Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
voltam ma bontóban és sztem nem éri meg onnan venni konkrétan nem márkát vagy típust néztem neked csak érdeklődtem és 50000nél kezdődik sztem az sok de ha érdekel vissza megyek érdemesebb lenne neten nézni vagy méh telepen !Szerintem
Akinek némi fogalma, elképzelése van a kistraktor építésről annak ez nagy kincs. Persze csak akkor ha elérhető áron lehet hozzájutni. Senkit ne tévesszen meg a látszat a rozsdás vas, mert ebből lehet igazán szépet alkotni az alapok megvannak.
Cuki1963 elkészölt a kistrakid? Figyelemel kisértem a kibontakozást de nincs a befejezésröl semmi! Én is traki építésre válalkozom de még nem tudom miböl legyen . Pannonia motort raknék rá de tovébb nem tudom, váltó ,vagy váltó és hátsóhid .
Szia! Valóban csak hátsókerék hajtású és volt difizáras is, de nem mindegyik. A difizárat a (37) körmöskapcsoló zárta a (38) villán és a (46) karon keresztül a (45) rugó ellenében. Bowden meghúzásával lehet zárni, a fülkében a működtető kart lehetett zárt állapotban reteszelni. Difizárat szereltek az M24 és M25 duplakerekes változatba is. Előfordult felezős váltó a söprűs kivitelnél, de ez is csak hátsókerék hajtású volt.
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem! Nem tudom, ismeri-e valaki közűletek, a Multicar M22-est? Jól tudom, hogy az M22-es hátsókerék hajtású volt csak, de diffizár volt a hátsó hídban ugye? Ha igen hogyan lehetett ezt összezárni? egy karral, vagy bowdenes volt, amit csak pillanatnyilag lehetett összezárni?
Szia mérd már le nekem a hátsó vontató téglalap méretét ilyet akarok az enyémre, csak nem tudok méretetket...Indiulásnak jó lenne aztán meglátjuk..köszi
Na itt a gép!Ezen láthatod a kormányzást is.Meg itt látható az áttételezés,mert valaki nemrég kért róla képeket,de elfelejtettem.Úgy emlékeztem hogy már feltettem.
Hétvégén szétszedjük atomjaira ha nem megy cserealkatrészekkel.
Egyébként a derékban forduló rendszerbe mi van beépítve amitől elfordul a gép, mert tegnap éjjel azon agyaltam hogy hogyan fogatják el a fogaskerekek, de nem jól gondoltam át az áttételt, és mindig arra lyukadtam ki, hoyg képtelenség kormánykerékkel elforgatni egy tengely körül a traki elejét és hátulját hogy kanyarodjon...
Biztos triviálisabb az én megoldásomnál, de itt még nem találtam leírást hozzá, ha mégsem sikerül alvázat szerezni.