Az ukrán Viktor Berezsnoj lesz a Kaposvári KK NB I/A-csoportos csapatának új vezetőedzője. A vezetőedzői poszt betöltésére több jelölt is volt, végül az ukrán Viktor Berezsnojjal állapodott meg a klub vezetése. A legutóbb a BC Kijevnél dolgozó szakember 1961-ben született Kijevben. Komoly játékosmúltra tekinthet vissza, hiszen 1978-tól 86-ig az ASK Kijev, 86-tól 91-ig a CSZKA Moszkva, majd 91-től 99-ig a török Ced Colej Turk Telecom gárdájánál kosárlabdázott. Tagja volt a szovjet válogatottnak, amely 1989-ben Európa-bajnoki bronzot, majd egy évvel később világbajnoki ezüstöt nyert. A 92-es barcelónai olimpián 4. helyezést szerzett. Edzői pályafutása a török gárdánál kezdődött 99-ben, ahol a kadettcsapattal foglalkozott. Ekkor az orosz kadettválogatottal Eb-ezüstöt nyert. A siker után az ukrán felnőttválogatott másodedzője lett. Ugyan ezt a posztot töltötte be a BC Kijevnél, ahol 2004-ben ezüst, majd a következő évben aranyérmet szerzett a csapattal. Az Európa-kupában mindkét alkalommal a legjobb négy közé jutottak az ukránok. Tavaly kapott vezetőedzői megbízást Alekszandr Volkov elnöktől. Hiába vezették a bajnokságot 11–0-ás mutatóval, a külföldi kupabúcsú körülményei miatt nézeteltérés támadt a két fél között. Berezsnojt a szlovén Tomo Mahoric váltotta, aki több külföldi kosarassal dolgozhatott aztán, mint elődje... – Négy öt hónapja álltunk tárgyalásban Berezsnojjal – mondta Kovács László, a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke. – Egy plusz egy évre szóló megállapodást fogunk aláírni. Gyakorlatilag minden részletben megállapodtunk, bizonyos dokumentumok beszerzése és a fordítások vannak hátra. Érdekesség, hogy Berezsnoj ellen még magam is játszottam. A CSZKA Moszkva csapatával járt Baján, ahol előbb kikaptunk, majd a visszavágón idegenben nyertünk. Csapatunkkal kapcsolatos információ, hogy az elmúlt szezonra szóló valamennyi tartozásunkat rendeztük a játékosok és az edző felé is. Az erről szóló dokumentumokat a benyújtott nevezésünkhöz mellékeltük. Megállapodtunk Kiss Kornéllal, aki újabb egy évre kötelezte el magát a Kaposvári KK-hoz. Az ukrán tréner csütörtökön Kaposváron járt, hogy megismerkedjen a körülményekkel és a csapat néhány játékosával. A megbeszélésén Berezsnoj vázolta elvárásait és kérte a kosárlabdázókat, hogy ne teljesen edzetlenül érkezzenek az augusztus 6-i felkészülési rajtra.
Köszi a választ! A pletykát olvastam, csak gondoltam vannak jobban informált szurkolok mint én, akik megerősítik v cáfolják . Ezek szerint nem hülyeség a Putesz szerződtetése. Hasonlóan képzelem el a csapatot, viszont ne feledjük a 2 magyar játékost akivel tárgyalnak. Biztos vagyok benne h 1ik sem center( bár ha a Benővel kezdőként számolnak...), és örülnék ha a Liksi lenne az 1ik. Jah és a Day: http://www.midmajority.com/player.php?p=7786
érdemes megnézni...Szerintem jól haladunk a csapatépítéssel.Így tovább!!!
Az edző miatt nem kell olyan sokat visszaolvasnod, hogy megtudd a pletykát! :) A két magyar, akikkel tárgyalunk, szerintem inkább a cserepadra kellhet. Gráczertől, ahogy mondták, nem úgy váltunk meg, hogy akármelyik félben is újra felvetődhetne a kapcsolat felmelegítése. Szerintem. Ahogy olvasni a híreket, valahogy így nézhet majd ki a csapatunk:
Day - légiós - Szikó - Hendlein - légiós
Csirke - Vojvoda - Tömös - Orosz
Kiss(?). Márkus (?) + még tárgyalunk két magyarral.
Hellosztok! Nem tugggyátok ki lehet a magyar edző? Végignéztem kik lehetnek a magyarok akikkel tárgyalnak. Likárhoz még nem írták h marad Pécsen, valamint a Csaplárnagyhozse( center sztem már csak a kezdő ötösbe kell, ő pedig nemférne be), Gráczer(ő meg mér kellene ide ha ott a Vojvoda Dávid). Lécci írjátok megha hülyeséget írtam!
Csak nehogy őt már szezon előtt ellopja az alba. Marcit szezon végén (ja, jé, hogy pont velük játszottuk a negyeddöntőt, mikor nekik meg kellett keresniük... na mindegy, nem kezdem :) ), Phillipset már bajnokság közben, őt nehogy már akkor mikor még el se kezdődött... :)