Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ahogy nézem 70-100 000 közt már lehet olyan gépet találni amiből ki lehet indulni, nagyritkán(hidraulika, igényesen megépítve, stb......) komplett gépet is.
Mindig találni 1-2-tőt amit anyagi okok miatt adnak el esetenként olcsobban és azok a gépek tényleg jók, kisebb munkák(festés meg ilyenek) kellenek és "tökéletesek".
Hali Tilla ! Nekem bejött Rex maxi Pannoniás gépe nézd vissza a 4867 hozzászolásnál láthatod a gépet . Eladó és csak a átételezésen kell alakítani mert gyors egy kicsit,ár az meg elfogatható amit nekem mondott 2 honapja. De nekem az üzemanyaggal már + utánfutó bérlés az már sok így én le is tettem sajnos.Ekéje is van!
Nekem meg azt mondja meg valaki hogy ez minek a karbija?Bár lehet hogy a vietnám előtti benzines szivattyúé volt,de nem vagyok benne biztos.Valami olyasminek kellett legyen a fix gázból kiindulva.
Sziasztok.Tudna valaki irni arrol hogy mi a hátso hid szükités lépési mert még nem csináltam ilyet .Elvileg lada vagy hasonlo hid lenne.Elöre is köszönöm.
Megköszönném!Én szeretném hosszában rakni a motort,csak akkor kell szöghajtás.Az megint drágítja.Meg önindító+generátor.Nem szeretném rugdosni.Kíváncsi lennék az első futóműre meg a kormányzásra,Meg hogy miből van.
Érdeklődni szeretnék hogy ti kb.mekkora súlyt tudtok elvinni a pannónia motoros (vagy hasonló kaliberű) kistraktorotokkal?? És a körülbelüli fogyasztás érdekelne nagy terhelésnél mondjuk órára vagy km-re kivetítve.Nagyon sokat segítenétek. Köszönöm!
A Pannonia hajt egy tengelyt, amin elől nagy fogaskerék van ( most hirtelen nem tudom a méretét) a tengely másik végén ETZ kisfogaskerék van ami láncal meghajtja a lada váltót amin szintén ETZ fogaskerék van, a váltó kardánon keresztül hajtja a szűkített Lada hidat. De a motor megforditásával ezt a közbenső hajtást meg lehetne szüntetni (egy lánccal és fogaskerékkel kevesebb kellene, igy a hibalehetőség is kevesebb lenne) Majd lefényképezem mert úgy egyszerüben meg lehet érteni.
Zuk hid . Nisa váltó, Zuk kerék meg amit a TSZ ből tudott szerezni.Ehhez hasonló csak tovább van fejlesztve, szervóval,hidraulikával Ezt is Ő csinálta.
Üdv! ez a kis masina nekem is tetszik látok benne fantáziát . Mennyiért vesztegetik? van egy kéthengeres vízhűtéses négyütemű dízel motorom azt pont bele tudnám építeni.
ezt a kisgépet kb 2.5 hónap alatt építettem januárban bevittem a műhelyembe és márciusban már ezzel szántottam a kertem. mindíg alakítgatom és mindíg kitalálok valami ujat. most kerék súlyokat szeretnék venni rá.
Hali Tilla! Pancsi zsiga házasítás,az erő átvitelröl nem rossz de én bizti tennék bele egy hardi tárcsát . Szeríntem ez így magas szántásnál lehet ez egy kicsit gond !