Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Asszem lecserélem a pannóniát, hacsak valaki nem tud olcsón valami P10-es vagy fiatalabb működőképes blokkot, mert az öreg öntöttvas henger az rohadtul melegszik és nem fogja bírni nyáron.
Sajna most csak ez a fotom van de késöbb küldök még ha érdekel.Pár szoban csak annyit hogy rövid tengelyen 2 csapágyon van a forgó rész.A tengely egyik végén a válto csatlakozo része másik végén meg a sung kerék (remélem igy is ismered) amiben egy csapágyház van beépitve kilengös csapágyal,ehez csatlakozik az összekötö tengely,ebböl lesz az oldalirányu mozgás,ami majd a kaszát mozgatja. Az összes csapágy (3 db) külsó zsirzógombal ellátva.Azért kezdtem hozzá mert az eredeti gyári használhatatlan volt folyton szétesett tügörgös részek,több volt a javitás mint a munka. Ez ment 5 évig , elég volt.Itt sokkal kevesebb lesz a hiba lehetöség.Az ötletet egy orosz gép ihlette de tipust sajna nem tudott a tulaj mondani.Probáltam beszerezni eredeti adaptert de ritka mint a fehér hollo és nehéz lenne összehozni a mostani váltoval.
üdv! milyen szivatyúd lesz? kormány vagy a hidraulika? de biztos ha egy az egybe hajtatod nagy a fordulat. és nem is ez a gond hanem meg fogja a trabi motort. nekem is ezen az elven van megoldva de kétszer lasítom a szivatyút és így simán bírja akár negyedikkel is elindulok ha közben nyomatom a hidraulikát. ha jó a szivatyúd akkor nem kell nagy fordulat mert ha kézzel hajtod a szivatyút akkor is fel emeli. nekem van egy hárompont függesztésű pótom és 5 mázsa fát simán alapjáraton emeli. a főtengely végén a szílytárcsát leszereltem elvittem egy esztergályoshoz és a szílytárcsa belső oldalára rá esztergáltattam egy egészen kicsi lánckereket az meghajt egy olyan 18 -20 cm átmérőjű lánckereket ami egy csapágyházon átmenő tengelyel egy másik kis fogaskereket hajt és onét a szivattyúra ami megint egy 18-20 cm átmérőjű fogaskerék van. remélem tudtam segíteni.
egy olyan kérdésem lenne, hogy a készülő kistrakimra szeretnék hidraulikát, egy mtz szivatyúm van azt ha a trabimotor főtengelyéröl hajtatom meg nem lesz nagy a fordulat vagy ilyesmi.
Sziasztok!Ime a legujabb szerkezetem! Alternálo kasza adaptere lesz,saját tervezés és kivitelezés.Jelenleg félkész állapotban van ,de a szezonra üzem kész lesz. Foglalkozott már valaki ilyesmivel?? Ha van vélemény szívesen meghalgatom.
Üdv!Ha esetleg valakinek valamilyen kérdése lenne esetleg ezzel a K25-ös Zetorral kapcsolatban kérdezhet tőllem is nyugodtan,mert ismerem a gépet meg a gazdáját is!Sajnos a gazdájának ez a gép a képeken látható állapotban olyan 500ezer Ft-ba van és még nem működik!