Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A gép nagyon szuper ! Picit finomitottam rádobtam 20 kilo keréksulyt meg egy 150 cm3 is kinai motor (honda kopp). Sokat dolgozom vele. Féloránként háromnegyes oránként pihizek picit mert erre nagyon kemény a talaj és tulmelegszik a gép. Persze lehet hogy csak tulaggodom a dolgot! Egyszer volt gond, mikor kiesett munka közben a az olajbetöltönyilás zárocsavarja és mire észrevettem tele ment földel a hajtomü. Még aznap szétkaptam kipucoltam s estére már nyomtam is tovább a munkát.
baka38!Hogy vagy?Megvan még a gép amit tőllem vettél?Bevált,használod még?Megkérhetnélek arra hogy töltenék fel 2db képet az Indafotóra és te lementenéd a gépedre és föl töltenéd ide az én nevembe!?Mert én telóról netezek és sajna ide nem enged föltölteni!
Akartam már kérdezni hogy ezekhez a gumikhoz nincs felnid igaz!?Mert pont azon agyaltam hogy szerzek 14colos Opel vagy VW felnit csak arra meg sajna keskenyek ezek a gumik!
Köszönöm István56-nak hogy alátámasztotta az állításomat,meg baka38-nak hogy kiállt mellettem!BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES FÓRUMOZÓ TÁRSAMNAK ÉS CSALÁDJÁNAK!!!
Tudom miröl beszélsz, vagyis irsz. Nem is vitáznék ezen mert sajnos a pancsiba nem vagyok a toppon. Azt viszont könnyen elépzelhetönek tartom hogy azzal az olajjal azon a fordulatszámon amin Gokartos használja a gépét az a fuvokaméret vált be. Nem irta volna ha nem igy lenne ebben meg biztos vagyok !
Nagyon Boldog Karácsonyt Kivánok Mindenkinek !!! Sok nagyszerü ajándékkal ! Barkas válto, pancsi blokk, heggesztöpálca, vágokorong, stb. :))
Azt aláírom én is hogy másik karburátorral nem tökéletes,mert az enyémen is volt már:Mz,250 es Aprilia meg 350es Jawa karburátor is,de eggyikkel sem volt jó!
Nem akarok senkit kábítani!Erre annyit mondok próbálja ki mindenki ezekkel a fúvókaméretekkel aki kételkedik!Egyébként nem durrog a motor nem jár levegősen,és nem melegszik a megszokottnál jobban!Mi számít folyamatos terhelésnek?4-5óra hosszán keresztüli szántás az nem számít annak????Vagy 8mázsa fa fuvarozása 15km megtételével,Tisza gátra fel meg földúton..,stb!Szerinted hogy megy 40km/h val a traktorom???Alapjáraton???Ugyanúgy veszi a fordulatot és szép az alapjárata is!ANNYIT MÉG HOZZÁ TENNÉK HA MEGNYUGTAT HOGY A LÉGSZŰRŐ ELVAN ZÁRVA ÉS ÍGY A JÓ,A SZIVATÓ GUMI NEM ENGED ÁT BENZINT MERT HA FELHÚZOM MELEG MOTORNÁL AKKOR LEÁLL!JÚNIUS ÓTA ÍGY HASZNÁLOM A TRAKTORT!ezt az átfúvókázást nem azért írtam hogy veszekedjünk hanem azért hogy segítcsek a másikon!
Igazad van nagyon is,én se leszólni akartam- akarok mást más munkáját pláne. De a száraz tények sajnos azt mutatják,hogy elvileg nem működhetne a pannonia 72 fúvókával egyszerűen megszorulna besülne. Én se az újamból rázom ki sajnos sokat kínlódtam (bele is őszültem)ezekbe a régi szoci masinákba mivel ezeket újítom fel restaurálom több mind 20 éve...A fúvókázást én is próbáltam pancsin sőt mz karbit is rá de semmi .A gyári karbi gyári fúvóka 1:25 keverék jó kipuff és gyújtás és kész.
Sajnos amit le is írtam az előfordulhat hibás a karbi valahol átenged pl szivató guminál és igy lehetséges,hogy jól működik simson fúvókával a sajátjával meg zabál. Sajnos ez is benne van egy ilyen régi avit technikába ezt is figyelembe kell venni de ez igy nem normális pláne nem általános.
Csak segíteni szeretnék nehogy valaki nem rossz szándékból véletlenül besüsse a motorját.
Boldog békés karácsonyt kívánok minden olajos kezű traktorépítőnek.
Ma végre sikerült a közbensö tengelyt felépítenem (majd nem elszurtam mikor leheggesztettem akkor látom a váltókar álá nagyon be került a keret amin a tengely van de sikerült levenn ha hátramenetben van a váltó.) furógéppel meg hajtottam hogy lássam a láncot nem-e dobja de hálistennek nincs vele gond remélem igy is marad.Most már a motort kel mfelépíteni és a kormányt(szarvat)kiváncsi vogyok milesz belölle,mindenesetre ezzel az álló motorral elég komlikált a dolog.
Nem egyszerű, iskra gépének nics vázkerete, és jól megépítette, minden elismerésem. A vázkeretes gépeknél könyebben boldogul az összeálitásnál. A váltó fölé teszed a motort, és akkor ha nem akarsz közbeiktatni egy tengelyt a hajás előre vitelére, akkor megfordithatod a motort 180- fokkal, így viszont hátrafele lesz több sebességed, és ha most az egész gépet átforditod, hogy a váltó kuplungház felőli végéhez legyen a pótkocsi csatlakozás, akkor csak a sebességváltás kellene átvinni a másik oldalra. Dupla szíjas szijtárcsa és komolyan megcsapágyazott nyelestengely. Egy kicsit tulkomplikáltam?