Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ali-bá gépe megérkezett hozám! Nagyon pöpec! És a hárompontos felfüggesztés az nagyon tuti! Majd teszek fel fotót! Nagyon precízen megalkotott kis gép!
Mem tudom mi lehet, milyen funkciót tölt be a csavar. Nehéz elképzelni, hogy difizárhoz bármi köze lenne az általad leírtak alapján. Azért ha rájössz, hogy mi a szerepe, oszd meg velünk. Egyáltalán azt már sikerült kiderítened, hogy milyen hídról beszélünk? Ha személygépkocsié, akkor ne bízz abban, hogy valaha difizárral szerelték, nem volt jellemző.
Üdvözlök mindenkit!Nekem is 90% ban kész a gépem!1100Km-ert futott Pannonia blokk,szűkített Nagy Polski hátsóhíd és egy ismeretlen tipusú váltó amibe 2előrre és egy hátra sebesség van!Szerencsém volt az őszi munkával kapcsolatban mert 30ezer Ft ot össze szántottam vele!Sajna mivel mobilról netezek így ide nem tudok képeket föltenni!A Méh teleppel kapcsolatban meg annyit hogy sok telep azért nem ad ki vasat mert ugye kifelé nem tud számlát adni és így az apeh.....!Itt a nállunk lévő telep szokott adni ki vasat főleg ismerősnek potom pénzért,én is ott vettem egy jó állapotban lévő Lady utánfutót magasítóval 18ezer magyar Forintért!
nekem még a tavalyi gyors hó kotrom van egy robi 55 öshöz csináltam kb 30perc allat trabant tetöböl mikor leeset az a sok hó és meguntam a dobálást!!amugy nálunk pécsen is lehet kivini vasat épp a napokban vittünk le vasat azt érdeklödtem egy csomó mindendt találtam amit be lehetne épiteni a gépbe!!
amugy van 3munkahengerem ha valakit érdekel!!üdv tibi
Itt nálunk van egy bontó,ahol saját magamnak kell kivenni azt amire szükségem van.Szerencsére olyan áron adják,hogy ha haszonnal továbbadom,akkor is olcsóbban szoktam adni mint a bontók más helyen.Bár ritkán van ilyen hogy alkatrészt kell vadásszak.
Viszont ez a vékony lemez erős kerettel nem is rossz ötlet.Pont a bontós íásról jutott eszembe,hogy szátvágtam egy maruti motorháztetőt a trakira(az van rajta a feltöltött képeken),de a bontóból hozok valami nagy dög autóról egyet.Annak a kerete elég masszívnak tűnik.Ez viszont érdekelne hogy országos-e ez a méh telepes dolog,mert onnan akartam keréksúlynak valót szerezni.És úgy hallottam hogy itt adnak,legalábbis adtak el vasat.
Ez valóban nem jó hír,és ez országos vagy helyi jelenség.Igaz a mifelénk lévö méhtelepen nem sok minden van rá álltak az autó bontásra de amit kiszerelünk saját kezüleg azt is drágábban adják mint ahol a polcról adják.
Én eleve azért vettem a gépet!De nem volt hozzá tolólap,itt a környéken meg 65 volt a legolcsóbb amit találtam.Annyit meg nem adok érte.Dunántúlon találtam már vagy 4-et 30 ezer alatt.Ugyanolyat találtam ott egyet 6-ért egyet meg 12-ért amilyet itt felénk 65-85 között adnának.Úgyhogy csinálnom kell,de még nem jutottam el a méh telepig vaslemezért.
Emlékeim szerint van egy 3 sebességes zsuk váltom a lomok között. Nem szerepel a terveimben gép építése, lehet, hogy megválnék tőle. emailban meg tudjuk beszélni. Szekszérd közelében vagyok.