Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
üdv! de esetleg holland használt cikkben nézzelődj ott mindíg van komplett ön indítós fűnyíró én is onnat vettem 6 ezerért egy berántós gép lendkerekét és burkolatát rá pakoltam és úgy használom. a lendkereket idító motoral meg a pancsin használtam. én már láttam olyanokat hogy láncsal hajották meg a indító motorról meg ékszílyal legtöbször trabi indító motort alakítgatnak át. de nem sok szerencsével. ugyan is az indító motor csak addig foroghat amig indít. az hogy be indult a motor és tekeri tovább folyamatosan az indító motort az nem kóser. olyan kis fogas koszorút én személy szerint nem tudok esetleg egy trami lendkereket rá alkotni a pancsira de azt csapágyazni kell mert 2-3 ezres fordulatnál ugy letépí a főtengelyt........
van egy kéthengeres ursus motorom hozzá egy kuplung harang uaz kuplun uaz váltó felezővel és a négykerék hajtással .ezt szeretném be építeni egy ifa vegyszerező góliát tartály vázába! ami 200*100 vastagfalú zártszelvény! derékcsuklósra csinálnám és orbitrendszerű kormányzás. hidraulika egy mtz 3-mas vezértömbb hozzá a szivattyú és egy t25-ös hidraulika koloc kerekei mtz82 előkerekek négy egyforma. a hidak uaz vagy erősebb. rövidebre vágva max 130 nyomtáv széllesség! és ezt mind egy szépen megépített traktor formára össze gyúrnám.
Jó lenne de drága.Enyiért kapok a bontóban 3-mat,bár az igaz hogy nagyobbat.Azt hiányolom,hogy nem ír senki márkát.Pl:svift,maruti vagy valami ami már bevált és mondlyuk elég kicsi a fogaskoszorú ami hozzá tartozik.Hogy ne kelljen kísérletezni.
Igen! egy sokkal erősebbet ami négykerék hajtású .megvan a motor a váltó ezen kívül tudnék szerezni egy nagyon erős vázat amit derékcsuklósnak csinálnám meg.
Hű leizadtam hirtelen. Nagyon roszul éreztem volna magam ha miattam eltörik, És még beszerezni is nehéz. Én egyáltalán nem tettem még bele, Ha szerelni kell akkor bele kell húzi a váltó gumiharangjába kiszedéskor és így nem hullik szét.
Hát pontosan nem tudom egy Rába 15-öst fel tudok hozni példának.
A szomszédban van egy Rába 15-ös kistraktor és aprómagvetőgép az akkora hogy a traktor nyomját eltakarja, a kukoricavetőgép pedig egy kőnnyűszerkezetes 3-rom szoros vetőgép(házi készítésű).
Meg probálom holnap le fotografálom ha eltudok menni hozzájuk. Uaz az drága kincs a faluba mivel itt megy még az erdö müvelés de sajna nam tudok segíteni ebben.