Sajnos kellett már nekünk is gyógyszert szedni - naponta! A kenőmájas jó vivőanyagnak bizonyult. A gyógyszert egészben hagyva "májasburokba" rejtve raktam a szájába. Igyekeztem a lehető leghátrább tenni, anélkül, hogy a torkán lenyomtam volna, majd a szájacskáját összefogtam és mivel sem rágni, sem kiköpni nem tudta, így egy nyeléssel lent volt. Utána egy falat kenőmájas volt a jutalom. Folyamatosan győztem!
Mi is úgy állítottuk be a magasságot, hogy figyeltük a kicsik reakcióját! Így is néha változtatni kell rajta, attól függően, hogy milyen az időjárás, ha nagyon lehül az idő lejjebb eresztjük...
Az alomládánk közös 'találmányunk' apukámmal. :)))
Úgy alakult olyanná amilyen, hogy én soroltam apunak milyen feltételeknek kell eleget tennie, ő meg sorra minden problémámat megoldotta. A legjobb ötlet szerintem az benne, hogy a felső anyagot körben lefogja súlyával a keret.
Ezt mindenképp így kellett csinálni, mert Picim első gondolata az volt, hogy 'ágyazzon', így sikeresen betakarta a nemrég született kicsiket (szerencsére azonnal észrevettem)...
Azóta persze meg lett emelve az oldala, és hamarosan egy alapterületnövelésre is sort kerítünk! Ez a kép még a születésük után néhány nappal készült! Ott virrasztottam mellettük, ahol látszik a párna meg a takaró! :)))
Most megint leesett a hőmérséklete, egyenlőre nem csinál semmit alszik egész nap!
Remélem ez már az előjele a dolognak!
Nekem a trójából tetszik a paris név....fiu kutyinak, vagy a hektor..:)
Érdekes amikor kiválasztottam Bonit akkor nem is gondoltam bele, hogy az előző uszinkat (fiu) Bobinak hívtuk....anyum nem birja megszokni és néha le - bobi-zza Bonit:)
Nem direkt de véletlenül az alom né is B -betüs:)
Boni neve a tk szerint Tengerszem Boglárka éppen Boginak is hívhatnánk:)))
Nekem nem ette mega gyógyszeres kaját! ott romlott meg a táljába! Ő nyert! :(
Na meg arra is figyelek, hogy ne i-i -s legyen a név, mint Pici, hogy ne keverjék össze a kutyusok... és még ott lesz egy harmadik név is (az anyuék által megtartott kicsinek)... :)))
Ők már eldöntötték, hogy Hófehérkét választják (ő volt már születésekor is a legfehérebb, és ez azóta sem változott) viselkedése alapján, pontosabban a kicsi apukám kutyája lesz, úgyhogy ő választott!
Már egy helyre járnak pisilni, az egyik sarokba... (kivéve a kant, ő ott pisil ahol rájön, akár totyogás közben is)...
Hétvégén nekem is választanom kell... már alig várom, hogy velük lehessek péntektől-hétfőig... Megpróbálok képeket is csinálni a kis ficánkákról! :)))
Gyógyszerbeadás. Nálunk egyszer kellett gyógyszert beadni hála istennek, egy hete mikor oltáson voltunk Pogi kapott féreghajtó tablettát. (Szerencsére nem jött ki belőle semmi, tehát szükségtelen volt) Én úgy adtam be nekik, hogy porrá törtem és belekevertem a szaftos kutyakajcsiba. Először szagolgatta, de nem adtam neki másikat és reggelre egy szálig megette! :) Vagyis én győztem !!!
"Akrisziosznak, Argosz királyának nem volt fiú örököse, így tanácsot kérve felkeresett egy jóst. A jós azt mondta neki, hogy egy napon leányának gyermeke fogja megölni őt. Danaénak nem voltak gyerekei, és hogy ez így maradjon, a király egy bronztoronyba vagy -kamrába zárta a lányt. Zeusz azonban aranyeső formájában mégis bejutott hozzá és teherbe ejtette Danaét. Hamarosan megszületett a gyermek, Perszeusz."
Innen vettem a nevet, csak az 'é' betűt lehagytam a végéről... Az X-aktás csaj eszembe sem jutott, pedig régen szerettem és néztem a sorozatot! :)
(Reméljük azért semmiféle Zeusz nevű kutya nem fogja suttyomban megtermékenyíteni! :)))
A www.allati-fincsi.hu -n árulják. Lesz egy szép adag megrendelésem tőlük mielőtt elhozom a kis jövevényt!
Mit szóltok a Dana névhez? Nekem tetszik... :)))
Gondolom az állatorvosod mondta, hogy milyen fontos a szoptatás alatt a megfelelő kálciumbevitel! Mi rendesen megküzdünk ezzel a dologgal: foghagymanyomóval törjük össze a tablettákat és csontbélbe gyúrjuk, na így hajlandó megenni...
Adtatok már Vitakraft jutalomfalatokat (vitaminokat) a kutyusaitoknak? Ha van tapasztalatotok a márkával kapcsolatban, légyszi írjátok meg! Nekem szimpatikusnak tűnik, de még nem kóstol"tuk"...
Azért persze egy jó gép sem árt:) Sajna az enyémnek nagyon hosszú a reakcióideje, lassú gép. Szeretném kicserélni, akkor szivesebben fotóznék. Így inkább videózok.