Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az újabb gyertyákon nem találsz konkrét hőérték jelölést, mert ez az információ be van kódolva a típus jelölésbe. Így attól függően, hogy milyen gyártmányt választasz, meg kell nézni az adott gyártó kódtábláját. A pancsihoz 260-as hőértékhez az NGK-ból pl a B8HS típusú gyertya lesz a jó.
Ahogy kérdezted Pannóniához is vannak okosságok (jobb minőségű, hellyel-közzel csereszabatos alkatrészek), de véleményem szerint egy traktorhoz használt blokkba egyszerűen nem éri meg ezeket az alkatrészeket beépíteni. Az ilyen alkatrészek árán hozzád vágnak pár darab használt blokkot... :)
Köszönöm, valami hasonlókat kezdtem el nézegetni az utóbbi időben, persze a távolság sem mindegy, mert pl a benzinpénz akár meg is duplázhatja egy ilyen kedvező vétel árát. :)
1 és 2 tengelyes dilemmában van esetleg pro-kontra érv, vagy mindenkinek a szája íze szerint? :) Csak azért mert árban nem sok különbség van.
Köszönöm a tippet, ha lenne rá ennyi pénzem nem is haboznék, mert nagyon szimpatikusak ezek a masinák. Ha jól emlékszem Neked is van egy ilyen, nagyon irigylem, mert csodás állapotúvá varázsoltad. Le a kalappal a munkád előtt!
A keretnél 100e a plafon pótkocsival és használható állapotban, vagy az esetleges felújítás költségeivel együtt.
Szia.Látom haladol szépen(kár a satuért).Lassan én is a váltót akarom be helyezni és aztán a féltengelyeket,a kerékagyról már levettem az volt az elsö csak a csukló részt nem bántottam.Miért a hosszú tegelyböl kell a rövidet csinálni számit valamit?Amugy nem vagyok villamosság szerelö csak 15 éve belekeveredtem ebbe a forgórész fel újításba és azóta itt ragadtam igaz együt kisérleteztük ki a fönökkel az utat és ezt sajnálnám a legjobban ott hagyni,amugy kömüves az eredeti szakmám.20/3274814.Jó melót továbbra is.(Ha kész lesz tegyél fel majd képet.)
egy olyan kérdésem lenne, hogy egy jawa motoros kistrakim van, és hidraulikát szeretné rá szerkeszteni. Az lenne a kérdés hogy a szivatyúnak elég lenne az a fordulat ami a lánckeréknél van, vagy a főtengelyről kéne meghajtani?(jawa blokk, babetta gyújtás, zuk váltó)
Azt nem tudom megmondani hogy milyen váltó ez mert nem is láttam még ilyet,de nézte már egy 70éves mezőgazdasági gépszerelő bácsi is aki nagyon sok mindent megélt már de még ő sem tudta!Valószínű egyébként hogy vagy egy szerszámgép váltó,vagy valaminek a hajtás házából csinálták mert maga a ház masszív vas öntvény!A mérete kb:25cm magas,25cm széles és 20cm hosszú!Ezek nem pontos méretek,de kb ekkora!Van benne:eggyes,üres,kettes meg a rükverc!
Üdv!A kuplung betéttekel kapcsolatban nézd meg a veteránbörze.hu-t ott két emberke is árulja a felújított,síkba csiszolt betéteket az eggyik 3000Ft-ért a másik pedig 4000Ft-ért ad eggy garnitúrát!
Szia a féltengely röviditésnél tartottam a tgnap, és megvan a nagy haszon eltört a satu. A féltengelyt mielőtt elvágnád, üsd le róla a kerékagyat, így könyebb rövidebbre venni. Különböző belsőméretü hüvej kell a jobb és baloldali féltengelyhez. A leghoszabb tengelyből csináld a rövidebbet. Jól következtetek, villamossági szerelő vagy? 70/453 2777 kellemes barkácsolást.
Pannónia motor Wartburg váltó szinte elnyühetetlen. A pótkocsi, a plató feléfől előrébb van a tengely, de tetszik a lenyitható oldala. Valamikor boldog volt a gazdálya, hogy elkészült a gépe ami sokat kisegitette őt. Jó indulási alap, utána kiderül, hogy menyire kell alakitani az igényekhez.
Viszont kellene nekem egy kuplung.... tud valaki egy alig futott darabot, mert az enyémek szétégtek, kopottak. Jó volna egy új. Na meg egy nem feltétlen komplett (legaláb ház kéne, meg uszó, a többi talán jó, de az sem baj ha van komplett) t5-ös 25 -ös átmérőjű karburátor.
Ajánlatokat várnék, a neten elég lestrapált cuccokat kínálnak.
Üdvözlök mindenkit a fórumon, még új vagyok itt, bár már régóta olvasgatom az írásaitokat, kb a feléig végig is olvastam a bejegyzéseket. Sok hasznos infót begyűjtöttem az eddigiekből, de mindíg újabb és újabb kérdések is megfogalmazódnak bennem. :)
Jelenleg nincs még saját traktorom, de szeretnék egyet vásárolni. Az építéshez azt hiszem, hogy nem vagyok még elég felkészült sem szerszám, sem tudás terén, így inkább egy kész, vagy majdnem kész, esetleg motorhibás gép vásárlásán töröm a fejem.
A traktor nagyrészben vontatásra (10-15 mázsa) kellene, másod sorban pedig kis kertek szántására. Jelenleg van a családban egy nem használt briggs motoros kapálógép (3,5 Le), fűnyíró adapterrel és egy házi gyártmányú pótkocsival, de ez szerintem az én céljaimra nem alkalmas. A pótkocsi váza elég erős lenne, de egy komoly tengely és a jelenleginél komolyabb kerekek kellenének alá, hogy elbírja a 10-15 mázsát. A kapáló résznek pedig nincs semmilyen váltója, így hátramenet sincs rajta, no meg hát a motorból is erősebbre lenne szükség szerintem (6-7 Le minimum).
Máig még azt sem sikerült eldöntenem, hogy 1 vagy 2 tengelyes traktor lenne jobb. A 2 tengelyesekkel a legtöbb esetben az a bajom, hogy túl nagyok, így inkább az 1 tengelyes felé húzok, nem mellékes, hogy azzal még legális is vagyok, ha kimegyek vele az utcára.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok Tőletek, ami előre visz ebben a dilemmában, persze ésszerű anyagi határokon belül, mert ugye azért keveredtem én is ebben a topikba, mert a keret az szűkös. :)
Szia! Nem javaslom,mert silány minőség + vízhűtéses= nagyon macerás...Trabi léghűtés,füstöl,büdös,keverék benzin...( Jó,netán új alkatrészek bizony már arany árban vannak hozzá)! Tégy bele kispók mocit...Léghűtés,négyütem,ugyan úgy 26 paci,kis fordulaton nyomaték,elnyűhetetlen és két forint hozzá minden...
4kerekű traki építéséhez tudnék szerezni egy 3hengeres Daewoo motort, kb 40LE. Mi a véleményetek, jó lehet hozzá? Az áttételezés már meg van oldva, csak a motor a kérdés.
A trabi motor ellen a fogyasztáson kívül szól valami? Mennyit fogyaszt egy trabi motor trakiban?
"Azért fórum, hogy ha valaki épp elakad akkor választ kapjon azonnal, ne kelljen időt pocsékolni az olvasgatásra, keresésre."...Azért ez nem teljesen így van...:)!Sőt! Ha figyelmesen olvas az ember,lehet,minden kérdésére választ talál ! Időt mindennek meg kell adni,mégha néha nem is jár látványos eredménnyel...Sokan használják különösebb gond és fennakadás nélkül a Pancsi blokkot és pont abban a formájában,ahogy azt a gyárkapun kitolták. Ne akard át konstruálni,jó az...