Keresés

Részletes keresés

peterch Creative Commons License 2011.10.28 0 0 438

Szia!

Ennyire rosszul fogalmaztam?:(

En az eszaki oldalra kerdeztem es satortetorol van szo, tehat a napelemek eszakra is neznek. A napenergia topikba most toltottem fel a kepeket, ott egy napenergiaval foglalkozo ceg szomszedsagaba szereltek fel delnek, eszaknak es nyugatnak a napelemeket.

Gondolom amorf napelemek az eszakiak.:)

Udv , Peter.

Előzmény: imiapo 01 (437)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 437

ja és persze úgy nézzen dé felé hogy a nap és a napelem között ne legyen az épület .tehát süssön rá a nap!

Előzmény: imiapo 01 (436)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 436

szerintem ok. csak dél felé nézzen mert külömben nem lesz hozam.

Előzmény: peterch (435)
peterch Creative Commons License 2011.10.27 0 0 435

Sziasztok!

Csak egy kerdes:)

Mi a velemenyetek a napelemek eszaki oldalra valo telepiteserol?

Udv, Peter.

imiapo 01 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 434

ez Magyarul?

Előzmény: Contempt (433)
Contempt Creative Commons License 2011.10.26 0 0 433

Három csődbement amerikai cég után a zászlóshajó a First Solar is bajban, masszívállami támgatás elleére.

A vékonyréteg technológia jelenlegi alacsony hatásfokával nem lehet versenyezni a jobb hatásfokú módszerekkel, ha azoknak lecsökken az ára, ahogy itt is történt.

First Solar CEO resigns; stock sinks
SylvieBarak
10/25/2011 7:07 PM EDT
MOUNTAIN VIEW, Calif.--News that First Solar CEO Robert Gillette had stepped down sent shares in the company plummeting 25 percent on Tuesday (Oct. 25), in a year where the Arizona-based company’s stock has already lost over 70 percent of its value.

No reason was given for Gillette’s sudden departure, but he is the third executive to leave the energy company this year, after First Solar's president of operations Bruce Sohn resigned in April and president of the firm’s utility systems unit, Jens Meyerhoff, left last month.

Gillette had served as CEO of First Solar for the past two years, a time of intense turbulence in the solar industry, in which U.S. based firms faced increasing competition from cheaper Chinese competitors and crystalline silicon producers. Demand for solar panels has also petered off after several European countries ended green energy incentive plans this year.

The industry is also thought to have been adversely affected by the Solyndra scandal earlier this year, in which California based solar panel manufacturer Solyndra took $535 million in federal loan guarantees before filing for bankruptcy and laying off over 1000 workers. Solyndra had previously been singled out by the Obama administration as a strong example to follow in terms of green job initiatives.

First Solar too has received some $3.1 billion from the U.S. government’s Energy Department, and is also thought to be facing job cuts, with analysts predicting a cull of some 10 percent of the workforce due to underutilization of factories.

We believe the news (along with timing of announcement) is likely to raise a lot of investor questions about the health of overall industry as well as near/longer term profitability outlook of the company,” said Deutsche Bank in a statement advising investors to hold when it came to buying First Solar stock.

First Solar shares on Tuesday had fallen to $43, and the firm’s current market capitalization is thought to be around $4 billion.

The company's chairman and founder, Mike Ahearn, will take on the role of interim CEO while the firm searches for a permanent replacement for Gillette.

The firm will announce its official earnings next week.

kilenctizenegy Creative Commons License 2011.10.21 0 0 432

"ez a 0,5 dolcsi/w jó ár?"

Pár éve (2007-2008) az energetikai topikokon sorra azt mondták a beidézettszakemberek, hogy 0,5 dollár/watt árnál lesz a töréspont, onnantól robban a piac. Persze akkor 140 dollár volt egy barell olaj, ma meg száz körül.

Előzmény: imiapo 01 (430)
mediterro Creative Commons License 2011.10.21 0 0 431

vásároltam a múltkor egy darab 12V 50Wattos mono napelemet, őket találtam a legolcsóbbnak

megfogadtam hogy segítek nekik egy kicsit (ezért aki nem akarja, ne nézze meg a linket így nem lessz vita) és berakom a fórumos cimboráknak okulásra

http://tursolar.blogspot.com/2011/10/uj-termek-12v-50-watt-12v-90watt-nemet.html

imiapo 01 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 430

ez a 0,5 dolcsi/w jó ár? + szállítás ?+ még mi?

Előzmény: szilvatövis (429)
szilvatövis Creative Commons License 2011.10.15 0 0 429

A csudiba most nézem, már mind elfogyott lemaradtunk róla. :¤)

Előzmény: szilvatövis (428)
szilvatövis Creative Commons License 2011.10.15 0 0 428

Találtam egy helyet ahol 0.5 $/W árakat hirdetnek a laminált napelemekre.

http://www.sunelec.com/solar-laminate-c-47.html?zenid=1833d87aab8378074851d36d2fd1812b

Atis57 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 427

Szia!

a napelem nem szokott a túlterheléstől károsodni.....Csak letörik a feszültsége +minden megáll.Nem forrósodik túl még ha folyamatosan  süti a nap is.

Előzmény: ShaReRe (425)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.10.10 0 0 426

valami olyasmire gondoltam mint a  szünetmentes táp, csak ítt nem a  hálózat töltené az akkut hanem a  napelem.

Előzmény: ShaReRe (425)
ShaReRe Creative Commons License 2011.10.09 0 0 425

Rásegítésnél elég jól megalkotott vezérlésre lesz szükség. Attól is függ a bonyodalom, hogy tárolod-e akksikban az energiát? Ha igen, akkor nem mindegy a vezérlésnek, hogy ólmos vagy lítium? Ha nem tárolod, akkor pedig tudni kell, hogy mennyire terhelheted a napelemeket? Igazából nem tudom mi történik akkor ha túl nagy fogyasztó kötődik rá. Nyilván nem tud elég feszt szolgáltatni. De hogy károsodhat-e a napelem fogalmam sincs.

Előzmény: imiapo 01 (424)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 424

nekem nem kell első körben 3-5kw-os teljesítmény! még talán 2 sem.nem akarok mindent és minden nap napelemről használni. egyelőre rásegítés mint a  napkolival.az ár érték arány nekem sokat számít. ha nem tudok gazdaságosan napenergiát hasznosítani akkor világítunk a multik által forgalmazottárammal!

Előzmény: ShaReRe (422)
vén betyár Creative Commons License 2011.10.05 0 0 423

100 w napelemet teszek a tetőre. 12-v-os rendszerben fogom használni. A cél főleg tapasztalat szerzés.

Érdeklődöm, hogy ha olyan napelem vezérlőt veszek, mely rendelkezik interface-val, valami számítógépes program van-e ennek a használatához, vagy van-e valamilyen ésszerűbb megoldás, pl SD kártyás tárolása a töltési értékeknek?

Minden segítséget köszönök, kezdő lévén ezen a területen. ( Egyébként nem kezdő villamos mérnök vagyok, csak egész más területen.)

ShaReRe Creative Commons License 2011.09.30 0 0 422

Ár-érték arányról Contempt barátunk tud gyors és lesújtó számokat adni. Szerelni én sem szereltem még, de majd szeretnék valamikor. Magam úgy gondolom, hogy ha nekifogok, akkor az egész tetőt fogom beborítani. Annak megfelelően kell majd invertert és akkupakkot beszerezni.

Minimum 5kW beépített teljesítmény kell sztem egy valódi sziget létrehozásához, de inkább több. És még ezzel sem leszel kint a cuccból, mert ugye télen van olyan, hogy 3-5 nap ködös idő. Máris nincs egy erg sem az akkukban...

Előzmény: imiapo 01 (421)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 421

Napelem,, Vezeték hálózat ,,,töltés vezérlő, akku ,inverter?

ok én ezt vágom nekem ezek összehangolásával és ár-érték arány megállapításával van gondom. mindennál jobban szeretnék egy ilyen kis belső rendszert de nem igen értek hozzá és nem akarom hogy átverjenek. amúgy barkács ember vagyok de ilyen irányú tapasztalatom nincs ezért keresek olyan emberkéket akinek nem fűződik hozzá érde hogy átverjen, és ezenkívül ért hozzá!

Előzmény: ShaReRe (420)
ShaReRe Creative Commons License 2011.09.29 0 0 420

Napelem, inverter, akku.

Előzmény: imiapo 01 (419)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 419

igen . De térjünk vissza az eredeti kérdésre . az a  kérdésem hogy mit kell beszerezni ahoz, hogy egy jó kis "sziget" üzemű rendszert tudjak fabrikálni .ez majd persze nagy mértékben befojásolja   aköltségeket ,elhelyezhetőséget stb.....

Előzmény: ShaReRe (418)
ShaReRe Creative Commons License 2011.09.26 0 0 418

Nyilván a tető lenne a legjobb. Lakótársak nem ugrándoznának rajta?

Előzmény: imiapo 01 (416)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.09.26 0 0 417

az jó !

minden az elmélettel kezdődik!

Előzmény: brikigép (414)
imiapo 01 Creative Commons License 2011.09.26 0 0 416

szia!

három változatot tudok elképzelni vagy az erkélyre a  nakollik mellé , vagy  a tetőn. vagy a ház mellé oszlopra szerelve.

Előzmény: ShaReRe (415)
ShaReRe Creative Commons License 2011.09.23 0 0 415

Ha panelban lax, hová gondoltad a napelemeket feltenni?

Előzmény: imiapo 01 (406)
brikigép Creative Commons License 2011.09.23 0 0 414

Sajna ilyen az élet , ez a téma egyelőre úgy látszik inkább elméleti jellegű a fórumozók körében.

Előzmény: imiapo 01 (411)
XRive Creative Commons License 2011.09.18 0 0 413

Szennyezés miatt törtek ki zavargások Kínában

A helyiek szerint egy napelemgyár miatt pusztulnak a halak és lett 31 ember rákos. Tovább »

forrás: Index.hu

Contempt Creative Commons License 2011.09.18 0 0 412

Zöldlista helyett feketelista...

"Feketelistán közli honlapján a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) a megbízhatatlannak tartott cégek nevét. Bár a társaságok jelentős tartozást maguk mögött hagyva fölszámolás alatt állnak, de vezetőik a tapasztalatok szerint várhatóan új név alatt új vállalkozást indíthatnak a jövőben, további károkat okozva.

Az egyelőre tíz nevet tartalmazó listán egy egri építőipari betéti társaság szerepel. A szövetség készít egy, a lakossági ügyfelek számára ajánlott kivitelezőkről szóló listát is.

A Napi Gazdaság információi szerint a problémás társaságokhoz köthető „új” cégek a bevett forgatókönyv szerint az első egy-két alkalommal még fizetnek, azután adósságot hagyva maga után, lelépnek a színről. A problémás, zömmel napkollektorok kereskedelmével, telepítésével foglalkozó társaságok többnyire kft. formában működnek. A csalók nemcsak beszállítóiknak okoznak károkat, de az általuk végzett kivitelezéseknél az ágazatban szokásos 10–15 éves garancia elmaradásával is ártanak a szakma hírnevének. "

Mondjuk nagyon nem vagyok meglepve ...

imiapo 01 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 411

ennyire nem kell tolongani. tömeges jelentkezéskor sorsolással döntöm el kinek a  segítségét tudom elfogadni!

Előzmény: imiapo 01 (406)
Contempt Creative Commons License 2011.09.14 0 0 410

CHIPMAKER Intel demonstrated an experimental prototype system running Windows from a solar cell that had a desk lamp as its primary light source.

The solar cell was about the size of a postage stamp and the system was capable of running Windows and a couple of applications including a "funny animation". The staging lights probably helped too but still it was apparent that the system was running on a very small amount of power.

Paul Otellini, president and CEO of Intel said "This was obviously just a technology demo since we have no plans to productise solar powered computing....yet, but it's a clear statement of the direction and capability of what we can do with our transistor technology."

Contempt Creative Commons License 2011.09.14 0 0 409

A cikk alapján poli.

Előzmény: ShaReRe (408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!