Keresés

Részletes keresés

Kalema Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1278

Holnap feladom a hirdetésket... Most tudatosodott bennem csak, hogy nem tarthatjuk meg mindet és, hogy lassan választanom kell közülük... Ez egy kicsit szomorú! :(

Egyébként rettentő bújósak... Ha valaki berakja közéjük a kezét mindjárt mindenki odamászik és megpróbálja rárakni a buksiját, olyan kényelmetlennek tűnő pózokban is képesek aludni, hogy valami csoda... :)))

Előzmény: alfatau (1277)
alfatau Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1277

Nálunk is mindig volt egy "Hudini", aki mindenhonnan kiszökött! Ilyenkor a legédesebbek.

Érdekesen mennek ezek a levelek, sosem tudom, mire írok, meg néha minden kék lesz. Rejtélyes :))

Én is úgy látom, hogy itt szinte mind hobby-uszisok vagyunk. Nem a tenyésztés a célunk, csak szeretni őket.

Kalema Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1276

Hát igen... mi is csak reménykedünk, hogy a kiskutyák egy-egy tulajdonságában majd visszaköszönnek a szülők, mindenesetre talán így nagyobb az esély rá, mintha máshonnan vettünk volna kölyköt...

Én még azért bízom a tenyésszemlében, a törzskönyvezésben és a tenyésztőkben... (remélem) vannak még emberek, akiket nem csak a pénzszerzés vezérel... :))))

Mindenesetre én már csak megmaradok hobby-uszkárosnak, na és legfőképp uszkár-imádónak!!!

Mindenkinek:

A helyzet felénk:

Mindenkinek nyitva a szeme, meg kellett emelni a kutyusok körüli elválasztót, mert már majdnem kimásztak, botladozva sétálgatnak, növöget a bundájuk, nyúlik az orrocskájuk, na és a legszebb: csóválják a kis farkincájukat!!! :)))))

Képekkel sajnos most nem szolgálhatok... :(((

Előzmény: Törölt nick (1257)
alfatau Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1275

Aranyosak, igaz? :) A futamos képeket általában Dzsimi csinálja, én akkor videózok. A többi meg felváltva, mikor, hogy.

Bizsut meg Alfát könnyű fotózni az ezüst szín miatt. A fehérnél már van gond, a feketét (FiFi-t, Tau-t) nagyon nehéz.

Mi újság a picurokkal? Voltál otthon?

Előzmény: Kalema (1274)
Kalema Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1274

De szuperek a képek!!! Te csináltad őket?  :)))

Ez a Bizsu egy cukorfalat, de azért nekem még mindig Béta a favoritom (már csak fehér uszkáros voltom miatt...) :)))

Előzmény: alfatau (1272)
alfatau Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1273

Egy kis levezető labdázás a várakozás perceiben:

Béta tanácsokat súg Mayának, hogy csinálja, ha nagy lesz, hogy ő is sok serleget nyerjen :))

alfatau Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1272

Következik: Bizsu a hintán ill. Béta repül az akadály felett

tovább.....

Kalema Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1271

chanelcoco:

Természetesen így nem lesz a kölyköknek sem törzskönyvük. De tudtommal - javíts ki, ha tévedek - tenyésszemlére törzskönyv nélküli fajtiszta ebet is el lehet vinni, pl. ott hivatalosan is megállapítják, hogy az adott kutya tényleg az adott fajta képviselője-e. (Azthiszem alfataunak van ezzel kapcsolatos személyes tapasztalata.)

tina83:

Gyönyörű szép pocakja van már Bonnie-nak, nagyon drukkolok nektek!

Teljesen meghült bennem a vér, amikor olvastam, hogy a betörés során eltűnt a kan kutyus... :(((( Mindjárt megszakad a szívem!

Előzmény: chanelcoco (1251)
alfatau Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1270

Sziasztok! Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek a sajátja a legszebb és legokosabb:)) Ime, pár kép a múlt hétvégi versenyről (az én szépségeimről):

- Alfa, nagy önfegyelemmel, Maya kicsit szomorkásan várja, hogy ő is futhasson -

folytatás.........
chanelcoco Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1269

SPILLO milyen színü uszkárjaid vannak? mióta foglalkozol a fajtával?

Egyetértek veled tenyészszemle ügyben !

Előzmény: Törölt nick (1263)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1268

Köszönöm a jó tanácsokat! Hát figyelem a helyzetet, hogy mikor kezdődik a dolog!:)

Ma csináltuk meg a Boni kenneljét tök jó lett:)

Képzeljétek mi történt:(

Felhívott a fiú kutyus gazdija hogy betörtek hozzájuk és eltünt a kutya is:(

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1267
Az előbb a havanesek topkjában kaptam egy nagy letolást. T.illik nekem van egy  1 éves havanese kanom is, nem törzskönyves, de a tüzelő szuka gazdájának megtetszett és kért, hogy fedezze be a kuytáját. Ez megtörtént, a hónap végén lesznek kölykök. Enegem ezért lelkiimeretlen tenyésztőnek neveztek, pedig szó sincs tenyésztésről, ez egy egyszeri alkalom volt, mert a szuka gazdija szerette volna, hogy egyszer szüljön a kutya, semmilyen anyagi érdek nem vezérelte sem őt sem engem. Sőt még azt is megkérdeztze tőlem az illető, hogy csak nem pént is akarunk a kuytákért? Nekünk ez eszünkbe sem jutott, egyikünk sem él olyan szinten, hogy  ebből akarjon pénz csinálni. 
tango30 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1266
ez nem igaz!!!!! :(((
Előzmény: tango30 (1265)
tango30 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1265

na, a kép nem sikerült:(

majd most:

Előzmény: tango30 (1264)
tango30 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1264

Tina! Nagyon szép a kiscsaj, most már elég  közel van a dolog, gondolok rátok, és szorítok, hogy minden simán menjen:) Nekem úgy kezdödött, hogy a Pepe elkezdett vackot keresni mindenhol a lakásban, bement volna még a szekrény mögé is.., ja és erösen remegett ... még anno olvastam a könyvben, hogy ez a remegés jelezi, hogy az ellés hamarosan megkezdödik... szóval ha ilyet látsz, felkészülhetsz, hogy jönnek a picik...

teszek fel én is egy pocakos képet, csak itt épp a Pepe fekszik a férjem hasán:)))) Nagyon hiányoztak már egymásnak;)

Előzmény: Tina83 (1261)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1261

Igen sokat fekszik a hátán, mert biztos kénylmetlen neki a hasán feküdnie:)

Van hogy nem találja a helyét és össze visza lefekszik mindnehol aztán sehol nem jó neki:)))

Sajnálom kicsit, de már nem sokáig lesz ez az állapot!

Előzmény: alfatau (1256)
sholya Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1260

sziasztok!

Nem lehetne valahogy visszatérni a régi kerékvágásba?

A családias hangulat kezd eltűnni.

Rebelx Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1259

Off.

Kedves soknick-es!

Ha netan tenyleg olvasgatod a forumot, akkor mostanra kialakulhatott volna benned egy emberkep Spillo-rol. Sokat segit mindenkinek, foleg orvosi problemakban, kulturalt hozzaszolasaival probalja megoldani a gondokat, tanacsokat osztogat, asszem hasznos szemelye a topictarsadalomnak. Ha nem ertenek vele egyet, akkor max tisztelettel vitaba szallnek vele.

"Én úgy érzem, hogy néha bunkónak kell lenni, fel kell vállalni a saját gondolataimat, amik - mint beigazolódott - nem csak az én fejemben fogantak meg."

De akkor amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten!

"Én az álszentség helyett inkább a bunkóságot választottam, és fogom is választani a későbbiek során is."

En meg ezzel lezartam a bunkoskodast.

On.

Előzmény: paprikajancsy (1255)
alfatau Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1256
:)) Szia! Nagyon édi. Szeret a hátán feküdni? Vagy a pociját szereti mutogatni? Biztosan már kényelmetlen neki a helyzet! Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Előzmény: Tina83 (1254)
paprikajancsy Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1255
Kedves Rebelx!

a.) Soha nem voltam még regisztrálva az Index fórumba, csak néha jártam ide olvasgatni, de sikerült elolvasnom egy olyan hozzászólást, ami mellett semmilyen körülmények között nem lennék hajlandó szó nélkül elmenni... Éppen ezért csak most regisztráltam, és ezért elnézésedet kérem. Mindenesetre kikérem magamnak az EGYNICKES BUNKÓ meghatározást, amihez azért hozzátenném, hogy nick nem egyenlő hozzászólás, és szerintem Te az egy hozzászólásos, ellenben többnickes bunkókra gondolhattál velem kapcsolatban. Meg kell nyugtassalak, hogy bármikor szívesen reagálok a hozzászólásokra, akármilyen hangvételű legyen is, de továbbra is inkább olvasgatnék, amennyiben nem gond.

b.) "Menj le a sarki kocsmába, ott villoghatsz két sör, két feles között, paraszt."
Ez a mondat viszont nagyon rosszul esett... Hiszed vagy sem, nem tartozom abba a társadalmi osztályba, aki a fenti tevékenységet folytatja. Néha szoktam a barátaimmal sörözni, de helyszínül a sarki kocsma helyett valami kultúráltabb helyszínt igyekszünk választani, ami rendszerint össze is jön. Továbbmennék, az előző hozzászólásom alapján sem lehetett egyértelműen következtetni arra, hogy mégiscsak ilyen lennék. De Te mégis megtetted, és nagyon durván lerohantál... Szerintem gondolkodj el ezen, mert a tiédhez hasonló hangvételű hozzászólások általában a hozzászólót jellemzik, és nem a megszólítottat, legalábbis az én értékrendem szerint.

c.) Elnézést kértem mindenkitől, akinek ez rosszul eshetett... Korábbi hozzászólásaid alapján nem gondoltam vona, hogy Te pont közéjük fogsz tartozni, ám így alakult, és picikét sem bánom. Én úgy érzem, hogy néha bunkónak kell lenni, fel kell vállalni a saját gondolataimat, amik - mint beigazolódott - nem csak az én fejemben fogantak meg. Az egyik dolog, amit legjobban gyűlölök, az álszentség. Ekkora álszentséget már rég hallottam, és megfelelően fel is húztam magam. Ha nem reagálatm volna, ugyanolyan álszent lettem volna, mint a hozzászóló. Én az álszentség helyett inkább a bunkóságot választottam, és fogom is választani a későbbiek során is. Viszont visszafogtam magam, és a lehetőségekhez képest intelligensen reagálatam.

paprikajancsy@freemail.hu - ha valaki nem akarná szétoffolni még jobban a topikot...
Előzmény: Rebelx (1249)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1254

Hát szerintetek mikorra?????:)

Ezek mai képek:

Ja és kicsit váladékozik ami a doki szerint azt jelenti nemsokára lesz vmi!

Meg nyugtalan is, de egyenlőre nincs semmi jele...

Szerintem vagy holnap este vagy kedd lesz belőle mert elvileg szerdán lesz 63.-nap!

Ime:

sholya Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1253

sziasztok!

Hát remélem igazad lesz,és visszaáll a régi hangulat!Azért szeretem ezt a fórumot,mert olyan családias,olyan,mintha ismernénk egymást.És ez sokat számít.

Ha már a törzskönyvnél járunk...Jerry fiamat ( nálunk is ők a gyerekek!) egy tenyésztötöl vettük Ürömön.Törzskönyvesnek volt hirdetve,40 e. ft-ba került.( 4 éve) aztán kiderült,hogy egy alkesz a tenyésztö,és amikor mentünk érte akkor a kezünkbe nyomott egy telefonszámot,hogy csináltassuk meg a kutya tkönyvét meg a tetkót.Persze azt már a mi pénzünkön plusszban.Én azt gondoltam,és gondolom,hogyha egy kutya tk-s,akkor azt a tenyésztönek kell intézni.Pl a dobink tk-s,öt úgy vettük,hogy minden papírja megvan,és már tetoválva és oltva is volt.( 40 e.)

Jerrynek semmi nem volt,de úgy gondoltam én hobby szinten szeretnék kutyát,ezért nem rohangáltam a papírok után.

Na mindegy,részemröl téma lezárva,inkább rakjatok fel képeket!

Kalema,mi újság a picikkel?Tina,mit gondolsz,mikor jönnek a picik?

Ma hoztuk haza anyuéktól a Jerryt.Hát a Mollyt le sem lehetett vakarni róla.Végigcsókolgatta,annyira örült neki!!!!!

Előzmény: tango30 (1250)
dani007 Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1252

Kedves Uszkárosok!

Ezüst színű törpe kisfiút keresek, augusztusban vinnénk haza. Ez még egy korai érdeklődés, de kérlek, ha valamelyikőtöknél várható majd ilyen kutyus, szóljatok. A kicsi anyukámé lesz, de valószínűleg kiviszem majd az agility pályára is a sajátjaimmal együtt. A segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv: Vágó Judit (vagojudit@sync.hu)

chanelcoco Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1251

Olvastam, de nem értettem hogy akarod majd tenyészszemlére vinni a kölyköket később, ha nincs az apukának tkv-e? hogy lesz akkor a kölyköknek tkv-ük?

Félreértettem valamit?lehet...

Előzmény: Kalema (1245)
tango30 Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1250

huh, mik történnek itt ....:/

egyetértek Rebelx-szel, nem kéne ilyeneken vitázni, én akit itt megismertem, úgy gondolom mind egytöl egyik felelösséggel neveli a kutyáját, és nem is nyereség céljából, hanem mindegyönknek társ, barát a kutya, nem pedig pénzkereseti lehetöség.

Még ha volt is igazság a hozzászólásban, talán nem itt kellett volna...

Remélem visszaáll hamar a régi jó kis hangulat. Nálunk is volt vita pont most apósommal, úgyhogy pont jókor jött itt is:/

Tina! Hogy álltok???

Rebelx Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1249

De utálom az ilyen EGYNICK-es bekiabáló bunkókat! Valaki be akar szólni valamit parasztosan, akkor miért csinál magának egy másik nick-et? Miert nem vállalod a nevedet he? Menj le a sarki kocsmába, ott villoghatsz két sör, két feles között, paraszt.

Miért nem lehet itten disztingválni? Eddig legalább ezen a fórumon nem harapozott el a bunkóság erre tessék... Nem kell iri, hogy bocs, ha bunkó voltam, meg ilyenek, egyszerűbb nem annak lenni nem?

Előzmény: paprikajancsy (1244)
Tina83 Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1248

Teljesen egyet értek veled!!!!!

Nekem is van olyan ismerősöm aki "tenyésztő" mégis letörzskönyveztetné az én kölykeimet is akiknek persze semmilyen közük nincs az ő kenneljéhez!

Erről ennyit!

Az előző uszim dijnyertes kiválló szülőktől való (ezüst) és idővel kiderültek a turpisságok, hogy valójában beltenyészet áldozata és ez meg is látszott a viselkedésén..stb.

Ennyit a "mester" tenyésztőkről!!!!!!!

Meg hogy vki azt állitja, hogy tenyésztő és csak ilyen-meg olyan tökéletes tápokkal eteti a kölyköket meg hogy mindnet megad neki és hogy ezzel még "mínuszba" is van minden alomnál!!!! PERSZE HOGYNE!!!! MAJD EL IS HISZEM, AKKOR MEG MINEK CSINÁLJA HOGY KIDOBHASSON EGY VAGON PÉNZT????

TI EZT ELHISZITEK! HA HA HA!

Amúgy meg ősszel én is elviszem a Bonit tenyész-szemlére és ha minden jól megy kiváltom a kennel-nevet is.

Nálunk is ahogy Kalemánál a kan kutyusnak nincsen tk-ve de ő is dijnyertes szülőktől való! A Bonim is csupa dijnyertes ősökkel rendelkezik ugyhogy nincs miért szégyenkezni!

Nálunk is a kölykökből 1 et a kan gazdái tartanak meg 1 et meg annak a tenyésztője,..stb. Csakis  jó helyre kerülnek!

Tina83 Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1247

Már 3 kölyökre van fix, azért hirdettem meg mert kitudja mennyien lesznek, a Boni anyja és nagyanyja is 8-8-akat ellett igy elképzelhető hogy örökölte ezt a tulajdonságot.:)

Meg annyira kövér hogy simán kinézem belőle.

Előzmény: Kalema (1229)
alfatau Creative Commons License 2005.05.06 0 0 1246

"A tenyésztőktől vásárolt, törzskönyvvel kapható kutyák egyharmada meg nem is a törzskönyvszerinti szülőktől származik...
És te erről nem is tudsz ugye semmit mint tenyésztő???"

:))  Na igen, én nem akartam ennyire drasztikus lenni, de sajna én is sok ilyennel találkoztam.

Kalema Creative Commons License 2005.05.06 0 0 1245

Azért nem írtam, mert itt a legtöbben már többször nézegették a honlapomat, ahol fennvannak az adatok (is többek között).

Csak az anya kutya törzskönyves. Fenn van a kankeresés története az oldalon a Kutyanevelde menüpont alatt, abból kiderül, hogy miért nem a jó előre törzskönyvegyeztetett kannal fedeztettünk!

kalema.uw.hu
Előzmény: chanelcoco (1243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!