Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Hát le a kalappal elötted,előttetek!Eszméletlen jó kis géped van nagyon jól néz ki,nagyon tetszik!János55 gépe is nagyon tetszik kár hogy nem én vettem meg!)-:
Tisztelt Ati" ezt a gépet 1990-ben építetem és 2009-ben lett felújítva a képek nagy része is ekkor készült (le akartam vizsgáztatni de visszadobta a KPM) azóta már nem ilyen fényes mivel napi szinten dolgozik de nagyon bírja .A Pannonia motor nálam szinte mindent kibír a napokba halt ki a második motorja(10év/motor!) ennek a teljes felújításán dolgozom most.
Üdv!Itt vannak a képek a Traktor vázról!http://indafoto.hu/gokartos Eredetileg egy 12Le ős briggs motor volt benne,de tönkre ment és az esztergályos ismerősöm épített bele egy 2ütemű,i50ccm,irányváltós,önindítós Suzuki robogó motort ami a hátsó kereket hajtotta!A vázról hiányzik az ülés,két hátsó kerék,üzemanyag tank!Rajta van az első tengely a 2kerékkel,kormány,kormánymű,burkolat!!!
az ablaktörlő motorban eleve van egy lassító áttétel :) tehát "mint egy robikapa hajtó mű" csigakerék/motortengelyen/ hajt egy ferde fogazású fogaskereket/kihajtás/ :) áttétel arányt nem tudok hirtelenjében...
de elvileg el kellene birja egy próbát minden esetre megér nem nagy kunszt :)
próba szerencse :) a zsigulié asszem 12v/15w forgásirány változtatható mivelhogy egyenáramú motor :)
nekem egy "félig meddig konyhai gépet hajt" tésztavágó :DDD
Szia!Már küldheted is az elsö adag képet meg hozzá egy jó árajánlatot és már üzletelhetünk is.Én látok benne fantáziát,jó kihívásnak tünik. email: tilla79@citromail.hu
Szia!Már küldheted is az elsö adag képet meg hozzá egy jó árajánlatot és már üzletelhetünk is.Én látok benne fantáziát,jó kihívásnak tünik. email: tilla79@citromail.hu
GOKARTOS szia ,én is csak most veszem észre az írásodban említett Agria vázat. Ez nem tudom mit takar ez a váz szó ,ez lehet egy konplett váló + szarv is és csak a motor kell rá . Ha ezt a váz szót kifejtenéd egy kissé jobba mit is takar .Mert ez egy váltó rész az lehet engem is érdekel. Tudnál valami pontosabat mondani rolla v. képet felrakni? Elöre is köszi!
Egy kis csendélet, a dugatyu cserére szorul, a főtengely tisztitásra, a fogaskerekek jobbak a vátrnál és nem kell javitani. Remélem nemsokára működni fog. "a dugatyut félkéz kalapácsal kelett kiütni a hengerből" Mindenkinek jó barkácsolást.
Gyuszi! Válaszolok az Abodi helyett, ha nem baj. A Zuk váltó nyeles tengelyén a nagy lánckerék mögött, még egy kissebb lánckerék van ami hajtja a kardánt. MTZ kormánykardán rudazatát használtam fel. Annak a bordás illetve a hüvelyes részét is. A lánc meghajtott, természetesen egy lánckerékkel szerelt, rövidebb tengelyt ami két helyen volt csapágyazva és a vége bordás volt. Egy hosszabb tengely volt a folytatás a traktor végéig. A két szemben álló bordás tengelyt a bordás hüvellyel tudtam összekapcsolni, így bármikor oldható volt a hajtás. A hüvely kb 150mm hosszú. Állandóan, már ha a motor sebességben volt, akkor a kis rövid tengely is forgott. Hátul csak akkor, ha összakapcsoltam a hüvellyel. A kardán sebességét az Izs sebbváltó állása határozta meg. Talán érthető amit leírtam.
Azért adtam el, mert kihasználatlan volt. Az utóbbi 3-4 évben már nem szántottam a kertet, füves, azt nyírom. De a környékbeli kertek is java részt füvesek, legalább is a környékünkön, így ott sem kellett dolgozni vele. Évekkel ezelőtt a környék nagyon sok kertjében jártam a géppel. Kicsi volt 105 cm szélesz, jól fordult elfértem a kis helyeken, legfőképpen kifértem a kertkapun. Az eke is elég közel volt a géphez, pont azért, hogy a fordulásnál a kerítések, fák, szőlő között elférjek, tudjak manőverezni. Egyébként semmi bajom sem volt vele. Nekem az Izs motor nagyon bevált, de erről már korábban írtam.
Üdv! Bocs hogy megint éjszaka írok de nemrég értem haza munkából. Az enyém ugyan igy van megoldva de nekem nem okoz gondot az ekét kiemelni.Előre hasonló szerkezetet csináltam csak az levehető a traktoról,majd holnap rakok fel képet arról a szerkezetről is. Amúgy nálunk a faluban is nagy divat volt ez a traktorépítés, de az utóbbi időben a rendőrség elégé rá ment az ilyen gépek büntetésére és azóta senki nem mer a közúton közlekedni vele. Még a szüreti felvonuláson sem akarták először engedni a részvételüket de azért sikerült jobb belátásra bírni őket. Itt egy videó a felvonulásról itt több házi építésű gép is látható a falunkból, de ezek csak töredékei a településen található szerkezeteknek.http://www.youtube.com/watch?v=5H2AbdeNV0g&list=UUfPdCb_a8QcKiDBAJqb0nhQ
Ez meg az előző gépem volt a mit hülye észel eladtam , ez trabant motoros volt uaz hiddal és váltóvalvolt még régebben egy trabant motoros traktorom ott csőrlővel volt az eke kiemelés megoldva
Én nem tartom olyan jó ötletnek a ventilátor meghajtását a lánckerékről!Ha üresbe van a Mz blokkod akkor a lánckerék tengely sem forog meg a hűtés sem megy,és a lánckerék tengelyről úgysem tudsz akkora fordulatot levenni hogy a ventilátor rendesen fújja a levegőt!Tegyük fel szántassz vele 1esben van az Mz meg 1esben van a plussz váltód is éppen lépésben mész vele pont ekkor van a legjobban szükség a hűtésre és ugyebár 1esben nem igazán pörög a tengely!De te tudod!
hjah arra gondoltam én is !!de uyge nekem csak a kis mz akssi van ami 6voltos és nem 12:S
!!!ma bekötötük a gázt felraktuk a kipufogot márcsak a benzint várom de sztm 22nél elöbb haza nem ér:Sgondotlam h a lánfeszitö fogaskerékböl lenne, tengelyt csinálni neki és abol menne fel szijjal a ventilátor hajtás!elég bonyolult de nem rossz sztm...:D