Keresés

Részletes keresés

józsika1986 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5119

Én se vitatkozni akarok távol álljon tőlem :)

én 2004-ben mikor vizsgáztam "B"-böl

2006-ban "T" -böl, 2008 ,PÁVII, 2009-ben "C"-böl,. mind1 ...

(most lényegtelen hogy behuzták...attol függetlenül tisztában vok az előírásokkal!!! és az akkori"vizsgakorszak" KRESZ szabályokkal ,ettöl függetlenül lehet változott azon nem is nyitok vitát...  )

na lényeg a az MG-s "T" az valóban MGv +2db nehéz pótkocsi és nem 1 :) (fekete rsz.)

lassújármű az egy darab pótkocsi... ami 1tengelyes .. és max 750kg össztömegű (piros rsz.)

az "E" kategória nincs benne bár ezt nem értettem hogy mivel MGv-böl vizsgáztam/tunk anno akkor ugye 2 nehézpót ami feketerendszámos hogy akkor az miért nem "E" ? :s (na ez is a pénzlehúzás... sok különbség nincs a teher "E" és az MGv"E" közt bááár ott nem külön "E" hanem kombináltan a "T"-ben a kettő benne van amit csak mg-ben lehet használni...

és ugye hivatalos munkavállaláshoz mg-ben az úgymond nagy"T" szükséges közutas munkára alkalmazhat evvel mg vállalkozás, de dolgozni pl talajon v állattenyésztés ahol más gépekkel mint például rakodógép mg-n belül Zöld jogositvány.... ez utóbbi témakörben a "B" nem ér semmit... hiába van benne a "T" amit vele adtak...

Előzmény: Gokartos (5110)
Lki1 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5118

Az erdélyiek mondták, hogy feléjük olyan rendelkezés van, hogy be kell mutatni a tákolt gépet, és a helyi jegyző (vagy illetékes) kiállítja a papírt, hogy mekkora körzetben mozoghat, és a főutat hol keresztezheti, illetve használhatja a géppel. 

Gondolom, ott sem sok baleset van az ott használt gépekkel.

Ahogy túrtam a netet, itt is csak egy öregurat találtam, akit a saját trakija ütött el. Gondolom, atyám felöntött, idította bőgázon, és a röpsúlyos kuplung miatt a kocsit áthúzta a tatán. :D

Előzmény: lorsen2 (5106)
Luximen Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5117

Bemész a biztosítóhoz és elmondod mit akarsz.Megoldják mert kell a pénzed.

Ha kimész a portáról a géppel akkor kell rá világítás,piros-fehér kör alakú prizma,15-ös km matrica,csikozás és ami a leglényegesebb FÉK/egy rögzíthető és egy úgyn. lábfék/.

ÉN rengeteg rendőrt ismerek munkámból kifolyólag kérdeztem már őket,de nincs 2 aki ugyanúgy mondaná.Ők sincsennek tisztában azzel a kategóriával.

Amit leírtam megvan akkor nem hiszem, hogy nagyon kekeckednének.Ezek meg nem nagy dolgok,csak az alapok./egytengelyesről beszélek/

Előzmény: Lacman68 (5112)
83aslacibá Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5116

Tök jó ez a krumpli ültető:

Gokartos Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5115
gtur:Sajnos nem jó a generátor,de ennek ellenére is nagyon szépen köszönöm,mert a rajta lévő ventilátor és ékszíjtárcsa teljesen jó az enyémre úgyhogy át is raktam rá,mostmár van egy teljesen jó generátorom,mert az enyémnek pont a ventilátor meg a szíjtárcsa volt a híja!Úgyhogy mostmár lassan rá is épitem a trakira!Köszönöm!
Előzmény: gtur (5069)
sanya 1978 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5114

Úgy látom ma már nem lessz semmi konkrét.Csá!

Gokartos Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5113
Na jó!Énsem akarok vitázni!Szerintem zárjuk le ezt a témát!
Előzmény: Lacman68 (5112)
Lacman68 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5112

Bármi,amivel közúti forgalomban részt veszel-kell! Valamiért elkanyarodtál a lovas kocsi felé,nem is értem miért,de őrá is "él" a meglévő lakás biztosítás...Fáradt vagyok bármi féle vitába keveredni veled...Jó éjt!

Előzmény: Gokartos (5111)
Gokartos Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5111
De nem kell a Kerti traktorra biztosítás,meg a smkp biztosítás nem is jó rá mert teljesen más kategória,akkor annyi erővel a lovas kocsira is lehetne tenni egy babetta adattáblát és biztosítást kötni rá,de minek mikor nem irja elő senki,meg netalántán baleset éri az illetőt a biztosító nem fog fizetni,hanem azt fogja mondani hogy:Kedves uram ön egy smkp-ra kötött biztosítást nem pedig egy lovas kocsira,mert arra nem lehet!
Előzmény: Lacman68 (5109)
Gokartos Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5110
Én nem akarok már tényleg vitatkozni,de nincs igazad!Mondom most vizsgáztam B-ből 2éve!A lassú járműnél nincs olyan hogy 3500kg-ig!Az a kisteherautónál van hogy B kategóriával maximum 3500kg ot meg nem haladó össztömegű teherautót vezethetsz!2évig a B kat kezdő jogsinak számít igy személyautóval nem húzhatsz utánfutót,de viszont piros rendszámos lassú járművel vontathatsz piros rendszámú künnyű pótkocsit ami mindeggy hogy egytengelyes csak könnyű pót legyen!Abáan igazad van hogy a T nem ugyanaz a T amit mezőgazdasági suliban meglehet szerezni mert ott mezőgazdasági vontatóból vizsgázol ami azt jelenti már most hogy:T+E kategória!Tehát egy Fekete rendszámos mezőgazdasági vontató+egy fekete rendszámos nehéz pótkocsi!
Előzmény: józsika1986 (5095)
Lacman68 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5109

Csak halkan jegyzem meg,hogy ez ugyan olyan fogalom zavar rendőri"körökben" mit a kerékpár...Sokan nem tudják,de szinte minden bringának van!Azaz majd' mindenkinek van lakás-otthon biztiosítása és az érvényes a bringát vezetőn keresztül a kerékpárrra! Pont így az előírásnak megfelelő kistrakira!  ( Egy ismerősöm nemesi egyszerűséggel oldotta meg ezt a dilemmát...: Pajtából előkotort kis Jawa adattábláját felszegecselte,arra megkötötte az éves 3800 ft. smk. biztit és soha,senki nem kötött bele...)

Előzmény: Gokartos (5107)
lorsen2 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5108

Én itt a Velencei tó közvetlen közelébe élek nyaranta nagy forgalom rahedli”rendőr de nem volt még gondom igaz ilyenkor csak a Robit merem használni pláne főúton. Most pont ezért is építek egy szarv kormányos robi láncos alvázas simson motoros gépet ami azért fényévekkel jobb mind a gyári gépek. Biztosítás tudtommal még nem kel de lámpa az nagyon is és főúton nappal is,és gondolom a lakhely 10 km közelébe természetes is a közlekedésünk egyébként nem gyártanának ilyent gyári ba is.

Előzmény: Gokartos (5107)
Gokartos Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5107
Hát igen sajnos!Szivem szerint én is 4kerekűt szerettem volna építeni,de magamban nagyon sokat tanakodtam és arra jutottam hogy mivel nagyon sokat járok közúton meg egyik településről a másikra....stb így inkább a szarvkormányos mellett maradtam,hogy ne keljen mindíg attól rettegni hogy mikor állít meg a rend-őre!Mondjuk nem árt azért nekünkse tisztába lenni pár dologgal,nehogy jogtalanul akarjon megbüntetni a rendőr!Mert ha nincs a Kormányrendeletben FEKETE-FEHÉREN leírva pl:az hogy a kerti traktorra kell biztosítás,márpedig ilyen törvény még nincs,akkor a rendőr mi alapján követeli a biztosítást!?Elzavartam volna...oda és nem írtam volna alá a papírt sem!
Előzmény: lorsen2 (5106)
lorsen2 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5106

Igen ez így van a KRESZ benn a mai napig leírva,nem is értem miért problémáznak a szervek velünk mert ilyen masinákkal nem lopni szokás menni és többnyire normálisan közlekedünk velük. Baleset?Több lovas fogatot ér baleset azokra mégsem kell semmi papír rendszám ...

A négykerekű az sajnos tényleg problémás kategória az már lassú jármű de levizsgáztatni sajnos szinte lehetetlen,én próbáltam elhihetitek. Marad a bujkálás az izgalom meg a padlógáz"mielőbb haza ami pont nem lenne ha lehetne valami egyszerűbb olcsóbb legalizálási lehetőség .A hiba nem bennünk van hanem a Hivatalos szervekbe és a szegénységbe,pl Svájc-ab miért nincsenek ilyen masinák? Remélem egyszer valaki meghalja ezt a problémát és ki is talál valami emberit ami nem TILTÁS lesz.

Előzmény: Gokartos (5097)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5105

Az álom engem is környékez ..

Igen röviden "Szezonális Betakaritógép" :)

Na mentem Jóéjt mindenkinek.

Előzmény: Csaba16 (5103)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5104

igaz :) ez eszembe se volt :)

a szélességkorlátozás de általában az "épitettek" mind minél keskenyebbre vanak tervezve :)

de ha világitáson mulna az lene a legkevesebb :)

természetesen a jogsi is velejárója... :)

Előzmény: Gokartos (5102)
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5103

Elnézést a gépelési hibáért(kezek álmos lenni)XD

Tehát azt akkartam írni hogy az autómata rendfelszedő azaz közismert nevén hamszter

nem minősül pótkocsinak. Munka ezköz ugyan úgy mit 1 bálázó és a zöld rendszámos is húzhatja.

Előzmény: Csaba16 (5101)
Gokartos Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5102
Semmi baj!Én köszönöm hogy kiegészítetted a hozzászólásomat!Én is kiegészítem egy kicsit a tied,mostmár ez úgy van hogyha az utánfutó nyomtáva meghaladja a 1,5m ert akkor már mind a két oldalra kötelező a vilagítás!Nameg elmaradhatatlan még ehez a kategóriához is a Jogosítvány!
Előzmény: józsika1986 (5098)
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5101

Igen igazad van. De midíg van kiskapu.

Pl.: a kormány nem írja elő a szarv kormányt(1 barátom ezt ki is használta)

Vagy másik pálda a zöldrenszámal pótkocsit nem húzhatsz de farkalodát vagy tüskén bálát már vihetsz és ami a legjobb hamsztert is huzhatsz tele szénával is mert az nem automata rendfelszedő és nincs a nevében hogy pót kocsi.:)

józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5100

most itt gondolok olyanra hogy jelen esetben téma volt a kertitraktor...

ugye a mai rotációskapák amire a legtöbbünknek futja az közel a tescos kategória :s és nem minőség... de egyszerűen nem tudja megoldani az ember a drágát... ugye miböl?

na evvel kapcsolatosan példaképp a tescos robikapa mittomén 60ezer ft... a találékony egyszerű magyar ember ugye a főleg faluhelyen mondhatni a kiskamra szegletéböl összehozza.. a "mni vontatót:)" amibe ugye megintcsak beleköt a T.szerv hogy ilyen meg olyan kpm vizsga... stb.. holott általában  százszorta jobb minőségű "bevált,összekopott" anyagbol épült az adott gépezet.. Hogy ez miért baj? :(

ugyanez a pótkocsi is baromi drága a gyári igaz egyszerű épitett nem a legesztétikusabb de legalább stabil :)

Előzmény: józsika1986 (5099)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5099

Így van eltartjuk az ingyenélő"társadalmat"  :s sajnos...

Előzmény: Csaba16 (5093)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5098

elnézést ,hogy belevauzok ..

még kiegésziteném ,ha nem gond :)

tehát világitás legalább baloldalon legyen lehet az akár kerákpár villogó (látni és láttatni)

és macska szemek elöl kerek fehér ,hátra piros háromszög csúcsával felfelé :)

név,lakcím tábla (azt nem tudom kell e még?) régen kellett...

Gokartos Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5097
Persze!Ezt magyaráznám hogy a KRESZBEN minden eggyes Jármű bevan sorolva egy kategóriába amire szabályok vonatkoznak!Pl:K kategória,fogalma:Egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló,a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő és 15km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű,amire nem kell biztosítás és rendszám,meg vizsga sem!
Előzmény: Jonah Hex (5088)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5096

sokhelyen a rendszám eleve nem divat nem neveznék területet.... :D föleg nagy gépeken :D

legyen aki útját állja !!!ennyi!!! :D

Előzmény: Csaba16 (5087)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5095

IGAZ!!!!

mezőgazdaságnál tartunk:)

a lassújármű vezethető "B" kategóriával Deeee! 3500kg össztömegIG magyarul

pl: az MTZ már kilőve mivel 3800kg :D

a környéken ki is fogtak 1-2 embert ilyenért de még ráadásul kéttengelyes pótkocsival...

ami a B-vel van lassú jármű az a kisebb pl TZ4K méretű gépek könnyű pótkocsival....

a jelenlegi "B"-kat.-ban be van ütve a "T" is az oké... de viszont az a T mégse az a "T" kategória amit Szakképesitéssel adnak...

Előzmény: Gokartos (5089)
józsika1986 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5094

Ja értem :) akkor én elnéztem valamit valameik hozzászólásba szó volt a piros rendszámrol akkor lehet avval kevertem össze :)

Előzmény: Csaba16 (5087)
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5093

Sajnos ezt a világot éljük már mident a kis emberekel fizetetnek meg.

Midenre rendszám és stb hogy legyen mit fizetni.:(

Előzmény: Jonah Hex (5088)
drotszamaras Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5092
Kosdon van egy kompletten még a plusz sulyok is meg vannak! De sajnos a eleje az kompletten hiányzik és még az egyik nagy kerék is sérült.25 körül mondtá nem olyan rég. Ha gondolod, meg nézem?
Előzmény: T25 (5076)
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5091

Nekem smk joksim van az idén 2xer igazoltatak Mtz82 sel 1xer Zetor 12045ösel és nem modták hogy nem vezethetem. Az Mtz piros a Zetor zöld rendszámos.

De ezt rendőre is válogatja ha meg akkar úgy is meg büntett ha nem meg elenged.

Előzmény: Gokartos (5089)
Csaba16 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5090

Hát részben igazad van elismerem. De ugye általában a fűnyíró traktorokal adnak 1 használati utasítást és gép könyvet és 1 garacia lapot amin a tulaj neve van.

Amikor mi mentünk velük ezek és a biztosítási papírok 1 zacsiban miden gépen a szerszámos dobozban vagy az aksi tartóban bene voltak. És ha kérte a rendőr az egész paksamétát a kezébe nyomtuk. Soha nem kértek rendszámot meg forgalmit.

Előzmény: Gokartos (5081)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!