi váltót... Kérdés a simó blokk elég erős e? Másik dolog hogy kb hány fogú fogaskerékel lenne érdemes össze kapcsolni! 1 tengelyest tervezek csinálni,és valami könnyű futóval! :) Esetleg valakinek van tapasztalata valami hasonlóval? Mondjuk nekem volt egy kis ideig hasonló annyi hogy azt pancsi blokk hajtotta,és 180 hosszú futót cincált,ami elég nagy! Mondjuk a meghajtó kereke is annak multicaré volt ennek amit tervezek egyenlőre trabi kerék lenne,majd későbiekben még kisebb keréken filózok hagyományos rota kerék!
én amondó vagyok h ha a fogyasztást veszed jobban alapul, akkor gondolom sokat menne a szekér, ha szupportal, azaz difivel oldanád meg akkor sztem a leg elérhetőbb a lada hátsóhíd, vagy skoda váltó, és arra kis faragással kerékagyat is tudsz csinálni, váltó: és szintén ladáét tennék bele, v zsukkét, de a trabi se rossz
motor: jó áttétellel mégy egy simson motor is vígan viszi, jó a trabi moci, de az szeret kajálni, simson vagy mz blokkot vennék helyedbe és azt egy összeszűkített lada hídra tenném rá ha szálítani akarsz vele. és egy zsukk v lada váltóval kötném össze persze még azt is fogaskerék áttétellel. de heggesztett difivel, vagy akár feszített, (szorított difivel) is megoldható.
egyébként van egy honda g150-es motorom, ha érdekel. álló moci nem fekvő
Még nem nagyon dolgoztam vele, mert most lett kész. de majd szántani, meg pókocsizni akarok vele! Eddig a legnagyobb súly amit huztam vele az egy 1000L tartály volt, ki a kertbe.
Ja értem.Ez a 4 kerekű nagyon fasza lett :) Ezzel mit szoktál dolgozni,és kb. mekkora súlyt szoktál vele fuvarozni? Ja és nincs még róla videód munka közben? Vagy kép is jó ha van :)
Még nem kezdtem el építeni, egyenlőre csak gyűjtögetem a hozzávalokat. Amit csináltam az egy 4kerekű. Az 1tengelyesem az egy orosz Hebára tett Robi151-es motor.