Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Köszi a képeket! Probálom megtalálni a leg jóbbat itt a forumon is van jó pár egytengelyes skoda,zuk,barkasz,kis polák váltóval szerelve. Ja és még használhatóak is! De néztem már a Mf70,Honta f600,M6-os/tz4k előd/gyári váltót is. De nem is kapni nagyon de húzos az ár ha van is talán! A Mf70,Hondára racsnis kerék kell a kanyarodás miatt ez a terra kerék. De még keresgélek ,miből legyen a váltó.
elküldtem,de annyi a gond vele hogy nehéz hozzájutni.Én is most kezdek azért kérdeztem hogy hol tartasz,meg leginkább miböl hozod össze.Én is egytengelyeset csinálok majd de az a gond hogy egy vagyon csak az alap motor váltok difi.Még a bontok vannak hátra amit megnézek ,talán majd ott találok valami jot.Akartam vanni és átalakitani de brutál hogy mit kérnek néhány tákolmányért!
Igen most ,de még csak a tervezési stádiumban vagyok.Régen csináltam már 4; 3 kereküt de ezek fuvsrozásra voltak használhatók. Most egy egytengelyest szeretnék össze rakni,az már bizti Pannonia motor lessz rajta a válton örlödöm. Ezét probálok minden infot gyüjteni. A freemail címem publikus kat a nik nevemre és meglátod!
Kellemes ünnepeket kivánok a fórumozós kollégáknak!Én is régota olvasgatom ezt a fórumot,nagyon sok minden jó tanácsok vannak benne.Én is hasonlóban gondolkodom mint Tilla ir.Mindenképp legyen differenciálzár a hátsó hajtásba mert elfog pörögni.Trabi motoros kis gépem volt de nem tudtam szántani vele,mert egyik kerék mindig elpörgöt.Úgy hogy Tilla ha elüldenéd nekem is a képeket megköszönném.E-mail cim:itakacs71@gmail.com köszönettel.Dutrás-pisti
Akkor ithon nem is találni? Mit tud egyépként ;sebeségi fokot előre-hára difi zár stb ? Nekem csak kicsizni,szántani kell,már mf70 váltótt is néztem , v. barkasz váltót nztem.
Igen! 83aslacibá vette meg. Tőbb képet is felrakott már róla és ugy látom egyre jobban rendbeszedi. Remélem egy szép karosszériát tesz rá, hogy ahogy ő írja igazán "pöpec" legyen.
Igen csak föl kell rakni. Nekem szűkitett lada híd van hátul most is lada felnik vannak rajta ez is 60cm magas és 14cm széles csak nem jó szántashoz.Már régóta nézegettem ezt a papp gumit csak újra nem volt pénzem meg az átvételt is csak Pápán vagy Budapestten tudtam volna megoldani.
Nem igérem a holnapot,de megpróbálom föladni!Akkor ha megkapod csak fölkell rakni a traktorodra?A Lada felni is stimmel a trakidra?Nekem a 2db kerékagyat 4x100as osztókörűre csináltuk a lada meg 4x98,de jó volt rá!Ami most nemrég szereztem az is lada felnin van!
Két helyen van úgy kitörve!Azokat fényképeztem!Amúgy elég kemény maga a gumi anyaga mert ha nincs levegő a belsőben akkor sem lapul!Bírnia kell neki az igénybevételt mert én is ezekkel szántottam most az ősszel,meg használtam egy jó darabig csak mivel elég sokat járok közúton így nem vált be,de földúton,meg sárban nagyon jók frankón fognak!Próbáltam! Igen 8000Ft+a posta!Mikor adjam fel őket?
Ez egy román gyártmányu remekmü.Alternálo kaszával került piacra de a kasza meghajtó rész borzalmasra sikerült nekik.Én ujan vettem 11 éve,és azota csak használva van 15 hektáros területen,a válto rész még olaj folyás vagy csepp sem látható ennyi év után.Elég kevés darabot gyártottak mert a kasza rosz hire letörte a piacot.Képet inkább e mailbe küldeném mert itt nem enged feltölteni.Nekem is csak 2 kép van mert a gép kint van Erdélybe.Magamnak csináltam fotokat mert uj rázófejet csinálok hozzá.Irj egy címet és küldöm a fotokat.
Szia!Tudnál erröl a Cosana váltórol mondani valami pontossabat,és kpet felrakni? Esetleg hol lehetne beszerezni, mert neten nem találtam semmit sehol rolla.
Nem kellet. Beállítottam középállásba a kormányművet és a kereket is és úgy állítottam össze így egyformán megy ki mind a két oldalra a fogasléc és nem ér bele a kerékbe. Alul a kormányösszekötőre pedig oda fúrtam és hegesztettem fel a kormánytolórudat ahova ebben a középállásban épen eset. Reméllem érthetően írtam.
Megnéztem a képeket.Hány helyen van így kotörve? Szerinted mennyire birja az igénybevételt a repedés, szántásnál nem törhet ki teljesen? Amúgy érdekel a dolog, ha elküldöm a címet postára adod? Az ára akkor 8000Ft+ posta költség lenne?
Az enyémen így van megoldva a trabantkormánymű. Nagy átalakítást nem igényelt a csigás kormánymű után, csak új tartót kellett csinálnom és a kormányrúd szögét megváltoztatni. A barázdában semmi gondot nem okoz az irányítás elengedett kormánnyal is egyenesen megy ha az eke jól van beállítva.
Üdv!Csináltam képeket az eladó 13as traktormintás kerekekről!Mindjárt feltöltöm őket az indafotóra!1,6cm es körmök vannak rajta,14,5cm szélesek és 59cm magasak!Az utolsó ára 8000Ft a 2db!