Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Köszi! Nagyon impozáns kis kerekek és szépek,de én 10' collban keresek...Jut eszembe: Van egy Honda motoros földfúróm,azaz maga az áttétel...Nem "óriás" méretű,viszont nagyon masszív és erős,van rajta "üres" fokozat(talán még fordító is).Traki építésnél jól jöhet esetleg. Ha valakit érdekel,lefotózhatom!
Üdv! Pannónia blokk fogyasztásáról tud valaki mondani valami jó infót? Kistraktorhoz mérten kellene nem pedig motorkerékpárban. Mondjuk óránkénti fogyasztás vagy valami egyéb info kellene. Válaszokat nagyon köszi előre is!
Tehetnél fel képeket rólla,meg lemérhetnéd nekem a gumi magasságát meg szélességét,mert ami most az enyémen van a 13colos felni ellenére:62cm magas és 19cm széles!
Jólvan látom olvastad!Igen azokra a dolgokra gondoltam!Pont volt ma nekem is eszembe hogy teszek fel képeket rólla,csak nem volt időm!Holnap előszedem őket megtakarítom és csinálok képeket rólla!Őszintén szólva részben sajnálom eladni őket mert szántani nagyon jók voltak,elment a barázdába,ami most rajta van az jóval szélesebb és attól tartok hogy taposni fogja a felszántott földet a barázdába,de ez legyen az én problémám!Holnap lemérem még neked a magasságát,szélességét,meg a mintázat mélységét!
Megmondom őszintén nem volt a terveim közt 14es kerekek föltétele a traktorra,meg most szereztem kb 2hete Lada felnire szerelt 185/70 R13 munkagép mintás kerekeket 90%os gumival,de ezen felül még van 2db Lada felnire szerelt traktor mintás gumim is amit elakarok adni!De ezektől függetlenül lehet érdekel attól függ mennyit kérsz érte!?
hello felraktam aképet indafótóra !!adatról mit irjak ehhez nem értek furnér vágó ollóban volt munka helyen szét szedtem de elötte még ment a gép szval müködnek!viszik a méhbe a gépet és sajnáltam ezeket is leadni egy még agépbe van azt is megmentem még:Degyik az én trakimhoz lesz másikból briket prést vagy valami iylesmit akarok igy egy fölös most ha meglesz a másik akkor 2fölös lesz !anyi vele a "baj" h a az egyik tömlö csatlakozo a munakhenger végén van !!képen láttszik remélem érted h mit akarok!!!most ez sztm nem baj:Damuyg nagyon erős anyagból készült, adok mellé 2tömlöt is meg csapszeget is ha érdekel!!!!! megegyezünk árban!!!!küldök majd közelebbi képet róla megprobálok már holnap!!!nem tudom h leszek gép közelbe!!!2méretben vannak egyik jobban kinyulik mig a másik egy rövidebb!!hátt mind 2 elég nagy sulyt mozgatottt!!!!targoncával kelet kiemelni a késtartott meg a vonalzot.....bátran kérdezz róla!!!megtekinthető is
Én egy ilyen kistraktor beszerzésén gondolkodok !!
Ariens GT-20 , 20 hp kohler 2 hengeres boxer motor , van rajta gyárilag hidraulika szivatyú , sz működteti a vágóasztal magasságállítását , első és hátsó gardánkihajtás fordulatszáma állítható , 7+1 sebességes váltó + felező , hátul 3 pont felfügesztő karok helye ki van alakítva .
Az egyik pannonia motoros,fél kész hidraulikával. (munkahenger kell rá) + zsuk váltó úgyhogy sebesség az van benne dögivel. Kardánfékes. A másik Stiga tipusú fűnyíró kistraktor,vágóasztal nélkül! Darázsderekas. Világítás elöl,hátul,index,tolató lámpával! :)
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de eddíg nem voltam gépközelben. A MÉH telepen találtam annak idején a láncfogaskereket kb. 300 milliméter átmérőjü volt. Nagyobbat nem érdemes feltenni mert akkor lejjeb ér a lánckerék mint a sebváltó alja és szántásnál szedi fel a földet. Az meg a láncnak nem tesz jót. Egy kicsivel nagyobb volt mint a Pannónia hátsó lánckereke. De amikor az Izs motoros traktoromat csináltam -amit a képeken látsz - ott az Izs hátsó lánckerekét szereltem fel a nyeles tengelyre. Ha UAZ terepváltót teszel fel akkor bátran szerelj rá egy Pannónia hátsó lánckereket vagy más motorét ami hasonló nagyságu és a lánc méret is stimmel.
Kp-ban 10000Ft-ot gondoltam a kettőre!De akkor gondolom a te traktorodon lévő két kerék Lada niváé lehet,azok pedig 16colosak!?Nekem R13as Lada felnin van a 2gumi,a felninek 4x98 a lyukosztása!Csere is érdekel!Miért cserélnéd el a traktorodon lévő kereket erre hisz az is traktormintás!?