Nos, egy kicsit izgalmasabb a helyzet. A fél fürdő szét van verve, átalakítás alatt van, UNIO-s pályázaton nyertek. ( nem azért, mert én véleményeztem, hanem azért, mert kiváló volt a tervező csapat, és a polgármester csapata is. Tállai András)
Ízlések és pofonok... Nem tudom, a zsűri elnöknek mi a foglalkozása, lehet, hogy botanikus, és jobban érdekelte volna a háttérben levő susnyás... :) Nekem kimondottan tetszik, hogy a "téma" éles, a háttér meg életlen. Szerintem életszerűbb is, az emberi szem sem tud akkora mélységélességet amit szűk blendével elő lehet állítani.
Én is elkövettem hasonló képeket (az elsőnél lett volna időm állítgatni a gépet) :D
Ez a képem (is) ki volt téve az ÉRDekes fotopályázaton. Egy másikkal lettem különdíjas. A zsüri elnöke szerint ezen a képen rossz a mélységélesség. Mit mondhattam? Egy csigánál van időm beállítani.
Ma voltam Diósdon a TIGÁZ- eni cégnél. Kezemben egy felhívás: Ingyenes fotópályázat, természetfotó kategoriában. - háborítatlan természet - állatok és növények - művészet a természetben - évszakok - tiszta forrás.
A kategoriák nyertes fotói a TIGÁZ megújult honlapjának kezdőlapján fognak megjelenni, és az asztali naptáron köszönnek vissza. Leadási határidő: okt. 15.
A felrakott képeden egy nemesített hóvirág változat látható, ezért a hozzá fűzött kommentárod így helyes!
Az átverés csak annyi, hogy EZ nem A hóvirág, hanem nemesítettváltozata, a kerti tőzike.
A tévedésedben említett tőzike egy kissé eltér a hóvirágtól, nagyságában, levél szinében és szirom formájában, annak szegéjén látható zöldes-sárgás foltjával. Védett növény és még egyre fogyóbb létszámban még megtalálható a Beliczay szigetben, de a fakivágások során és az azt követő talajmunkák és visszatelepítések miatt sorsuk a többi itt élő növénnyel együtt pusztulásra ítélt!
A mellékelt és valóban a tőzikét ábrázoló fotómmal csatlakoznék a nőnapot köszöntők sorához!