Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Igen, hazakerült, ma rakom bele a blokkot. Közbe a napokban jött a házhoz egy Robi Rekord 250 T is a második. 80 ezer volt , egy RK02 vel és egy póttal együt. Jó állapotú mind a három szerkezet.
ÜDv! Tudnál a Rasantokról pár szót írni nekem? vagy csak a motor van neked meg? Régen keresek MF 70 esünk lecserélésére, de semmit nem tudok róluk szinte.
Helló ez tejesen ugyan az a gép csak nekem nincs rátéve a második kar mert egy van a menésre egy van a kaszálásra de mivel nincs kasza rész nemkelet a másik kar de megvan hozá amugy ezen kétütemü SACHS motor van ojan 3-4 lovas kb
Köszi a választ! Meggondolandó. Ugyanis nekem e Te Holderednél egy picit "öregebb" van (két kuplungkar a szarvon), abból viszont egy kistraktort fabrikáltam a gyerkőcöknek. Rajta egy 3.5 lovas Tecumseh motor, ami kora ellenére első rántásra indul és nem kell aggódni az olajszint miatt se, mert nem eszik. Gondoltam, egy másik trakesz is összehozható lenne.Majd küldök egy képet róla. Az unokák egyébként imádják. Nem szeretnék sokat gondolkodni a vásárláson, de én Komárom-Esztergom megyei vagyok, és a sulyát tekintve nem "futárbarát". Merre található egyébként? Üdv.
Kösz, mentettem! Tegnapelőtt este egy pdf-es használatit is feltúrtam a neten. Tegnap óta a kinézett Robi 250T tulaja lettem, meggyőzően teszi a dolgát, annyi a kiegészítő vas hozzá, hogy nem győzöm próbálni őket...! A 401-es pótkocsi fékje nuku, annak estem neki este, egyszerű mint a faék, de hatásos. A vegyszerezőre vagyok még kíváncsi.
Ha például egy kezdő gazdat nézve aki nem teheti meg hogy vesz egy gyári gépet .Vagy éppen az adott növény kultúrában nem megfelelő a rendelkezésre álló gép akkor is megoldás a barkacsolas.
Nekem is így lett a kistraktor persze azt is megelőzte 14 év .Nekem egy tengelyes kellett mert a kiskertben és a krumpli művelése jobban megoldható kisegítő munkát végezni a legjobb .De ha van egy kissebb gazdaság ha a nehezebb szántást ill a többi nehéz munka kivételével lehet akár a fő gép is.
A lényeg az univerzális több célra való felhasznalosagban rejlik .
Az adaptererek és különböző munkaeszköz az az adott gazda eszét dicsérik .
Meg hát ezekből nem jön másik szemben az úton ;-)
Mondjuk sokan furcsának tartják
igen ez valóban így van mert ugye ha gyárit nézzük az egyik lassú-másik gyors, az egyik ilyen munkánál sokat fogyaszt ,de egy másik tipus kevesebbet de mégse odavaló stb....
tehát valóban nem rossz dolog épiteni gépet ,sokan azt mondják,hogy már ennyiért meg annyiért lehet venni ilyet-olyat... de viszont egysaját gépet az ember oda méretez ahova akarja és az adottságaihoz
ez például olyan dolog ,hogy közúton mtz-nél elférne egy 10. sebességi fokozatalacsonyabb motorfordulat,evvel jár az alacsonyabb fohgyasztás is (elvileg) na és legyen aki megüli :DDD
vagy ugye 4T trabantnál az 5. (ez utóbbit mai napig nem értem :s )
A gyári gépeknek az az egyetlen hátránya ,hogy nem éppen annak a gazdának tervezték aki éppen használja (tehát a lehetőség ott van ,hogy mindenki a saját kezéhez tervezhesse).
engem is (kb 7-8éve ) foglalkoztat egy normális,üzembiztos kistraktor épitése :)
Bár mostanában mióta megvan a Hanomag azóta "hanyagolom" de szeretnék mellé egy kisegítő gépet idővel mert ugye a Hanomagon rajta van az oldalkasza és ugye gyüjtéshez,szállításhoz ha ugy lesz valamikor (juhokkal szeretnék foglalkozni) de minél hamarabb ... és inkább még ha tartalékként funkcionál igaz közúton rizikósabb egy épitett géppel a közlekedés :s de szükség törvényt bont ahogy amondás is tartja :DDD
Lehet hogy igazad lessz nem tudom .Majd kiderül .De igyekszem megfogadni tanácsodat.Kicsit távol voltam a topiktól de mostmár gyakrabban leszek esetleg majd teszek videót és képeket egyszerűbb mostmár mert direkt a picassa albumom fog megjelenni .
Jeleleg nem dolgozom semmifelé ötlet megvalósításán.
De egy altalaj lazitó adapteren gondolkodom az nem ártana .
A krumpli szedés meg majd úgy is ekével lessz de az még nagyon odébb van.
Azért látom míg távol voltam vittétek a topikot.
de amit este irtam tippként ,az viszont még az én fantáziámat is megbojgatta :D
az alternáló kasza dolog és ha minden jó akkor lehet így lesz a trabi motoros gépemböl önjáró,alternáló,rézsűkasza :DDD a terveket még átrágom ,mi hogy legyen mert ugye uaz váltóm az van trabi motor-váltóval de viszont variálok a motoron,mert van egy 450ccm-es álló egyhengeres léghűtéses 4ütemű MAG motorom teljesen üzemképes,és tökéletesen működő állapotban (Rasant rézsűkaszábol bontottam kicsit kipofoztam) egy regulátor pálca kell rá és kész :D
Ő lenne az :D
de lehet trabant motor lesz a vége a gépnek mivel 2T és a dölésszög annál teljesen mindegy még ha fejjel lefelé is van :D bár remélem arrasor nem kerül :DDD
Na és úgy gondoltam az egészet hogy a meglévő futóműre hátul ugye lada híd van és mindkét oldalra 3-3 kereket felrakok előre trabiét 2-2-t :) a gépem hasmagassága kb 25-30 cm ugyhogy még a súlypont is alacsonyan lenne :)tehát onnastol már csak tankolni kell :)
Drága barátom! Fogod még te azt a telefont szidni,mint a bokrot! Nem is olyan sokára,kb 2 -3 hét. Kivéve,ha már most,megelőzendő az idegbajt,frissíted az operációs rendszerét. Csak baráti jó tanácsként mondom! egyébként nagyon jó a fórum,megközelítőleg 6 hónapja próbálom követni az eseményeket. Egyenlőre csak tanulok tőletek! Van mit!
Köszi nem rossz ötlet ez sem,csak a trabicsek motor az élég nagy! Régen én is építettem csetegöket Pannoniából volt három kerekü ,négykerekü hibralikás ,puttonyos minden variáciot kiprobáltam. De egy kis tömzsi gépet csinálnék amit szántani és kocsizni használnék. Ami a képen van az elég tönzsinek tünik rövidke ez ami kell itt a kis kertekben felénk szántásnál és a sulyelosztás is. A másék traki ami az elsö három képen szerepel az csörös és ornehéz.
esetleg váltó még a terepes uaz váltó ott az elsőhajtásnak a hely tehát kardán rámegy annak a helyére raksz valami dobot és egy excentert :) és máris külön "gyári helyröl kapcsolható a kasza :)))