Keresés

Részletes keresés

andycat18 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3827

Üdv valakinek nem volna egy 151-es motortartó közdarabja és egy röpsúlyos kuplungja?:-)

iskra Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3826

véleményem szerint kardán, vagy direkt ,mert szerintem a lánc a nagyobb erőket nem fogja tolerálni ,valamint a nagyobb sarat piszkot sem szereti.

Előzmény: Gokartos (3825)
Gokartos Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3825
Lenne még egy kérdésem!Szerintetek hogyan oldjam meg a hajtást??A Pannonia blokk meghajtja a váltót láncal és a váltó meg a híd közé is lánc hajtást tegyek,vagy inkább hajtassam meg direktbe kardánnal!??Nekem egy kis kocka váltóm van amiben 2előrre és egy hátra sebesség van,ugyan azon oldalon van a hojtott és a hajtó tengely is!
Gokartos Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3824
üdv!Sokáig nem volt netem,meg nemis nagyon hiányzott!A fűnyírós traki megvan még,mostmeg traktor építésre,vagyis átalakításra adtam a fejem!Szereztem egy Pannonia motoros traktort aminek a motorja nagyon egyben van, hozzá jutottam egy NagyPolski hátsó hídhoz ami az esztergályosnál van nyomtáv szűkítésen!A 13as traktor mintás gumival kapcsolatban keresd meg a neten a Papp-gumi elérhetőségét és hívd fel őket,nekem 8700Ft+áfa/db mondott a csávó és 3000Ft posta a két gumira az ország egész területén!
Előzmény: iskra (3811)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3823

Értem én semmi gond . van mikor minden összejön egyszerre :s sajnos...

sok sikert a javitgatáshoz :s

igen mint irtam ez egy teljesen fejutiott motor alapjában véve ami eredeti maradt az csak a forgattyúsház:) talán 5km!!! volt benne mikor elhoztam ...

Hát igen sajnos mindig minden olyankor jön elő mikor nem kéne :( én legutóbb kaszálás előtt voltam igy megadta a Hanomagon magát az öninditó már egy hete oda van (a kommutátora szögletesre van kopva uh fel kell szabályozni) :s  uh ha kész lesz az öninditó akkor le lesz kaszálva a lucerna...

Előzmény: Greenlak123 (3820)
Bobo772 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3822

Még egy ha az önindítót egy csavarhuzoval összezárod a 2 nagy csavarját és forog akkor a behuzó lehet rossz de lehet az akksi is mert nem ad elég áramot, és lehet test probléma is , ezeket nézd meg, és nem kell villamossági te is ki tudod cserélni a 2 kefét benne egy jo nagy forrasztó kell 2 kefe meg 2 persely ha tuti jót akarsz...

Bobo772 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3821

Hali egy jótanácy áramtalanító mindig a negatív ágban van mert ha az áramtalanítódat odacsavarozod és zárlatos  akkor baj van :-)

Greenlak123 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3820

Szia!

Ok, ígérem fényképezek, de a szegény embert az ág is húzza ;-((, du kimentem fényképezni, de nem tudtam bekapcsolni a telót, OK mondom felteszem töltőre, de semmi a töltést sem veszi fel ill. a töltőn sem tudom bekapcsolni.

Ja az alapjárat állítás projekt elmaradt, ugyanis levettem a karbit, kicseréltem a talp tömítést az elmondottak szerint beállítottam a karburátor keverék ill. alapjárati csavarjait, akksi vissza indítanék, de semmi hallom ahogy behúz a behúzó tekercs egy rövid csatt és nem csinál semmit a gép, hiába áramtalanítok a kapcsolóval ( még a télen beépítettem egy 300A áramtalanító kapcsolot a + ágba), semmi nem történik le kell vennem az akku sarut.

Úgy érzem mintha az 1. henger gyújtótrafója melegedne ;-((, ezt egy párszor eljátszottam aztán meguntam kiszedtem az indító motort, holnap viszem villamosságihoz, aztán utána tudok tovább hibát keresni, ja az akksi is cserés lesz, de egyelőre ha éjszaka töltöm akkor még el fogom tudni indítani.

Ja azt el is felejtettem, gyönyörú az a trabi hang az alanti videón, ha nekem ilyen lesz bíz Isten ülve nyalom a holdat, azért bosszant a sztori, mert hétvégén már szüretelnék, és kéne a gép....

Ez van ember tervez az Ördög neg keresztbe tesz....

Előzmény: józsika1986 (3813)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3819

tehát rosszul fogalmaztam a futóművet épietném hasonlóan (rugózottra) mivel itt van nekem egy komplett 4T trabi donorautó

Előzmény: józsika1986 (3818)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3818

ez a gép amugy tök jó tetszik is engem megfogott :)

ha ráveszem magam egyszer ugy lesz időm ödsszedobok én is egy hasonlót :)

4T trabi adott komplettem bár én hátra lada hidat vagy 4T trabi váltó hátra az első futómű és a nyelestengelyt éksijjal gondoltam lehajtani ami egyben kuplung is lenne :)

450ccm es MAG motorral :)

jó ötlet lenne ?

Előzmény: gyuszi1989 (3814)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3817

Itt van az én "gépemröl" pár kép megépitettem még taval fülke minden volt rajta csak ugye le lett állitva :s és egy két alkatrész hilya:(

de a fődarabok sértetlenek:)

ma megbolygatta a reggeli téma a fantáziámat nekiálltam a motort váltót lefujtam ,délután pedig beépitettem vissza a helyére. A képeken jól áttekinthető az "erőátviteli" rendszer elég egyszerű felépités... :) én ugy vagyok vele, ohgy nem kell nekem semmi egyéb csak hogy az alapok meglegyenek rajta.. áttekinthető,könnyen javitható az esetleges hiba.. legnagyobb gondom ezelőtt a gyujtás volt (nincs meg a fedele és beázott) azon kivül csak annyi volt vele ,hogy tankolni kellett:)

ilyen volt előtte:

és az alapjárati fordulatot majdcsak meglehet számolni ,mondjuk ettöl lentebb is tudom venni csak egy hibája ugye mivel kétütemű nem elég jó a kenés :s szivató nélkül pöcre indul, hidegen melegen. annyit még elárulok ,hogy hosszúmenetes gyertyák vannak benne (azt mondják nem jó mert beleüt a dugóba semmit nem vettem észre ilyentéren, megmértem FHP-és a hengerfej gyertyamenet tetejét és még igy is van a dugattyú,és az eletróda közt kb 4-5mm)

Előzmény: józsika1986 (3813)
gyuszi1989 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3816

http://indafoto.hu/gyuszika

Nekem úgy van megoldva hogy én az emelés megkönnyítésére szereltem be két rugót ami sokkal könnyebbé teszi az emelést

Előzmény: Bobo772 (3791)
gyuszi1989 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3815

itt találsz még képeket

http://indafoto.hu/gyuszika

Előzmény: gyuszi1989 (3814)
gyuszi1989 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3814

Az önindítórol annyit röviden hogy egy trabant önindító van rajta a fogaskerék pedig egy 15 cm átmérőjű fogaskerék ami teljesen mind1 hogy miből van csak az önindítóval megegyezzen

Előzmény: drotszamaras (3792)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3813

Tehát az egyik legelterjedtebb házi készitésű és legbeváltabb módon van felépitve :)

oké várom a képeket:)

Előzmény: Greenlak123 (3810)
iskra Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3812

Ez a 13-as traktormintás gumi felkeltette figyelmemet.

Ha van infó tedd már fel.

Előzmény: Gokartos (3781)
iskra Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3811

Üdv mindenkinek!

Látom azért megy az eszmecsere :)

Lehet sima utcai gumival is szántani ,csak fel kell tenne hóláncot .

A tömegnővelés is hasznos ,de van olyan lehetőség is amely más altenatívát nyujt pl: az én esetem mert ott én a leszorító erőt a gép szerkezeti elemeinek elrendezésével is növeltem (az erők vektorán van a kulcsszó).

Gokartos merre jártál????

Mi lett a gépeiddel????

Más közlemény lehet ismételten regisztrálni a kistraktoros térképre .

Erről van szó ,jelentkezni email:dinyagyula@hotmail.com

https://maps.google.hu/maps/ms?msid=200081058317935636328.0004b4960cc52129a5fa6&msa=0&ll=47.03831,19.412017&spn=2.751617,4.938354

Nem kattintani a linkre hanem bemásolni a böngészőbe.

Greenlak123 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3810

Szia !

Köszi a tippeket leveszem a karbit új tőmítés ill. alapbeálltás után megnézem mi lesz a helyzet.

A traktor egyébiránt nekem is hasonló felépítésű trabi motor+ váltó hajt egy lánckerékpáros megoldással egy 3+R sebességes ZSUK váltót, ami egy szűkített ZSUK hídban végződik, elől billenő csapszeges megoldással van beépítve a futómű, szal jó megoldásnak tűnik csak az alapjárat szivat. Amennyiben időm engedi majd teszek fel képeket is.

Köszi

G.lak

Előzmény: józsika1986 (3806)
zolko8402 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3809

Helló.

Ime a  kért kép a kerti gépről.

Erről kéne nekem vakami le írás!

Köszi

Előzmény: szes (3769)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3808

igen az etz,mz karbirol hallottam már én is trabi motorra épitve , de én sport verziónál hallottam tehát tuningnál hengerenként na most ebbe nem bonyolódnék bele...

Előzmény: Bobo772 (3807)
Bobo772 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3807

Nem tudom jó ötlet e kínlódni, mert az etz 250 cm3 a trabant meg 600cm3 , a etz karbit lehet át kell fúvókázni, nem biztos hogy elég a benzin az alapjárathoz se, de egy tökéletes motorral lehet próbálkozni. Itt azért a tömítetlenség nagyban szerepet játszhat, és a plussz levegöt csak plussz üzemanyaggal lehet kiegyenlíteni,..Ha már eleve kevés a benzin akkor hogy lehetne elég egy 1/3 os fúvókás karburátor....Inkább egy régebbi trabi karbi ami jó mint etz vel heteket kínlódni és visszatérni a trabihoz, szerintem..

Előzmény: jános 55 (3805)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3806

A legyegyszerűbb lenne mint előttem is irták,hogy el kell felejteni a jelenlegi karburátort :s

és egy "elterjedtebb bevált" tipust feltenni a helyére azaz régi tipusú karbi.

könnyebb állitgatni is "feltéve ha szükséges"

nekem mondjuk trakiba volt igy én ahogy elhoztam a motort (gyári német eredeti alkatrészekböl lett felujitva régi tipusú karbival (3 csavaros) durván fél óra-óra alatt 7deci 1:40-es keverék!!!(tehát nem sok,ténleg hihetetlenül minimálisnak mondható!!!) két levél lovasborona ,

A gépem felállása volt akkor (trabi motor+váltó, egyik félltengely fixen vázhoz ami hajtott egy lada hidat 13"-os kerekekkel... ) a2. seb fok közel alapjárathoz szépen mindenféle erölködés nélkül vitte...bánom ,hogy szétszedtem ,de erős tervem ujra épiteni (bár lehet szarvasnak,papirmunka elkerülése végett :s ) minél hamarabb jön a tél tüzelőt ezt azt behordani jó....

Előzmény: Greenlak123 (3803)
jános 55 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3805

Jó pár évvel ezelőtt láttam egy olyan Trabant motoros kistraktort melyen Pannónia karbi volt. Szépem ment alapjáraton és kb félgázig jó is volt, de tovább nem, "lehörgött". Akkora volt az áttélele ennek a kis platós szerkezetnek, hogy elég volt a félgáz is. Ezzel hordták az építkezésnél az anyagot. Tehát működik a dolog és valószínű, hogy az ETZ karbi is jó ebből eredően.

Bobo772 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3804

Szia lehet állítani ha fenn van egy ügyes kicsi csavarhuzóval beférsz sziszifuszi munka de ha rájössz menni fog, igaz a kipufogó megsütött párszor de csak sikerült, a csacart tekerd be és kb 2 fordulat kifelé, ez egy alap, a nagy csavart is tekerd be a tetején azt is kb 2 fordulat, inditsd be mit mutat és elösször a kiscsavart próbáld kifelé tekerni hátha javul, a nagy csavarral meg finomítod az alapjáratot. De elötte nézd meg a szivató rudazat és a pillangótengely ütközö csavarja nem huz e gázt neki , mert ez bezavar az alapjáratnál, ha a tömitettség jo ezzel meg lehet oldani, ha nem akkor a fúvókacsere lehet idöhuzás, sok sikert

Greenlak123 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3803

Szia!

Ok kösz az infó-t, akkor először leveszem a karbit cserélek egy talp tömítést, igen meg találtat a ledugózott csavart is a karbi jobb oldalán, ezt hova kellene állítanom, mert úgy látom ha fent van a helyén akkor nem lehet állítani (eszement megoldás).

A karbi tetején megtaláltam a keverék állító csavart is erre van valami okosság, hogy ezt hova állítsam? -elnézést, hogy ennyit kérdezek, de most van először " trabim" , de ha ennyi nyűg van vele lehet árdemes volna átépítenem egy stabil motorra ha lehet dieselesre, bár ott meg a kuplunggal kéne valami okosságot kitalálnom.

A net-et túrva találtam olyan megoldást, hogy MZ vagy ETZ karbit szerelnek a trabira, szerintetek ez járható megoldás?

Köszi

G.lak

Előzmény: Bobo772 (3802)
Bobo772 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3802

Szia csak annyit tennék hozzá ez a karbi az új tipus nem olyan jo konstrukció, van a karbiba egy szimmering a pillangótengelynek abenn az uszóházban, ha a tengely kikopik itt is farsot szív és trükközik, és az alapjáratot 2 db keverékcsavarral lehet állitani  az egyik ha leveszed a karbit akkor látod mert l van dugózva... ez a karbi szivatós tud lenni..

Előzmény: jános 55 (3801)
jános 55 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 3801

A leírtak alapján, valahol fals levegőt szív a motor, ne a karburátorban keresds a bajt, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a tünetekért az lenne a felelős. A vizsgálatot a karbi talp tömítésnél kezd, hátha megúszod ennyivel. Ha már a motor kopottabb, sokat ment, akkor igen nagy esély van arra, hogy a főtengely simmeringek mentek tönkre. Akkor csak a szétszedés, felújítás marad, ahogy azt az előttem hozzászóló leírta. Gondolom létezik még simmering helyett a labirint gyűrűs megoldás, ha cseréled ilyet szerelj be, többet bír, jobban bírja a hőt. Persze egy ilyen szétszedés alkalmával érdemes mindent ellenőrizni és ha szükséges cserélni.

Előzmény: Greenlak123 (3796)
Lki1 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3800

Szia!

Az OM 220-as motorról csupa jót hallottam. Nekem is lomoskodik egy otthon. Még nem mértem fel. Valami hibája van, de egyenlőre nem foglalkozok vele.

Állítólag felújítható motor, és ahogy körbenéztem, nekem is szimpatikus. 

Ha netalán kerül gépkönyv, engem is érdekel.

Üdv

L.

Előzmény: zolko8402 (3767)
Bobo772 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3799

Szia a motorod nem szív e farslevegöt, mert ez a jelenség azt mutatja, örgebb trabik a fötengelyszimmeringnél szivtak és az alapjárati keverék kevés ezért pörög fel , és áll le.... 

Egy trükköt tudnál vele a alapjárati fuvóka 45 ös azt negyobbra cserélni vagy dörzsárral bövíteni, persze ez csak ideiglenes megoldás , mert többet fog enni és jol bedúsul a kipuffogód is. Vagy motor szét fötengely szimmeringek csare tömítések csere blokk között hermetik vagy régi sürü festék összerak.., esetleg szerzel egy régi tipusu karbit azt könnyebb beállitani , egyszerübb, ...

kb ennyi.

Előzmény: Greenlak123 (3796)
józsika1986 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3798

Hali

nem ismerem sőt még nem is láttam 4 csavaros úszóházfedeles trabi karbit :s

de kerestem egy német oldalon/német nyelven találtam ezt:

http://trabitechnik.com/index.php?page=22&lang=de&page_number=13

remélem tudtam segiteni

Előzmény: Greenlak123 (3797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!