Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Alakul az ár is, felfelé mozog (sajna ;-)), mert kiderült, hogy van pótkocsi hozzá, a nagyobbik, meg vegyszerező és kultivátor a soroltakon kívül. 200at kértek érte, én 180ezret ajánlok, most itt tartunk. Ha összejön a bolt, cserélnek benne olajat, hajtóműolajat is, új gázkar kerül rá, így venném át, ellenőrive a járását, a váltót. Jó 5 évig állt egy kis nyitott gépszínben, ezért ilyen poros, szakadt.
Cudarnak igaza van, mindenképpen látni kellene a vasat. Próbálj meg egy-két fotót feltenni. Korábban írtam, hogy az egyik hirdetésben ócskavas áron kínáltak egyet, melyben Lada motor volt. Olvass vissza. Ha jól emlékszem, akkor 30-50 e forintért szoktam látni a hirdetésekben, épülő félben levő négykerekűeket.
Lenne egy kérdésem. 4 kerekű kistraktor vázért mi pénzt érdemes adni? Hátsó kerék hajtásos. Pannónia motor volt benne, de most nincsen semmi sem. Van benne irányváltó, differenciál mű. 3 pont karoknak a helye a vázon, kormánymű stb. Ha valaki vett már ilyet megírhatná mi pénzt érdemes adni érte. Maszívnak tűnik.
Nekem volt egy hasonló "adottságokkal" rendelkező Terrám amit tavaly adtam el 80 e forintért. A motorja teljesen jó volt. Két év állás után az első rántásra indult, melyen én is és a vevő is elcsodálkozott. Szinte minden tartozékkal rendelkezett. Mind két ekefej /jobbos-balos /meg volt a váltva forgató ekén, állítható fogas, töltögető eke, állítható ekekapa, fűnyíró adapter, 4-4 kapatag, keréksúlyok, orrsúly. Talán a viszonyításhoz egy támpont. A képek alapján ilyen nagyságrendü összegben lehet gondolkozni szerintem. Persze úgy is az eladó és a vevő dönt.
Ez megtörtént, nagy a szórás, 30 ezer és 150 ezer között van minden, ezért próbálom ezt a vasat néktek amennyire lehet "bemutatni", a közös bölcsesség sokszor segít. Tudom, a motor állapota döntő lesz, de a sok kiegészítő még hozzájön. Ahogy körülnéztem, majd minden kapható hozzá, az agroorszi meg itt van a szomszédban, nem is kell(ene) neten rendelnem.
Készült néhány fotó a vasról, a gépről és az ekéről tudtam csak fotókat készíteni. Kb. 4 éve áll, nem használták, de üzemképesen tették le, nem motorhibás.
Ennyi gépmániás és a gazdálkodás iránt elkötelezett magyar embert rég láttam! Türelmesen végigolvastam a fórumot (két estémbe tellett ;-)), le a kalappal a sok törzstag és itt írogató gépépítő előtt, az önzetlen hozzáállás meg tisztelendő napjainkban, nagyon nagy kincs!
Jómagam is imádom a vasakat, agrármérnök lévén. A cégnél, ahol dolgozom, a méretet tekintve nagyvasakkal gazdálkodunk (MTZ 82, JD 8200, 6620 és munkagépeik), de van az aprómunkákra azért Rába 15, TZ-4-K és újabb, Pasquali kistraktor is néhány. Vettem egy 3000 m2 körüli zártkertet és ehhez kell majd talajmunkát végeznem, vegyszereznem (szőlő, gyümölcsfák, gyep). Egy egytengelyes trakit akarok venni, ismerősnek van egy Robi 250 T eladó ekével, kultivátorral, utánfutóval és vegyszerezővel. Olyan tizen-húszéves a gép, nem volt agyonkínozva, de elég ütött kopott, benzincsövek cserére szorulnak, műanyagok, gázkar, bowdenek szintén, a gumik még nagyon jó állapotúak. Jövhéten szemlézem a cuccot, meghallgatjuk a motort, járatjuk stb. Mennyit ajánljak az eladónak a fentiekért szerintetek?
Enyám is hasonló csak a fecske kapának nincs oda beleheggesztve vas hanem arra vannak közvetlen a szögek :) amúgy milyen géppel szertnéd majd húzatni? :)
Majd szerdán vagy hétvégén rakok fel képet :) még álítani kell rajta de nagyon fasza le lett tesztelve szép munkát végez az ekét jobban húzza a 250 mint a szedőt :D