Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Kérdésem lenne hogy van egy nagytestű fűnyíró traktorom és szántani9 akarnék vele . van benne egy Tecumseh Formula 11,5 lóerős motor és nem tudom hogy bírná e húzni az ekét .
A motor így néz ki :
Várom a válaszokat / tapasztalatokat hogy hány lóerős motoral próbálkozzak a szántással .
Jó napot traktor épitők!Tudna-e valaki segiteni hogy milyen hidraulika tömb ez?Van-e uszó állás bent? Vas és fém hulladék telepen turkáltam.Köszönettel a segitséget.
VÁálasz mail is ment, nincs esetleg facebook-od, ahol shat-en lehetne pörgösen információt cserélni? Amúgy a csiliga eladó lett. 30 e forint egy ts 125 ös blokkal együtt. De még a gyujtás állórésze hiányzik,meg foglalkozni kell vele. Ha valakit érdekel jelezze, bármi kérdés van szívesen válaszolok.
Nekem a szűkös helyek végett kellene az egytengelyű, mert az sztem maga mellé fordulhat kb. Fogyasztásban mennyit esznek a motorok? Osztrákoktól szerzed a gépet? Vagy itthon? Valami úton módon bizniszelhetnénk egyet :P
már én raktam rendbe, benne volt jópár munkaórám... :)
Ez pedig a benzinmotoros:
Elég kuka kasztnija volt kifogástalan motorral :)
/utóbbival befürödtem becsületesen / :(
De hogy mondjak valamit , néhe-néha bánom de mihelyst megtudom oldani nekem ugyanigy 4kerekű kell :) bár jó az egytengelyes is szerintem de minek álljak/sétáljak munkaközben ha ülhetek is :)
Amugy ahogy nézegettem a benzines 4 kerekű kb 300,400ezer forint környékén mozognak...
Igen, én még az egytengelyesek között is tudok kétfélét, amelyik söpsúlyos meg amejok nem, junior meg a super vagy hogy smint. inkább két képet teszek, érteni fogod. Érdekelne engem is egy ilyen masinéria, csak nem tudom mi lenne az érdemes ár ért, mennyit érnek. Neked melyik fajta volt? A 4 kerekesnél gondolom a berg-ekre gondolsz. Engem inkább ezek az egytengelyesek érdekelnének.
Hello Gábor! Nem bántó szándékkal kérdeztem, hogy ezekkel kereskedsz- e!!!! De tavaly Vácrátótról vettem egy Holdert, aki elhozta az egy kályhacsempés papuccsal volt itt, éppen volt fuvarja Tatáról, én meg Szomódon vagyok található. Ez 3 km es táv Tatától.
Helló nekem ezen kivül még soha nem volt ijen gépem lehet hogy valakitöl it a faluba veted de nem tölem saját részre vetem de szoktam gépeket veni adni javitani csereberélni kábé két éve volt beinditva akor hibátlan volt de holnap beinditom én ojan 12e ft ra gondoltam 10 volt a gép amikor szereztem 3körül a 2db szij 2egy jó tank +kitakaritotam 2-3e ft ért eltudom vini
Legyenek meg a kötelező fények elől hátul baloldalt, fehér macskaszem páros elől, piros hátul és a 15 km-es matrica és fényvisszaverő felület a pótkocsi hátulján (15x50 cm körül, 750 cm2 összfelületben), hátsókerekekre ható kézi-lábfék.
Sziasztok.Most szereztem egy szarvkormányos Pannónia motoros kistraktort,utánfutóval,megvan hozzá még a papír,hogy lehet vele közúton is menni,és abba szeretném a segitségeteket kérni,hogy a rendőr nem-e köt valamibe bele,és sima B-kat jogsival lehet-e vezetni.Köszi a segitségeteket.
Hello Gábor! Én vagyok az, aki Tőled vette az előző Holdert!!!! Mi az ezekkel üzletelsz? Milyen állapotú a mocija? Mert esetleg üzletelhetnénk. Csak ugye a fuvar. Tudod Szomód!!
oké, várom a képeket, és értettem h ifa futó, a lissztől kisebb, és a kerekek is kissebek rajta mint az enyimen, mert ezekhez a simson motoros kistraktorokhoz olyan volt, szerelt világítással, és üléssel. azok is jók, de ez a régi fajta lisz sztem jobb, mert alvázas, és torziós felfüggesztésű. am a gépen is alakítottam picit, így kényelmesebb, és szebb is, no de ez az én véleményem. am tárcsafékes a kis futó
üdv. nem ez egy lisz 300-as átalakítva, megemelve, más tengellyel, és fék téve rá. sárvédői máshol vannak mint gyárilag de nagyon hasonló. ja az ülés alatt egy szerszámos, annak oldalában az akksi helye meg a többi elektromos ketyere. az ülést felhajtva nyílik a szerszámos. saját gyártmány. de még van pár apróság rajta. a gyári torziós lengókar el lett vágva, és át lett alakítva. egy fiat 125p (nagypolski 1500)-ös első kerékagy, első féknyereg, és jelenleg hátsó f.tuskó van rajta. persze pogácsázva h elférjen ez a kicsinyke kerék, és persze h a sarat se tudja beszedni.
Ez nem a gyári IFA utánfutó? a kiskerekes :))) a rúd átalakítva? :)))
nekem egy ZEMPLIN futóm van arra gondoltam régebben,hogy a kapcsolófejet levenni és annak a helyére ugyanugy két csavaros felfogatással egy kapához kapcsolódó vonószerkezetet egy ülés rá és kész :)
üdv mindenkinek, ha valakinek van egy lisz 300-as vagy kerti traktorhoz akar pótkocsit csinálni egyszerű. pár kép a szekeremről. szerintem csini. még pár apróság kell rá. értékeljétek!!!! köszi
tehát két alapkivitel készül/t ha jol tudom az egyik az egytengelyes (mint egy szarva traktor)
csak széles
A négykerekű pedig állandó összkerékmeghasjtás ugyanazon az elven mint az egytengelyes csak kapott még 1-1darab véglehajtást előre amit lánncal hajt le
Kormányzása: csúszókormányzás szalagfékkel ,fékszerkezete pedig (először én se akartam nem is tudtam megérteni hogy mi van :D ) ugyanis két darab fékdob egymás mellett az egyik a váltófelöli doban fékpofák (állandó hajtást biztositva) a szélsőn pedig a fékszalag egy görgős-mechanizmuson keresztül ha a fékszalag szorit a fékpofa old és arra megy :) igy lehet nehéz megérteni amit irok :)
valahol meg van még a komplett fékszerkezet csak fékbetétek nincsenek vagyis ferrodor nincs rajta majd előkotrom és lefényképezem ,mondjuk most pár napig időhiánnyal küszködök :s
Amugy nagyon jó minőségű gépek ,csak alkatrészellátási problémája van :s és ebböl kifolyólag az alkatrészek ára is :s
a télen raktam rendbe (kb 85%-ig) egy 3 hengeres kubota dizel motoros rasantomat amit elcseréltem
De ha lehetőségem adná egy benzinest mint amiböl a MAG motort is bontottam bevállalnék :)
Elég kevés adatot közöltél a " fürgéről". Jó lenne látni, hogy mi hogyan került kialakításra rajta. Nagy valószínűséggel lehet rá szerelni másik motort, de hogy milyet, mekkorát és hogyan, azt csak a látottak alapján lehetne eldönteni szerintem. Ha van lehetőség, tegyél fel minél több fotót és biztosan kapsz hasznos tanácsokat.
Üdv emberek! úgy néz ki, sikerül szereznem egy fürge kistraktort méhtelepről, de úgy néz ki, hogy nem lesz rajta motor. Érdekelne, hogy egy másik motort hogy lehetne fel szerelni, tehát hogy elég a motor és hajtómű tengelyét összekötni, a motort fel erősíteni, és kész?? Tudom hogy egyszerű és nevetséges kérdések, de érdekelnének a válaszok. Vagy pl a simson swalbe blokkot fel lehetne szerelni rá áttételezve?? Köszönöm előre is a válaszokat!