Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Csak így mert telefonról netezek és ide nem tudok képet feltölteni!Tehát a link:http://indafoto.hu/gokartos/alap_album Azóta már sokat változott,másik tank van rajta és van rajta sárvédő,az utánfutóra csináltam féket és tettem ra rugós ülést....stb remélem meg tudod nézni a képeket!
Nagyon szeretnék,de mivel mobil telefonról netezek így nem tudok képet ide föltölteni,de az indafotóra már töltöttem fel!Annak a linkjét tudom csak ide beilleszteni!
Én szerintem a Pannonia blokk erejével nem lessz gondod!Az enyémben T5-ös blokk van ami 16Le de én megvagyok vele elégedve,lomha de nyomatékos motor!Olvastam a neten egy szakirodalmat amiben azt írták hogy a T5 utáni sorozatok mint pl:a P10 meg az utániak már nem annyira bevált konstrukciók voltak mert az alkatrészek többségét már nem a gyárban készítették hanem ki adták kis iparosoknak akik silányabb minőségű anyagból készítették az alkatrészeket és nagyobb tűréshatárral.....!De már a T5-ös sorozat később gyártott motorjai is így készültek!
Sokat néztem a munkáidat,meg olvastam a hozzászólásaidat a rotakapás forumba :)
olvasva a forumot látom ,hogy a töbség trabi motort tesz rá
namármost nálam az van ,hoyg a pannonia blokk váltója megadta magát és gondolkodok egy erössebb motor beszerelésén.
az a szomorú valóság ,hogy ez az első ilyen jellegü barkácsolásom,igaz van egy haver aki autószereló és töle is kérhetek segítséget ,de első sorban a TI segítségetekre,tanácsaitokra számítok :)
Kényelmesebb lenne helyeteíteni a pannoniát egy másikra ,de félek ,hogy az erő nm lessz a megfelelő
Szivesen!Frankó kistraktor,főleg így hogy nem olyan széles a nyomtáv és nem olyan hosszú!Nagyon sok helyre beférsz vele!Nagyon előnyös kiskertek szántására,természetesen csak akkor ha akarsz is vele szántani!Nekem szarvkormányos van 95cm most a szélessége gumi széltől,gumi szélig 185-R13 as kerekek vannak rajta jelenleg,téli gumival!Az áttételezése hálistennek nagyon el lett találva az enyémnek mert van benne nagyon lassú ami azt jelenti hogy lépésbe megy meg van gyors is a végsebessége üresen 40-50km/h!
Üdv!A kép alapján Nagypolski hátsó híd,mert nekem is ugyanez van!A hátulján lévő csavar az a olajbeöntő és egyben olajnívó is!A tetején lévő az pedig a szuszogója,az alján lévő pedig az olajleengedő csavar!
A spirál hajtja a fogaskereket.Fogaskerékkel spirált nem igen fogsz meghajtani.
Az a fogaskerék a középső anya tekergetésével közelíthető,illetve távolítható a spirál(hoz)tól.Elsőre nekem is úgy tűnt hogy szétkopott,de a középső anya tekeésével frankón be lehetett tolni a megfelelő távolságra.
Ez a traktor régen az enyém volt pancsi blokkal,akkor szinte csak állt az udvarban.Akkor 15-ért vettem7-8 éve.Beállítottam a gyújtást,és eladtam 20-ért.Aki megvette,szerintem tiszta benzint rakhatott bele,mert beállt a hajtókar,meg rendberakott bennt mindent egy gyűrűtörés.Neki volt a trabi blokkja amit félig belerakott,majd állt az udvar végében vagy 5évet a gép.Idén úja megszereztem csere formájában.Kivettem a blokkot,átszabtam kicsit a vázat meg a tartókat,és ment vissza a trabi blokk.A pancsival lényegesen gyengébb volt,de ez várható is.Ezzel most van ereje bőven,meg a súlya is nagyobb az elejének,ami nem hátrány elsőkerék hajtásnál.
Na,akkor jó úton jársz!Lazítsd fel a 4 anyát,és akkor tekerd az anyát.Ha nagyon ki-vagy betekered az anyát(már nem emlékszem),akkor szorul meg a fedél rárakásakor.Az anya tekerésével a csigához képest tolod el a fogaskereket.És ha túltekered,megszorulhat a fedél miatt.Én is beleestem ebbe a hibába,hogy laza fedél mellett tekergettem. Én annyira etekertem,hogy egyáltalán nem akart felfeküdni a fedél.Így jöttem rá hogy mi az az anya.
Szia mielőtt teljesen szétszednéd nézd át a kormány többi forgáspontját is és a kormányrud csatlakozását a kormánymühöz, mert szerintem sok kis kopás okozhat ekkora holtjátékot.
Látom pannónia blokkra vadászol! Ha talállsz esetleg, azt ami benne volt meg amit adtam lehet visszavásárolnám alkatrésznek persze csak ha neked nem kell
Hű Andris Jól szétszedted! olvasom a hozá szolásokat és hát nem érzem magam túl jól hogy ilyen sok hiba kijött rajta! egyébként a kormányművet le tudod venni van 2 tartó csavarja azokat kiveszed éa akkor enged annyit hogy le vedd a fedelet!Én probálltam rajta régebben állítani több kevesebb sikerrel végül is!
Van egy olyan jelenség ,hogy hameglazítom a fedél lefogató 4 csavart (anyát) akkor a szóban fogó állító csavar csavarható,de nem lehet tul sokat becsavarni,de ha megszorítom az anyákat ,akkor az álító csavar nem mozdítható:(
megnéztem pontosabban,majdnem egy telyes fordulatot tesz a kormány ameddig a kerekek is mozdulnának :(
lehet le kell vágnom a motort tartó szerelvényt ,hogy levehessem a fedőt és belenézhessek a kormánymübe .