Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szia Rex Maxi! Ez a szerkezetröl volt egy videó anyag is ha nem tévedek ,csak nem már nem emlékszem hol is találtam! Ez a videó még meg található valahol?
Szia Ürge! Bocsi ! De most tudtam csak biletyüzet közelbe kerülni .Tel.számom0620-8011-859 többit majd elmondom. De feltétlen csör. rám van egy kis komplikáció de dogozom rajta .
Sehogy! Éveken keresztűl benne volt, Télen kőkeményra fagyott, amikor először mentem vele azt gondoltam, hogy vonattal, sínen megyek mert úgy dübörögtek a kerekek. Semmi gond nics, mert gumi és tágul, nem nyom szét semmit sem. Ez az én tapasztalatom. Szerintem, ha tömény fagyálló menne bele előszhör, és rá a víz az sem volna gond, hiszen a fagyálló nem "bántja" a gumit és ekkor nem fagyna bele. Ha valamiért pedig ki kell engednia vizet akkor a szelepet kiveszed, úgy hogy alul legyen és kifolyik nagy része. A többi akkor, ha a belsőt kiveszed és kinyomod belőle. A feltőltésnél az üres gumi szelepét hozd össze a kerti csappal. Abban levő két atm. nyomás az elég a keréknek. Mégegyszer: én ezt tettem és működött a dolog.
Üdv!Talán még egy jó ötlet hogy ne kelljen a difit piszkálnod,szerezz a két hajtó kerékre két frankó traktormintás gumit!Hidd el sokat jelent nem rugja el magát olyan hamar a gép!
Felező halytomünek nevezik,két verzió létezik. Az egyik a gép és a meghalytoház közé kell szerelni (ez ékszijas), a másikat a halytóház kihalytására kell csatlakoztatni (ez láncos). De ezek is bö 20000 körül vannak. Én ebben a redszerben nem tudok segíteni sajnos neked mert nincsen tapasztalatom. Én amt írtam abban tudok segíteni ha gondolod,és részánod magad egy váltos gépre.
Sajna nekem még 20-at se ér. Engem csak váltós hajtómű érdekel. :) A tolatás,persze a szántás miatt. Azt halottam hogy lehet kapni közdarabot ami a motor,és a hajtómű között van. Az már szántáshoz jó lehet. A nyomaték növekszik,a kerék fordulata csökken. Hol lehet ilyet szerezni??
A hiányos Robi az nem az enyém ,nem tudom meg van-e.De ha meg van akkod mit mondjak mit adnál érte neki mifij foritot ér meg neked hátha jóbban rá hajlik az eladásra! Mert gyözködni kell azt tudom mert már vagy 3-4 éve töpremg rajta ,hogy meg csinálja vagy eladja! Ez a legrosszabb ember típus szeríntem! Ja a váltón van még egy ékszíj tárcsás kihajtás telán a fü kaszának.Azt tudom hogy tavaj 20000 nem adta nekem sem pedig a nyakára jártam .
Milyen váltós halytómü kell Robi vagy terra ?Mint írtam Terra van nekem de lehet tudok egy Robit is amin a moci is rajta forog de hiányos ez mit ér neked ?
Szevasz patyesz! Van egy két dolog ,nézd meg index fotó albumban drotszamaras néven + van egy TERRA kicsit dolgozni kell zajta de jó kompreszióval !Ja csak rota van hozzá salynos, de tudok terra potot is . Vagy mi kell ? Mert van még egy két dolog a tarsolyomban ?
Szia. Igen müanyagból van,de nagyon strapabíró!(szerintem szépen is dolgozik)Ára 9500 kemény Magyar valuta,és ez már az alkus ár.Ja és mindez Kosdon Váctól 8km re található.