Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
hjah arra gondoltam én is !!de uyge nekem csak a kis mz akssi van ami 6voltos és nem 12:S
!!!ma bekötötük a gázt felraktuk a kipufogot márcsak a benzint várom de sztm 22nél elöbb haza nem ér:Sgondotlam h a lánfeszitö fogaskerékböl lenne, tengelyt csinálni neki és abol menne fel szijjal a ventilátor hajtás!elég bonyolult de nem rossz sztm...:D
Igaz tömöritenem kelett mert a mérete miatt nem engedte a Jánosnak feltenni,de aki tüzesebben meg akarja vizsgálni a képeket ,azoknak ajálom,hogy mentse le és akkor tetszés szerint nagyítható.
Amugy a lentebb feltett kérdésemre a "sörlaikára" itt megtaláltam a választ :)
Hiába erőlködöm valamiért nem tudom a képeket feltemnni. Abodi, ha mneg tudod oldani, amiket neked elküldtem a traktorról, tett fel légyszíves. Több kép nekem sincs és nem is tudok többet csinálni mert már eladtam.
Szia tudnál képet feltenni a sörraulikáról :-DD nekem semmi nincs a traktoron és nem találok nekem megfelelö megoldást, mondjuk 2 es lovadekét kellene mozgatnia.
Látszik, hogy nincs rajta hidraulika! Az eke kiemelése mechanikusan,karral, áttételekkel töténik. Én úgy hívtam az ilyen megoldást,amikor kérdeztek, hogy " sörraulika" . Mindegyik gépemet így szereltem. Megbízható és nem levegősősdik le, azt a funkciót betölti amira kell. 80-90 kilógrammot így is fel lehet emelni. Tehát ha az eke egy kicsit "megrakódott" földdel, semmi gond nincs a kiemeleséssel. Ha vissza emlékszel neked elküldtem a traktor után kapcsolt talajmaró képeket. A talajmaró súlya 70kg volt. Azt is ilyen módon emeltem fel a sor végén, minden gond nélkül. Csak áttétel kérdése és jóval egyszerűbb megoldás. De ez csak az én gondolatom, nem biztos, hogy mindenki így gondolja.
Kicsit módosult a meghirdetett trakim. Csinálok hozzá egy új kocsit így állok vele, nem soká kész. Így azért gusztusosabb és talán többet is ér... :) Ha valakit érdekel jelezze!
Régóta olvasgatom ezt a fórumot, mivel borzasztóan érdekelnek a traktorok, kisgépek, különösen a házilag barkácsolt trakik! A '80-as években ezek között nőttem fel, nagyapáméknál falun nem volt olyan ház, ahol ne lett volna egy-egy ilyen masina, házi kapálógép, kertitraktor. Az itt olvasottak, és az itt megjelent képek nézegetése után határoztam el, hogy én is beszerzek egy háztáji masinát, mivel építeni időm, energiám nem igen volt.
Na, szóval ősz óta van már nekem is egy trabi motoros trakim, bár ahogy nézem kénytelen leszek átalakítani, mert túl kicsi a platója...
(Azon is gondolkodtam, hogy szerzek egy gaz első hidat, és egy terepváltót, és készítek alá egy új alvázat.)
Íme a gép:
Ha nem zavarok, a későbbiekben kérdeznék majd pár dilgot az itt jelen lévő profiktól!
Üdv Mindenkinek! Végre találtam egy Nekem való fórumot ahol olyan megszállott traktor építők írogatnak mint én.Nekem is van egy pannónia motoros traktorom amit folyamatosan fejlesztek és különböző ház körűli feladatok elvégzésére alakitgatok.Igaz hogy nem teljesen az én munkám mert az alapjai már meg voltak mikor hozzám került de akkor csak vontatásra lehetett használni , most pedig alkalmas szántásra, boronálásra,burgonya töltésre, kiásásra, hótolásra.Most az alternáló kasza meghajtásán gondolkodom.Itt egy
Igen Papp gumi!Árban olyan 10ezer Ft ra gondoltam ahogy most van Lada felnin,a gumik olyan 80-90% os állapotban vannak tehát nem kopottak!Az eggyik gumi eléggé kivan törve a körmök tövénél egy helyen ezér mind a 2db gumi megvan papucsolva körbe belülről másik személy autó futó felületét vágtam le és raktam bele!Mind a 2kerékben van belső nem lyukasak!De érekel csere is nem muszály KP!Ami most érdekelne:12v-os generátor,eke...stb!Írd le hogy mid lenne esetleg cserébe ha érdekel és megeggyezünk rá!
BEINDULT A GÉP!!!!!!!!!!MAJDNEM FELSIRTAM OLYAN BRUTÁL!!! DE SAJNA MÉG VAN MIT CSINÁLNI APROSÁGOK GÁZ BOVDEN KUPLUNG BOVDENT BEKÖTNI MEG A FESZITÖT.........valaki nem tudd mzhezvaló hütést???valami okosat??könyütt??
hello én sztm!!!veni egy alapot érdemesebb mint h. elkezdesz épiteni rengetegben fogsz kijönni...ha van egy alap azt még mindig szerelgetheted, alakithatod ahogy akarod.én is vettem egy alapot az az kaptam szerencsére, de igyis van mit csinálni rajta!!!és oylan ksi aproságok kellenek h nem igaz és ez miatt áll az egész a mühelyben:Sha tudsz valami olcsot nézd meg alaposan h ne leygen nagybaja azért...... és azt fejleszd ahogy neked tetszik!!én ezt mondom!!
Nem melegszik túl mert egyébként van rajta ventillátor hűtés,csak épp akkor nem volt rajta amikor a képeket csináltam!Ha az indafotós képeimet megnézed ott rajta van!Már azóta én is elfordítottam a hengerfejet hogy átnyomja a ventillátor rajta a cúgot!(-: Egyébként Trabant ventilátor van rajta némi módosítással,mert a gyári jobbos műanyag lapátokat lecseréltem egy Skoda alumínium balos lapátra,ami elég frankón nyomja a levegőt,álló helyzetben még a kormánynál ahol a váltókar van ott is érezni!
Könyen kormányozható akkor ha a pótkocsi csatlakozása közel esik a kertigép tengelyéhez, és difivel rendelkezik. A pannónia motor elég szántáshoz és vontatáshoz, de megfelelő sújúnak kell lennie. De a kédéseidre akkor kapol pontos válaszokat ha már használsz egy gépet, és megismered a képességeit. Még sok választ kapol ha videókat is nézel a barkácsolt gépekről. Kellemes tervezgetést.
Szia. ahogy én emlékszem egy irányváltó müködésre. Neked most egy szíjhajtásod van. A motor főtengelyére kellene edgy duplaszíjas szijtárcsa, az egyik szíj adja továbra is az elöre menetet. A másik egy rövidebb szíj ami kapcsolódik egy külön tengelyre," ami kis mértékben mozog" a tengely egyik végén szintén szilytárcsa. A másik végén, az ékszíj alakját formáló fém kerék, ami működés közben belekapcsolódik az előremeneti szíjtárcsába, és így forditja meg a hajtás irányát. /fém a fémet hajtja és gyenge erőátvitel/ ennek is csinálni kell egy kuplung kart, ahogy az előremenetnek van. Sajnos képem nincs, az sokat segitene neked. Szia.
Szia. Tehát szeretel barkácsolni. Ha vannak fődarabok a traktor épitéshez akkor épitsél egyet, ha nincs, abban az esetben. Válassz egyet ami az igényeidnek megfelel, olcsón és közel a lakhelyedhez, aztán barkácsolás tavaszig, hogy munkába fogható legyen. Sok sikert.