foggal herélő nővérke? Tőlem nem áll távol ez a dolog...erre már tettem is célzást a metakazamata ennél e friss hullát c. topicjában... szeretem a beteges dolgokat, mint a foggal herélés és hobbisebészet...
komolyan mondom, hogy sárga vagyok az irígységtől isten fia szeret téged.... én csak egy 100as csomag szívószálat kaptam. lehet, hogy endoszkóppá fabrikálom őket, de nincs elég celluxom. azt nem hozott. vagy drénnek fogom használni, vagy nyálelszívónak. csak kellene hozzá egy strapabíró asszisztens. kevés ma a lelkes segéderő. :(
királyság-faszaság, jézus krisztustól kaptam karácsonyra egy hobbiendoszkópot! igaz, hogy kicsit barkácsgyanús (egy régi webcamből készült), de működik. alig várom, hogy valakin kipróbáljuk, mondjuk nem lesz könnyű lenyelni, kell hozzá valami folyadék, ráadásul a zsinórt is szoknia kell majd
ez nagyon szép...a vészhelyzetet én is szoktam nézni, és az alfa-holdbázist. sosem lehet tudni, mikor botlok egy idegen civilizációból származó betegbe... a film tanúsága szerint a legtöbb idegen faj vagy antropomorf, vagy tökéletesen fel tudja venni az emberi külsőt.
nekem tiszta a lelkiismeretem, nézem a vészhelyzetet, van videón pár klinika epizódom, ellestem pár fogást a szomszédok mágenjától, és folyamatosan olvasgatom a dr. stefan frank regényfüzeteket. plusz egy kis nevetésért és gúnyolódásért előfizetője vagyok a British Medical Journalnak.
kardiógia, pulmonológia? Hm. nem tudom ti hogy vagytok vele....szívesen szerveznék egy burn out tréninget magunknak hobbisebészeknek. Én pl. mostanában úgy érzem csak kontárkodom, elhanyagoltam a szakmai fórumot is...mit gondoltok?
Na az biztos, hogy ott érdekes páciensekhez lehet hozzájutni. Engem is a Szabolcs utcai kórházban fognak műteni. Sajnos azt kell mondjam, hogy ha igazán különlegeset akarsz látni, akkor ezt nézd meg.
úgy látom hogy Ti inkább ilyen kis műkedvelő szakik lehettek, hiszen másodszorra írjátok helytelenül a pulLmonológia szót. mindegy, egyébként kardiógiát néztem most ki magamnak, szerencsére van egy két kontaktom a szabolcs utcai kórházban, érdekes páciensekhez lehet hozzájutni.
mondjuk érdekes kis kaland, kilengés volt, de elmentem szürkehályog levételre, érdekes volt, egy nagy televízióra nyomták ki a szemet és a mester tulajdonképpen azt nézte és úgy játszott a szívókával.
én is épp azon gondolkodtam, hogy választok valami jól hangzó nevű szakterületet, ezek szerint a pulmonológia már foglalt
rájöttem, hogy valojában az egész orvostudomány egy nagy humbuk, az "érdekeltek" próbálják minél jobban miszticizálni az egészet, közben pedig pofonegyszerű dolgokról van szó, csupán ügyes kéz kell hozzá
"Kipreparáljuk az arteria femoralist, ezt canüláljuk. Elvégezzük a sternotomiát. A paracardialis zsír a pleura és a thymus zsír infiltrálva haematomával, a pericardiumban friss oxigenizált vért találunk. Canüláljuk a jobb pitvart. Elindítjuk a perfusiót. Felszabadítjuk a dissecalt aorta ascendenst, az átmérője eléri a 8 cm-t is. Felszabadítjuk a környező szövetekből, majd retrograd cardioplegiás canült helyezünk a jobb pitvaron keresztül a sinus coronariusba. "
Sziasztok! Én egy kezdő pulmonológus-allergiológus lennék. Csak úgy, mint Titeket, engem is hobbiszinten érdekel ez a terület. Jelenleg halakon kísérletezem a különféle tüdőbetegségekkel, COPD, etc. és amint lesz értékelhető eredményem és megengeditek, publikálnám őket ezen fórumon. További jó munkát!
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de így a fenyőünnep közeledtével reménykedve bújom az orvosimuszer.lap.hu oldalt, hátha.
pld nem lenne rossz egy ilyen kis monitor, legalább a hosszú és unalmas műtétek közben mehetnének videoklipek a háttérben, televíziókészülek meg ugye nem illik oda. ez a defibrillator is jól jönne (és még menőn is néz ki), a piko kisvasút trafója egyelőre csak átmeneti megoldást jelent, nem is beszélve arról, hogy nem is működik rendesen, nem egyszer kellett már éjszaka ásni a városligetben miatta :(((
tegnap végre újabb sikerélmény, négy sör és két rövid után simán megcsináltam egy már rutinműtétnek számító appendectiomiát. ez az oldal egyébként eddig több segítséget adott, mint amennyit bármilyen "orvos" vagy orvosi egyetemi "tanár" adhatna. és még humoros is.
egyébként én - mementóként vagy trófeaként, kinek hogy tetszik - gyűjtöm a kimetszett appendixeket, bár egyelőre csak a mélyhűtőben. majd egyszer csinálok egy szép kis tablót belőlük, ki is lesz majd téve a Műtőben. referenciának sem rossz szerintem.
ne is mérgelődj, ahol dolgozik a fűrész ott hullik a forgács!
egyébként érdekes ez a trendi dolog, mert tudod így az undergroundban, ahonnan ismerek egy két komoly arcot, egyre inkább úgy tűnik, hogy teret hódít a divat. tehát hogy a hobbisebészek odafigyelnek arra, hogy esztétikus munkák kerüljenek ki a kezük alól. múltkor ment is a vita sziklakeményen, hogy négy vagy öt centi plusz divatvágás-e ami még tolerálható. illetve hogy jól mutat e a porcleválás műtéti hege átvezetve egy nonfiguratív, ázsiai mintába.
köszi elefánt, jól hangzik, meg trendi és menő is, sajnos most már nem aktuális (ez nem az én hetem, kettőből kettő ment a levesbe), de legközelebb már azt használjuk
a damil az nem rossz, nem hittem volna, hogy ennyire ismert megoldás. elárulok egy trükköt, ha a mistral cég által gyártott damilt használod, akkor elég a 0,12 is! én legjobban a piros színűt szeretem, mert szreintem kurva jól néz ki a seb mellett.
sziasztok, gyorsan kéne segítség, hogyan kell összevarni a vágást az egyik vese eltávolítását követően? a vese megvan, kiszedtük, de most gondok vannak a zárással, átmenetileg iratkapcsolóval összekaptuk (sax rulz), de valami tartósabb kéne. vajon jó a horgászdamil (0.15-ös)?
én hobbigyógyszerészt ismerek, innen a városi romatelepről. Hihetetlen hogy mimindenből képes gyógyszert előállítani! Nem ám gyógynövényekből, az olyan snassz...hanem hulladék élelmiszerből. Nagyon tud
össze kellene gyűjteni az embereket a hobbi-orvostudomány minden területéről , így egy remek alternatív ellátási hálót építhetnénk ki, kart karba öltve. jöhetnének a hobbigyógyszerészek, hobbikórboncnokok, hobbiproktológusok, és a többiek, szóval mindenkire szükség lenne a mundér becsületének megmentéséhez.
én nagyon sokáig narancssárga köpenyben dolgoztam, egy haveromtól kaptam, aki kórházban melózott. De később kiderült, hogy ebben az öltözékben látják el a halottakat. Mondjuk a legtöbb beteg akivel találkoztam, már felvette a hippocratesi arcot.
én hobbisebészként szándékosan olyan köpenyt hordok, amin nincsen zseb, amibe a pénzt rakhatnák a páciensek, azért, hogy ezzel is elhatárolódjak az "igazi" orvosoktól, akik csak a hálás beteg pénzére hajtanak. egyébként a köpeny ugyanolyan, csak tiszta fekete.
mit szóltok egy topiktalihoz? találkozó a keletinél, aztán belógunk az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe és kicsit besegítünk. mindenki hozza a legszükségesebb cuccokat.
és a kórház a városszélén c. oktatófilmről mi a véleményed? Én a hálapénzt tanultam meg észrevétlenül elfogadni. Olyan jól sikerült elsajátítanom a műveletet, hogy bármilyen szituban képes vagyok pénzt átvenni...
10 félév alatt legfeljebb a jogtudományban lehet elmerülni, az orvosi egyetemek 12 szemeszteren át oktatnak. A vészhelyzet persze ránk, hivatásos Orvosokra is befolyással bír, például én rögtön az első rész után kicseréltem az összes nyílászárómat csapóajtóra és kurva gyorsan fordulok 90 fokban.