Az ukrán Viktor Berezsnoj lesz a Kaposvári KK NB I/A-csoportos csapatának új vezetőedzője. A vezetőedzői poszt betöltésére több jelölt is volt, végül az ukrán Viktor Berezsnojjal állapodott meg a klub vezetése. A legutóbb a BC Kijevnél dolgozó szakember 1961-ben született Kijevben. Komoly játékosmúltra tekinthet vissza, hiszen 1978-tól 86-ig az ASK Kijev, 86-tól 91-ig a CSZKA Moszkva, majd 91-től 99-ig a török Ced Colej Turk Telecom gárdájánál kosárlabdázott. Tagja volt a szovjet válogatottnak, amely 1989-ben Európa-bajnoki bronzot, majd egy évvel később világbajnoki ezüstöt nyert. A 92-es barcelónai olimpián 4. helyezést szerzett. Edzői pályafutása a török gárdánál kezdődött 99-ben, ahol a kadettcsapattal foglalkozott. Ekkor az orosz kadettválogatottal Eb-ezüstöt nyert. A siker után az ukrán felnőttválogatott másodedzője lett. Ugyan ezt a posztot töltötte be a BC Kijevnél, ahol 2004-ben ezüst, majd a következő évben aranyérmet szerzett a csapattal. Az Európa-kupában mindkét alkalommal a legjobb négy közé jutottak az ukránok. Tavaly kapott vezetőedzői megbízást Alekszandr Volkov elnöktől. Hiába vezették a bajnokságot 11–0-ás mutatóval, a külföldi kupabúcsú körülményei miatt nézeteltérés támadt a két fél között. Berezsnojt a szlovén Tomo Mahoric váltotta, aki több külföldi kosarassal dolgozhatott aztán, mint elődje... – Négy öt hónapja álltunk tárgyalásban Berezsnojjal – mondta Kovács László, a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke. – Egy plusz egy évre szóló megállapodást fogunk aláírni. Gyakorlatilag minden részletben megállapodtunk, bizonyos dokumentumok beszerzése és a fordítások vannak hátra. Érdekesség, hogy Berezsnoj ellen még magam is játszottam. A CSZKA Moszkva csapatával járt Baján, ahol előbb kikaptunk, majd a visszavágón idegenben nyertünk. Csapatunkkal kapcsolatos információ, hogy az elmúlt szezonra szóló valamennyi tartozásunkat rendeztük a játékosok és az edző felé is. Az erről szóló dokumentumokat a benyújtott nevezésünkhöz mellékeltük. Megállapodtunk Kiss Kornéllal, aki újabb egy évre kötelezte el magát a Kaposvári KK-hoz. Az ukrán tréner csütörtökön Kaposváron járt, hogy megismerkedjen a körülményekkel és a csapat néhány játékosával. A megbeszélésén Berezsnoj vázolta elvárásait és kérte a kosárlabdázókat, hogy ne teljesen edzetlenül érkezzenek az augusztus 6-i felkészülési rajtra.
Köszi a választ! A pletykát olvastam, csak gondoltam vannak jobban informált szurkolok mint én, akik megerősítik v cáfolják . Ezek szerint nem hülyeség a Putesz szerződtetése. Hasonlóan képzelem el a csapatot, viszont ne feledjük a 2 magyar játékost akivel tárgyalnak. Biztos vagyok benne h 1ik sem center( bár ha a Benővel kezdőként számolnak...), és örülnék ha a Liksi lenne az 1ik. Jah és a Day: http://www.midmajority.com/player.php?p=7786
érdemes megnézni...Szerintem jól haladunk a csapatépítéssel.Így tovább!!!
Az edző miatt nem kell olyan sokat visszaolvasnod, hogy megtudd a pletykát! :) A két magyar, akikkel tárgyalunk, szerintem inkább a cserepadra kellhet. Gráczertől, ahogy mondták, nem úgy váltunk meg, hogy akármelyik félben is újra felvetődhetne a kapcsolat felmelegítése. Szerintem. Ahogy olvasni a híreket, valahogy így nézhet majd ki a csapatunk:
Day - légiós - Szikó - Hendlein - légiós
Csirke - Vojvoda - Tömös - Orosz
Kiss(?). Márkus (?) + még tárgyalunk két magyarral.
Hellosztok! Nem tugggyátok ki lehet a magyar edző? Végignéztem kik lehetnek a magyarok akikkel tárgyalnak. Likárhoz még nem írták h marad Pécsen, valamint a Csaplárnagyhozse( center sztem már csak a kezdő ötösbe kell, ő pedig nemférne be), Gráczer(ő meg mér kellene ide ha ott a Vojvoda Dávid). Lécci írjátok megha hülyeséget írtam!
Csak nehogy őt már szezon előtt ellopja az alba. Marcit szezon végén (ja, jé, hogy pont velük játszottuk a negyeddöntőt, mikor nekik meg kellett keresniük... na mindegy, nem kezdem :) ), Phillipset már bajnokság közben, őt nehogy már akkor mikor még el se kezdődött... :)
Gondolkodva ezen a Putesz dolgon, talán mégse annyira lehetetlennek tűnő vállalkozás. És főleg olvasva a bckormendet, ott se tartják elképzelhetetlennek, mivel az ottani új vezetés nem nagyon beszél vele hónapok óta. Legalábbis ilyesmit írogatnak ottan. És, mint edző Kaposváron, lehet ez nem is lenne rossz döntés. Neki se, nekünk se.
Szabiról visszatérve látom van közös téma. Akkor egy másik:a Balcsin egy szomszéd asztalnál a következő beszélgetést hallom: "-Azt hallottam,hogy a Kaposvár a Putesszal tárgyal. -Ő nem jönne el Körmendről semmiért sem. -Állítólag maga helyett a Gumit ajálja.Azt is hallottam,hogy a Gumi edzené a csapatot,a Putesz meg meccselne."
Ha valaki hazudott a szomszéd asztalnál,akkor most én is.
Egyébként ez számomra hihetetlennek tűnik,de azért megosztom veletek. Hátha valaki bizonyítja,vagy cáfolja.