Valóban kutatnia kell annak, aki az egyik 1%-át nem egyháznak szeretné adni, mert a NAV honlapján eléggé eldugták. Valószínűleg azt gondolhatták, hogy ez úgyis csak keveseket érint.
Minden évben más ügy van, volt a parlagfű, meg a tehetség program. Idén képtelen vagyok kinyomozni, mi a kiemelt cél, de mivel parlagfű is van, a tehetségeket sem gondozzák, nem nagyon bízom én ebben. Ha meg nem jelölöm meg az egyházat, akkor azok kapják meg az adómat, akiknek eszem ágában sincs adni. Na, így győztek a krisnások.
Az egyik 1% egyesületeké, a másik egyházé VAGY egy államilag megszabott szent ügyé. Ilyenből korábban több is volt (pl. parlagfűellenesség), de idén mintha csak egy lenne (legalábbis én csak ezt találtam): A nemzeti tehetség program (1863).
... illetve, amit olvastam, de már nem tudom, hogy hol: a levágott végtag viszketése. Ha jól emlékszem, az idegszál vagy minek a vége ingerlődik az amputáció helyéhez közel, és ez okozza a fantom érzéseket. De persze lehet nyomásváltozással összefüggő (és így akár időjárási) oka is.
Szerencsés vagyok. Ha ssüt a nap akkor nekem már jó. Front és társai nem zavarnak, illetve nem figyelek rájuk. Ahol régebben éltem, mindenki mindig a fönre panaszkodott. Én azt is élveztem, mert képes volt télen is jó időt csinálni.:-)
Csak hogy a történet végét is tudjátok, a könyvelő válasza:
Igen, gondoltam, hogy ezzel gond lesz, de a 0444-est nem engedi beírni a program, nem lehet mást beírni, csak a program által engedélyezettek közül lehet választani. Mit tegyek? Töröljem és maradjon üresen?
Ennyit az Alkotmánybíróságról, és ennyit arról, hogy miért kapták meg az egy százalékomat a krisnások.
Ezek érdekes dolgok. Már kikopik a köztudatból, de a volt (sebesült) katonák fantomfájdalmai tények. Nyilván az idegvégződések megvannak, de hogy miért reagálnak az időjárásra, na az még nincs megmagyarázva azt hiszem.
Belső feszültségem okait nagyrészt ismerem. Nem rég kinéztem az ablakon (fura szokás, ugye? nem kihajoltam, csak néztem kifele), egyből újabb feszültségforrást láttam :)
A lyukasfélórában hallottam, hogy ez a 150-ik (helyesírási szabályzat most nem ér) adás. Ezt az anyagot azért megvenném DVD-n.
Minden megoldás érdekel :)
Szóval ezen töprengtem, végigkattogtam a minimál csatornákat, aztán elzártam a ládát. Közben anyáztam egy kicsit, csak úgy fogalmilag, hogy kik csinálják, és netán nézik a különböző mágus-jós-pénzbehúzó műsorokat. Mentális környezetszennyezés nincs szabályozva ?
Volt talán a Gálvölgyi műsorában egy jelenet, amiben az öregek ültek a padon, és a "hasogat a térdem, front lesz" kezdetű gondolatokat mondogatták egymásnak.
Aigner Szilárd pedig ott guggolt mögöttük, és jegyzetelt. :-)
Virágzó kisvállalkozást építhetnénk erre. Összeadjuk a tüneteinket (hogyan aludtunk, hol fáj és hogyan, érzünk-e megmagyarázhatatlan belső feszültséget, etc.), és előfizetőinknek máris küldenénk a hóttuti időjárás előrejelzést.
Ha hideg van, felöltözöm, ha meleg, akkor levetkőzöm. Ha túl meleg, akkor kivetkőzöm? na mindegy, azt egy idő után nem lehet fokozni (költségmentesen), a túl hideg esetében több lehetőség van.
De mondjuk a légnyomás és páratartalom kilengéseit nem tudom kivédeni.
Tavaly ilyenkor Genovában voltam, volt vagy tíz fok, és úgy ömlött az eső, hogy föl kellett vennem a gumicsizmámat. Itthon meg közben megdőltek a melegrekordok.
Most Barcelonában 10, Madridban 11, Lisszabonban 16 fok. Azért furcsa ez, nem?
Olvasom, hogy a negatív rekordot 1984 tartja, akkor éjszakánként még fagyott is. Erre speciel emlékszem: abban az évben ballagtunk. Mi még jól jártunk, mert a fehér szoknya mellé hosszú ujjú blúzt válaszottunk, annak alá lehetett öltözni. De a párhuzamos osztály valami festői Carmen-jelmezt varratott magának, lilára is fagytak, mire véget értek a beszédek az iskolaudvaron. A szülők legalább nagykabátban voltak meghatva.
Szép ügyesen elküldtem a könyvelőnek az szja papírjaimat, ő meg küldi vissza a kr file-t, hogy töltsem föl. Még jó, hogy megjegyezte, nézzem át előtte. No, látom ám, hogy míg én Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget írtam az egyházi egy százalékra, ő Evangélikus Egyházat. Szinte mindegy is, ugye.
Más kérdés, persze, hogy miután az Alkotmánybíróság semmisnek mondta ki Iványi Gáborék diszkriminálását, az egy százalék begyűjtéséhez szükséges technikai számot nem adta nekik vissza az állam - mecsoda feledékenység, az a sok munka az oka, nyilvánvalóan -, így nagyon érdekes lesz, hogy megkaphatják-e a nekik utalt pénzt. De basszus, az én egy százalékom inkább menjen a levesbe, mint. És ezt a mondatot most a topik depolitizált szellemére való tekintettel nem fejezem be.
Nem panaszkodunk! Örülünk, hogy nincs hideg és nem havazik. Tőlem maradhatna ilyen idő egész évben. Tény viszont, hogy kora délután olyan széllökések voltak, hogy majd feldöntöttek. A felhők csak később jöttek, de el is mentek. Esőt csak éjszakára kérek!:-)
Igen, állítólag honapra lehül, de keddre 32 fokot is mond az index.
Ha belegondolok, cca egy hónapja havazott. Hol maradt a tavasz? Én arra szocializálódtam, hogy tavasz, nyár, ősz, tél. Manapság meg? valami van, de nem az igazi....
Egyébként délután, mikor a kutyával lent voltam, valami jött, mert kezdett dél felöl beborulni, meg kezdett a szél fújni. Azt hittem eső lesz, de aztán semmi.
Salzburgi ismerős is írta, hogy náluk szombatra esőt mondtak lehűléssel, az általában ide szokott érni másnap.