Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Utólag belegondolva teheted a váz oldalára is, a csatlakozási illesztett alkatrészeket is szerezd be hozzá, kerékagyról irányitó kar, és talán a kormányrud kompletten, de mindenféle képpen az a része ami a korményműre csatlakozik. A kép segiteni fog a tervezgetéshez remélem, szia.
Szia ne keseredj el, jó kis géped lesz. Az 5 lóerős terától jobb lesz, és a használat alatt megtapasztalod, hogy menyire kell sújozni. Ha viszaemlékszel, írtam a kétlépcsős szíjtárcsát a közuti vagy terep használatához. A terával én szántottam, a videókon simsonnal is szántanak.Csak nyugalom ne kapkodj, és ha mégis kicsi a motor teljesitménye az elvárásaidhoz képest, akkor változtathatol rajta néhány év múlva. Kellemes ünnepet.
Kezdek el szomorodni ahogy olvasom a hozzá szólásokat mert legutóbb már azt hámoztam ki hogy az 5.5hp viszintes tengelyü motor nem elég egy tengelyes kisgépnek pedig ehez van az egész tervezve a trabi váltóval mikor régebben kérdeztem meg azt irták hogy elég ezért is fogtam bele no de majd kiderül élesben ha kész lesz.
SzZoltán szia,hogy állsz a gépeddel látom nem kaptál váaszt a kérdésedre én ahoz a részihez nem értek.
Hajrá akkor tehát beszerzel egy fogasléces kormányművet.
Igaz a fogasléces kormánymüveknek nincs holtjáték, viszont jobban visza adja az út egyenletlenségeit, és ez anyira nem is gond amig nem a barázdában közlekedik a gép. Be kell szerezned a kormányművet, és még utána át akarod faragni az egész gépet, Érdemes?
Tiszafüreden ha lenne eljönnél még érte???7Mert az eggyik ismerősöm nemrég adott el egy P10es blokkot üzemképes állapotban 15ezer Ft-ért!Meg tudtam még egy másikat is amit egy öreg bácsi árult teljesen felújított állapotban 27ezer Ft os irányáron!Ha esetleg tudok akkor szóljak?Milyen árkategóriában keresel!
Én a tavasszal cseréltem le mert Én is sokat kinlódtam a holtjátékkal . Trabant fogasleces kormánymüvet tettem bele de nekem nagyon bevált sokkal könyebb vele a vezetés.
Sajnos nem olcsó mulatság ma már a Pannonia sem,pedig csak tökéletes motort érdemes beépíteni nincs mese keresni kérdezni kell .Hátha...De szerintem van még remény arra tifelétek is hisz elfekvő motor arra is van talán több is mind nálunk itt a velencei tó partján . Érdemes beszerezni mindent ami van és elérhető mert ahogy múlnak az évek egyre nehezebb.
Nagy reményeket fűzök a Pancsihoz ,csak az a szomorú hogy edig nem találtam a közelembe (Debrecen) megfelelő Pannonia blokkot és nem szeretnék egy fél országot átutazni érte :(
De remélem ,hogy elöbb utobb meglelem a nekem valót :)
A mostani váltóhibás és a javítása sem alkatrész szempontjábol,sem a motorszerelői tudásom szempontjábol nem nekem való :)