Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Simsonos nekem is van vagy három.Ezt az ereje miatt csináltam mz ből,csak a hátramenet hiányzik.Valahol a neten láttam egy képet ahol briggs hajt egy trabant váltót,,érdekes egy szerkezet.
Ehhez hasonlóm van nekem is otthon elfekvőben,csak abban a lánc teljesen zárt házban fut,és olaj keni!Azon simson blokk volt,meg simson váz lett ráépítve a hajtásra.Így megoldották a tank elhelyezését is.Még azt hiszem a kormánya is a staré.4 tagos kapa van rajta,sajnos nincsenek kerekei.Most a hétvégén akarok rátenni helyette egy vizszintes tengelyű briggs motort.
Elnézést az OFF-ért, de leírom, ha valakit érdekel.
Eladó egy Terra 5,5 LE-s 2 ütemű kisgép gyári pótkocsijával. (2 sebesség előre, 1 hátra). Az okosabbak biztos tudják, hogy ez melyik hajtómű... :-((
A gépről:
Tavaly vettem, a hajtóműben minden ki lett cserélve gyárira. (csapágyak (SKF), szimeringek, fogaskerekek, szóval minden. A motorjához nem kellett nyúlni, mert az hibátlan.
A pótkocsiról:
A pótkocsija gyári TERRA pótkocsi. Ki volt rohadva az alja, 2 mm-es acéllemezt hajtottam bele, s ki lett cserélve. A gyári kerekek helyett Trabant kerekek és fékek van alatta.
Hirtelen ennyi.
Bővebb infót csak e-mailen (hiti@freemail.hu), mert külföldön vagyok.
Eladás oka: mivel külföldön vagyok, kihasználatlan sajnos. Sajnálom. A napokban átküldtem a szerelőmet, hogy a gépeimet indítgassa már be, s járassa egy kicsit. A TERRA is mint mindegyik (kivétel a Honda motoros kapálógépem (1 éves a motor rajta.. :-((( )1. rántásra indult. :-)))) június 19-e óta nem volt beindítva, s nyitott fészerben áll.
Szóval csak komoly érdeklődő írjon, ha valakit érdekel.
Kerti traktorra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
118. § Az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő, és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú járművet (a továbbiakban: kerti traktor), ha a lassú járműre előírt követelményeknek nem felel meg, legalább a következőkkel kell felszerelni:
a) olyan, a vezető által menet közben is működtethető és rögzíthető fékberendezéssel, amely a járművet bármely terhelési állapotában legalább 2 m/s2lassulással lefékezni, és a terhelt járművet 18%-os lejtőn megtartani képes,
b) olyan kormányberendezéssel, amely a 33. § (3) bekezdésében meghatározott követelményeket kielégíti,
c) előre fehér, hátra piros fényt adó, éjszaka, tiszta időben legalább 150 méter távolságból látható, nem vakító lámpával (lámpákkal) amely a jármű előtt az utat legalább 10 méter távolságig megvilágítja, az 1,60 méternél nem szélesebb kerti traktoron e lámpát (lámpákat) a jármű bal oldalán, az 1,60 méternél szélesebb kerti traktoron e lámpákat a jármű bal és jobb oldalán egyaránt el kell helyezni, elhelyezési méreteikre a helyzetjelző lámpákra vonatkozó előírásokat kell alkalmazni és energiaellátásuk olyan legyen, hogy a jármű álló helyzetében is világíthassanak,
d) a 117. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott fényvisszaverőkkel,
e) a 117. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott fényvisszaverő táblával,
f) mind az egytengelyes motoros részt, mind a hozzákapcsolt pótkocsit első, fehér színű, nem háromszög alakú fényvisszaverővel.
Nem tudom, nem ismerem azt, hogy milyen. Úgy emlékszem, az enyémen 10 collos Agria kerekek vannak. Igazán nem gond, mert van itt egy cég, akik vágnak lemezt, akár 20 centi vastagságban is.
hello eladnám 2 db jó állapotu trabant motor blokkomat az egyik komplet mindennel egyűt!másik alkatésznek. hegesztet kihajtással kistraktor épitéshez alkalmas !!!
Az eke jól van beállítva, ha elengedem, megy magától is, de csak egy-két métert, mert a kötött talaj miatt, egyből elkapar. Azért is írtam, hogy kellene még rá a keréksúly, mert így nagyon könnyű. Ez a terület tavaly tavasszal volt először művelve, úgy 8 év után. Addig csak tömörítették a traktorok, kamionok.
Haveromnál másnap ezer éves füves udvart szántottam vele. Annyi a gond, hogy tolni kell, mert különben kapar. Kicsit még az ekén szélesíteni kell, hogy tovább fordítson, bár ha meg van a kellő sebesség, akkor szépen fordít.
Szerintem a tiéd is jól működik. Mennyi a súlya így a gépnek?
Nehogy megharagudj de szerintem kicsit még állítani kellened az ekén. Mert azért harcolsz a géppel rendesen nem könyedén szántasz vele és te is sok erőt használsz nem csak a gép.
Bár én beszélek mikor még nekem is sok tanulni valóm van. :D
Ezeken én is sok erőt viszek a szántásba. és a szántot felület sem tetszik.
Valaki nemrég kérdezte hogyan kellene pannóniára önindítót varázsolni!
Nekem ez volt felrakva,bár nem volt hozzá meg az indítümotor,így nem használtam ki.Most meg trabi motor van benne,így megintcsak nincs használva semmire,meg a blokk sincs már meg hozzá!
Szia Rex Maxi! Ez a szerkezetröl volt egy videó anyag is ha nem tévedek ,csak nem már nem emlékszem hol is találtam! Ez a videó még meg található valahol?
Szia Ürge! Bocsi ! De most tudtam csak biletyüzet közelbe kerülni .Tel.számom0620-8011-859 többit majd elmondom. De feltétlen csör. rám van egy kis komplikáció de dogozom rajta .