Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A pancsi jó választás nem fogsz csalódni benne,én már közel 20 éve dolgozom rendszeresen az enyémmel és nem tudnák már nélküle lenni a baj,hogy magamrol tudom soha nem lessz az igazi mindíg talál az ember valami alakítani valót tehát folyamatossan csiszolodik változik.igaz a mondás:jó pap is holtig tanul.
Igen ,kezd alakulgatni a gép és mivel nem eladásra készítem ,hanem saját használatra ,lelkiismeretesen probálom megcsinálni,hpgy a késöbbiekben se legyen sok negativ meglepetés:)
Igaz ahogy itt olvasgatom a forumon,meglepetés mindig akad ,hiszen nem lehet tökéletesre barkácsolni ezeket a kis gépeket,pedig igyekszünk :)
Nekem ez az első 4 kerekü trakim ez,és megvallom sokat tanulgattam itt a forumon,mert nem vág a szakmámba ez a téma ,de igyekszem felfejlődni ,felnőni a feladathoz :)
Eddig egy egytengelyes Robi 151 Rex Maxit javítgattam barkácsolgattam,amivel tökéletesen meg vagyok elégedve ,de sajnos az nem eléga meglévő fél hektár mgmunkálására ,és ezért jött a képbe a Pancsi project :)
Igazán nagyon szép és ahogy nézem tökéletesen használható átgondolt masszívmasina,gratulálok .Én azt vallom nézd meg a gépem megmondod ki vagyok.
Nem is értem miért nem lehet ezeket a KÉZMŰIPARI CSODÁKAT VALAHOGY LERENDSZÁMOZNI (legalizálni) mert szerintem vannak olyan biztonságosak mind némelyik öreg gyári távol keleti csoda,és valóban őrdögi kézügyességről és fantáziáról tesznek tanúbizonyságot.
Ne agódj,csak megpróbáltam. :) De ha e kicsit jobban megnézed az enyém,szinte ugyan olyan mint a tied! Még a formája is azonos! A motor kivitel is! Ezek után,lehet hogy mégsem adom el. Nekem egy kis plussz kell beleépíteni. Önindítót,generátor,aksi. Csak még nem tudom hogy trabant alkatrész jó-e rá??!! :)
Patyesz 83 mék árára leszel kiváncsi? A fődarabaok és a ráforditott munka, vagy arra amit nem lehet kiszámolni, a megfelelő időben készült el a munka a géppel vagy már harmadik alkalommal kelett megsemisiteni a bekevert permetszert mert nem jött el a permetezős szaki, tehát van ami kiszámolhatatlan. Szerintem. Kellemes ünnepet.
Egy jol megszerkesztett osztott eröátvitelel váltoval jo az is de nagy teljesitményre ne számits.Én probáltam kaszálogép motorral ami 6 LE de nagyon gyenge volt.futkározni pár cuccot ki vinni a tanyára arra jo volt de tovább nem tudtam menni pl szántás meg ilyesmi.Dombos az udvarom nem tudtam 2 mázsánál többet kivinni vele,nagyon kellet pörgetni hogy erö is legyen.
Most kiprobálom a panoniát mert itt sok jot olvastam rola,videokat is néztem.Ezekkel a kutatásokkal sok jo ötletet láttam hallottam.
Az a problémám , hogy egy 20 CP - s motort nem nagyon tudok beszerezni elfogadható áron , amit láttam és elfogadható ára volt , az 7 lóerős motor 14 Nm es nyomatékkal kb 40000 ert . Ezzel lehetne-e kezdeni valamit?
Szerintem kb 20 LE körül a nagy kérdés hogy miböl lehet csemegézni,és mennyiért.Ha teljesen a 0 rol kezded nincs semmi alapanyagod akkor lehet érdemes lenne forgalombol kivont autoban is elgondolkodni ,mert sok hasznos kütyü ki jön még belöle,és a legfontosabbak alapbol meg vannak,motor válto menne a trakihoz,hátso tengely utánfutonak és ezeken meg vannak a kerekek meg a fékek is ami nem hátrány.Amugy e mailbe tudok küldeni képet a Cosana váltorol ha érdekel mert nekem van és nagyon strapa biro 11 év alatt semmi gond nem volt vele és most is jo.Én is néztem ilyen autot kb 30000ft bol lehet már kapni,igaz kell még hozzá pár dolog meg sok a melo is de olcsobb mint bontott cuccokat darabonként megvenni
Nekem eredetileg így volt a vonórész.Csak a kézikuplungot alakítottam pedálosra,mert kétkézzel is alig tudtam behúzni,az meg nem túl biztonságos.Ezért ha szét akarom szedni a csapon kívül a kuplung bovdent is ki kell kötnöm,bár csak egy 13-as csavar az egész.
A Dacia váltó nekem azért lenne előnyösebb , mert olcsó hozzá alkatrészt szerezni , és az itteni "szakik" is elboldogulnak a javitással . A másik előnye pedig az , hogy olcsón lehet hozzájutni .
A vázon pedig elgondolkodtam és lehet , hogy csinálok neki vázat . A motor teljesítményével még nem nagyon vagyok tisztában . Mekkora teljesítményű motor kellene , hogy egy univerzális kis gépet lehessen összehozni ?
Üdv.Az ünnepi beszélgetések során elööjött még egy ötlet: -Probálj meg beszerezni egy COSANA tipusu kaszálogép váltot,mert ebben egybe van difi, válto,kerékkihajtás,felezö ráadásul 4 sebességes.Ha ez megvan csak egy keret kell a vontatmányhoz ,nagyobb kerekek,és egy erösebb motor és lehet repeszteni.További jó tervezgetést.