Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
másik kérdésem! Ha valaki tuna segíteni! ezt a kistrakimat szeretném valamilyen módon forgalomba helyezni. hogyan tudnám megoldani? én a zöld rendszámot akartam de pont egy héttel kéőbb mentem mikortól megszigorították. így kénytelen vagyok mást kitalálni. voltam ben a közlekedési felügyeletnél és ott azt mondták hogy ha 600ccm- allati a motorja akkor semi nem kell csak kötelező biztosítás! de azt hogyan kössek rá mert ahoz kell egy motorszám és váz szám az utóbit nem tudom beszerezni . szerintetek hogyan lehetne hivatalosan közlekedni vele?
az nagyon karcsú! ugyanis a motort bele kell engedni a váz közzé hogy a kuplungharang és a váltót össze tudjam hozni a hátsó híddal és az első híddal! az én kistrakimba akartam bele építeni ezt a motort de abba se fért bele mert az is csak 49 cm a belseje! egyébként a motor váltóstól kb 4 mázsa! még hozzá jönne a első hátsó híd a váz plussz a apróságok közel 10 mázsa! azzal már lehetne dolgozgatni! vagy esetleg valaki tudna-e kető uaz hidat? vázam az lenne egy ifa vegyszerező goliát tartály hordozója! csak hidak kellenének akkor csinálnák egy nagy tz4k-t! nekem is vannak cuccaim például lada váltó trabant váltó rotakapa ami még öntvényházas és pancsi motor hajtotta szerintem csak gyújtás baja van. van hozzá körmös gumi kerekek és egy tag rota is! ha esetleg valakit érdekel!
Trabi motor beállva. Trabi váltó hajt egy olajszivattyút és egy volksvagen váltót a féltengelyeknél. Olajos hidraulika + hátul olaj csatlakozás. Akár pótkocsi bilentéshez. Több éve áll.
Szia. Az első,hátsó kerékagy közt 120cm. Teljes hossz 225cm. Az első kerekek közt (gumi belül) 79cm. Elöl a váz szélessége 36 cm. Szerintem elférne a motorod. A váz az kicsinek tűnik,de a kerekek közt ott van 79 cm!
értem! a híd az okés. a váz ahol a motor van milyen széles ? a belső szélei érdekelne? én egy ursus kéthengeres dízel motort váltóval szeretném bele építeni. de már mindenképp négy kerék hajtásúra! a motorom legszélesebb pontjai 57-59 cm tehát legalább 60 cm kellene hogy legyen a vázad. ja és a hossza?
Érdekelne kistraktor amin legalább hidraulika van! Hátul traktormintás gumi! Ha lehet trabant motor legyen benne,esetleg pancsi! Fizetni nem tudok,viszont cserélni azt tudok!!! :) Plussz egy dugattyu hibás Serpa Mex tipusú nagykerekű robogó! Ezt mindent adnék egy kis traktorért!!!!!!!!!! Szerintem ez simán megéri! :)
Ahogy nézem 70-100 000 közt már lehet olyan gépet találni amiből ki lehet indulni, nagyritkán(hidraulika, igényesen megépítve, stb......) komplett gépet is.
Mindig találni 1-2-tőt amit anyagi okok miatt adnak el esetenként olcsobban és azok a gépek tényleg jók, kisebb munkák(festés meg ilyenek) kellenek és "tökéletesek".
Hali Tilla ! Nekem bejött Rex maxi Pannoniás gépe nézd vissza a 4867 hozzászolásnál láthatod a gépet . Eladó és csak a átételezésen kell alakítani mert gyors egy kicsit,ár az meg elfogatható amit nekem mondott 2 honapja. De nekem az üzemanyaggal már + utánfutó bérlés az már sok így én le is tettem sajnos.Ekéje is van!
Nekem meg azt mondja meg valaki hogy ez minek a karbija?Bár lehet hogy a vietnám előtti benzines szivattyúé volt,de nem vagyok benne biztos.Valami olyasminek kellett legyen a fix gázból kiindulva.
Sziasztok.Tudna valaki irni arrol hogy mi a hátso hid szükités lépési mert még nem csináltam ilyet .Elvileg lada vagy hasonlo hid lenne.Elöre is köszönöm.
Megköszönném!Én szeretném hosszában rakni a motort,csak akkor kell szöghajtás.Az megint drágítja.Meg önindító+generátor.Nem szeretném rugdosni.Kíváncsi lennék az első futóműre meg a kormányzásra,Meg hogy miből van.
Érdeklődni szeretnék hogy ti kb.mekkora súlyt tudtok elvinni a pannónia motoros (vagy hasonló kaliberű) kistraktorotokkal?? És a körülbelüli fogyasztás érdekelne nagy terhelésnél mondjuk órára vagy km-re kivetítve.Nagyon sokat segítenétek. Köszönöm!
A Pannonia hajt egy tengelyt, amin elől nagy fogaskerék van ( most hirtelen nem tudom a méretét) a tengely másik végén ETZ kisfogaskerék van ami láncal meghajtja a lada váltót amin szintén ETZ fogaskerék van, a váltó kardánon keresztül hajtja a szűkített Lada hidat. De a motor megforditásával ezt a közbenső hajtást meg lehetne szüntetni (egy lánccal és fogaskerékkel kevesebb kellene, igy a hibalehetőség is kevesebb lenne) Majd lefényképezem mert úgy egyszerüben meg lehet érteni.