Keresés

Részletes keresés

patyesz83 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5086

Kössz! Januárba megyek a kpm-hez. van imerős... :) Akkor lehet hogy lessz zöld rendszámom! :)

Előzmény: Csaba16 (5080)
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5085

Engem büntetek már meg földúton az mtzvel mert nem volt műszaki a póton.

Elméletileg azokon az utakon ami önkormányzati fenhatóság allat van ha földes ha aszfalt ott bizony büntethet a biztosúr. Az utak nagyrésze pedig az önkormányzaté. A magán út természetesen kivétel oda semijen hatósági korlátozás nem érvényes.

Előzmény: tibike93 (5078)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5084

Szép estét

Tudomásom szerint valahol olvastam a rendszámoztatással kapcsolatosan olyat hogy piros rendszám 100 lóerőig tehát ott valami susmusolás van ha egy 250 lóerős traktoron piros rendszám van :D "MGv" kategória

Előzmény: Csaba16 (5077)
Sz zoltán71 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5083

Egy kicsit konkrétabban mire gondolsz? Eléggé megviselte az idő, vetőcső és csoroszja nélkül, tizezer ft  . Fehérgyarmat.

Előzmény: T25 (5076)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5082

Szép estét én idén tavaszon érdeklődtem a zöld "M" rendszám felöl...

úgy mondták a hivatalban ,hogy ki kell váltani legalább egy őstermelői engedélyt ezer párszáz forint azután a rendszám "az passz már nem toom mennyit mondtak...

akkor még inditási naplót kell vezetni ...

az árakrol  okmányirodában kéne utánajárni :s

annyit mondtak ha érdekel akkor visszatérünk rá...

csak ugye egyéb okok ,miatt elmaradt...

csak ugye az egyéb okokba beletartozik az is hogy a jogsimat bevonták a rohadékok... holott nem csináltam az égegyadta világon semmit saját nővérem "húzott csőbe" mindegy nem ez a lényeg tehát ez is nagyban közrejátszott ,hogy nem lett zöld rendszám a gépemen a többi pedig most műszaki problémák vannak vele...

52 éves Hanomag traktoromra ami 22 lóerős, mivel gyári helye van az alternáló kaszának "önjáró szálastakarmánybetakarító gépnek minősül"

Előzmény: gtur (5069)
Gokartos Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5081
Hát igen én is most olvasom a Zöld rendszámmal kapcsolatos megszigorításokat!Csak egy ötlet volt!A fűnyiró traktorokkal kapcsolatban meg annyit,hogy nem akarok senkivel vitatkozni,de mivel a forgalomban részt veszel vele,így valamelyik kategóriába besorolást kap és az pedig a lassú jármű,amire külön előírások vonatkoznak!Annyi erővel minden 4kerekű traktor alá lehetne tenni "fűnyíró adaptert" és rohangálni vele a közúton fűnyíró traktor címszó alatt!Nem?
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5080

Amenyiben a géped az iletékes szakhatóság megfelelőnek találja akkor igen kapsz rá  zöld rendszámot. Haverom vit 1 kombájnt meg 1 k25ös zetort az idén zöldrendszámra és a zetor nem kapta meg azt modták neki piros rendszám kell rá.

Sajnos mostmár a zöld rendszámos gépeket is be kell mutatni vizsgálatra.

Ha a szemre vételezést valami oknál fogva meg birod kerülni van eséjed.

Előzmény: patyesz83 (5074)
tibike93 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5079

LASSÚ JÁRMÜVET IS??EZT NEM IS TDUTAM !!KOMOLY H RÁBÁVAL MEGY ???EZT MEGKÉRDEZEM  H LASSÚ JÁRMÜVET IS VEZETHETEK E....

Előzmény: Csaba16 (5077)
tibike93 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5078

szarvkormányos géphez nem kell semmi nem ??csak világítás legyen meg kismotor jogsi minimum!!én igy tudom!kérdeztem egy rendör "ismeröst" nekem azt mondta h lehet menni ilyen szarvkormányosal mint az enyém csak robi utánfutot vihetek!!!!!bár 2szer akora mint egy robi a trakim is meg a potkocsim is de eddig nem szoltak mert nagy a pótkocsi....peddig volt h mögötem jöttek azt ink lehuzodtam azt elmentek.....peddig jogsim se volt hehehe mostmár van hála:Dezért épitetem én egy szarvkormányost!!modnjuk nekünk van mtz 50es is meg stb csak azon papir nincs iyg utcára nem lehet menni vele ...  AZT VALAKI MEGTUDJA MONDANI H MOST FÖLDESEN LEHET MENNI JOGSI NÉLKÜL VAGY SEM??

Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5077

Elég az smk jogsi is szerintem.

Mert azal kerti traktort és lassú járművet is vezethetsz.

Tesómnak is csak az van és a Rába 250 el szaladgál és még soha nem modták neki hogy kevés az smk jogsi.

Előzmény: tibike93 (5075)
T25 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5076

olyant tudna-e valaki hogy régi 12 soros lovasvetőgép alkatrészeket beszerezni?

tibike93 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5075

fűnyíró trakihoz nem csak kismotor jogsi kell???az is elég nem??

Előzmény: Csaba16 (5073)
patyesz83 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5074

Van MVH regisztráció számom,Őstermalőim,akkor lehet hogy meg tudom csináltatni a zöld rendszámot???

Előzmény: gtur (5071)
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5073

Az igaz hogy nem minden fűnyíró traktoral lehet közúton meni.

De ami nem olcsó barkács kategóriás tescos gép azal biztos lehet meni.

Én  dolgoztam 1 parképítő cégnél ahol nagy árúházak területén vágtuk a füvet szinte országosan. És ha 1 településen belül 2 áruház volt amit mi csináltunk nem áltunk fel a gépekel a teherautókra mentük velük lábukon.

Világítást bekapcsoltuk láthatósági melény és már mentünk is.

Soha nem büntetek meg minket pedig álítotak meg de csak a jogsit igazolványt kérték meg hogy hová megyünk enyi gépel(azt hiték sokszor hogy felvonulást csinálunk engedéj nélkül).:)

Előzmény: Gokartos (5068)
Furak Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5072

Ezekkel mi van?

http://funyiro.lapunk.hu/

A John Deere X-700 szériára gondolok.

gtur Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5071

Megszigorították az M, illetve a zöld-rendszám kiadásának adminisztrációját a sok visszaélés miatt.

Zöld-rendszámot csak a mezőgazdasági (erdészeti, majori) önjáró betakarítógépek tulajdonosai igényelhetik, ha megfelelnek az alábbi zöld rendszámtábla-igénylés feltételeinek és az ezt igazoló okmányokat bemutatják a KPM vizsga állomáson.

Zöld rendszámot csak olyan gazdák igényelhetnek, akiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korábban már regisztrált, valamint felelősséget vállal a mezőgazdasági gépek műszaki állapotáért. Ezeket a járműfajtákat - jellegükből adódóan - nem közúti forgalomban történő személy-, vagy teherszállításra, hanem mezőgazdasági, illetve erdészeti tevékenységre gyártották.

Időszakos műszaki megvizsgáláson nem kell részt venniük. A zöld rendszám különlegessége, hogy a tulajdonos személyéhez kapcsolódik, így lehetőség van arra, hogy egy rendszámot - természetesen nem egyidejűleg - több (három) gépen is használjon a gazdálkodó.

A zöld rendszámtáblával használni kívánt járművek adatait a közlekedési igazgatási hatóság az indítási naplóba, annak hitelesítésével egyidejűleg jegyzi be.

Az ideiglenes rendszámtábla kiadásának, használatának, engedélyezésének díja tizenötezer forint, ami tartalmazza ideiglenes forgalomban tartási engedély díját, a rendszámtábla árát és az indítási napló díját is.

A zöld rendszámra jogosult járművek köre elvileg igen szűk. Általában olyan, idénymunkára használt gépek tartoznak ide, mint az arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, szőlőkombájnok, önjáró műtrágya- és szervestrágya-szóró gépek.

A "terepjárókra" nem szerelhető zöld rendszám, tekintettel arra, hogy ezek a járművek nem számítanak lassú járműnek - így mezőgazdasági erőgépnek sem. Mégis, némi internetes kutakodás után számos olyan quadot, UAZ-t és Land Rovert találhatunk, melyeket zöld rendszámmal kínálnak eladásra.

A zöld-rendszám igénylésének menete:

Területileg illetékes gépjármű műszaki vizsgaállomáson, a gépudvarban minősítő vizsgálatra be kell mutatni a mezőgazdasági gépet, így elkerülhető, hogy olyan járműre rakják fel a rendszámot, amire nem lehet.

Az itt kapott műszaki igazoló lappal kell elmenni a területileg illetékes okmányirodába, ahol az igénylést kitöltve a megfelelő illetékek befizetésével, a kérelem elbírálása után elvihető a zöld rendszám-tábla.

Figyelem! Az okmányirodában a rendszámtáblára igényléséhez a jogosultságot okmánnyal kell igazolni.

Az igazoló okmányok: mezőgazdasági őstermelői igazolvány, vagy MVH regisztrációs szám, vagy vállalkozói igazolvány, ahol fel van tüntetve a mezőgazdasági, vagy erdészeti tevékenység, vagy hiteles cégbejegyzés másolata, amelyen szintén fel van tüntetve a mező-, vagy erdőgazdasági tevékenység.

(Összeállította: Dr. Paál Sándor KPE-KPSZ Központi Iroda)

Istvan56 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5070

Nem kívánok veled vitatkozni de a fűnyíró trakeszom  / Gyári / világítással mindennel el van látva.

Nem jellemző az állításod  rájuk , igaz az olcsóbbak kicsit műszakilag lepusztítottak

István

gtur Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5069
Gokartos Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5068
ZÖLD RENDSZÁM!!Miért nem próbáljátok meg!Láttam már Ifa teherautón,meg Suzuki Samuraj terepjáron is,meg azt raktunk haver kombájnjára is!Nézzetek utánna a neten!Tévhit:A ráülős 4kerekű beépített kormányműves fűnyírós kistraktorral nem lehet közúton közlekedni,hiába gyári,még világítás meg irányjelző sincs rajtuk tehát eleve nem is felel meg a kressz előirásainak,mivel már beépített kormányműves és 4kerekű,így lassú járműnek minősül ami azt jelenti hogy kell rá a piros rendszám!
Furak Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5067

Hát igen az a kérdés, hogy miként lettek meg neki a papírok.

Meg ugye az sem mindegy, hogy mikor papirozta(ugye az árak miatt).

Sokan szeretnék használni közüton a házilag készített gépeket, de mire lepapirozzák meg ilyenek összeadjuk az árakat akkor rájövünk, hogy sokba van.

Mit ahogy az elébb írta is a kolléga.

Előzmény: sanya 1978 (5065)
Furak Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5066

A készenlétisek ilyenek!

Nállunk is itt voltak nyáron, aki ilyen gépekkel szeretett volna menni akárhova az othonmaradt vagy kért infót a havertól, hogy épp mere vannak a készenlétisek.

És akik szoktak ittasan vezetni azok is józanok voltak mikor mentek valahova, mivel manapság nem minibálbéres fizetéshez igazítják az árakat.

Amúgy felénk a helyi rendőrök az ilyen gépekbe nem kötnek bele még valmi kárt nem csinálnak vele, gondolok a akik terrával+gyári pótkicsájával mennek.

IGAZ HA sötétbe közlekednek akkor a világítás be van kapcsolva!

Ilyen szempontból felénk rendesek a rendőrök.

Előzmény: T25 (5048)
sanya 1978 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5065

Nem tudnál utánna kérdezni az illetőtöl?Jó lenne tudni már valami konkrétat,hogy tudta rendezni.

Előzmény: tibike93 (5059)
gtur Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5064
Rex maxi Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5063
Tilla 793 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5062

Sziasztok. SOS kéne nekem egy panonia karburátor ami biztos üzemképes.Tud valaki segiteni?????????

nyulatkeresek Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5061

Szia!

Ha ilyen típusú, akkor mindegy, ha a fúvókák megvannak, meg a ház egyben (az enyém ugy van összefogatva mert eltört gondolom) akkor megvenném!

Küldj képet kérlek!

Köszi!

Előzmény: tibike93 (5060)
tibike93 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5060

hello nekem van egy karburátorom de hiányos !!!!

Előzmény: nyulatkeresek (5057)
tibike93 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5059

nálunk is van egy egyedi 4kerekü trabi mocis kistraki azon is van müszaki meg minden papir!!!!

Előzmény: Furak (5043)
T25 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5058

Igaz!

Előzmény: Sz zoltán71 (5056)
nyulatkeresek Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5057

Üdv!

Végre levakartam a koszt a blokkról és kiderült hogy végülis egy TL tipusú pannónia blokkom van (/Csepel 250/Pannónia TL 250, ki hogy ismeri).

Ehhez keresek még mindig 25mm-es torokátmérőjű karburátort kompletten (levegőszűrő esetleg nem szükséges, az jó). Elvileg olyat mint ezen az illusztráción:

Nem tudja valaki mennyit érhet ennek a pannóniának a többi alkatrésze? (Váz, lámpa, stb?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!